27.11.13, 19:24
Witam wszytskich.
Odstawial ktos z was moze tegretol???Ja chcialbym odstawic bo jestem niz juz zmeczon.Nie mam od 3 lat ataku,ataki mialem przez naduzywanie alkoholu.DOkucza mi juz brak koncentracji i pamiec dziurawa jak durszlak.Jesli mozecie to podzielcie sie ze mnie waszymi doswiadczeniami bo nie wiem jak sie do tego zabrac.BYlem u swojego neurologa ale on sie nie nadaje do niczego.Poszedlem prywatnie do kilku innych ktorzy mi powiedzieli ze nie prowadza mnie i nie podejma sie tego takze sam sobie musze radzic.Z gory dziekuje wam:*
Obserwuj wątek
    • oipiotr85 Re: hej:) 27.11.13, 22:01
      witam :)
      ja problem mam podobny i tez prawie od 3 lat mam spokój ,ale na innej chemi jade wiec nie pomoge za bardzo. Najgorsze jest to ze przez ten okres własnie pamiiec i koncentracja tak siadła ze wydaje mi sie ze przez ten czas jak bym stał w miejscu nie rozwijal sie intelektualnie .
      • hellsing20 Re: hej:) 27.11.13, 22:47
        Intelektualnie to ja czuje sie jakbym sie cofnol.Kiepsko jest strasznie
    • mi-lena4 Re: hej:) 28.11.13, 10:02
      Faktycznie. Epilepsją zajmują się neurolodzy starszej daty. Zazwyczaj im się już nie chce-błądzą myślami gdzie indziej. Młodsi a szczególnie młodsze lekarki zajmują się bardziej spektakularnymi i estetyczniejszymi specjalizacjami. Ja całe szczęście trafiłam do fajnej lekarki i bardzo sobie to cenię. Tylko kilka lat starsza niż ja a ma doświadczenie w leczeniu epi. Może zamień na lek nowszej generacji-bo ten to faktycznie stary jest.
      • lastreal Re: hej:) 28.11.13, 12:47
        Może jakieś namiary na lekarkę ? Chętnie skorzystam z jej porad.

• oipiotr85 Re: hej:) 28.11.13, 18:51
          Zgadzam sie nowośc to nie jest,ale topomax jest jednym z lepszych i nowszych a z głową robi to samo. Trzeba długo myslec i zastanawiac co sie robi. (taki brak vigoru,motywacji,rozkojazenie).
          Kiedys brałem convulex jakies 10 lat szczerze moze nie byl az tak skuteczny 85%-90% jak topo ale inny chlopak bylem. Jesli Ci pomaga nie masz napadów to nie zmieniaj leku jesli jest odwrotnie to działaj nie ma na co czekac. Mnie prowadzi młoda ktora tez chorowała na to samo ale to nie o to w tym chodzi !!!
          Jest ktos moze na Depakinie z topomax-em ??
          co myslicie o tym mixie =)
          • mi-lena4 Re: hej:) 28.11.13, 21:56
            Brałam przez długi czas Neurotop 600, później Topamax (sam) później Lamitrin (też sam)-kompletnie mi nie służy ten Lamitrin a sporo od niego oczekiwałam. Nie chodzi mi o napady bo ani przy Topamaxie ani przy Lamitrinie ich nie było. Teraz od tygodnia, biorę jeszcze pełną dawkę Lamitrinu ale już włączam Levetiracetam Teva. Neurolog najpierw proponowała mi właśnie Depakine. Dużo się naczytałam o skutkach ubocznych. Oczywiście to jest zależne od dawki, mi proponowała małą. Ale ja się i tak bałam, poza tym to jest lek starszej generacji (tak jak Neurotop) a one są fatalne dla organizmu. A tak jak Ty, z Topamaxem to już za nic w świecie bym nie wzięła. Dużo przecież też zależy od specyfiki Twoich napadów-określone typy ataków mają niejako przypisany lek podstawowy. Ja też nie wzięłam podstawowego mimo, że neurolog wolałaby Depakine. I też mam wątpliwości do tego Levetiracetamu Teva. Taka mieszanka jak u Ciebie Nie za silna to by była. No i bardzo ograniczające pamięć i koncentrację. A oczy, włosy, obydwa leki wpływają też na utrzymanie prawidłowej równowagi ciała. Wydaje mi się, że mieszanka ta byłaby mocno otępiająca. Ale to powinieneś usłyszeć od neurologa. Ja się słabo znam o ile w ogóle.
            • oipiotr85 Re: hej:) 28.11.13, 23:23
              Hmm wsumie odkad biore ten mix to jest spokoj prawie 3 lata ale ja i tak nie miałem częstych napadów może 2-4 w roku napady raczej krotkie. Co jak co to ochoty nie mam za badzo juz brac przynajmniej tej depakiny jakos mi niesmakuje szczerze .Gdzie to depy 800 2 x1 ble a pali rura i topo 50 2x1 _NISKO...
        • mi-lena4 Re: hej:) 28.11.13, 21:37
          Jakie miasto? Ja jestem z Gdańska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka