venus-87 12.11.05, 16:12 kontat tylo na mejla: venus.87@buziaczek.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wowalka Re: KUPIE DIANE 35 12.11.05, 17:02 chcesz kupic diane przez internet? nie lepiej isc do ginekologa i poprosic o diane? przeciez to tanie tabletki A tak wogole to wiesz ja biore diane juz 2 miesiac i jestem rozczarowana Lekarz niby obiecal mi ze do konca kuracji to bede juz mialam piersi tzn. moze nie wielkie ale takie miseczki A. Mi takie w zupelnosci wystarcza.Jesli rowniez chcesz brac to zycze powodzenia ale licz sie z skutkami negatywnymi m.in. gulały w brzuchu, ja tak mam czuje sie jakbym byla w ciazy i strasznie mi ten brzuchal przeszkadza.Wypadaja mi wlosy garsciami niestety.Boli mnie głowa, pomimo bardzo młodego wieku strasznie wzrosło ciśnienie krwi, mam wzdęcia i wymiotuje po jedzeniu. Wiec zastanow sie ok? Zebys sobie nie zaszkodzila, zwlaszcza jesli nie zrobisz badania hormonow i bedziesz brac tabletki na slepo (ja wlasnie tak biore) Odpowiedz Link
venus-87 Re: KUPIE DIANE 35 13.11.05, 10:36 a czy ginekolog wypisze mi te tabletki z powodu piersi? czy musze zamylac cos o bolących miesiączkach i długich cyklach (ktorych nie mam) Odpowiedz Link
venus-87 Re: KUPIE DIANE 35 13.11.05, 10:39 aha:) zdaje sobie sprawe z konsekwencji.... jesli bede sie bardzo zle czula to odstawie tabletki. Brałam juz mercilon i cilest ale nie bylo tak zle:) bardzo dobrze sie czułam ale piersi nie urosły jedyne co to bardzo bolały. Odpowiedz Link
wowalka Re: KUPIE DIANE 35 13.11.05, 11:00 Wiesz myślę że jeśli naprawde nie masz piersi to Ci przepisze. Wiem po sobie. Mój ginekolog uznał po prostu ze jestem tak beznadziejnym przypadkiem ze nic innego mi nie pomoze i wrecz namawiał mnie do przyjmowania tych tabletek:)Ale jeśli masz małe piersi ale masz to może uznć ze to tylko Twoj kaprys i niepotrzebne trucie organizmu. To zależy tez od ginekologa.W kazdym razie spróbuj, zawsze warto sprobować.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
edytaf5 Ja też tak zrobilam 13.11.05, 11:25 Poszlam po prostu do lekarza i powiedzialam, czy moglabym dostac hormony, bo mam bardzo małe piersi. Powiedzial, zebym pokazala i sam przyznal, ze faktycznie mozna sprobowac z hormonami. Jak narazie jestem po jednym opakowaniu diane 35 i jakiegos duzego postepu nie ma, ale nadal mam nadzieje :) tylko teraz zastanawiam sie, czy aby przypadkiem nie za pozno poszlam po te tabletki - mam 21 lat i nie wiem czy mi jeszcze urosna :( Pod mam 70 a w biuscie 80cm. Troche malo, wiec chwytam sie hormonow :) A najwazniejsze, ze brak przykrych skutkow ubocznych :) Odpowiedz Link
wowalka Re: Ja też tak zrobilam 13.11.05, 11:44 No widzisz Ty masz 10 cm ja mam narazie 5 a mialam jeszcze mniej nie powiem ile bo sie wstydze. W kazdym razie troszke juz mi sie powiekszyly po diane 35. Mi jak juz pisalam wystarczylyby te 12-13 cm . Duzo nie wymagam bo jestem chuda. Mam 16 lat ale biust juz by mi nie urosl raczej sam. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Ja też tak zrobilam 13.11.05, 12:28 A jak dlugo juz je bierzesz? Ja tez jestem szczupla osobka, chcialabym B :) Odpowiedz Link
venus-87 Re: Ja też tak zrobilam 13.11.05, 13:06 no wiec ja mam rożnicy jakies 9-10cm. bylam z tym u gineologa ale powiedzial ze MAM piersi i nic mi nie da. ehh... zawsze moge jeszcze isc do innego ale wole kupic przez neta-mniej problemow:) Odpowiedz Link
sofi84 Re: Ja też tak zrobilam 20.11.05, 16:49 o dianie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159533&wv.x=1&v=2&s=0 myslisz ze tak łatwo kupic co 4 tyg diane? raz Ci ktos sprzeda i co? myslisz ze ginekolodzy tacy glupi i sie nie zorietuja zebkobieta zuzywa 2 opakowania wciagu jednego cyklu? jedno CI napewno nie pomoze szukaj lekarza lepiej ktory zapewni CI stały dostep do proszkow. idz prywatnie i powiedz ze chcesz sie zabezpieczac przed ciaza i ze chcialabyms diane i tak i tak hormony a te moze CI pomoga na piersi i cere. przynajniej bedziesz miala staly dostep do recepty i nie bedziesz musiala sie martwic o nowe opakowania bo jesli bedziesz co chwila robic przerwe to nie dosc ze Ci piersi nie urosnal to jeszcze rozregulujesz sobie cykle niedaj boze. ja mam niecałe 10cm i powiem Wam ze szkoda mi brać tak mocnych hormonow ktore popsuja watrobe zeby urosly mi piersi na czas brania proszkow bo z reguly po odstawieniu cycki wracaja do normy a taka dawka hormonow popsuje Wam watrobe szybciutko Odpowiedz Link
venus-87 juz kupiłam 20.11.05, 21:49 piszesz ze szkoda niszczyc organizmu.... moze i racja ale ile jest kobiet ktore zazywają hormony? wiele! dlaczego kobietom biorącym tabletki antykoncepcyjne nie wmawia sie tak silnie ze to zlo!? juz kupilam 4 opaowania! nie szkodzi sprobowac-a swoją drogą zabespieczenie tez jest czyli 2 w 1:) Odpowiedz Link
sofi84 Re: juz kupiłam 21.11.05, 13:42 gratuluje i powodzenia. moja przyjaciolka pracuje w centru,m onkologii i mowi ze zdecydowana wiekszosc nowotwor i niej na pietrze to mlodzi ludzie i powiedziala ze jak rozmawia z nimi okazuje sie ze prawie kazdy z nich zarzywal hormony. dlatego to ma znaczenie. jak juz masz brac to bierz ale nie taka dawke. zdrowka zycze. ciekawi mnie czy po tych 4 miesiacach cokolwiek zdazy CI podskoczyc. dziewczyno masz dopiero 18 lat piersi zacznal Ci dopiero rosnac Odpowiedz Link
venus-87 Re: juz kupiłam 21.11.05, 15:44 moze i faktycznie hormony wywołują nowowory... ale 4 opakowania diany chyba mi az tak nie zaszkodzą... Kobiety z nowotworami biorą hormony przez pol swojego zycia. Odpowiedz Link
sofi84 Re: juz kupiłam 21.11.05, 22:27 ciekawe czy na 4 opakowaniach sie skonczy jesli faktycznie zacznal Ci rosnac piersi? Odpowiedz Link
nikitka84 Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 22.11.05, 11:25 taka fajna baze informacyjna odnosnie malych piersi? Co sie stalo z tym blogiem? I co sie stalo z Toba? Zanim wrocilas po przerwie, pisalas, ze juz zaakceptowalas swoje piersi i sie dobrze czujesz we wlasnym ciele? Odpowiedz Link
venus-87 Re: Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 22.11.05, 17:45 bloga mi skasowano-nie wiem czemu-pisalam juz do administratora ale bez odzewu;/ szkoda bo byl przydatny. A jesli chodzi o hormony... juz od dawna planowalam wspołrzycie no i postanowiłam brac hormony takie 2 w 1 zobaczymy moze cos pomoze... masz racje pisalam ze juz zaakceptowalam swoje cialo... i nie powiem dalej uwazam ze jest ok.... ale zawsze pozostaje te 1% niezadowolenia... nie zaszkodzi sprobowac-a jak sie nie uda to swiat sie nie zawali-mam chlopaka ktory mnie kocha bez wzgedu na biust:) Odpowiedz Link
nikitka84 Re: Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 22.11.05, 20:47 Bardzo byl przydatny, oj bardzo:) A co do tych hormonow, to nie sledzilam uwaznie Twoich postow, ale prosze z glowa to rob i pod okiem lekarza. Wiem, ze nudna jestem, ale po cos sie Ci ludzie te 6 lat na medycynie mecza:) Odpowiedz Link
sofi84 Re: Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 23.11.05, 12:00 blagam dziewczyno wez jakies słabsze a nie końska dawke diany wwieku 18 lat Odpowiedz Link
venus-87 Re: Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 23.11.05, 13:35 piszesz ze po coś studiują te 6 lat....no wiec byłam juz kiedys u ginekologa i wypisal mi cilest (sa tak samo mocne jak diana) bez zrobienie jakich kolwiek badan!!! wiec co to za roznica czy wezme je sama czy pod okiem lekarza? pozatym duzo mich kolerzanek bierze mocne hormony-z wypisu lekarza. Diane toleruje bardzo dobrze-zero jakich kolwiek objawow-tak samo było z cilest (brałam je bo chciala wspolrzyc ale jakos do niczego nie doszlo a chlopak ze mną zerwał) teraz jestem z nowym i planujemy wspolrzycie wiec wole byc zabiespieczona. Odpowiedz Link
mm1124 Re: Czy to Ty jestes ta Venus, ktora stworzyla 23.11.05, 16:16 Zawsze miałam bardzo mały biust. Po wykarmieniu dwójki dzieci nie ma go prawie wcale. Kiedyś ze względu na problemy z cerą brałam przez półtora roku Diane35. Od 3 lat biorę Cilest. Cerę mam ładną. Na biust nie pomogło... Odpowiedz Link