moniaczek79 26.03.08, 15:22 jakie skutki uboczne po topomaxie? mam miec zmine z depakiny 500 na topomax /mam obawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mogra1 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 26.03.08, 19:07 Biorę około roku i nie narzekam. Na początku lekka ospałość. Biorę 150 rano i 100 wieczorem. Odpowiedz Link
tabby1 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 26.03.08, 19:34 biore topamax (wlasciwie teraz jego odpowiednik epiramat ale to to samo) i depakine chrono. Jak zaczelam brac topamax w bardzo krotkim czasie schudlam 12 kilo i duzo pilam. ale spokojnie, dawno odzyskalam utracone kochane kilogramki... pozdrawiam, tabby Odpowiedz Link
moniak666 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 26.03.08, 19:59 Moniaczkv!!! ja np kiedy miałam zmieniane tez z depakiny na topamax to absolutnie nic mi nie dolegało %-) , natomiast koleżanka mogła spać całymi dniami,myslę, że nie ma sie czego obawiać :) napisz później jak tam zmiana , trzymaj się! Odpowiedz Link
tabby1 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 27.03.08, 08:04 do mogra - rano 100 plus 50, wieczorem 200 mg Ja juz choruje 22 lata. Nie wiem naprawde co mozna powiedziec, ze jest skutkiem ubocznym brania leku, co jest nastepstwem epilepsji skroniowej. pozdrawiam, tabby Odpowiedz Link
michalina1972 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 30.03.08, 15:09 Cześć, nie chcę Cię straszyć, ale ja po topamaxie dwukrotnie trafiłam do szpitala w stanie psychozy padaczkowej. Była tam dziewczyna w podobnym stanie też po topamaxie. Za drugim razem byłam hospitalizowana przez cztery dni na tzw. "erce". Nawet nie pamiętam w jaki sposób znalazłam się w szpitalu. Potem dopiero dowiedziałam się, że przywiozła mnie szwagierka. To się zdarzyło w 2001 i 2002 roku. Być może od tego czasu lek został unowocześniony i nie ma już takiego działania. Straciłam dużo na wadze, bo nie jadłam. Nawet po 12 godzin. Po prostu nie miałam apetytu. Z tego, co wiem od lekarzy w taki sposób, jak ja może reagować okołó 10% pacjentów. Choć w ulotce dołączonej do leku, z tego co pamiętam, było napisane, że może się to zdarzyć 2% osób zażywających ten lek. Pozdrawiam Michalina Odpowiedz Link
tabby1 Re: TOPOMAX JAKIE SKUTKI? 31.03.08, 07:40 Ja tez mialam psychoze w trakcie brania topamaxu. tez bylam hospitalizowana. lekarze jednak stwierdzili, ze to skutek epilepsji skroniowej. tabby Odpowiedz Link