03.12.04, 18:22
wstawilam do albumu zdjecie renifera ktory sobie odpoczywa
buziaki

a proos chyba dzis zjem mieso z renifera bo moj mezulek duzo zakupil a ja je
uwielbiam!
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: reniferek 03.12.04, 18:44
      sliczny ten renifer, nie wiem czy bylabym w stanie go zjesc, nie, na pewno
      nie..za piekne sa te zwierzeta, a tylko jem to co brzydkie..kury..
    • asia.sthm Re: reniferek 03.12.04, 18:48
      Dzieki Dorka
      Ja tez jadam renifera od czasu do czasu. Na polnocy robia sovas =pychota.

Sluchajcie , Asiczka powiesila Londyn na fotkach .
      Piekny ten Londyn jej okiem smile)
    • asica74 Re: reniferek 03.12.04, 18:50
      bedziesz jadla tego goscia ze zdjecia?
      • asia.sthm Re: reniferek 03.12.04, 18:53
        Jak sie kogos fotografuje to sie tego kogos nie je.
        Czy ty zjadlas tego ducha z mostu?
        • asica74 Re: reniferek 03.12.04, 18:55
          przeciez byl duchem! ktos inny go pozarl!
          • asia.sthm Re: reniferek 03.12.04, 18:58
            pozarl nie pozarl, ale cos powaznego mu sie przytrafilo, nie robilby za ducha
            na moscie. Pewnie hop z mosteczka do wody smile
        • mijaczek Re: reniferek 03.12.04, 18:59
          Gdzie jest renifer? Nie widze go... moze juz zjedzony...? :o)
          • asica74 Re: reniferek 03.12.04, 19:00
            w norwegii na fotkach!lec szybko bo juz tylko rogi zostaly!
            • tamsin Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwierzeta 03.12.04, 19:10
              nie macie czegos brzydszego do zjedzenia? kur, kaczek, gesi wam zabraklo?????
              ryby tez mozecie jesc..ale takie ladne zwierzatka nie wolno zjadac! To mowilem
              ja, Jarzabek smile
              • asica74 Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:11
                tamsin, ale zdaje sie ze renofery byly pozywieniem od wiekow. tak jak u nas
                jelenie etc...

to mowie ja, Kapitan Kloss
                • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:18
                  Te renifery to nie sa jak jelenie.
                  One sa specjanie hodowane w stadach i wykorzystywane do pracy nawet, a jak
                  oddadza zycie to z honorem. Wykorzystuje sie z nich wszystko. Tam na polnocy
                  nie ma duzo do wyboru aby przezyc. Laponia zyje nadal w starych tradycjach.
                  Czytalyscie Krolowa Sniegu?
                  • gherarddottir Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:22
                    rscja popieram po raz kolejne, tu do niedawna przysmakiem byla gotowana glowa
                    kozia wraz z oczami i po gotowaniu sie te oczy wysysalo podobno przysmak!smile nie
                    wiem bo sie boje spronowac ale dziadek sasiadki do dzis lubi sobie cos takiego
                    upichcic
                • gherarddottir Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:21
                  popieram popieram, od wiekow juz vikingowie..smile)
              • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:13
                A tobie sie przytrafilo zadnej pieknej krowy napoczac, albo bron boze cielaczka?
                To sie pytam ja, Jarzabek !
                • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:17
                  Nie ze mna takie numery Brunner!! cielakow i krow to ja od 16 roku zycia nie
                  tknelam!! ha, zatkalo???? raz tylko pomylilam sie i zrobilam wolowina
                  nadziewane papryczki, zreszta niejadalne, jak juz kiedys opisywalam, ale to
                  byla pomylka wiec zostalo mi wybadczone przez narod krowi wink)
                  • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:23
                    Zatkalo!
                    Papryczki ci tez wybaczam, ale to one mnie wlasnie w blad wprowadzily.
                    I do tego niejadalne smile To i krowy ci wybaczyly !
                    To Brunner nie ma juz zadnych ukrytych asow w rekawie ... a trzewiczki moze
                    masz z wolowej skory ? Hmm?
                    • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:29
                      no przeciez ja w walonkach chodze!!!
                      • asica74 Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:33
                        czy ja wam juz mowilam, ze was bardzo lubie?
                        eee... chyba jeszcze wam tego nie mowiam smile
                        • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:47
                          Mowilas, ale teraz nie przeszkadzaj, bo my sie tu klocimy.

HAAA! W jedna pare walonek nie uwierze! Co mialas na stopkach do slubu? Tez
                          gumiaczki? A portfelik tyz gumowy?? (przydalby sie hi hi)
                          Zawsze w koncu jak mi argumentow zabraknie czepne sie Rexa i Daisy . Co one
                          jedza z puszki? Na ten przyklad Haa!
                          • asica74 Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:53
                            > Mowilas, ale teraz nie przeszkadzaj, bo my sie tu klocimy.

mowilam? dziwne!

no to sie dalej kloccie!
                          • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:54
                            ha! w takich pieknych walonkach to i do slubu mozna wystepowac!!! ja mialam
                            dluga sukienke a zreszta to nawet nie pamietam czy w ogole mialam jakies obuwie
                            na nogach wink) Jezeli chodzi o Rex i Daisy to jedza 100% kurczaki z ryzem,
                            obydwoje bardzo dbaja o ochrone cielakow i innych bozych krowek!! moze sie i
                            kawalek skory gdzies znalazl, ale to byla swinska, a ja czytalam Animal Farm
                            Orwella i swiniom nie ufam!!
                            • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 20:05
                              No tak, po Orwellu swiniom nie da sie ufac, ale malych prosiaczkow z ryjkami w
                              ciup sie nie czepiaj.
                              HAA a flaki ?? Jadlas napewno flaki po ukonczeniu tych swoich 16 lat.
                              A flaki to wnetrze pieknej krowy. A ozorek??
                              A buty slubne tez ci wybacze, bo pod dluga suknia nie do udowodnienia.
                              Ale psy napewno jadly kiedys krowe. Do miski im nie zagladam, ale po zdjeciach
                              widze ze jadly i tyle. Z twojej reki serwowana. Aaa pewni resztki po gosciach
                              pod stolem. HAAA!
                              • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:05
                                resztki pod stolem jadly ale tylko z knurow!!! Flaki jadlam ale o ile mnie moja
                                skleroza nie myli, to chyba przed ukonczeniem 16 roku zycia, potem sie
                                zaparalam, ze ozorow i innych jader nie jem. Psy kiedys jadly barany ale teraz
                                tez zmadrzaly i tylko kurczaki jedza..tutaj jest to co jedza:
                                www.nutroproducts.com/maxdogsenior.asp
                                • asia.sthm Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:22
                                  Widze! tego pana w czapce razem z collie i rowerem, a na deser trawki troche z
                                  trawnika.
                                  I pastuszka jakiegos z kijaszkiem co krowy pasie..
                                  A teraz dopiero mi sie to wszystko przysni, bo tu sie horrorek juz zrobil.
                                  A ja HAAA zjadlam chyba pomylkowo osmiornice w zeszlym tygodniu i do dzis mi
                                  sie odbija.
                                  I niech mi nikt nie powie ze brzydkie zwierzeta sa strawne, bo udusze i posiekam
                                  HAA
                                  • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:26
                                    to chyba z tego samego garnka ta osmiornice jadlysmy, bo jechalam samochodem do
                                    domu po tej osmiornicy, na SZCZESCIE mialam torbe z kremem do twarzy, krew
                                    wywalilam, a do torby musialam sobie pawia puscic. Nie moglam sie zatrzymac, bo
                                    nie bylo gdzie, wiec jechalam i puszczalam tego pawia przez 5 minut!!! Nigdy w
                                    zyciu juz osmiornicy nie tkne!!
                                    • tamsin Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:28
                                      to mial byc krem nie *krew, cholerka, ale ta osmiornica byla na czerwono wiec
                                      rzygalam jak krwia!!
                                      • gherarddottir Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:29
                                        o jezusicku nigdy nie tkne osmiornicy!
                                      • asia.sthm OOOOO jezusicku 03.12.04, 23:04
                                        znow cie poplakalam i usmarkalam.
                                        uciekl mi ten watek, zapomnialam ze sie tu kloce, wracam z opoznieniem i od
                                        razu w ryyyk.
                                        Tamsin tego to juz ci nie zapomne!! O matko
                                        Ja tak pare razy dzieci torba w samochodzie ratowalam.
                                        Oswiadczenie partyjne duzymi literami: PRECZ Z OSMIORNICA !!!
                                        Nie bede juz nigdy z toba sie klocic za te osmiornice.
                                        Moja byla strawniejsza i wcale nie czerwona.
                                        A czarny makaron jest zabarwiony tym atramentem z osmiornicy. FUUJ.
                                        Dostalam kiedys taki rarytas i natychmiast oddalam w "prezencie" koledze z
                                        pracy.
                                        On docenil a jego ciezarna zona nawet nie chciala na to patrzec, tak ja mglilo.
                                        smile))))
                • mijaczek Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 19:18
                  Hej! Kobitki! Sza! Bo sie zaraz zaczniecie klocic! Tamsin, a moze dorrinka tam
                  z glodu umiera i tylko renifery jej zastaly? To moze pyczke zywnosciowa trza
                  jej wyslac?
                  Renifera widzialam. Pikny. Ale ten snieg mi sie nie podobal... :o(
                  Buziaki!
                  • gherarddottir Re: Przestancie w tej Skandynawii jesc ladne zwie 03.12.04, 21:24
                    a propos sniegu w niektorych miejscach sa zaspy zwaliny po 2 metry
        • gherarddottir Re: reniferek 03.12.04, 21:19
          o alescie mnie zaatakowaly!:9 ten duch z mostu to moj maz smile)))
          ja nie tego ze zdjecia jadlam, ja innegosmile

Tu poprostu az takiego wyboru jak pewnie w usa lub kanadzie nie ma, a mieso
          renifera stosunkowo tanie i smaczne
          ale przyznaje- renifery sa bardzo piekne i dostojne
    • spongia Re: reniferek 03.12.04, 20:10
      mieso z reniferka??
      chlip chlip
      i przez to jakies biedne dziecko nic nie dostanie od Mikolaja bo ten nie bedzie
      mial jak doleciec
      ludzie potrafia byc okrutni
      karolina
      • mamakubusia11 Re: reniferek 03.12.04, 22:46
        kiedys jadlam rekina
        bleeee
        • mulinka Re: reniferek 04.12.04, 02:28
          no!
          ale z Was awanturnice
          tego to sie nie spodziewalam!
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się