Dodaj do ulubionych

prawa epileptyków

13.02.12, 18:08
hej, czy znacie może jakąś organizację (ngo?), która zajmuje się prawami epileptyków? mam problem, który warty jest zauważenia. chodzi o oświetlenie na koncertach. z ostatniego musiałam wyjść, ze względu na zbyt dużą ilość migających świateł i zastanawiam się czy nie powinno to być jakoś regulowane przepisami..

będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • ania_1609 Re: prawa epileptyków 13.02.12, 23:11
      Myślisz o zakazie używania rażącego oświetlenia, czy o możliwości zwrotu kosztów biletu?
      Teoretycznie idąc na koncert liczysz się z ostrym oświetleniem, tak samo, jak idąc na imprezę liczysz się ze stroboskopem, a idąc na film 3D wiesz, co Cie może czekać...

Trudny orzech do zgryzienia...
      • aurora1982 Re: prawa epileptyków 14.02.12, 09:25
        Wszystko prawda:) ale jednocześnie dla osób na wózku powinny być podjazdy. sądzę, że zdanie "wiem, czego mogę się spodziewać" odbiera nam możliwość uczestniczenia w danym koncercie.

Do organizatora napisałam, również z prośbą o zwrot pieniędzy. nie sądzę, jednak, żeby to odniosło skutek. dlatego szukam organizacji, która się zajmuje takimi sprawami i chyba natykam się naścianę:/

ponawiam prośbę - jeśli ktoś zna taką organizację, proszę o jakiekolwiek zdanie w tej sprawie:)
        • a1-33 Re: prawa epileptyków 14.02.12, 13:30
          chyba zapowiada się walka z wiatrakami....tym bardziej że w naszym kraju jakoś wogóle cicho o epi i o ludziach którzy się z nią zmagają...z tego co wiem nie ma takiej organizacji ja szukałam tez nieco w innej sprawie a mianowicie takiej że moja córka która choruje na epi nie może mieć wydanego zaświadczenia o dysleksji (choć specjaliści twierdzą że ja ma!) właśnie dlatego że jest chora na epi i koło się zamyka....i nie znalazłam nikogo kto mógłby nam pomóc jak na coś takiego natrafisz to proszę napisz....Pozdrawiam
          • aurora1982 Re: prawa epileptyków 14.02.12, 13:41
            jestem idealistką, więc się nie poddam tak łatwo;) od czegoś trzeba zacząć.

dam znać, ale nadal liczę, że ktoś się odezwie z jakąś przydatną informacją:)

pozdrawiam
    • very.martini Re: prawa epileptyków 14.02.12, 13:46
      Aurora, na tej zasadzie w kuchniach placówek żywienia zbiorowego nie powinno się używać glutenu pod żadną postacią, bo jeszcze przyjdzie ktoś chory na celiakię i będzie problem. Osoba, która wielkim wysiłkiem rzuciła palenie, nie może wymagać, żeby w sklepach nie było papierosów na widoku, bo na ich widok ma ochotę zapalić.
      Każdy w jakimś momencie życia jest w jakiejś mniejszości i musi się do niej dostosować. Na tym między innymi polega funkcjonowanie w społeczeństwie.

16%VOL
      22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka