orgovana 25.05.04, 11:25 Melduje ze mieszkam na Slowacji od 5 miesiecy a Janosik byl Slowakiem a urodzil sie w pieknej miejscowosci Terchova Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: witajcie :) 25.05.04, 16:49 orgovano,witaj! no i jak ci sie slowacja podoba?straszniem ja ci ciekawa! a moge zapytac kochana gdzie mniej wiecej na slowacji rezydujesz?a o Janosiku to niezle sie dowiedzialam! kurcze w gorach mieszkalam w polsce i takiej rzeczy nie wiedzialam! pozdrowka Odpowiedz Link
krolewna.sniezka Re: witajcie :) 25.05.04, 16:50 witaj orgovana, cieszymy sie ze jestes z nami. A czy Slowacy ogladali naszego telewizyjnego Janosika? Wiem ze serial stary ale wspominam go jako fajny film Czy oni nie pekali przypadkiem ze smiechu na tym filmie? Odpowiedz Link
orgovana Re: witajcie :) 25.05.04, 16:58 Ahoj! mieszkam i pracuje w Bratyslawie..bardzo mi sie tu podoba , ponadto mam blisko do mych ukochanych Gor..ahhh...a przy okazji Slowacy maja swoje filmy o Janosiku i sie smieja z Polaczkow ze sobie przywlascili Janosika..hehe..a tak wogole bylam w muzeum no i Janosik nosil 2 warkocze!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
orgovana Re: witajcie :) 25.05.04, 17:02 Kobietki a Wy gdzie rezydujecie i jak wam sie podoba?? Odpowiedz Link
krolewna.sniezka Re: witajcie :) 25.05.04, 18:31 ja mieszkam w USA i podoba mi sie tutaj, ale nie wiem czy na "cale zycie". daje ci link do naszego watku "o sobie", troche jest nas rozsypanych po swiecie, ale do tej pory nie bylo nikogo ze Slowacji ) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=11765458 Odpowiedz Link
ellenai ojej orgovana ale masz fajnie! 26.05.04, 17:39 w Bratyslawie mieszkasz!kurcze!zazdroszcze,bo nigdy tam nie bylam.Mam co prawda dwie ciotki tam mieszkajace i jakies kuzynostwo,z ktorym jako male dzieci bawilismy sie na wakacjach.Mam mile powiazania ze Slowacja.Teraz mieszkam w Kolorado,niedaleko Denverorgovana napisz wiecej cos o zyciu slowackim strasznie ciekawa jestem))))))jak poznalas meza?gdzie w polsce mieszkalas itp,strasznie mnie zaciekawilaspozdrawiam cieplutko z kolorado Odpowiedz Link
orgovana Re: ojej orgovana ale masz fajnie! 27.05.04, 09:09 Witaj Ellenai , wiesz zyje mi sie tutaj super Slowacy sa wyluzowani i nie zajmuja sie zyciem innych , szanuje siebie, prace i wolny czas hehe..a jezeli chodzi o meza to story iscie z Harlequina..ona wyjchala na narty on byl akurat na granicy no i laska nebeska w Polscie mieszkalam w Warszawie ( ble, fuj) stes, pospiech, swinstwa w robocie , ciesze sie ze to juz jej za mna wiesz od 15 lat mam w N.Y mam brata i ojca bylam tam 2 razy ale jestem przekonana ze do Colorado sie nie umywa jak chcesz cos wiecej wiedziec to moze email albo icq? Pozdrawiam , czekam az cos nakrobiesz Odpowiedz Link
kendo Re: ojej orgovana ale masz fajnie! 27.05.04, 10:49 **orgovna witaj na Slowacji.... milo ...masz blisko do kraju... pozdrawiam cieplutko ze skandynawii.... Odpowiedz Link
orgovana Re: ojej orgovana ale masz fajnie! 27.05.04, 12:19 Hej kendo, w sumie Ty chyba tez nie masz tak bardzo daleko...napisz jak Ci sie zyje w tej pieknej krainie w ktorej wylegly sie najlepsze na swiecie gotyckie kapele Odpowiedz Link
ellenai kochana,dopiero dzis napisalam ci na priv 31.05.04, 19:19 pare slowale sie zagapilam!((((((((( Odpowiedz Link
alilat Re: witajcie :) 28.05.04, 13:26 witaj ! Slowacja?! Przywolalas moje wspomnienia... Mieszkalam w Rzeszowie, na Slowacje mialam niedaleko... mam tam przyjaciol (BoZe! Powinnam do nich napisac !) A teraz macham ci lapka znad Wielkich Jezior, z Cleveland ) Odpowiedz Link
orgovana Re: witajcie :) 28.05.04, 13:35 ahh jak milo ze wszyscy maja ze Slowacja cieple wspomnienia ja tez macham z deszczowej Blavy Odpowiedz Link
krolewna.sniezka Re: witajcie :) 28.05.04, 16:05 ja na slowacji nigdy nie bylam, ale za to spotkalam i przyjaznilam sie w usa z bardzo duza grupa slowackich immigrantow. sa to przemyli, niesamowicie goscinni ludzie z poczuciem humoru, w ktorych towarzystwie nigdy nie mozna sie nudzic. sa oni otwarci, szczerzy w swoich wypowiedziach, bardzo optymistycznie patrzacy na zycie. jestesc szczesciara orgovana, bo jezeli oni wszyscy tacy sa, to masz fajne zycie na tej slowacji )) Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie :) 28.05.04, 16:25 **orgovana dziekuje...wiesz oni maja to we krwi przywiazuja duza wage do tradycji, maja swoje tradycjonalne kluby-bardzo lubia byc zrzeszeni w czyms- tak blisko to znow niemam musze sie pchac az na Dolny Slask, cala podroz zajmuje prawie 18 godz. ale idzie wytrzymac jak sie do domu "gna" natomiast Ty to tylko "miedze przekraczasz") pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
orgovana Re: do Kendo 31.05.04, 09:46 Ahoj, napisz troszke wiecej o skandynawskich "braciach", jak Tobie sie z nimi pracuje? mieszka? wiesz ja poznalam na koncercie szwedkich muzykow i jestem oczarowana =, i czy to prawda ze szwedkie kobiety sa zimne, bo ten "mit" jest dosc interesujacy Odpowiedz Link
orgovana Re: do Sniezki 31.05.04, 09:43 Ahoj, zagadzam sie z Toba, ja trafilam tutaj na super ludzi i faktycznie maja inna "mentalnosc" niz przecietny zlosliwy "polaczek", wreszcie czuje sie wyluzowana i moge rozwinac "skrzydla" bardzo sie ciesze ze jestem tutaj Pozdrawiam Odpowiedz Link