kleksowy 22.05.05, 21:40 To pierwsze pytanie, a drugie - słyszałem, że nasze wtyczki nie pasują do tamtejszych gniazdek. Czy można w Warszawie (i gdzie) dostać odpowiednie adaptery? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 wtyczki 23.05.05, 09:23 kleksowy: > słyszałem, że nasze wtyczki nie pasują do tamtejszych gniazdek. W zeszłym roku jeszcze pasowały. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: wtyczki 23.05.05, 12:22 coś w tym może być bo pamietam, że jak Rosjanie przyjeżdżali do nas na handel to te ich młynki do kawy czy miksery miały coś nie tak z wtyczkami i trzeba było kombinować z uziemieniem albo z czymś w tym guście:) Odpowiedz Link
stefan4 Re: wtyczki 23.05.05, 23:49 stary.prochazka: > trzeba było kombinować z uziemieniem albo z czymś w tym guście:) Z uziemieniem to ja nie wiem. Osobiście przymierzałem takie cienkie wtyczki od ładowacza do komórki i od maszynki do golenia. I zarówno ładowało jak goliło. Ale one nie mają żadnego uziemienia. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
otkin Re: wtyczki 01.07.05, 00:11 u nas jesy co prawda 220v a nie jak w reszcie Europy (tu i tam od niedawna) 230v ale wtyczki mamy takie same ;-) dawniej te z uziemieniem byly inne - mialy po dwu stronach blaszki i w gniazdkach byli styki - nic nie pasowalo do europy:-0 ale poza tym bylo ok i wszystko dziala, trzeba tylko pozytywnie sie nastawic:) a srodkow do tego mnogosc;) Odpowiedz Link
kontrkultura karty, operatorzy 24.05.05, 17:24 Są takie same pin-karty telefoniczne (w Polsce Telegrosik, Telepin, Tele2), w Rosji najbardziej opłacalną była karta "Bananakart", jest też mnóstwo innych do wyboru i koloru. Nie sposób powiedzieć, że brak jest operatorów działających na posdtawie umowy. Całkiem realne koszty połączenia w ramach umowy z takim operatorem - 2 centy za minute, czyli defacto tyle ile takie TP SA wydaja za rozmiowę lokalną. Z komórki zaś najbardziej cwani dzwonią do Polski za 5 centów. Rozmowa do Polski do telefonu niestacjonarnego jest zazwyczaj odrobinę droższa. Odpowiedz Link