Dodaj do ulubionych

kosciuszki 5

IP: *.toya.net.pl 03.09.09, 08:41
Co sądzicie o kazaniu ks.Z.Suchego wygłoszone w dniu 01.09.09.
Moim skromnym zdaniem, OBUDZIŁ nas bośmy w letargu myślenia i czynu.
Ps. można je odsłuchać w archiwum radia FARE pt. msza_70_ rocznica
lub hasło ojczyzna-służąca czy matka
Obserwuj wątek
    • Gość: Pyra Re: kosciuszki 5 IP: 80.48.180.* 03.09.09, 14:56
      O co tu właściwie chodzi? Czyżbyś był księdzem i chciał niewiernych nawrócić?
      Zapodaj tekst kazania a osądzimy sami...
      • Gość: BAlba Re: kosciuszki 5 IP: *.toya.net.pl 03.09.09, 20:57
        Podałam gdzie można go odsłuchać. Mysle ,że warto w obecnym czasie i sytuacji.
        • kocur_zalogowany Rozumiem, że strzeszczenie 03.09.09, 21:49
          kazania, które pozwoliłoby się ustosunkować do treści i ewentualnie zachęciłoby
          do odszukania go w sieci z jakiegoś powodu jest niemożliwe?
          • Gość: yyy Re: Rozumiem, że strzeszczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 21:58
            Streść sobie sam nieuku
            • kocur_zalogowany Moja babcia po powrocie z koscioła 03.09.09, 22:18
              często zachwycała się kazaniem ("Ach, jak pięknie ksiądz mówił!"). Gdy pytałem
              co mówił, to na ogół padała odpowiedź: A wiesz, nie pamiętam, ale ładnie mówił.
              Moja babcia nie była jedyną znana mi osoba, która tak odbierała kazania. Znam
              takich nawiedzonych, którzy często mi mówią o jakichś tam ważnych wypowiedziach
              ludzi kościoła (np. "ksiądz X wczoraj wspaniale przemawiał"), a na prośbę, żeby
              mi powiedzieli w skrócie o co chodzi wykręcają się i odsyłają do gazet czy
              internetu.
              Taki właśnie jest odbiór nauk kościoła wśród sporej części polskich katolików -
              słucha się, ale się nie rozumie co ksiądz mówi.
              • Gość: Balba Re: Moja babcia po powrocie z koscioła IP: *.toya.net.pl 04.09.09, 07:07
                www;radiofara.pl (w szukaj wpisz słowo ojczyzna) tam znajdziesz kazanie
                z dnia 01.09. Tak, trzeba trochę wysiłku. Jest to dla tych, dla których ma to
                znaczenie bo dot. nas, przemyślan.
                • kocur_zalogowany Nawet w kilku słowach nie potrafisz 04.09.09, 08:31
                  powiedzieć na jaki temat było kazanie? O Przemyślu? A konkretnie? O braku miejsc
                  parkingowych, o psich kupach na ulicy czy o nieświeżym kotlecie w przemyskiej
                  restauracji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka