gosia751 30.08.06, 23:28 witam dziewczyny mozecie podac mi nazwe testu ciazowego tutaj w USA ktory jest najskuteczniejszy i wykrywa ciaze po 6 dniach od zaplodnienia? wiem ze takowe sa ale nie znam ich nazwy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syswia Re: test ciazowy 31.08.06, 02:37 Wiedzmo, a po co ten tekst? Goniu sprobuj Clear Blue Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: test ciazowy 31.08.06, 14:26 A twoj "tekst" po co? Nie rozumiem... O ile wiem, to forum sluzy do wyrazania opini. Napisalam tylko, co ja zrobilabym - nalepiej zapytac w aptece. Takie to straszne? Nie rozumiem... Milego dnia... Odpowiedz Link
syswia Re: test ciazowy 31.08.06, 15:29 toc przecie wiadomo, ze najlepiej zapytac w aptece ale jeszcze lepiej zapytac kolezanek - nigdy nie bylas w takiej sytuacji??? pozdr Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 31.08.06, 17:18 czasami lepiej a czasami nie lepiej. jak tutaj przyjechalam, to moj angielski byl baaaardo slabiutki i wolalam najpierw zadzwonic do cioci(pielegniarki) i ja o takie rzeczy wypytac, zanim cala w stresie pojawilam sie w aptece. Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 31.08.06, 17:44 w poniedzialek teraz ide, mimo ze wolne.... hlip, hlip.... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: test ciazowy 01.09.06, 00:05 Pracujesz znow? to gratulacje! Nie wiedzialam, ze nauczyciele i asystenci nauczycieli zaczynaja prace przed poczatkiem roku szkolnego. Pozdrowko! Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 01.09.06, 01:41 jakos nie wierze w szczerosc tych gratulacji. nie wiedzialas ze nauczyciele i asystenci moga pracowac w czasie wakacji ? no to juz bedziesz wiedziala, ze niewiele osob stac na to zeby wziasc urlop dwumiesieczny i siedziec w domu z dzieckiem kiedy szkoly sa zamkniete. zwykle wtedy organizowane sa dla dzieciakow polkolonie, kolonie, obozy i co tam jeszcze. zgadnij pod czyja opieka wtedy znajduja sie dzieciaki? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: test ciazowy 01.09.06, 03:45 A dlaczego mialyby byc nieszczere?? Wybacz, ale nie rozumiem... Nie znam godzin i planu rocznego pracy nauczycieli, ale wiem, ze niektorzy maja umowe tylko na czas trwania nauki - czyli na 10 m-cy, a pozostale 2 m-ce sa bezrobotni... Odpowiedz Link
kinky5 Re: test ciazowy 01.09.06, 05:41 Tora, kochana!!!! Slyszalam i gratuluje serdecznie- mam nadzieje ze jestes szczesliwa!!!!! a ja bede pracowac jako cow-girl! Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 03.09.06, 05:54 osoby ktore w jednym watku mi gratuluja, jednoczesnie w innych probuja wbic szpile, odbieram jako falszywe. tak juz mam. zwlaszcza po twoim ostatnim wpisie w watku o zoo, gdzie tlumaczylam sie przed toba dlaczego to nie jade z mezem na nurkowanie i naiwnie myslalam ze ty tak z zyczliwosci pytasz... Odpowiedz Link
jan.kran Re: test ciazowy 03.09.06, 06:10 Ja jak się dowiedziałam że jestem brzemienna poszłam do bistro na rogu i strzeliłam setkę. Potem zadzwoniłam do ojca dziecka))) Tora , co Ty tak po nocy siedzisz ? Masz skype ? K. Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 03.09.06, 06:28 mam, ale tesciowa w pokoju obok wiec nie pogadam Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 03.09.06, 06:28 z kina wlasnie wrocilismy i przed snem zajrzalam jak stary narkoman Odpowiedz Link
jan.kran Re: test ciazowy 03.09.06, 06:36 T. mnie wyrzuciło z łózka nad ranem. Chyba jest jakiś wątek filmowy to napisz na czym byłaś Odpowiedz Link
wiedzma30 TORA 05.09.06, 05:04 ZUPELNIE NIE ROZUMIEM O CO CI CHODZI. OSIWECISZ MNIE? I JAKIM PRAWEM MNIE WYZYWASZ?! Czy mam rozumiec, ze nie mam prawa wyrazac swoich opini na forum - odpisujac tobie?! I czy w przypadku, gdy moja opinia nie zgadza sie z twoja to jestem falszywa?.. O jakim wbijaniu szpili mowisz?? Moze zastanow sie powazniej, a pozniej pisz. UWAZAM ZE NIE MASZ PRAWA MNIE WYZYWAC za to, ze ma swoja opinie na temat zoo (zreszta to nie byl watek z tego forum, wiec nie wiem dlaczego tutaj o tym wspominasz, skoro dziewczyny i tak nie beda wiedzialy o co chodzi... Zreszta zauwazylam, ze watku juz nie ma... Podejrzewam, ze dlatego ze ja i jeszcze ktos wyrazilismy opinie o zoo... Ale to akurat nie wazne.) KAZDY MA PRAWO WYRAZAC OPINIE NA FORUM I NIE MA PRAWA OBRAZAC INNYCH! TY TO WLASNIE ZROBILAS! (Co nie oznacza ze sie obrazam na ciebie - nie robie tego nigdy, poniewaz uwazam to za PRYMITYWNE.) Jezeli nie chcialas odpowiadac dlaczego nie jezdzicie razem na wypady - trzeba bylo powiedziec, ze to nie moja sprawa i juz. Proste? A pracy gratulowalam ci szczerze (choc uwazasz ze nie... Nie moj problem...), ale skoro tego nie rozumiesz i wietrzysz w kazdym slowie jakis podstep... coz... Chyba powinnas sie zastanowic bardziej co piszesz... Nie mniej - po "pieknym" obezwaniu mnie - pozdrawiam wieczornie. Odpowiedz Link
tora99 Re: TORA 05.09.06, 06:30 nigdzie cie nie wyzwalam. napisalam jedynie ze osoby ktore podpuszczaja mnie, po to zeby za chwile napisac cos niemilego odbieram jako falszywe. to moja percepcja. niczyja inna. to nieznaczy nawet ze tak faktycznie jest. ja tak odbieram takie osoby i juz, wolno mi. i nic ci nie musze wyjasniac. Odpowiedz Link
jan.kran Re: TORA 05.09.06, 07:54 Myślę Wiedźmo ze nie powinnaś krzyczeć. Oraz że podobne sprawy można załatwiać na priv. Przepraszam że się wtrącam ale jakby każda z nas załtwiała swoje anse i niuanse na forum to by się tu zrobił perski jarmark. Pozdrawiam. Kran Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: TORA 05.09.06, 13:06 Przepraszam Kraniku, ale ten komentarz nie powinien byc chyba do mnie... Nie ja zaczelam, a zaczynam zbierac razy... Nie mam zadnych prywatnych spraw z tora... Pozdrawiam porannie Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: TORA 05.09.06, 22:50 Hmmm... Ja rowniez nie lubie ludzi falszywych, dwulicowych, obmawiajacych innych za plecami. I od kiedy poznalam net, ponad 8 lat temu, wspolczuje ludziom, ktorzy bardziej niz w realnym swiecie zyja w jakims wirtulanym, wyimaginowanym... To taka refleksja o lubieniu, a raczej nielubieniu... P.S. A kto cie podpuszcal i pisal cos niemilego? Masz za bujna wyobraznie... Odpowiedz Link
tamsin Re: test ciazowy 31.08.06, 04:53 po 6 ciu dniach? nie bylabym tego na 100% pewna. Jezeli zadzwonisz do lekarza aby polecil ci test ciazowy, to ci powiedza ze masz sie stawic do laboratorium na pobranie krwi - w ten sposob na 100% powiedza ci czy jestes w ciazy czy nie. Odpowiedz Link
kashunda Re: test ciazowy 31.08.06, 04:53 Ten najszybciej wykrywajacy ciaze jaki znam.Wykrywa ciaze 5 dni przed spodziewana miesiaczka www.firstresponse.com/ Odpowiedz Link
claudia207 Re: test ciazowy 31.08.06, 13:30 Podpisuja sie pod Kaszunda. Czytalam chyba w Consumer Reports, ze jest najczulszy z kilkunastu czy kilkudziesieciu badanych. Ale 6 dni po to chyba tylko laboratoryjne badanie krwii moze cos pokazac. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: test ciazowy 31.08.06, 14:15 Tu sprzedaja bardzo czule testy: www.testsforless.com/default.asp ale trzeba czekac na przesylke, az dotrze... Kinga Odpowiedz Link
tora99 Re: test ciazowy 31.08.06, 17:46 gosia, ja testowalam juz bedzie tego 3 lata temu ) i nie pamietam nazwy, ale dziewczyny juz powypisywaly, wiec napewno cos znajdziesz. dodam tylko, ze od razu widac kto testuje )))) Odpowiedz Link
syswia Re: test ciazowy 31.08.06, 17:47 hej, tylko ten teges... bez domyslow prosze;PPPP Odpowiedz Link
gherarddottir Re: test ciazowy 31.08.06, 20:52 najlepiej isc zrobic badanie z krwi - to zawsze na 100% powie czy jestes w ciazy czy nie. Ja kiedys robilam test i mi wyszlo, ze jestem, a nie bylam... wiec z krwi napewniejsze. Odpowiedz Link
cuciolo Re: test ciazowy 01.09.06, 12:00 najlepiej poczekac potem kupic test ja tak zrobilam po 5 tygodniach na wszelki wypadek kupilam flaszke martini wiem wiem to nietyczne ale co tam w kazdym badz razie jak zrobilam i mialam powiedziec mojemu to z emocji nie moglam wydusic ani slowa wiec obok testu polecam cos mocnego i jakby co sole trzezwiace Odpowiedz Link
kociaszek Re: test ciazowy 01.09.06, 12:27 po 6 dniach sikane testy nie pokaza nic, najpewniej robic sikany test w dniu spodziewanej miesiaczki (2 tyg po zaplodnieniu), testy z krwi - tez nie tak szybko - do chwili zagniezdzenia sie jaja plodowego ilosc enzymu - gonadotropiny kosmowkowej, jeszcze sie tak znaczaco nie podnosi... polecam spokoj. Odpowiedz Link