Dodaj do ulubionych

Podejrzewam u siebie padaczkę?

10.04.15, 21:08

Idę równym chodnikiem. I no właśnie nie wiem co. Ocknęłam się leżąc na chodniku. Całość musiała trwać najwyżej kilka sekund, bo gapiów nie było i nikt się nie przyglądał. A ludzi sporo.
Identyczna sytuacja zdarzyła mi się rok temu. Wtedy byłam mocno zdziwiona i pamiętam, że ogladałam chodnik czy jakaś płytka się nie rusza albo coś. Też nie pamiętałam jak się przewracam i takie nagłe ocknięcie w pozycji leżącej.
A teraz cała się trzęsę z nerwów i strachu bo Rano myłam okna na wysokiej drabinie, gdyby takie coś przytrafiło mi się godzine wcześniej, to wolę nie myśleć.
Pewnie potrzebuję neurologa i EEG? Mam 50 lat, może i sprawność nie najlepsza, ale problemów większych nie mam.
Jestem z Krakowa.Możecie polecić gdzie się skierować?

Obserwuj wątek
    • 3maciej1995 Re: Podejrzewam u siebie padaczkę? 11.04.15, 16:09
      tmk123-przyczyn kilkusekundowych zasłabnięć może być wiele. Najrozsądniej to porozmawiać z lekarzem, zrobić zlecone badania, a do tego czasu bacznie się obserwować i zapisywać dni i okoliczności tych niecodziennych zasłabnięć. Neurolog będzie chciał pewnie wiedzieć jak najwięcej o tych zasłabnięciach. Uważaj na siebie, powodzenia:)
    • tmk123 Re: Podejrzewam u siebie padaczkę? 11.04.15, 23:04
      To nie jest zasłabnięcie, w młodości nirez mdlałam i to zupełnie cos innego. obawiam się że 3 razu mogę nie przeżyć, schody, jakis kant stołu, kosz na śmiecie, płotek wokół trawnika. A nic zupełnie nie wskazuje że w danym momencie moze sie to przydazyć
      • 3maciej1995 Re: Podejrzewam u siebie padaczkę? 11.04.15, 23:35
        Jak zwał tak zwał, czas do lekarza iść, a nie zastanawiać się co by było gdyby...........odezwij się po badaniach. To forum dla epi, a nie dla jasnowidzów, nikt z nas Cię nie zdiagnozuje, życzę pozytywnego myślenia i przede wszystkim działania, sama musisz dojrzeć do tej decyzji, powodzenia:)
    • tmk123 Re: Podejrzewam u siebie padaczkę? 12.04.15, 09:32
      No przecież moje pytanie nie było czy mam padaczkę, tylko czy możecie polecić do kogo w Krakowie -jakiegoś konkretnego neurologa-mam sie udać
      • lika25 Re: Podejrzewam u siebie padaczkę? 01.05.15, 10:42
        Ja moge polecić klinike w Warszawie, Gamma i dr. Ząbek, świetny neurolog. Leczą nową metodą, nie obciążającą całego mózgu, pomagają także w padaczce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka