dee.angel 27.09.07, 20:29 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4527883.html Ja zakladam, tylko musze dobrze w szafie pogrzebac. Tylko tyle moge w tej chwili zrobic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dee.angel link jeszcze raz 27.09.07, 20:38 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4527883.html Odpowiedz Link
adriannna1 ? 27.09.07, 21:04 A wiesz droga wyksztalcona forumowiczko, ze nie ma panstwa o nazwie Birma? Tylko Myanmar. O tym nawet w USA wiedza. Co za glupi apel. Po co to? I co? W czym to pomoze? Puste gesty. Dzisiaj w glowce problem - bluzeczki nie mozna znalezc/ Przyjdzie pojutrze i bedzie mozna zalozyc co innego. Chcesz naprawde cos zrobic bo sprawa lezy ci na sercu? Naprawde? Serio? to moze raczej zaapeluj chodziazby do swojego przedstawiciela/radnego/senatora czy kogokolwiek - wyslij list do UN - a nie propaguj takich zalosnych apeli, bo przebieranie sie nic tutaj nie pomoze. Odpowiedz Link
morsa Re: ? Prosze bardzo 27.09.07, 22:49 www.avaaz.org/en/stand_with_burma/f.php?cl=20394589 www.petitiononline.com/9848/petition-sign.html Odpowiedz Link
jan.kran Re: ? Prosze bardzo 28.09.07, 08:44 Po norwesku Burma , po amerykansku Myanmar , ja zawsze pamietam ten kraj jako Birma. Jak sie zwal tak sie zwal , to jest kraj walczacy od lat o godnosc i niepodleglosc. Widzac Burma czy Birme czesto mysle o polskiej walce o demokracje... Od lat sledze Ich walke o niepodleglosc i tzrymam kciuki. Zanim przeczytalam powyzsze posty rzucilam okiem na wiadomosci i zastanawialam sie czy mam w domu cos czerwonego)) Jest na swiecie tyle krajow godnych tego zeby za nimi stanac choc myslami i sercem. Z pewnoscia Myanmar do nich nalezy. Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re:Morsa:) 28.09.07, 09:43 Dziekuje ze wrzucilas linki . Podpisalam sie . Moge rzucic na sasiednie fora ? K. Odpowiedz Link
asia.sthm Re:Morsa:) 28.09.07, 10:23 Hello, I thought you should know about this: Burma is ruled by one of the most brutal military dictatorships in the world. For decades the Burmese regime has fought off pressure-- imprisoning elected leader Aung San Suu Kyi and democracy activists, wiping out thousands of villages, imposing forced labour, creating refugees- But last Tuesday Buddhist monks and nuns, revered in Burma, began marching and chanting prayers. The protests spread as hundreds of thousands of ordinary people and public figures joined in, finding the hope they’d lost. Now they’re facing crackdown – so please, show your solidarity to this movement towards reconciliation and democracy and sign the emergency petition supporting the Burmese people Odpowiedz Link
dee.angel Re: ? 28.09.07, 11:37 adriannna1 napisała: > A wiesz droga wyksztalcona forumowiczko, ze nie ma panstwa o nazwie > Birma? Tylko Myanmar. O tym nawet w USA wiedza. - Odpowiedz Link
morsa mail do ONZ 28.09.07, 12:13 wyslalam. wczoraj. Niedlugo wychodze do miasta. I jestem pewna, ze bedzie czerwono. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: mail do ONZ 28.09.07, 12:23 Ja jechalam pociagiem (Roslagsbana), lecialam przez kawalek miasta do pracy i czerwonego wcale nie za duzo. W firmie tylko ja i dyrektor. Demonstracja jednak pewnie cala czerwona, pokaza w telewizji. Odpowiedz Link
sylwek07 W proteście wysyłają majtki do ambasady 19.10.07, 14:59 Kobiety z kilku krajów świata wysyłają do birmańskich ambasad majtki w ramach protestu przeciw wojskowym władzom Birmy i ich niedawnej brutalnej rozprawie z opozycją. W Azji istnieje przesąd, zgodnie z którym kontakt z damską bielizną pozbawia władzy. - To wyjątkowo silny przekaz w kulturze Birmy i całej Azji Południowo-Wschodniej - powiedziała cytowana przez Associated Press działaczka ruchu "Panties for Peace" Liz Hilton. Uważa się, że cała birmańska junta, a szczególnie jej przywódca generał Than Shwe są bardzo przesądni. wiadomosci.onet.pl/1626638,12,item.html Odpowiedz Link