Gość: Gość IP: 188.33.15.* 28.07.09, 23:38 Chętnie poznam Wasze opinie na temat tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Analityk Re: Sarafis IP: *.ptvk.pl 30.07.09, 08:41 Chętnie sprzedają towar w II-gim gatunku za cenę I-go gatunku; aby nie było niedomówień na sali sprzedazy głównej - nie na wyprzedazy. Warto dlatego pooglądać towar - sprawdzić który to gatunek i zaproponować obniżenie ceny nawet o 40%; testowałem osobiście; jak się rozniesie informacja o takich praktykach handlowych siłą rzeczy spadną ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 29.08.09, 22:01 Dlaczego nikt nie zgłosi tego do Państwowej Inspekcji Pracy, dlaczego nikt nie pójdzie z tym do mediów!!!???. Chyba już czas najwyższy zacząć uczyć takich gnojów właściwego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 09:08 Dlaczego Ty jobrave obrażasz ludzi? Jakie masz moralne prawo na podstawie tego co przeczytałeś w ten sposób wyrażać się o innych? Jeżeli tak dalece jesteś przekonany, że ludziom dzieje się krzywda( i znając Twoją obywatelską postawę ), to Ty zgłoś na Policję, do Inspekcji Pracy, ale nie nazywaj gnojem kogoś, kogo prawdopodobnie nie widziałeś na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Sarafis IP: 79.139.109.* 30.08.09, 10:51 jeżeli dzieje się naprawdę tak jak piszą tu byli pracownicy to jak można nazwać kogoś, kto tak postępuje - zgłoszenie do PIP pojawi się szybko, po to został prawdopodobnie założony ten wątek - czasami młodzi ludzie nie znają swoich praw i nie wiedza do kogo się udać, dodatkowo istnieje coś takiego jak strach przed utrata pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan Do Jasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:02 Ja widziałem na własne oczy jaka się kreci ta firma i mogę potwierdzić. Zastanawiam się do dziś jak może funkcjonować firma przy tak(delikatnie mówiąc) amatorskim zarządzaniu i stosowaniu takich metod, poza wszystkim, są tak słowni-tak można na ich obietnicach polegać jak na obietnicach wyborczych naszych polityków :))). Ale to chyba jest atut działania w małym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Sarafis i inne koszmary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:09 Takie wątki są zakładane zwykle celem odreagowania niesprawiedliwości/dyskryminacji/ mobbingu, czyli ŁAMANIA PRAWA w miejscu pracy. Nikt, oprócz samych zainteresowanych się nimi nie przejmuje, ale pełnią też ważną funkcję....ostrzegają i uświadamiają innym prawa pracownika do godnej pracy. Na doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa przychodzi czas wówczas, gdy granica tolerancji zostaje przekroczona, ponieważ przeciętny pracownik chciałby tylko wykonywać swoje obowiązki , a nie procesować się. Czy każdy nieuczciwy pracodawca/dyrektor zasługuje na zwłokę...to już kwestia indywidualna. Być może są tacy, którym do opamiętania wystarczą ostrzeżenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 16:21 chamstwo i góralska muzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 30.08.09, 19:09 Dla mnie akurat nie jest istotne,czy jest to firma Sarafis, Srafis, czy Syfilis, faktem jednak jest, że 99 procent pracodawców w Polsce traktuje ludzi jak śmieci wykorzystując ich przymusową sytuacje i lecząc przy okazji własne kompleksy. Nawet dzisiaj w Najjasniejszej można obejrzeć sceny rodem z "Ziemi Obiecanej", czy Londonowskiego (chodzi Jacka Londona) "East Endu". Każdy, kto w taki sposób postępuje jest gnojem i to parszywym. Nie napisałem, że w Sarafisie tak jest, bo tego prostu nie wiem, choć niektórym ludziom z tego forum mogę wierzyć, ale jeśli tak jest, to należy to zgłosić stosownej instytucji. Znając polskie realia skłonny byłbym postawić perły przeciw orzechom, że skargi są jednak słuszne ponieważ opisywane zjawisko jest w Polsce standardem. Dobrze byłoby jednak, gdyby poszkodowani pracownicy nie tylko skarżyli się na forum, lecz również w PIP, oraz sądach, jest również Rzecznik Praw Obywatelskich, no i media. Nie można pozwalać na to, żeby jakieś pindy w rodzaju, chociażby, niejakiej pani Ewy bezkarnie deptały godność ludzką - trzeba im to wybijać ze łbów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 20:28 Nikt nikogo z rękę nie będzie prowadził, znając życie prawda jest po środku. Najlepiej na forum sprzedać swoje rozgoryczenie, komuś dokopać. Jak zarządza pan Szuper to jego sprawa, to jego firma i jego pieniądze. A wy rozgoryczeni i wypieprzeni z pracy dlaczego odpuściliście ? Jak macie papiery i racje to walczcie o swoje. Ja znam tą firmę i może ktoś rzuci hasło aby się wypowiedzieli ci którym Szuper pomógł bezinteresownie. Realia dzisiaj są takie że trzeba zapieprzać żeby zarobić, na pewno nie 8 godzin. Szukajcie dowartościowania w piotrusiu panu albo w eremie tam wypoczniecie i zarobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:44 Hej tam , Co wy w tym Przemyślu macie za firmę ,że jej poświęcacie tyle uwagi. Jutro jest 70 rocznica wybuchu II wojny światowej , a Wy poswięcacie Sarafisowi tyle uwagi. Co to jest za firma? Ale za darmochę ma taką reklamę w mediach. Aż sam muszę sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:58 Sprawilem w necie. Macie zaje...firmę internetową. A ceny to jak prawie hurtowe . Dzieki wielkie że przez fora trafilem na sklep internetowy. Ceny mają powalające .Już coś zamawiam. A reszta to szlag. Liczy się cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY PRACOWNIK Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:33 Dajcie sobie spokój firma nie jest zła może ludzie nie odpowiedni. Co do szefa gość ok, co do cen to nie pasuje do konkurencji jaki problem. I dajcie sobie siana, kiedyś było ciężko zimę się odczuwało a teraz macie tam zaje.... zaplecze sanitarne a ze dożo roboty idźcie sobie do eremu za 1276 brutto. I docenicie ze szef z pustego tez nie naleje. Co do ekipy panie Marku proponuje trochę większa odpowiedzialność dla zamawiających towar tak jak ktoś tam napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katmanduuu Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 10:38 Ty racje masz kolego.., ceny maja dobre też coś biore :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 10:43 Tu miał byc tekst, ale był taki głupi, że aż niewyraźny więc go przykryłem świeżym torfem i natką pietruszki oraz skropiłem obficie wodą. Nie wiem dlaczego go skropiłem, ponieważ i tak natka by nie odbiła ponieważ była posiekana, torf też był posiekany jak się okazało, ale torfowi to i tak jest obojętne, czy jest posiekany, czy nie. Nie widać różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 30.08.09, 20:06 a ja myślę że mojemu przedmówcy brak oleju w głowie i kultury, pomijając temat, o którym się wypowiadał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 30.08.09, 21:04 O ile dobrze widzę wątek ten dotyczy kłopotów, jakich doświadczyli i doświadczają byli, oraz obecni pracownicy firmy Sarafis, natomiast, to czy brakuje mi oleju w głowie,lub kultury nie ma żadnego związku z tematem - przeczytaj dokładnie, o co chodzi w tym wątku zanim cokolwiek napiszesz, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że to raczej Ty cierpisz na niedobór "oleum". Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 30.08.09, 22:09 Myślę,że obecni pracownicy milczą bo boją się o pracę ale byli powinni zebrać siły i zrobić z tym porządek! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamto Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 09:44 Znają się osobiście i popierają na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 11:29 Nie wiem co chcieli osiągnąć obrażając Panią Ewę. Często robię tam zakupy i wiem,że profesjonalnie podchodzi do klienta.Nie widziałem tego w innych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 12:29 Ooooooo widze ze juz zaloga sarafisu sobie pozytywy daje czy to juz sie z forum robi slynne allegro :). Co do towaru to jak ktos sie nie zna to pewnie powie "a made in china, indie itp.." podrobka. Otoz sie myla i tam sa fabryki renowmowanych firm np Adidas, Nike itd. Jezlei chodzi o wyszysk ludzi to w tej firmie jest zaje..... wyzysk, sa dwie listy obecnosci ta "prawidlowa" i drug "nadgodziny" Inspekcja Pracy to nic nie zrobi chyba zeby byla kontrol z Krakowa Rzeszowa tutaj sa ogromne znajomosci. Chcac urlop to bylo tak ze max 5dni pracujacych. Bo wiecej sie nie nalezy a KP mowi o 2ch tygodniach ciaglego wypoczynku. Ci co tam jeszcze pracuja to tylko miedzy soba mowia ze odchodza ale nie maja gdzie. Co do pani Ewy to jest babsko rozpieszczone maloletnia kierowniczka. Firma dziecinnie zarzadzana, wlasciciel powinien polowe pracownikow z gory zwolnic lub uwalic kase i dac tym na magazynie. A nie zanic bo dobre pomysly maja jakby ludzie w tej firmie mogli to by sie nawzajem zabijali. A co do zakupow to polecam Te firme. A co do slowa nie widzialem tego w innych firmach to chyba "obserwator" z jakiejs pipidowy chyba ze tam w szatni lody kreca no to tak wtedy sie zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 13:14 Widać ,że gość od razu popada pod IPN. Mówi o dwóch listach. To jak tajny agent skoro pisze że jest byłym. Znowu Sarafis będzie miał darmową reklamę w mediach. Brawooo za pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 14:57 Były :wogóle to powinieneś Wszystkich tam obecnych zmówić i hurtem przejść do Castoramy i Tesco. To są zaje....gracze na rynku eurpopejskim i nie wykorzystują jak lokalni. Tam napewno są przestrzegane normy CE. Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 16:46 To co napisał PIOTR i to co napisał BYŁY to prawda! Pracuje tam to wiem! A co do pani Ewy to cytuję Byłego: "...to jest babsko rozpieszczone maloletnia kierowniczka" i drugi cytat tym razem Piotra "... jeżeli będziesz ładniejsza i mądrzejsza (co wcale nie jest trudne) to podziękują ci za pracę" Skoro to napisali to musieli mieć z Nią bliski kontakt! :))) Pozdrawiam Wszystkich,którzy czytając to uśmiechają się pod nosem bo znają Ją dobrze i wiedzą na co Ją stać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyly Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 18:38 Maxi, Co Ciebie tam nie lubią ? Pewnie Ci trochę szkoda,że na Ciebie nie zwróciła uwagi.Widocznie coś nie tak z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 18:44 Gość portalu: niebyly napisał(a): > Maxi, Co Ciebie tam nie lubią ? Pewnie Ci trochę szkoda,że na Ciebie > nie zwróciła uwagi.Widocznie coś nie tak z Tobą. Widocznie wszystko za mną okej! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 19:23 M-axi, sam wcześniej piszesz ,że nie jest tam ok. Może tam w tym Sarafisie to widzą Cię jako dzentelmena ale tak tu jak patrzę z zewnątrz to wychodzisz na idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 20:48 Gość portalu: obserwator napisał(a): > M-axi, sam wcześniej piszesz ,że nie jest tam ok. > Może tam w tym Sarafisie to widzą Cię jako dzentelmena > ale tak tu jak patrzę z zewnątrz to wychodzisz na idiotę. Obserwator poczytaj sobie wszystko a później obrażaj! Po kulturze pisania widzę,że Ty jakiś dobry znajomy naszej kierowniczki jesteś hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:52 A ja maxi Ci powiem,że widziałem juz niejedne twoje opinie na tych przemyskich forach i zero w nich obiektywności. Więc lepiej się nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 21:01 Gość portalu: niebyły napisał(a): > A ja maxi Ci powiem,że widziałem juz niejedne twoje opinie na tych > przemyskich forach i zero w nich obiektywności. Więc lepiej się nie > wypowiadaj Ciekawe! Hahahahaha! Ale ok nie będę sie wypowiadać bo widzę,że towarzystwo reprezentuje poziom który mam na codzień w pracy więc poszukam sobie innego zajęcia... A kampania buraczana niech się przerzuca! Najlepiej niech się wypowiadają Ci którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy w tej firmie! Przeczytajcie sobie wszyscy to co napisał PIOTR i po raz kolejny potwierdzam,że napisał samą prawdę. Ale ponieważ inni zupełnie nie załpali o co chodzi w tym wątku to trzymajta się zdrowo i wpadajcie do nas na zakupy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manek Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:14 Kiedyś w tej firmie pracował znajomy przez 10 miesięcy bez umowy miał obiecane jutro jutro jutro. Poszedł grac w piłkę i zerwał ścięgno. To już tam nie miał powrotu. Ekipa była zszokowana. Są na tej firmie ludzie spoko ale to jest garstka. Szef jest fajny gość ale zbyt bardzo wierzy swojej "prawej ręce". Ludzie którzy zamawiają towar ciągną firmę w upadłość zero odpowiedzialności. Trzeba wyplewić chwasty w tej firmie i kierownikami niech będą osoby poważne. I zacznijcie ludzi - pracowników szanować a oni będą szanować Was. I jeszcze jedno jak ktos przychodzi do pracy pierwszy raz to "kierownicy" niech się zastanowią nad słowami on ona sie nie nadaje po czym to sie wnioskuje po wygladzie, okres próbny 3miesiace i wtedy twierdźcie że on ona sie nadaje lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamto Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 13:06 ta co ty taki nikumaty pani ewa dała tej pindzi po dupi a un te dupe kce sy pufurkać bu mu si inny ścierki furt ubrzydły hyckać ta i un tak bałaka jak podlizajłu że pani ewa to klepma a mi si cuś widzi ży ta tutaj to hadra i mytka ali un taki chabal jak chirus przykima si i odfastryguji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 20:40 Jeszcze raz tylko po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sarafis IP: 76.73.1.* 01.09.09, 23:30 Właściciel + "reka prawa" powinni zastanowić się czemu firma ma taką opinię i jak najszybciej to zmienić. Natomiast nie można namiawiać się tylko we dwóch bo skutki już widać powyżej. Ludzie w tej firmie naprawde mają potencjał niestety ich głos zupełnie nie jest brany pod uwagę, pewnie stąd to rozgoryczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 08:05 A ja właśnie słyszałem jaki to potencjał mają Ci nowi. Jeden z nich mi mówił ,że przyszedł tam po to aby przeczekać ciężkie czasy na zachodzie i jak się coś uda przywłaszczyć to chętnie się tym zaopiekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bswb1985 Re: Sarafis 31.08.09, 13:40 Nieodpowiednie osoby, to raczej prawda. Wiem jedno właściciel powinien dokładniej przyglądnąć się niektórym osobom. Jeśli nie zrobi tego w niedługim czasie może być jeszcze bardziej nieprzyjemnie. Pewnych osób się nie docenia, a pewne przechwala lecz tak naprawdę nic nie robią. Nie podoba mi się podejście niektórych osób na firmie co do drugiego człowieka, są wulgarne, nieprzyzwoite, często dwuznaczne. Jedno jest jeszcze ok, co tak naprawdę było do zniesienia, nie wszyscy są tacy w tej firmie. Spotkałam się z bardzo sympatycznymi osobami. Sam właściciel jest tak naprawdę sympatyczny. Musi tylko wyplenić chwasty ze swojej firmy, które psują jej opinię!!!!!!! Wiadomo, spotkałam się z taką dwuznaczną personą,ten pan nie wie mobbingiem nie dojdzie do niczego!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gallus Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 14:35 Ale kanał ktoś kogoś zwolnił i zaczęła się "poważna dyskusja". Tylko mnie jedno zastanawia dla czego ta osoba miała wodę w ustach jak tam pracowała. Napisać za przeproszeniem można wszystko ....... echh szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
bswb1985 Re: Sarafis 31.08.09, 19:29 Owszem można wiele rzeczy napisać i dużo łatwiej niż je powiedzieć!!! Ja po prostu twierdzę że teraz to jest już sprawa właściciela firmy, co tak naprawdę dzieje się pomiędzy jego załogą i to nie tylko na duńkowiczkach. Czy ktoś jest przekonany z jego pracowników że może wszystko bo jet kim jest. Wiem co pisze i wiem o kogo mi chodzi ale nie zamierzam nikogo obrażać, bo to nie ma sensu i jest wg mnie żałosne!!!! Ja mogłam to tej osobie powiedzieć wtedy jak rozwiązywałam współpracę z firmą, lecz to nie miało sensu bo niczego by to nie zmieniło. Koniec współpracy koniec nerwów i przykrości. Mam tylko nadzieję że pan P.... w końcu dorośnie, choć ma już swoje lata!!!!! Pan Szuper stworzył naprawdę dobrą firmę ale naprawdę umieścił niektóre niewłaściwe osoby na niewłaściwych stanowiskach. Koniec mojej wypowiedzi na temat tej firmy, mnie to już nie dotyczy i tak już nie ma sensu. Mówię wszystkim szkoda pisać więcej o tym co już nas nie dotyczy!!!! Żegnam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-axi Re: Sarafis 31.08.09, 21:09 bswb1985 napisała: > Owszem można wiele rzeczy napisać i dużo łatwiej niż je powiedzieć!!! Ja po > prostu twierdzę że teraz to jest już sprawa właściciela firmy, co tak naprawdę > dzieje się pomiędzy jego załogą i to nie tylko na duńkowiczkach. Czy ktoś jest > przekonany z jego pracowników że może wszystko bo jet kim jest. Wiem co pisze i > wiem o kogo mi chodzi ale nie zamierzam nikogo obrażać, bo to nie ma sensu i > jest wg mnie żałosne!!!! Ja mogłam to tej osobie powiedzieć wtedy jak > rozwiązywałam współpracę z firmą, lecz to nie miało sensu bo niczego by to nie > zmieniło. Koniec współpracy koniec nerwów i przykrości. Mam tylko nadzieję że > pan P.... w końcu dorośnie, choć ma już swoje lata!!!!! Pan Szuper stworzył > naprawdę dobrą firmę ale naprawdę umieścił niektóre niewłaściwe osoby na > niewłaściwych stanowiskach. Koniec mojej wypowiedzi na temat tej firmy, mnie to > już nie dotyczy i tak już nie ma sensu. Mówię wszystkim szkoda pisać więcej o > tym co już nas nie dotyczy!!!! Żegnam!!!!!! Ja bym nie liczyła,że pan P. dorośnie! Przecież jest już około 50-tki! Pozdrawiam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracujący Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 07:32 Wy wszyscy maxy i jak was tam jeszcze zwać! Skoro wam jest żle to po prostu powiem wprost-wypad z tej firmy którą tak obrażacie a nadal tam siedzicie nie wiem po co. Chyba Wam ciepło w zimie.Tylko takie dupki jak wy po prostu SRAJĄ w swoje gniazdo. Ale wy to chyba lubicie tak spać. Jest tu wiele osób które tu pracują i jest im dobrze. Pewnie ,że to nie Japonia ale miejcie już pretensję do tych co skakali przez płotki a nie do SARAFISU. Ktoś tu gdzieś napisał ,że spadajcie hurtem do Hipermarketów. Tam leni przyjma z otwartymi rękami. Jak na razie ta nasza grupa chce tu pracować i nie mieć nic wspólnego z takimi tam Max-ami i inną hołotą. Przepraszam za słowa ale to się tylko nasuwa czytając takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 01.09.09, 09:30 M-axi , a co chcesz ,żeby ten Pan nosił Cię na rękach. Weż się do pracy i tyle. Po co dyskutować z kim kogo uważasz za dziecko. Pewnie i Ty jesteś dziecinna bo piszesz takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebyły Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 01.09.09, 16:57 Ale coś cicho jak po burzy. Już wszyscy wyczerpali swoje argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 19:16 a co spodobało Ci się i przyszedłeś pojątrzyć i odgrzać temat, na który nie masz już nic do dodania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_ktos Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 10:58 Trzeba było się uczyć pacanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 22 Re: Sarafis IP: 79.139.109.* 02.09.09, 21:01 hej ja moge dodac tylko ze w tej firmie to co piszecie jest prawda mobing i wykorzystywanie ldzi, znecanie sie psychiczne przez podwladnych, praca po godzinach, nie dobieranie sobie wolnego za soboty, upokarzanie i wiele innych rzeczy o ktorych powienien sie dowiedziec PIP sa na miejscu dziennym w tej firmie.....wiem bo bylem jednym z praconikow.. pozdrawiam wreszcie wyszly niektore rzeczy i wreszcie sie ktos odwazyl o tym napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 21:35 Ujawnianie mobbingu na forum nie jest aktem odwagi, tylko desperacji i bezsilności,ale od czegoś warto zacząć. Powodzenia!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 22:40 "znecanie sie psychiczne przez podwladnych"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 02.09.09, 23:23 Nie każdy może być "mistrzem słowa polskiego", tak jak np. niejaki "Toto" strofujący innych,za złą polszczyzną. Wytykając mi błędy (bez podania przykładu) sam wyskoczył ze stylistycznyn bykiem - cyt. "jedynie na wiarę czyichś relacji". Myślę, że jeśli chodzi, o krytykowany post, to ważniejsza od błedów jest jego treść - to już któraś z rzędu negatywna wypowiedź dotycząca rozpasanej panienki, więc jesli tyle osób uważa się za pokrzywdzone, to należy poinformować o tym kogo trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:43 A kogo trzeba?;) Nie uważasz chyba, że łatwo jest udowodnić przemoc psychiczną zarówno w pracy, jak i życiu prywatnym. Instytucje, które zajmują się podobnymi sprawami, a większość z nich zalinkowałam w moim wątku, ograniczają się głównie do pomocy prawnej i szkoleń. Rzeczywistość jest jednak o wiele bardziej skomplikowana niż Ci się wydaje i trzeba wiele siły, determinacji, a czasem wręcz ewidentnych dowodów, aby można było skutecznie walczyć z ludzką ignorancją, złą wolą, lekceważeniem prawa i brakiem szacunku dla człowieka. Życzę powodzenia pracownikom w/w firmy i mam nadzieję, że wkrótce za ich anonimowymi wypowiedziami, pójdą otwarte skuteczne działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.09.09, 01:32 Zgadzam się z Tobą, tak szczególnie w małych miasteczkach, gdzie urzędnicy i tzw. biznes są powiązani siecią wzajemnych zależności. Jednak brak reakcji, czyni ich zuchwalszymi, dlatego osoby mobbowane, powinny się skrzyknąć i zrobić, to wspólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:33 Niestety, to nie jest specyfika małych miasteczek, tylko ludzkiej mentalności, a ona jest o wiele trudniejszym do pokonania przeciwnikiem, niż nie przystające do współczesnych realiów prawo. "Skrzyknąć się"....wybacz , ale przypomnij sobie cyniczne, obraźliwe, wyśmiewające problem i mnie samą posty, kierowane pod moim adresem. Swego czasu , sam prosiłeś o usunięcie oczywistych pogróżek w jednym z nich. Ludzie stosujący przemoc psychiczną nie mają żadnych zahamowań i stać ich na najgorsze, więc nikt świadomie i dobrowolnie nie będzie się im narażał. Wiem, że to może brzmieć absurdalnie, ale większość poddanych mobbingowi pracowników woli spuszczać wzrok i udawać , że cię nie widzi w miejscu pracy, jeśli tylko zaczynasz być postrzegany jako "wichrzyciel". Oczywiście w rozmowie prywatnej, sam na sam, przyznają ci rację i zachęcają do działania, ale w sytuacjach wymagających otwartego wsparcia z ich strony, nie możesz na nie liczyć i lepiej być tego świadomym na początku, niż przeżywać rozczarowania. Wszystko , co mogę poradzić zmobbingownym, to konsekwentne upominanie się o prawo do godnej pracy, upór i konsekwencja w działaniach, uświadamianie ludziom zgnębionym ich błędnej, klęczącej postawy, a pracodawcom systematyczne łamanie prawa. Prędzej, czy później przychodzi moment krytyczny konfliktu i wówczas pozostaje już tylko działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:06 Aby nie było nieporozumień dodam, że ostatni wyraz "działanie" w moim poście powyżej oznacza podjęcie konkretnych kroków z poinformowaniem prokuratury i mediów włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 03.09.09, 08:06 Widzę,że następny psychol na forum. Żurawica jest niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:14 Jestem jednym z pracowników i jeżeli chodzi o urlop to nie ma żadnego problemu, trzeba dogadać się między sobą kiedy kto chce mieć wolne, nawet dwa tygodnie. Może inna sytuacja jest na magazynie głównym - nie wiem. Ogólnie nie mam co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Zofia Re: Sarafis IP: *.chello.pl 03.09.09, 08:04 SS SS SS super sklep, super szef, super sarafis, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Sarafis IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.09.09, 17:34 Psychol, to jest ktoś, kto zamiennie używa kilku nicków, oznacza, to, że ma rozszczepienie jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2009 Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 26.10.09, 20:40 Co ty paliłas ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: P.S. IP: 83.1.237.* 03.09.09, 10:54 co Ty możesz wiedzieć na temat pracy w Sarafisie,co innego jest rozmawiać z kimś przez telefon a co innego pracować tam,przecież proste że jak chcesz coś kupić to wszyscy będą mili dla Ciebie bo o to w tym chodzi...Więc proszę Cię jak nie masz zielonego pojęcia o tym jak wygląda tam praca to się nie wtrącaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebyły Re: P.S. IP: *.tktelekom.pl 03.09.09, 13:27 Piotr: widzę ,żeś Ty też anonim. Skoro tak wszystko wiesz to przedstaw się. Wówczas Ty będziesz wiarygodny. Nie kryj się jak złodziej.Bo dla mnie takie gadanie do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Do tzw Krakowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 14:02 Nawet nie wiesz , jak bardzo demaskujesz własną niegodziwość , wchodząc w polemiki ze swoimi pracownikami na forum, usiłując się tu fikcyjnie reklamować i obrzucając inwektywami Bogu ducha winnych ludzi. Moja Jej Mość szefowa robiła tutaj to samo, aż popełniła kardynalny błąd , łamiąc prawo w sposób tak oczywisty, że dziś pozostało Jej już tylko poniesienie konsekwencji własnej nikczemności. Dlatego zanim podzielisz Jej los, uderz się w piersi i przemyśl swoje postępowanie wobec pracowników,przeproś, napraw wyrządzone im krzywdy i " nie grzesz więcej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 16:14 firma może w porządku ale ludzie którzy siedzą na wyższych stołkach już dawno powinni z nich pospadać. Co do wyzysku to prawda. pozdrawiam byłych pracowników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Do tzw Krakowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 19:50 Znane przysłowie mówi, że gdy Bóg chce kogoś ukarać, odbiera mu rozum. Ostatnie poczynania JM ( tej z tematu o mobbingu) potwierdzają, że to prawda. Przypadek ten powinien być lekcją i przestrogą dla innych nieuczciwych, czy wręcz podłych pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Sarafis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 11:10 Cześć Wam rok temu się zwolniłem z tej firmy. Przyszedł moment że trzeba był to zrobić. Więc jak Wam nie pasuje praca u pana Marka idźcie do innych firm. Miło wspominam tę firmę. Czasami było ciężko multum nadgodziny, ale to się na to godziliśmy, a przecież w Przemyślu nie zarobi się takich wypłat jak tam - chociaż róznie było EKIPA BYŁA ZAJEBISTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sarafis IP: 195.116.152.* 07.09.09, 17:08 Firma sarafis to jest OBOZ PRACY... wszystko tylko ladnie wyglada zewnatrz... do nikogo nie mozna sie odezwac bo zaraz ci mowia ze nic nie robisz tylko rozmawiasz... polowa osob uwaza sie tam za wielkie kierowniczki (chodzi mi o dwie dziewczyny brzydkie malpy i do tego falszywe obgaduja wszystkich za plecami nie wiem jak szef mogl wziasc do swojej firmy takie pasztety)... te 2 wielkie kierowniczki caly dzien stoja przy kasie i gadaja i tak naprawde nic nie robia a jak zobacza kogos ze ktos sie do kogos odezwie to zaraz leca do kierowniczki albo prezesa tylko szkoda ze jedna ma 29 lat a druga 23 bo jak by byly madre to z takim czyms by nie lataly bo to jest chore... ale im mozna wszystko ciuchy przymierzac jesc na sklepie obdadywac ludzi itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 07.09.09, 19:17 Spokojnie bo Ci żyłka pęknie! Wydaje się, że wszystko na temat zostało powiedziane, a Twoja wypowiedź nic wartościowego do dyskusji nie wnosi. Rada jest taka: zwolnij się z tej firmy, znajdź inną (lepszą) pracę, znajdą kogoś na Twoje miejsce i wszyscy będziecie szczęśliwi. Moim zdaniem pewne sprawy załatwia się wewnątrz firmy - danej społeczności, nie na forum publicznym. Jeżeli nie przynosi to efektów, można zawiadomić PIP bądź inne służby. A prawdopodobnie wygląda to tak, że na forum obrzucają się gównem, a na miejscu włażą sobie nawzajem tam skąd to gó... wychodzi - to takie prawdziwe, takie polskie. Jeszcze jedno: nie pracuję w tej firmie, nie jestem jej właścicielem, ani nawet nikogo z firmy nie znam (przynajmniej o tym nie wiem), a głos w sprawie zabrałem, ponieważ temat stał się dla mnie żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe jeans Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:46 Dobrze PE mówi. Te Panie AiA powinny już dać sobie spokój. Zająć się studiowaniem prawa, wydać zainkasowaną UCZCIWIE KASĘ i przestać drążyć temat. I tak wszyscy wiedzą kto jest tego autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 23:29 Oczywiscie, ze kazdy wie kto jest autorem wszystkich wypowiedzi! Na tym forum mozna sie dowiedziec całej prawdy o tej firmie i jej pracownikach. Wszyscy jestescie siebie warci... To co przeczytałem na temat tej firmy i W.G rozbawiło mnie:) W.G nie jest zbyt rozgarnietym człowiek,jest kłamliwy, ale najbardziej martwi mnie to co wyprawia z ta biedna Emilka- on jest jak STARY,OBLESNY PEDOFIL (Przemyski Słowik)... Brak mi słów:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Sarafis IP: 79.139.106.* 09.09.09, 23:49 Emilka jest spoko a Wojtek to jeden z niewielu uczciwych pracowników w tej firmie, jaki jest prywatnie to jego sprawa. Jakby było więcej takich ludzi tam to byłoby lepiej. Wiem że on wam nie będzie pasować bo jesteście bandą nierobów a on z tym walczy. Pozdrawiam wszystkich nierobów, Wojtka i Marka Szupera, róbcie swoje. PS. Nie jestem pracownikiem tej firmy ale znam ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 10.09.09, 07:03 Wojtek jest jedną z największych <zakał> w tej firmie - autorem najgorszych i najbardziej kosztownych bubli.... na tyle go stać. Jest jednak jednym z zagorzałych <dworzan>. Reszta z napisanych o Wojtku i firmie postów - to prawda. Jego zachowanie, obycie, chamstwo, skłonności.... Te teksty o Sarafisie wcale nie są przesadzone.... można jeszcze wiele powiedzieć gorszych i nie wypowiedzianych jeszcze rzeczy o tym <szambie>. Jest owszem kilka solidnych osób... nie chwalcie szefa.... to on z zacisza tym szambem miesza jak Lucyper w kotle diabelskim. To celowe działanie poprzez Bodka <prawą rękę> by ciągle zmieniać wszystko i skuteczniej wyzyskiwać grono kilkudziesięciu pracowników. Klienci też są <przekręcani>... Nie jest przesadą stwierdzenie - obóz wyzysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2009 Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 13:35 Zgadzam sie z gosciem jest to obóz pracy i wyzysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 10:12 To jak nie jestes pracownikiem to nic nie wiesz. Lepiej sie tu nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja! Re: Sarafis IP: *.ptvk.pl 12.09.09, 09:27 Hahahaha... Prawda o tych pasztetach! Mózgi mają tak samo małe jak biusty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Sarafis IP: *.toya.net.pl 24.09.09, 15:37 No i cisza na forum nastała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.09, 17:09 A co szukasz taniej sensacji? Znajdź sobie hobby. Na temat myślę wszystko zostało już powiedziane. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 22:58 szef niesolidny-najpierw sam namawia na prace w swojej firmie przybija stawkę i warunki twierdzac ze sie dogadaliśmy następnie przez swego przybocznego dzwoni że jednak może się okazać że sprawa jest nieaktualna i koniec kontaktów - nie powiem że nawet flaszki za zawracanie dupy nie postawi a chodziło o poważny stołek w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Sarafis IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.09.09, 17:42 bo to jest kretyn a nie szef! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 29.09.09, 08:28 To idź i powiedz Mu to prosto w oczy jak jesteś taki odważny. I pamiętaj, że ip komputera znaczy tyle samo co adres Twojego domu, a na miejscu wspomnianego szefa bym Cię pozwał. Następny co myśli, że w internecie jest anonimowy, a na żywo chowa głowę w piasek. PS czy ktoś moderuje to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 09:04 Ja! ale o co chodzi ???skarg nie widzę a ludzie mówią to co myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Sarafis IP: 79.139.112.* 29.09.09, 09:32 Skoro nie zauważasz burdelu na forum, rzucania mięsem, obelgami, nazwiskami to o nic nie chodzi. Widać trafiłem pod zły adres. Jeśli ludzie mówią co myślą to po co tu jakaś admin? Nie dotyczy to tylko tego wątku ale całego forum Przemyśl. Przepraszam za OT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBBB Re: Sarafis IP: 94.254.168.* 06.10.09, 17:07 Witam. Mnie tylko interesuje czy odziez ktora jest tam sprzedawana jest oryginalna i wszystko z nia ok? Chcem zrobic zakup kurtki przez internet i nie powiem ceny maja w porownaniu z cenami w innych miastach dosc niskie. Prosze o odp. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 09.10.09, 14:08 Witaj! Tylko i wyłącznie są to rzeczy oryginalne. 100% legalności i jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.10, 18:17 hej a z innej beczki ,przystojnego mscie tego szefa ,ma kogos czy jest wolny?pozdrawiam sredecznie ..klientka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 23.01.10, 13:33 Myslę,że musisz się dobrze zakręcić i nie tracić czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.10, 15:57 dzieki olaf za rade .-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Sarafis IP: *.tktelekom.pl 24.01.10, 15:55 Jezeli dobrze pomyślisz to na pewno dadzą Ci tam do niego namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Sarafis IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.10, 21:36 a skad Ty to wiesz? z autopsji?nie wiem czy podobaja mu sie brunetki:-)facec czysciutki ,zadbany,pachnacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Sarafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 21:52 Jak na polonistę, to zdania nie do końca poprawnie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sarafis IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.13, 19:57 ta firma jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re:;) 20.11.13, 20:24 Ach, wspomnień czar.....ostatni normalny wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś