IP: 188.33.15.* 28.07.09, 23:38
Chętnie poznam Wasze opinie na temat tej firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Analityk Re: Sarafis IP: *.ptvk.pl 30.07.09, 08:41
      Chętnie sprzedają towar w II-gim gatunku za cenę I-go gatunku; aby
      nie było niedomówień na sali sprzedazy głównej - nie na wyprzedazy.
      Warto dlatego pooglądać towar - sprawdzić który to gatunek i
      zaproponować obniżenie ceny nawet o 40%; testowałem osobiście; jak
      się rozniesie informacja o takich praktykach handlowych siłą rzeczy
      spadną ceny.
    • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 29.08.09, 22:01
      Dlaczego nikt nie zgłosi tego do Państwowej Inspekcji Pracy, dlaczego nikt nie
      pójdzie z tym do mediów!!!???. Chyba już czas najwyższy zacząć uczyć takich
      gnojów właściwego zachowania.
      • Gość: Jasiu Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 09:08
        Dlaczego Ty jobrave obrażasz ludzi?
        Jakie masz moralne prawo na podstawie tego co przeczytałeś w ten
        sposób wyrażać się o innych?
        Jeżeli tak dalece jesteś przekonany, że ludziom dzieje się krzywda(
        i znając Twoją obywatelską postawę ), to Ty zgłoś na Policję, do
        Inspekcji Pracy, ale nie nazywaj gnojem kogoś, kogo prawdopodobnie
        nie widziałeś na oczy.
        • Gość: tt Re: Sarafis IP: 79.139.109.* 30.08.09, 10:51
          jeżeli dzieje się naprawdę tak jak piszą tu byli pracownicy to jak
          można nazwać kogoś, kto tak postępuje - zgłoszenie do PIP pojawi się
          szybko, po to został prawdopodobnie założony ten wątek - czasami
          młodzi ludzie nie znają swoich praw i nie wiedza do kogo się udać,
          dodatkowo istnieje coś takiego jak strach przed utrata pracy
          • Gość: johan Do Jasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:02
            Ja widziałem na własne oczy jaka się kreci ta firma i mogę potwierdzić.
            Zastanawiam się do dziś jak może funkcjonować firma przy tak(delikatnie mówiąc)
            amatorskim zarządzaniu i stosowaniu takich metod, poza wszystkim, są tak
            słowni-tak można na ich obietnicach polegać jak na obietnicach wyborczych
            naszych polityków :))). Ale to chyba jest atut działania w małym mieście.
          • Gość: Fanka Re: Sarafis i inne koszmary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:09
            Takie wątki są zakładane zwykle celem odreagowania
            niesprawiedliwości/dyskryminacji/ mobbingu, czyli ŁAMANIA PRAWA w miejscu pracy.
            Nikt, oprócz samych zainteresowanych się nimi nie przejmuje, ale pełnią też
            ważną funkcję....ostrzegają i uświadamiają innym prawa pracownika do godnej pracy.
            Na doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa przychodzi czas
            wówczas, gdy granica tolerancji zostaje przekroczona, ponieważ przeciętny
            pracownik chciałby tylko wykonywać swoje obowiązki , a nie procesować się.
            Czy każdy nieuczciwy pracodawca/dyrektor zasługuje na zwłokę...to już kwestia
            indywidualna. Być może są tacy, którym do opamiętania wystarczą ostrzeżenia...
    • Gość: madzia Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 16:21
      chamstwo i góralska muzyka!
      • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 30.08.09, 19:09
        Dla mnie akurat nie jest istotne,czy jest to firma Sarafis, Srafis, czy Syfilis,
        faktem jednak jest, że 99 procent pracodawców w Polsce traktuje ludzi jak śmieci
        wykorzystując ich przymusową sytuacje i lecząc przy okazji własne kompleksy.
        Nawet dzisiaj w Najjasniejszej można obejrzeć sceny rodem z "Ziemi Obiecanej",
        czy Londonowskiego (chodzi Jacka Londona) "East Endu". Każdy, kto w taki sposób
        postępuje jest gnojem i to parszywym. Nie napisałem, że w Sarafisie tak jest, bo
        tego prostu nie wiem, choć niektórym ludziom z tego forum mogę wierzyć, ale
        jeśli tak jest, to należy to zgłosić stosownej instytucji. Znając polskie realia
        skłonny byłbym postawić perły przeciw orzechom, że skargi są jednak słuszne
        ponieważ opisywane zjawisko jest w Polsce standardem. Dobrze byłoby jednak,
        gdyby poszkodowani pracownicy nie tylko skarżyli się na forum, lecz również w
        PIP, oraz sądach, jest również Rzecznik Praw Obywatelskich, no i media. Nie
        można pozwalać na to, żeby jakieś pindy w rodzaju, chociażby, niejakiej pani Ewy
        bezkarnie deptały godność ludzką - trzeba im to wybijać ze łbów.
        • Gość: kaz Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 20:28
          Nikt nikogo z rękę nie będzie prowadził, znając życie prawda jest po środku.
          Najlepiej na forum sprzedać swoje rozgoryczenie, komuś dokopać. Jak zarządza pan
          Szuper to jego sprawa, to jego firma i jego pieniądze. A wy rozgoryczeni i
          wypieprzeni z pracy dlaczego odpuściliście ? Jak macie papiery i racje to
          walczcie o swoje. Ja znam tą firmę i może ktoś rzuci hasło aby się wypowiedzieli
          ci którym Szuper pomógł bezinteresownie. Realia dzisiaj są takie że trzeba
          zapieprzać żeby zarobić, na pewno nie 8 godzin. Szukajcie dowartościowania w
          piotrusiu panu albo w eremie tam wypoczniecie i zarobicie.
          • Gość: krakowiak Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:44
            Hej tam , Co wy w tym Przemyślu macie za firmę ,że jej poświęcacie
            tyle uwagi. Jutro jest 70 rocznica wybuchu II wojny światowej , a Wy
            poswięcacie Sarafisowi tyle uwagi. Co to jest za firma?
            Ale za darmochę ma taką reklamę w mediach.
            Aż sam muszę sprawdzić
            • Gość: krakowiak Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:58
              Sprawilem w necie. Macie zaje...firmę internetową.
              A ceny to jak prawie hurtowe . Dzieki wielkie że przez fora
              trafilem na sklep internetowy. Ceny mają powalające .Już coś
              zamawiam.
              A reszta to szlag. Liczy się cena
              • Gość: BYŁY PRACOWNIK Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:33
                Dajcie sobie spokój firma nie jest zła może ludzie nie odpowiedni. Co do szefa
                gość ok, co do cen to nie pasuje do konkurencji jaki problem. I dajcie sobie
                siana, kiedyś było ciężko zimę się odczuwało a teraz macie tam zaje.... zaplecze
                sanitarne a ze dożo roboty idźcie sobie do eremu za 1276 brutto. I docenicie ze
                szef z pustego tez nie naleje. Co do ekipy panie Marku proponuje trochę większa
                odpowiedzialność dla zamawiających towar tak jak ktoś tam napisał.
              • Gość: katmanduuu Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 10:38
                Ty racje masz kolego.., ceny maja dobre też coś biore :)
                • Gość: zniesmaczony Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 10:43
                  Tu miał byc tekst, ale był taki głupi, że aż niewyraźny więc go
                  przykryłem świeżym torfem i natką pietruszki oraz skropiłem obficie
                  wodą. Nie wiem dlaczego go skropiłem, ponieważ i tak natka by nie
                  odbiła ponieważ była posiekana, torf też był posiekany jak się
                  okazało, ale torfowi to i tak jest obojętne, czy jest posiekany, czy
                  nie. Nie widać różnicy.
    • Gość: toto Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 30.08.09, 20:06
      a ja myślę że mojemu przedmówcy brak oleju w głowie i kultury, pomijając temat, o którym się wypowiadał!!!
      • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 30.08.09, 21:04
        O ile dobrze widzę wątek ten dotyczy kłopotów, jakich doświadczyli i
        doświadczają byli, oraz obecni pracownicy firmy Sarafis, natomiast, to czy
        brakuje mi oleju w głowie,lub kultury nie ma żadnego związku z tematem -
        przeczytaj dokładnie, o co chodzi w tym wątku zanim cokolwiek napiszesz, bo z
        Twojej wypowiedzi wynika, że to raczej Ty cierpisz na niedobór "oleum".
        • m-axi Re: Sarafis 30.08.09, 22:09
          Myślę,że obecni pracownicy milczą bo boją się o pracę ale byli
          powinni zebrać siły i zrobić z tym porządek! :)))
    • Gość: tamto Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 09:44
      Znają się osobiście i popierają na forum.
      • Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 11:29
        Nie wiem co chcieli osiągnąć obrażając Panią Ewę.
        Często robię tam zakupy i wiem,że profesjonalnie podchodzi do
        klienta.Nie widziałem tego w innych firmach.
        • Gość: byly Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 12:29
          Ooooooo widze ze juz zaloga sarafisu sobie pozytywy daje czy to juz sie z forum
          robi slynne allegro :). Co do towaru to jak ktos sie nie zna to pewnie powie "a
          made in china, indie itp.." podrobka. Otoz sie myla i tam sa fabryki
          renowmowanych firm np Adidas, Nike itd. Jezlei chodzi o wyszysk ludzi to w tej
          firmie jest zaje..... wyzysk, sa dwie listy obecnosci ta "prawidlowa" i drug
          "nadgodziny" Inspekcja Pracy to nic nie zrobi chyba zeby byla kontrol z Krakowa
          Rzeszowa tutaj sa ogromne znajomosci. Chcac urlop to bylo tak ze max 5dni
          pracujacych. Bo wiecej sie nie nalezy a KP mowi o 2ch tygodniach ciaglego
          wypoczynku. Ci co tam jeszcze pracuja to tylko miedzy soba mowia ze odchodza ale
          nie maja gdzie. Co do pani Ewy to jest babsko rozpieszczone maloletnia
          kierowniczka. Firma dziecinnie zarzadzana, wlasciciel powinien polowe
          pracownikow z gory zwolnic lub uwalic kase i dac tym na magazynie. A nie zanic
          bo dobre pomysly maja jakby ludzie w tej firmie mogli to by sie nawzajem
          zabijali. A co do zakupow to polecam Te firme. A co do slowa nie widzialem tego
          w innych firmach to chyba "obserwator" z jakiejs pipidowy chyba ze tam w szatni
          lody kreca no to tak wtedy sie zgodze.
          • Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 13:14
            Widać ,że gość od razu popada pod IPN. Mówi o dwóch listach.
            To jak tajny agent skoro pisze że jest byłym. Znowu Sarafis będzie
            miał darmową reklamę w mediach. Brawooo za pomysł
          • Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 14:57
            Były :wogóle to powinieneś Wszystkich tam obecnych zmówić
            i hurtem przejść do Castoramy i Tesco. To są zaje....gracze na rynku
            eurpopejskim i nie wykorzystują jak lokalni. Tam napewno są
            przestrzegane normy CE.
          • m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 16:46
            To co napisał PIOTR i to co napisał BYŁY to prawda!
            Pracuje tam to wiem!
            A co do pani Ewy to cytuję Byłego: "...to jest babsko rozpieszczone
            maloletnia kierowniczka" i drugi cytat tym razem Piotra "... jeżeli
            będziesz ładniejsza i
            mądrzejsza (co wcale nie jest trudne) to podziękują ci za pracę"
            Skoro to napisali to musieli mieć z Nią bliski kontakt! :)))

Pozdrawiam Wszystkich,którzy czytając to uśmiechają się pod nosem bo
            znają Ją dobrze i wiedzą na co Ją stać!!!
            • Gość: niebyly Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 18:38
              Maxi, Co Ciebie tam nie lubią ? Pewnie Ci trochę szkoda,że na Ciebie
              nie zwróciła uwagi.Widocznie coś nie tak z Tobą.
              • m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 18:44
                Gość portalu: niebyly napisał(a):

> Maxi, Co Ciebie tam nie lubią ? Pewnie Ci trochę szkoda,że na
                Ciebie
                > nie zwróciła uwagi.Widocznie coś nie tak z Tobą.

Widocznie wszystko za mną okej! :)
                • Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 19:23
                  M-axi, sam wcześniej piszesz ,że nie jest tam ok.
                  Może tam w tym Sarafisie to widzą Cię jako dzentelmena
                  ale tak tu jak patrzę z zewnątrz to wychodzisz na idiotę.
                  • m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 20:48
                    Gość portalu: obserwator napisał(a):

> M-axi, sam wcześniej piszesz ,że nie jest tam ok.
                    > Może tam w tym Sarafisie to widzą Cię jako dzentelmena
                    > ale tak tu jak patrzę z zewnątrz to wychodzisz na idiotę.

Obserwator poczytaj sobie wszystko a później obrażaj!
                    Po kulturze pisania widzę,że Ty jakiś dobry znajomy naszej
                    kierowniczki jesteś hehehe!
                    • Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:52
                      A ja maxi Ci powiem,że widziałem juz niejedne twoje opinie na tych
                      przemyskich forach i zero w nich obiektywności. Więc lepiej się nie
                      wypowiadaj
                      • m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 21:01
                        Gość portalu: niebyły napisał(a):

> A ja maxi Ci powiem,że widziałem juz niejedne twoje opinie na tych
                        > przemyskich forach i zero w nich obiektywności. Więc lepiej się
                        nie
                        > wypowiadaj

Ciekawe! Hahahahaha!
                        Ale ok nie będę sie wypowiadać bo widzę,że towarzystwo reprezentuje
                        poziom który mam na codzień w pracy więc poszukam sobie innego
                        zajęcia... A kampania buraczana niech się przerzuca!
                        Najlepiej niech się wypowiadają Ci którzy nie mają zielonego pojęcia
                        o pracy w tej firmie!
                        Przeczytajcie sobie wszyscy to co napisał PIOTR i po raz kolejny
                        potwierdzam,że napisał samą prawdę. Ale ponieważ inni zupełnie nie
                        załpali o co chodzi w tym wątku to trzymajta się zdrowo i wpadajcie
                        do nas na zakupy! :-)
                        • Gość: Manek Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:14
                          Kiedyś w tej firmie pracował znajomy przez 10 miesięcy bez umowy miał obiecane
                          jutro jutro jutro. Poszedł grac w piłkę i zerwał ścięgno. To już tam nie miał
                          powrotu. Ekipa była zszokowana. Są na tej firmie ludzie spoko ale to jest
                          garstka. Szef jest fajny gość ale zbyt bardzo wierzy swojej "prawej ręce".
                          Ludzie którzy zamawiają towar ciągną firmę w upadłość zero odpowiedzialności.
                          Trzeba wyplewić chwasty w tej firmie i kierownikami niech będą osoby poważne. I
                          zacznijcie ludzi - pracowników szanować a oni będą szanować Was. I jeszcze jedno
                          jak ktos przychodzi do pracy pierwszy raz to "kierownicy" niech się zastanowią
                          nad słowami on ona sie nie nadaje po czym to sie wnioskuje po wygladzie, okres
                          próbny 3miesiace i wtedy twierdźcie że on ona sie nadaje lub nie.
        • Gość: tamto Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 13:06
          ta co ty taki nikumaty pani ewa dała tej pindzi po dupi a un te dupe kce sy
          pufurkać bu mu si inny ścierki furt ubrzydły hyckać ta i un tak bałaka jak
          podlizajłu że pani ewa to klepma a mi si cuś widzi ży ta tutaj to hadra i mytka
          ali un taki chabal jak chirus przykima si i odfastryguji
          • Gość: Ktos Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 20:40
            Jeszcze raz tylko po polsku
            • Gość: Gość Re: Sarafis IP: 76.73.1.* 01.09.09, 23:30
              Właściciel + "reka prawa" powinni zastanowić się czemu firma ma taką
              opinię i jak najszybciej to zmienić. Natomiast nie można namiawiać
              się tylko we dwóch bo skutki już widać powyżej. Ludzie w tej firmie
              naprawde mają potencjał niestety ich głos zupełnie nie jest brany
              pod uwagę, pewnie stąd to rozgoryczenie.
              • Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 08:05
                A ja właśnie słyszałem jaki to potencjał mają Ci nowi.
                Jeden z nich mi mówił ,że przyszedł tam po to aby przeczekać
                ciężkie czasy na zachodzie i jak się coś uda przywłaszczyć
                to chętnie się tym zaopiekuje.
    • bswb1985 Re: Sarafis 31.08.09, 13:40
      Nieodpowiednie osoby, to raczej prawda. Wiem jedno właściciel powinien
      dokładniej przyglądnąć się niektórym osobom. Jeśli nie zrobi tego w niedługim
      czasie może być jeszcze bardziej nieprzyjemnie. Pewnych osób się nie docenia, a
      pewne przechwala lecz tak naprawdę nic nie robią. Nie podoba mi się podejście
      niektórych osób na firmie co do drugiego człowieka, są wulgarne, nieprzyzwoite,
      często dwuznaczne. Jedno jest jeszcze ok, co tak naprawdę było do zniesienia,
      nie wszyscy są tacy w tej firmie. Spotkałam się z bardzo sympatycznymi osobami.
      Sam właściciel jest tak naprawdę sympatyczny. Musi tylko wyplenić chwasty ze
      swojej firmy, które psują jej opinię!!!!!!! Wiadomo, spotkałam się z taką
      dwuznaczną personą,ten pan nie wie mobbingiem nie dojdzie do niczego!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gallus Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 14:35
        Ale kanał ktoś kogoś zwolnił i zaczęła się "poważna dyskusja".
        Tylko mnie jedno zastanawia dla czego ta osoba miała wodę w ustach jak tam
        pracowała.
        Napisać za przeproszeniem można wszystko ....... echh szkoda słów
        • bswb1985 Re: Sarafis 31.08.09, 19:29
          Owszem można wiele rzeczy napisać i dużo łatwiej niż je powiedzieć!!! Ja po
          prostu twierdzę że teraz to jest już sprawa właściciela firmy, co tak naprawdę
          dzieje się pomiędzy jego załogą i to nie tylko na duńkowiczkach. Czy ktoś jest
          przekonany z jego pracowników że może wszystko bo jet kim jest. Wiem co pisze i
          wiem o kogo mi chodzi ale nie zamierzam nikogo obrażać, bo to nie ma sensu i
          jest wg mnie żałosne!!!! Ja mogłam to tej osobie powiedzieć wtedy jak
          rozwiązywałam współpracę z firmą, lecz to nie miało sensu bo niczego by to nie
          zmieniło. Koniec współpracy koniec nerwów i przykrości. Mam tylko nadzieję że
          pan P.... w końcu dorośnie, choć ma już swoje lata!!!!! Pan Szuper stworzył
          naprawdę dobrą firmę ale naprawdę umieścił niektóre niewłaściwe osoby na
          niewłaściwych stanowiskach. Koniec mojej wypowiedzi na temat tej firmy, mnie to
          już nie dotyczy i tak już nie ma sensu. Mówię wszystkim szkoda pisać więcej o
          tym co już nas nie dotyczy!!!! Żegnam!!!!!!
          • m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 21:09
            bswb1985 napisała:

> Owszem można wiele rzeczy napisać i dużo łatwiej niż je
            powiedzieć!!! Ja po
            > prostu twierdzę że teraz to jest już sprawa właściciela firmy, co
            tak naprawdę
            > dzieje się pomiędzy jego załogą i to nie tylko na duńkowiczkach.
            Czy ktoś jest
            > przekonany z jego pracowników że może wszystko bo jet kim jest.
            Wiem co pisze i
            > wiem o kogo mi chodzi ale nie zamierzam nikogo obrażać, bo to nie
            ma sensu i
            > jest wg mnie żałosne!!!! Ja mogłam to tej osobie powiedzieć wtedy
            jak
            > rozwiązywałam współpracę z firmą, lecz to nie miało sensu bo
            niczego by to nie
            > zmieniło. Koniec współpracy koniec nerwów i przykrości. Mam tylko
            nadzieję że
            > pan P.... w końcu dorośnie, choć ma już swoje lata!!!!! Pan Szuper
            stworzył
            > naprawdę dobrą firmę ale naprawdę umieścił niektóre niewłaściwe
            osoby na
            > niewłaściwych stanowiskach. Koniec mojej wypowiedzi na temat tej
            firmy, mnie to
            > już nie dotyczy i tak już nie ma sensu. Mówię wszystkim szkoda
            pisać więcej o
            > tym co już nas nie dotyczy!!!! Żegnam!!!!!!

Ja bym nie liczyła,że pan P. dorośnie!
            Przecież jest już około 50-tki!
            Pozdrawiam Cię!
            • Gość: Pracujący Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 07:32
              Wy wszyscy maxy i jak was tam jeszcze zwać!
              Skoro wam jest żle to po prostu powiem wprost-wypad z tej firmy
              którą tak obrażacie a nadal tam siedzicie nie wiem po co. Chyba Wam
              ciepło w zimie.Tylko takie dupki jak wy po prostu SRAJĄ w swoje
              gniazdo. Ale wy to chyba lubicie tak spać.
              Jest tu wiele osób które tu pracują i jest im dobrze.
              Pewnie ,że to nie Japonia ale miejcie już pretensję do tych co
              skakali przez płotki a nie do SARAFISU. Ktoś tu gdzieś napisał ,że
              spadajcie hurtem do Hipermarketów. Tam leni przyjma z otwartymi
              rękami. Jak na razie ta nasza grupa chce tu pracować i nie mieć nic
              wspólnego z takimi tam Max-ami i inną hołotą. Przepraszam za słowa
              ale to się tylko nasuwa czytając takie bzdury
            • Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 01.09.09, 09:30
              M-axi , a co chcesz ,żeby ten Pan nosił Cię na rękach. Weż się do
              pracy i tyle. Po co dyskutować z kim kogo uważasz za dziecko.
              Pewnie i Ty jesteś dziecinna bo piszesz takie bzdury
              • Gość: Niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 01.09.09, 16:57
                Ale coś cicho jak po burzy.
                Już wszyscy wyczerpali swoje argumenty?
                • Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 19:16
                  a co spodobało Ci się i przyszedłeś pojątrzyć i odgrzać temat, na który nie masz
                  już nic do dodania?
    • Gość: A_ktos Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 10:58
      Trzeba było się uczyć pacanie
    • Gość: gość 22 Re: Sarafis IP: 79.139.109.* 02.09.09, 21:01
      hej ja moge dodac tylko ze w tej firmie to co piszecie jest prawda
      mobing i wykorzystywanie ldzi, znecanie sie psychiczne przez
      podwladnych, praca po godzinach, nie dobieranie sobie wolnego za
      soboty, upokarzanie i wiele innych rzeczy o ktorych powienien sie
      dowiedziec PIP sa na miejscu dziennym w tej firmie.....wiem bo bylem
      jednym z praconikow.. pozdrawiam wreszcie wyszly niektore rzeczy i
      wreszcie sie ktos odwazyl o tym napisac
      • Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 21:35
        Ujawnianie mobbingu na forum nie jest aktem odwagi, tylko desperacji i
        bezsilności,ale od czegoś warto zacząć.
        Powodzenia!;)
      • Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 22:40
        "znecanie sie psychiczne przez podwladnych"???
        • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 02.09.09, 23:23
          Nie każdy może być "mistrzem słowa polskiego", tak jak np. niejaki "Toto"
          strofujący innych,za złą polszczyzną. Wytykając mi błędy (bez podania przykładu)
          sam wyskoczył ze stylistycznyn bykiem - cyt. "jedynie na wiarę czyichś relacji".
          Myślę, że jeśli chodzi, o krytykowany post, to ważniejsza od błedów jest jego
          treść - to już któraś z rzędu negatywna wypowiedź dotycząca rozpasanej panienki,
          więc jesli tyle osób uważa się za pokrzywdzone, to należy poinformować o tym
          kogo trzeba.
          • Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:43
            A kogo trzeba?;)
            Nie uważasz chyba, że łatwo jest udowodnić przemoc psychiczną zarówno w pracy,
            jak i życiu prywatnym.
            Instytucje, które zajmują się podobnymi sprawami, a większość z nich
            zalinkowałam w moim wątku, ograniczają się głównie do pomocy prawnej i szkoleń.
            Rzeczywistość jest jednak o wiele bardziej skomplikowana niż Ci się wydaje i
            trzeba wiele siły, determinacji, a czasem wręcz ewidentnych dowodów, aby można
            było skutecznie walczyć z ludzką ignorancją, złą wolą, lekceważeniem prawa i
            brakiem szacunku dla człowieka.
            Życzę powodzenia pracownikom w/w firmy i mam nadzieję, że wkrótce za ich
            anonimowymi wypowiedziami, pójdą otwarte skuteczne działania.
            • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.09.09, 01:32
              Zgadzam się z Tobą, tak szczególnie w małych miasteczkach, gdzie urzędnicy i
              tzw. biznes są powiązani siecią wzajemnych zależności. Jednak brak reakcji,
              czyni ich zuchwalszymi, dlatego osoby mobbowane, powinny się skrzyknąć i zrobić,
              to wspólnie.
              • Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:33
                Niestety, to nie jest specyfika małych miasteczek, tylko ludzkiej mentalności, a
                ona jest o wiele trudniejszym do pokonania przeciwnikiem, niż nie przystające do
                współczesnych realiów prawo.
                "Skrzyknąć się"....wybacz , ale przypomnij sobie cyniczne, obraźliwe,
                wyśmiewające problem i mnie samą posty, kierowane pod moim adresem.
                Swego czasu , sam prosiłeś o usunięcie oczywistych pogróżek w jednym z nich.
                Ludzie stosujący przemoc psychiczną nie mają żadnych zahamowań i stać ich na
                najgorsze, więc nikt świadomie i dobrowolnie nie będzie się im narażał.
                Wiem, że to może brzmieć absurdalnie, ale większość poddanych mobbingowi
                pracowników woli spuszczać wzrok i udawać , że cię nie widzi w miejscu pracy,
                jeśli tylko zaczynasz być postrzegany jako "wichrzyciel". Oczywiście w rozmowie
                prywatnej, sam na sam, przyznają ci rację i zachęcają do działania, ale w
                sytuacjach wymagających otwartego wsparcia z ich strony, nie możesz na nie
                liczyć i lepiej być tego świadomym na początku, niż przeżywać rozczarowania.
                Wszystko , co mogę poradzić zmobbingownym, to konsekwentne upominanie się o
                prawo do godnej pracy, upór i konsekwencja w działaniach, uświadamianie ludziom
                zgnębionym ich błędnej, klęczącej postawy, a pracodawcom systematyczne łamanie
                prawa. Prędzej, czy później przychodzi moment krytyczny konfliktu i wówczas
                pozostaje już tylko działanie.
                • Gość: Fanka Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:06
                  Aby nie było nieporozumień dodam, że ostatni wyraz "działanie" w moim poście
                  powyżej oznacza podjęcie konkretnych kroków z poinformowaniem prokuratury i
                  mediów włącznie.
      • Gość: gość Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 03.09.09, 08:06
        Widzę,że następny psychol na forum.
        Żurawica jest niedaleko
    • Gość: Pracownik Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:14
      Jestem jednym z pracowników i jeżeli chodzi o urlop to nie ma żadnego problemu,
      trzeba dogadać się między sobą kiedy kto chce mieć wolne, nawet dwa tygodnie.
      Może inna sytuacja jest na magazynie głównym - nie wiem. Ogólnie nie mam co
      narzekać.
    • Gość: Pani Zofia Re: Sarafis IP: *.chello.pl 03.09.09, 08:04
      SS SS SS
      super sklep, super szef, super sarafis,
      • Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.09.09, 17:34
        Psychol, to jest ktoś, kto zamiennie używa kilku nicków, oznacza, to, że ma
        rozszczepienie jaźni.
      • Gość: 2009 Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 26.10.09, 20:40
        Co ty paliłas ?????????
    • Gość: piotr Re: P.S. IP: 83.1.237.* 03.09.09, 10:54
      co Ty możesz wiedzieć na temat pracy w Sarafisie,co innego jest
      rozmawiać z kimś przez telefon a co innego pracować tam,przecież proste
      że jak chcesz coś kupić to wszyscy będą mili dla Ciebie bo o to w tym
      chodzi...Więc proszę Cię jak nie masz zielonego pojęcia o tym jak
      wygląda tam praca to się nie wtrącaj!
      • Gość: Niebyły Re: P.S. IP: *.tktelekom.pl 03.09.09, 13:27
        Piotr: widzę ,żeś Ty też anonim. Skoro tak wszystko wiesz to
        przedstaw się. Wówczas Ty będziesz wiarygodny. Nie kryj się jak
        złodziej.Bo dla mnie takie gadanie do niczego nie prowadzi.
    • Gość: Fanka Re: Do tzw Krakowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 14:02
      Nawet nie wiesz , jak bardzo demaskujesz własną niegodziwość , wchodząc w
      polemiki ze swoimi pracownikami na forum, usiłując się tu fikcyjnie reklamować i
      obrzucając inwektywami Bogu ducha winnych ludzi.
      Moja Jej Mość szefowa robiła tutaj to samo, aż popełniła kardynalny błąd ,
      łamiąc prawo w sposób tak oczywisty, że dziś pozostało Jej już tylko poniesienie
      konsekwencji własnej nikczemności.

Dlatego zanim podzielisz Jej los, uderz się w piersi i przemyśl swoje
      postępowanie wobec pracowników,przeproś, napraw wyrządzone im krzywdy i " nie
      grzesz więcej".
      • Gość: były Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 16:14
        firma może w porządku ale ludzie którzy siedzą na wyższych stołkach już dawno powinni z nich pospadać. Co do wyzysku to prawda. pozdrawiam byłych pracowników :-)
      • Gość: wiosna Re: Do tzw Krakowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 19:50
        Znane przysłowie mówi, że gdy Bóg chce kogoś ukarać, odbiera mu rozum. Ostatnie
        poczynania JM ( tej z tematu o mobbingu) potwierdzają, że to prawda. Przypadek
        ten powinien być lekcją i przestrogą dla innych nieuczciwych, czy wręcz podłych
        pracodawców.

• Gość: Łukasz Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 11:10
      Cześć Wam rok temu się zwolniłem z tej firmy. Przyszedł moment że trzeba był to
      zrobić. Więc jak Wam nie pasuje praca u pana Marka idźcie do innych firm. Miło
      wspominam tę firmę. Czasami było ciężko multum nadgodziny, ale to się na to
      godziliśmy, a przecież w Przemyślu nie zarobi się takich wypłat jak tam -
      chociaż róznie było EKIPA BYŁA ZAJEBISTA
    • Gość: marek Re: Sarafis IP: 195.116.152.* 07.09.09, 17:08
      Firma sarafis to jest OBOZ PRACY... wszystko tylko ladnie wyglada zewnatrz... do
      nikogo nie mozna sie odezwac bo zaraz ci mowia ze nic nie robisz tylko
      rozmawiasz... polowa osob uwaza sie tam za wielkie kierowniczki (chodzi mi o
      dwie dziewczyny brzydkie malpy i do tego falszywe obgaduja wszystkich za plecami
      nie wiem jak szef mogl wziasc do swojej firmy takie pasztety)... te 2 wielkie
      kierowniczki caly dzien stoja przy kasie i gadaja i tak naprawde nic nie robia a
      jak zobacza kogos ze ktos sie do kogos odezwie to zaraz leca do kierowniczki
      albo prezesa tylko szkoda ze jedna ma 29 lat a druga 23 bo jak by byly madre to
      z takim czyms by nie lataly bo to jest chore... ale im mozna wszystko ciuchy
      przymierzac jesc na sklepie obdadywac ludzi itd
      • Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 07.09.09, 19:17
        Spokojnie bo Ci żyłka pęknie!
        Wydaje się, że wszystko na temat zostało powiedziane, a Twoja wypowiedź nic
        wartościowego do dyskusji nie wnosi. Rada jest taka: zwolnij się z tej firmy,
        znajdź inną (lepszą) pracę, znajdą kogoś na Twoje miejsce i wszyscy będziecie
        szczęśliwi.

Moim zdaniem pewne sprawy załatwia się wewnątrz firmy - danej społeczności, nie
        na forum publicznym. Jeżeli nie przynosi to efektów, można zawiadomić PIP bądź
        inne służby.
        A prawdopodobnie wygląda to tak, że na forum obrzucają się gównem, a na miejscu
        włażą sobie nawzajem tam skąd to gó... wychodzi - to takie prawdziwe, takie polskie.

Jeszcze jedno: nie pracuję w tej firmie, nie jestem jej właścicielem, ani nawet
        nikogo z firmy nie znam (przynajmniej o tym nie wiem), a głos w sprawie
        zabrałem, ponieważ temat stał się dla mnie żenujący.
        • Gość: pepe jeans Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:46
          Dobrze PE mówi. Te Panie AiA powinny już dać sobie spokój. Zająć się
          studiowaniem prawa, wydać zainkasowaną UCZCIWIE KASĘ i przestać drążyć
          temat.
          I tak wszyscy wiedzą kto jest tego autorem.
          • Gość: Marek Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 23:29
            Oczywiscie, ze kazdy wie kto jest autorem wszystkich wypowiedzi!
            Na tym forum mozna sie dowiedziec całej prawdy o tej firmie i jej
            pracownikach. Wszyscy jestescie siebie warci... To co przeczytałem
            na temat tej firmy i W.G rozbawiło mnie:) W.G nie jest zbyt
            rozgarnietym człowiek,jest kłamliwy, ale najbardziej martwi mnie to
            co wyprawia z ta biedna Emilka- on jest jak STARY,OBLESNY PEDOFIL
            (Przemyski Słowik)...
            Brak mi słów:(
            • Gość: G Re: Sarafis IP: 79.139.106.* 09.09.09, 23:49
              Emilka jest spoko a Wojtek to jeden z niewielu uczciwych pracowników w tej
              firmie, jaki jest prywatnie to jego sprawa. Jakby było więcej takich ludzi tam
              to byłoby lepiej. Wiem że on wam nie będzie pasować bo jesteście bandą nierobów
              a on z tym walczy.

Pozdrawiam wszystkich nierobów, Wojtka i Marka Szupera, róbcie swoje.

PS. Nie jestem pracownikiem tej firmy ale znam ludzi.
              • Gość: g Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 10.09.09, 07:03
                Wojtek jest jedną z największych <zakał> w tej firmie - autorem
                najgorszych i najbardziej kosztownych bubli.... na tyle go stać.
                Jest jednak jednym z zagorzałych <dworzan>. Reszta z napisanych o
                Wojtku i firmie postów - to prawda. Jego zachowanie, obycie,
                chamstwo, skłonności.... Te teksty o Sarafisie wcale nie są
                przesadzone.... można jeszcze wiele powiedzieć gorszych i nie
                wypowiedzianych jeszcze rzeczy o tym <szambie>. Jest owszem kilka
                solidnych osób... nie chwalcie szefa.... to on z zacisza tym szambem
                miesza jak Lucyper w kotle diabelskim. To celowe działanie poprzez
                Bodka <prawą rękę> by ciągle zmieniać wszystko i skuteczniej
                wyzyskiwać grono kilkudziesięciu pracowników. Klienci też są
                <przekręcani>...
                Nie jest przesadą stwierdzenie - obóz wyzysku.

• Gość: 2009 Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 13:35

Zgadzam sie z gosciem jest to obóz pracy i wyzysku
              • Gość: P Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 10:12
                To jak nie jestes pracownikiem to nic nie wiesz. Lepiej sie tu nie wypowiadaj.
      • Gość: Ja! Re: Sarafis IP: *.ptvk.pl 12.09.09, 09:27
        Hahahaha...
        Prawda o tych pasztetach!
        Mózgi mają tak samo małe jak biusty!
    • Gość: LOL Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 24.09.09, 15:37
      No i cisza na forum nastała.
      • Gość: pe Re: Sarafis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.09, 17:09
        A co szukasz taniej sensacji? Znajdź sobie hobby. Na temat myślę wszystko
        zostało już powiedziane. Koniec.
        • Gość: specjalista Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 22:58
          szef niesolidny-najpierw sam namawia na prace w swojej firmie przybija stawkę i
          warunki twierdzac ze sie dogadaliśmy następnie przez swego przybocznego dzwoni
          że jednak może się okazać że sprawa jest nieaktualna i koniec kontaktów - nie
          powiem że nawet flaszki za zawracanie dupy nie postawi a chodziło o poważny
          stołek w firmie.
          • Gość: jo Re: Sarafis IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.09.09, 17:42
            bo to jest kretyn a nie szef!
            • Gość: pe Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 29.09.09, 08:28
              To idź i powiedz Mu to prosto w oczy jak jesteś taki odważny.
              I pamiętaj, że ip komputera znaczy tyle samo co adres Twojego domu, a na miejscu
              wspomnianego szefa bym Cię pozwał. Następny co myśli, że w internecie jest
              anonimowy, a na żywo chowa głowę w piasek.

PS czy ktoś moderuje to forum?
              • Gość: admin Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 09:04
                Ja! ale o co chodzi ???skarg nie widzę a ludzie mówią to co myślą.
                • Gość: pe Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 29.09.09, 09:32
                  Skoro nie zauważasz burdelu na forum, rzucania mięsem, obelgami, nazwiskami to o
                  nic nie chodzi. Widać trafiłem pod zły adres.
                  Jeśli ludzie mówią co myślą to po co tu jakaś admin?
                  Nie dotyczy to tylko tego wątku ale całego forum Przemyśl.

Przepraszam za OT
    • Gość: BBBB Re: Sarafis IP: 94.254.168.* 06.10.09, 17:07
      Witam.
      Mnie tylko interesuje czy odziez ktora jest tam sprzedawana jest
      oryginalna i wszystko z nia ok? Chcem zrobic zakup kurtki przez
      internet i nie powiem ceny maja w porownaniu z cenami w innych
      miastach dosc niskie.

Prosze o odp. Dzieki.
      • Gość: pracownik Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 09.10.09, 14:08
        Witaj!
        Tylko i wyłącznie są to rzeczy oryginalne.
        100% legalności i jakości.
        • Gość: BBB Re: Sarafis IP: 188.33.104.* 09.10.09, 15:24
          Dziekuje bardzo.
          • Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.10, 18:17
            hej a z innej beczki ,przystojnego mscie tego szefa ,ma kogos czy
            jest wolny?pozdrawiam sredecznie ..klientka
            • Gość: olaf Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 23.01.10, 13:33
              Myslę,że musisz się dobrze zakręcić i nie tracić czasu.
              • Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.10, 15:57
                dzieki olaf za rade .-)
                • Gość: olaf Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 24.01.10, 15:55
                  Jezeli dobrze pomyślisz to na pewno dadzą Ci tam do niego namiary.
                  • Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.10, 21:36
                    a skad Ty to wiesz? z autopsji?nie wiem czy podobaja mu sie
                    brunetki:-)facec czysciutki ,zadbany,pachnacy...
    • Gość: aaa Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 21:52
      Jak na polonistę, to zdania nie do końca poprawnie napisane.
    • Gość: gosc Re: Sarafis IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.13, 19:57
      ta firma jest beznadziejna
    • fanka_online Re:;) 20.11.13, 20:24
      Ach, wspomnień czar.....ostatni normalny wątek;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka