gherarddottir 20.07.05, 17:31 Kochane trzymajcie kciuki, wlasnie idziemy ogladac dom, ktory nam sie bardzo podobai ktory zamierzamy kupicJak wszystko pojdzie dobrze to bede miala wreszcie ogrod! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka888 Re: nowy dom 20.07.05, 17:41 Gherarddottir - trzymam mocno!!! mocniutenko!!! Odpowiedz Link
monhann2 Re: nowy dom 20.07.05, 17:50 A ja jeszcze mocniej trzymam, aby Wam sie Wasze plany ziscily. Daj znac jak cos bedzie wiadomo. Odpowiedz Link
thorgalla Re: nowy dom 20.07.05, 17:50 Duzy ogród to wspaniala rzecz ale z wlasnego doswiadczenia wiem ile pracy trzeba wlozyc w to aby wygladal ladnie. Chyba,ze prawie wszedzie zrobisz trawnik i kilka kwiatków i krzaczkow. Chwasty na rabatkach beda Ci sie snily po nocach. Ale warto jezeli lubisz grzebac sie w ziemi a potem podziwiac efekty pracy. Odpowiedz Link
aneta05 Re: nowy dom 20.07.05, 17:55 Ja tez trzymam i wiem przez co przechodzisz bo sama w czerwcu kupilam dom, w przyszly czwartek mam podpisanie koncowych dokumentow i odbior kluczy a w piatek przeprowadzka. Strasznie sie ciesze, ale siedzimy juz "na pudelkach" i nie jest to najprzyjemniejsze... powodzenia!!! Odpowiedz Link
triskell Re: nowy dom 20.07.05, 22:03 Ja też mocno trzymam i czekam na dalsze wieści . Odpowiedz Link
gherarddottir Re: nowy dom 21.07.05, 01:09 dzieki za kciuki)) Dom jest super, piekny ogrod (hortensje)piekny taras i super kominek. Jestesmy zauroczeni. Moj maz bedzie mial swoje studio do komponowania muzyki itd. Deczyje podejmiemy w ciagu najblizszych dni, ale na 90% kupujemy ten domjuz zaczelam w wyobrazni ustawiac meble) dzieki za kciuki, potrzymajcie jeszcze troche Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy dom 21.07.05, 01:19 ja tez trzymam kupcie ten dom i badzcie w nim szczesliwi Odpowiedz Link
gherarddottir Re: nowy dom 21.07.05, 01:29 dzieki mysle ze kupimy, wlasnie zesmy sie naradzali Odpowiedz Link
mon101 Re: nowy dom 21.07.05, 10:23 To wspaniale, najcudowniejsza jest faza planowania. Zazdroszcze Ci hortensjii, moja mimo corocznego przykrywanaia przemarza i nigdy nie zdaza wytworzyc pakow kwiatowych. W tym roku synowie kupili mi cudowna na Dzien Matki, ale wsadzilam ja w donice i moze jakos uda mi sie ja otulic blisko sciany domu... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: nowy dom 21.07.05, 11:56 sprawa sie krystalizuje jak dobrze pojdzie to w nablizszych dniach podpiszemy umowe kupna Oczyma wyobrazni juz widze swieta z choinka i ogniem w kominku Odpowiedz Link
sylwek07 Re: nowy dom 21.07.05, 09:30 ja wrazie czego moge pomoc przy przeprowadzce i ustawianiu mebli ) Odpowiedz Link
abere8 Re: nowy dom 21.07.05, 09:52 Ale Wam super! Ja mam frajde, jak szukamy mieszkania do wynajecia, kiedy wyobrazam sobie, gdzie co bysmy sobie ustawili, to co powiedziec o kupowaniu wlasnego! Gratulacje i trzymam kciuki za udany final transakcji! Odpowiedz Link
bibi1 Re: nowy dom 21.07.05, 18:46 nowy,wlasny dom,to jedno z piekniejszych marzen, a kiedy sie jeszcze spelnia to lepiej byc nie moze powodzenia! Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: nowy dom 22.07.05, 17:09 Gratulacje, wlasny dom to taka przystan do ktorej zawsze mozana wrocic, daje poczucie ciepla i bezpieczenstwa) Odpowiedz Link
iwo19 Re: nowy dom 22.07.05, 17:47 Moje gratulacje czesto ogladam szczesliwe twarze ludzi ktorzy wybrali ,wlasnie TEN DOM. Chyba dlatego jeszcze siedze w tym biznesie.Fajnie jak ktos sie cieszy. A i z wlasnego doswiadczenia wiem ze to frajada.Zazdroszcze kominka ,my nie mamy ale ciagle obiecujemy go sobie dobudowac. Z mojego doswiadczenia wiem ze nie tak jak dom wazna jest okolica.Drzewa ,parki ludzie .Kazdy dom z Twoim wlasnym stylem bedziesz lubila.Wazne jest abys naprawde lubila okolice.Popatzrcie czy nie ma za blisko ulicy,pojedzcie tam o roznych porach dznia i tygodnia. Z calego serca zycze powodzenia. Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy dom 22.07.05, 17:52 oraz pelno roboty, jakby nie bylo, nie ma juz ciecia co przyleci przepychaczka i kibelek znowu dziala ) nawet taki glupi trawnik, roboty przy nim jak cholera, bo nie dosc ze trzeba to dzidostwo kosic to jeszcze tych chemikaliow nawozic, co rusz czyms tam sypac..ja chce do miasta! Odpowiedz Link
iwo19 Re: nowy dom 22.07.05, 18:10 Oj Tamsin nie przesadzaj.Trawnik to niestety moja zgaga.Po poprzedniczce pelen byl chwastow teraz golej ziemi.Stary brzydki ale lepszy niz beton i winda. Ja tam lubie moj stary brzydki jeszce dom .Ale plany sa ,bedzie ladny i moj. Odpowiedz Link
a.polonia Re: nowy dom 22.07.05, 18:23 Iwo, super wskazowki, w sierpniu dostajemy klucze do nowego mieszkania i jako priorytet postawilismy sobie wlasnie jakosc dzielnicy i udalo nam sie znalezc w bardzo fajnej okolicy Dorinko, i jak? Pola Odpowiedz Link
monhann2 Re: nowy dom 22.07.05, 18:31 Oby tylko ten wymarzony dom byl tym jedynym, wymarzonym, wysnionym i z zalozenia na wiele wiele lat, wtedy czuje sie jego cieplo i traktuje jak przystan, do ktorej chce sie wracac. Ale znam ludzi, ktorzy juz przez wiele lat kupuja - sprzedaja, kupuja - sprzedaja itd, ciagaja sie z dziecmi i dobytkiem od domu do domu, dzieci w zadnej szkole zagrzac miejsca nie moga. Rozumiem, ze to moze byc sposob na zarobienie pieniedzy ale jakim kosztem???? Jaka to przystan??? Jakie ognisko? Popieracie? Odpowiedz Link
iwo19 Re: nowy dom 22.07.05, 18:51 Zalezy jakie kto ma priorytety.Mam roznych klientow.Jedni traktuja dom jako etap, inni ostateczna przystan. nie ocenialabym za ostro,trzeba patrzec na caloksztalt. czasami to przez prace ludzie tak czesto sie przenosza. osobiscie moj dom wybieralam z nadzieja ze bede tu dlugo.pozyjemy ,zobaczymy .chcialabym aby moj syn skonczyl tu podstawowa i junior high.ma do obu szkol 5 minut na piechote.ale roznie to bywa. kupowanie domu to zawsze jednak radocha. Odpowiedz Link
ulkaa Re: nowy dom 22.07.05, 19:02 Dorinko , i jak sprawy postepuja? Trzymam kciuki , tak jak w naszej zajawce napisano, czyli namietnie i zawodowo Odpowiedz Link
a.polonia Re: nowy dom 22.07.05, 21:35 I jeszcze cos - ja chyba takim typem nie jestem ("ogniskowym"), a moze do tego nie doroslam, ale najchetniej, gdybym wygrala loterie (w ktora nie gram, ale to szczegol ), to przeprowadzalabym sie z kraju do kraju, z domu do domu . Odpowiedz Link
mon101 Re: nowy dom 22.07.05, 19:12 Ja z trawnikiem juz dawno sie poddalam, pod zywoplotwm zamienil sie w mech, pod drzewami lysy.... teraz powoli zastepuje go w tych niemozliwych miejscach lisciastymi roslinami lubiacymi cien, czyli hostia, bergenia (plus ze zimozielone liscie i rosnie w zasadzie w kazdych warunkach, wiadomo - rodem z syberii)i rododendronami. Niedlugo bede miala tylko troche trawy na srodku, dzieci juz dawno przestaly grac w pilke w ogrodzie, a zycie i tak spedzamy glownie na tarasie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: nowy dom 22.07.05, 19:19 Mon , czy wiesz ze w Japonii maja specjalne drogocenne "trawniki" z mchu. Czy jestes gotowa przechrzcic swoj trawnik z trawnika na "japonski trawnik" ?? My jakies piec lat temu zdecydowalismy sie na czesciowo "japonski trawnik" i ..spokoj mamy..zielono i pod stopami miekko. Sasiad jest nowy i nadal walczy z mchem, cala rodzina walczy wlacznie ze szwagrami...musza tez sie poddac bo tu jest za blisko lasu i mech zawsze wygra. Hi hi hi moge sie zasmiac parszywie bo oni nadal w to nie wierza. Czasem trzeba sie poddac Odpowiedz Link
iwo19 Re: nowy dom 22.07.05, 19:33 o jakim mchu piszesz i w jakich klimatach mozna go hodowac?my mamy kilka lat brzydkiego mchu,chetnie bym to zmienila. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: nowy dom 22.07.05, 20:33 Iwo, my nic nie hodujemy, on sam rosnie, sam decyduje gdzie chce rosnac a my tylko pozwalamy i nie zwalczamy, bo to trudy marne. To w Japonii hoduja i wydaja ciezkie pieniadze. Odpowiedz Link