Dodaj do ulubionych

badania hormonalne

03.03.05, 17:21
Witajcie!
Widze ze poruszacie tu rozne tematy , i byc moze to o co zapytam bylo juz
gdzies pisane , ale ja sie nigdzie nie doczytalam o tym.A moje pytanie
brzmi : orientujecie sie czy robienie badan hormonalnych (testosteron) w
okreslonym dniu cyklu , jest wazne dla prawidlowego wynku tych badan.
Podobno testosteron robi sie w 3 dniu cyklu , a ja robilam w 1 dniu , czy ma
to jakiekolwiek znaczenie dla odczytu? Lekarka nic nie mowila na temat kiedy
robic badania.
Mialam kiedys wysoki testosteron i bralam Diane 35(byla poprawa) ale teraz
odstawilam i nie biore niczego , a objawy wrocily te ktore kiedys mialam (
wypadajace wlosy ,b.swiecaca cera , wypryski itp)
Jesli cos wiecie na ten temat , to bardzo bylabym wdzieczna za jakokolwiek
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • semantics Re: badania hormonalne 03.03.05, 21:59
      betkag, tak to wazne w ktorym dniu cyklu, ale o tym porozmawiaj z lekarzem , ja juz nie pamietam.

Tez mialam jakies problemy Bralam Diane 35 i sie okazalo ze w Niemczech juz sama firma ja wycofala
      bo to bardzo silna tabletka. Zbyt silna i cos tam jeszcze z nia nie tak. dzieki niej mam zmiany
      barwnikowe na skorze. Patrzac na wlasne doswiadczenie- idz do lekarza i domagaj sie zmiany! Jest
      taka masa nowych dobrych srodkow!

3maj sie betkag1!
      • betkag1 Re: badania hormonalne 05.03.05, 22:39
        Witaj Semantics!
        Dziekuje za odpowiedz. Chyba rzeczywiscie bede musiala poprosic o ponowne
        skierowanie na badania , i zmienic lekarza. Wyniki wyszly poprawne , i na tym
        lekarka zakonczyla sprawe.W dniu badan ktore wiadomo na czczo , moze tez
        zrobilam za dluga glodowke bo 19 godz. i nie wiem czy to tez nie mialo
        jakiegos wplywu na wynik.
        A po braniu Diane mi tez zostaly "na pamiatke" plamy na twarzy , na pewno nie
        bede juz tego brala ,poza tym staramy sie z mezem o dziecko.

Pozdrawiam
        Betka
        • asica74 Re: badania hormonalne 05.03.05, 22:50
          nie wiem, czy wiecie, ale w UK nie wykonuje sie ZADNYCH badan hormonalnych
          jezeli chodzi o pigulki. W skrocie: jestes krolikiem doswiadczanym. U mnie
          skonczylo sie tylko na silnych stanach depresyjnych i maksymalnym wysuszeniem
          skory, po braniu Celest, a po plastrach TYLKO na opuchnieciu nog etc, ale znam
          gorsze przypadki...

Nie moglam sie doprosic o skierowanie na zadne badania sad
          • gherarddottir Re: badania hormonalne 05.03.05, 22:58
            wiem, ze to dziwne dla Was, ale bardzo Was ostrzegam przed braniem tabletek
            antykoncepcyjnych szczegolnie te z Was ktore jeszcze nie rodzily, a chcialyby
            miec dziecko.... Niestety czasami potem sa problemy z plodnoscia,....
            szczegolnie jak sie jest po 30 stce....
            • thorgalla Re: badania hormonalne 06.03.05, 11:21
              I ja jestem tego przykladem,Diane przez kilka lat,potem Cilest a teraz od 8m-
              cy i dziecka nie ma.
              • thorgalla Re: badania hormonalne 06.03.05, 11:22
                od 8m-cy staran
                • thorgalla Re: badania hormonalne 06.03.05, 11:23
                  Ale musze przyznac,ze po Diane bardzo mi sie cera poprawila po strasznym
                  tradziku.To jedyny plus.
                  • gherarddottir Re: badania hormonalne 06.03.05, 12:22
                    ja etz jestem tego przykladem.. niestety...juz sie nie staram...zrobilam
                    przerwe i zobaczymy co bedzie
                    • kingaolsz Re: badania hormonalne 06.03.05, 13:03
                      To sie dopisze, na tyle ile wiem ...
                      Na pewno musisz badania robic w okreslonym dniu cyklu, ale to lekarz powinien
                      go wyznaczyc, wiedzac jaka informacje chce z nich uzyskac.
                      Jesli masz okazje i mozliwosc to zdabadz skierowanie do endokrynologa, bo
                      ginekolog nie zna tak dobrze tematu.

Co do Diane35 to w Anglii jest stosowana, tyle ze nazywa sie Dianette ( albo
                      Diannete). Osobiscie bralam przez kilka lat i niestety nie obeszlo sie bez
                      skotkow ubocznych, niektorych dosc trwalych. Lacznie z oslabieniem watroby.
                      Cere mialam piekna na pigulkach, ale teraz to szkoda gadac... wszystko wrocilo :
                      ((

Ale na pocieszenie napisze, ze po odstawieniu juz w 2 cyklu zaszlam w ciaze i
                      mam juz prawie 2 letniego rozbojnika. Takze wierze, ze i Wam sie uda.
                      Zycze powodzenia

Kinga
                      • betkag1 Re: badania hormonalne 09.03.05, 16:26
                        Dzieki za slowa otuchy . Coraz wiecej jest wypowiedzi ze Diane jest szkodliwe .
                        Moja cera to teraz wyglada tak , jakby chciala mi z nawiazka oddac to , ze
                        przez okres brania Diane wygladala pieknie .A teraz to co dwa dni jakis
                        nowy "mieszkaniec ' na twarzy , nie umie nadazyc z nimi. Lekarka mi przepisla
                        Dalcin T , ale jakiejs specjalnej poprawy nie widze . Moze z czasem.

Gratuluje dziecka smile
                        Pozdrawiam
                        Betka
                        • kingaolsz Re: badania hormonalne 13.03.05, 20:45
                          Mnie tez Dalcin nie pomogl sad(( no a wygladam jak nastolatka sad ale ponoc przez
                          te "dodatki" wyglada sie mlodziej, wiec jakies pozytywy sa wink)))))) ( mnie
                          niedawno skladano kondolencje, ze jestem taka mloda mama, oburzylam sie co to
                          znaczy "taka szkoda, ze jest dziecko" bo w koncu 23 lata to nie tak mlodo, a
                          Pania zatkalo, bo myslala ze mam 17 lat wink))) troche przesadzila, ale co tam,
                          humor mozna sobie poprawic wink)))

Pozdr
                          Kinga
    • krystyna44 Re: badania hormonalne 15.03.05, 10:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=18629703&a=18636529
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka