basia_s 28.09.07, 10:20 czy moge sie jakos dowiedziec po nr lotu itd o zespol steewardow na pokladzie amolotu? to bardzo wazne dla mnie, dzieki za wszelka pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gherarddottir Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 12:48 Nie wiem czy takich informacji udzielaja. A tak troche z boku ale i na temat. Na norweskich liniach lata cudny steeward hahahhaha nasz polski chlopak i jest bardzo uroczy oh well...My tu chyba mamy na forum steewardese czy juz mi sie wszystko pomylilo?Moze Ona wie czy takich informacji sie udziela? Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 14:24 gherarddottir oczywiscie ze mamy tutaj pracownika pokladowego ,moze sie One wypowie co o tym wie Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 16:39 Linie nie udzielaja takich informacji. Jezeli chcesz cos na temat tej zalogi napisac to zawsze mozesz na adres KLM napisac. Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 16:49 Uprzejmie donosze, ze w Air France lata tez flight attendant, niejaki Mirek. Piekny, wysoki blondyn, zawsze wspaniale opalony i usmiechniety od ucha do ucha. Podejrzewamy ze Szkotem, ze Mirek jest gayem ale to w zaden sposob nie umniejsza przyjemnosci estetycznych - ha ha ha. I jeszcze Misbah mi doniosla, ze na ktorys arabskich liniach, z ktorych korzystala lecac z Pakistanu obslugiwala Ja flight attendant Basia, ponoc przeurocza i na dodatek biegla po arabsku, angielsku i francusku (mozna sie domyslac, ze po polsku tez). Good for Basia Elka Odpowiedz Link
basia_s Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 18:21 klm to nie norweskie ostatniego posta nie zrozumialam, moze sie nie znam na czytaniu Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 12:51 nie nie Basiu KLM to zdecydownaie nie norweskie Sigh....ten "moj" to nawet nie pamietam jak ma na imie, ale czesto go widuje )) tez jest blondynem jak ten co go tam Elka wypatrzyla hahhaha No i spotkalam tez jedna super mila nasza polska dziewczyne jak lecialam z Afryki pare lat temu - tez mowila po arabsku. Odpowiedz Link
asica74 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 21:07 jakas historie milosna wyczuwam... Odpowiedz Link
basia_s Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 22:46 lece pierwszy raz w ogole, i mam lekkiego stracha, wiec probuje sie dowiedziec co mi przyjdzie tylko do glowy. mysle ze o pilotow sie nie mozna dowiedziec, ale gdybym tak myslala, to pewnie bym sie tez zapytala. o maszynie wiem juz wszystko Odpowiedz Link
tamsin Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 22:55 ja tez lubie dokladnie dowiedziec sie jakim modelem lece, nie bylo chyba takiego lotu co bym nie sprawdzila maszyny Pilota przed wejsciem do samolotu mozna ogladnac, zwykle sa dosyc przystojni i ladnie ubrani. Kiedys pare sobie cos wypilo przed odlotem, ale podobno juz sie nie zdaza. p.s. super przystojny steward raz ze mna lecial w Delcie do Frankfurtu, uff ale nie moglam sie napatrzyc Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 28.09.07, 23:16 Podoba mi sie to, ze po takim np. calonocnym locie do europy - laski chodza zawsze slicznie usmiechniete i ladnie umalowane. Ja mam zawsze oko rozmazane i wlos rozwiany i ogolnie jestem cala polamana i wysuszona - a one prosze bardzo. Nic. Zadnych objawow. Pewnie jakis specjalny ludzki gatunek Swego czasu pamietam jak jeden flight attendant (meski znaczy sie ) mnie faworyzowal Co przechodzil do dostawalam flaszke wina. No kurcze nie dawalam rady tego wypic! To byla linia SAS - polecam Odpowiedz Link
a.polonia Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 00:14 a ja sie dzisiaj zastanawialam kto lata KLM'em, bo ceny maja jakies z kosmosu, szukalismy transportu do PL na swieta BN i w koncu lecimy lufthansa Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 14:56 basia_s nie oczekuj od zalogi ze beda umiec jezyk polski choc w dzisiejszych czasach roznie moze byc a gdzie lecisz? Co do podrozy to kiedy lecialem z Warszawy do Amsterdamu i z powrotem mialem zaloge mieszana ..Przy powrocie mialem miejsce przy wyjsciu awaryjnym i musialem odbyc male szkolenie do czego te drzwi sa oraz czy wrazie czego bede mogl je otworzyc i rozmowa byla po angielsku,,do dzis ta rozmowe dobrze wspominam .. Odpowiedz Link
basia_s Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 15:29 lece do usa, do newarku, a bilet w obie str kupilam na necie za 619 $. wiem ze nie pogadam sobie po polsku, z tego co sie dowiedzialam to na moj ukochany niemiecki tez nie mam co liczyc;/ tylko niderlandzki i angielski w klm czasem francuski tez, ale to zadko. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 15:34 Moze uda Ci sie porozmawiac po niemiecku..Ja tam dogadywalem sie po angielsku . Jak bedziesz miala czas to kup sadzonki tulipanow na lotnisku Schipol ale wybierze te ktore sa przeznaczone na rynek USA .Ja taki prezent zrobilem znajomej w Kanadzie. A i mozesz tez puscic kartke pocztowa,mi sie udalo puscic kartke z holenderskimi krowami ,pamietam do dnia dzisiejszego usmiech sprzedawczyni . Odpowiedz Link
basia_s Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 17:06 moja siostra wrocila z usa tydzien temu, i sie nie dogadala po niemiecku. A my cale zycie sie niemieckiego uczylysmy, i to takie przeklenstwo teraz jest. a po angielsku kali pic, kali jesc. dobrze ze chociaz potrafie odpowiedziec na pytanie chciken or pasta na szczescie jade tylko na kilka dni. Odpowiedz Link
tamsin Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 29.09.07, 17:30 niestety z niemieckim ani rusz w USA, z hiszpanskim da rade. Mam nadzieje, ze nie jedziesz tylko do Newark, bo to akurat jedno z najobrzydliwszych miejsc. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 30.09.07, 11:20 Basiu, moze z zaloga sobie nie pogadasz po poldku, ale pasazerowie tego lotu to beda w wiekszosci Polacy. Gwarantuje. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 30.09.07, 11:23 marjanna1 a no mozna spotkac Polakow,spotkalem takie malzenstwo ktore lecialo do Montrealu.Chcieli aby im pomoc wypelnic druki dla urzednika na granicy..W powrotnej stronie tez takie malzenstwo spotkalem. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 30.09.07, 12:24 Ja tez nie znam angielskiego ale sie naucze bo inaczej czlowiek jest inwalida w tym dziwnym swiecie gdzie nawet znajac jak ja szesc jezykow < w tym dwa martwe PP > i poruszajac sie jakos w kolejnych dwoch bez angielskiego czasem sie nie da. Co do znajomosci jezykow przez obsluge to niezapomniany byl dla mnie lot Tunis - Monachium gdzie zaloga mowila tylko po arabsku i francusku natomiast pasazerowie po angielsku i niemiecku Ja bylam jedyna osoba ktora znala dobrze francuski i niemiecki. Mam lek wysokosci , klaustrofobie i lot samolotem to dla mnie totalny Texas , mialam jeszcze wlasne trzyletnie dziecko na poklaadzie wiec rola tlumacza byla naprawde ostatnia rzecz na jaka mialam ochote)) Trzymam Basiu kciuki zeby Twoj lot byl spokojny i zebys miala jakiegos przystojnego stewarda , najlepiej niemieckojezycznego Zdaj realacje co i jak. Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 30.09.07, 12:29 A tlumaczylam dlatego bo byly turbulencje i pasazerowie chcieli sie dowiedziec co jest grane, niezle nami rzucalo ... ale dolecielismy , jak widac Odpowiedz Link
a.polonia Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 30.09.07, 14:52 Ja tez nie znam angielskiego ale sie naucze bo inaczej czlowiek jest inwalida w tym dziwnym swiecie gdzie nawet znajac jak ja szesc jezykow < w tym dwa martwe PP > i poruszajac sie jakos w kolejnych dwoch bez angielskiego czasem sie nie da. -----Nie przesadzaj, jestes lepsza od samej Nelly Rokity. Odpowiedz Link
kociaszek Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 13:44 Pola, to sie pochwal ile Ty znasz! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 18:35 Wiem kto to jest N.R. ale nie wiem na ile zna angielski A co do sukcesow w angielskim to sie pochwale a co < to jet moj bolesny punkt dlatego tak czesto o tym wspominam... >. Jestesmy z Juniorem fanami osloanskiej cinemateque. Przezornie sprawdzam czy filmy po angielsku maja podpisy w znanym mi jezyku. Poszlismy na "Double indemnity " Wildera w pogramie stalo jak byk ze ma byc pod spodem po norwesku. A guzikPPP NIE wyszlam z kina z czego jestem dumna , obejrzalam caly film i nawet zrozumialam kto zabil i dlaczego ) Jasne ze umknelo mi wiele znakomitych ripost Wildera i bylam jak dziecko we mgle ale a n i razu nie zapytalam Juniora o co chodzi z czego bylam dumna) Wybieramy sie na szecc filmow Davida Lynch w pazdzierniku ... ale tym razem napadlam kierownictwo cinemateque i zapytalam czy NA PEWNO beda podpisy po norwesku. Nie widzialam ani jednego jego filmu a z tego co o Nim przeczytalam dotad mam wrazenia ze jestem za tepa zeby zrozumiec text angielski bez wsparcia... Kran)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 18:39 kociaszek napisała: > Pola, to sie pochwal ile Ty znasz! -----> Kociaszku , Pola studiuje anglistyke w Holandii Na pewno zna angielski tam i z powrotem. K. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 18:44 N.R. to Nelly Rokita,zona Pana Rokity. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 19:31 No napisalam przeciez Sylwku ze wiem kim jest Nelly) Ino nie zwrocilam uwagi na Jej znajomosc angielskiego. Ale mam nadzieje ze Pola mi wyjasni zbieznosc miedzy mna a Pania Rokicina < jak chodzi o angielski , oczywiscie)) > Kran Odpowiedz Link
a.polonia Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 01.10.07, 20:48 no alez kociaszku, gdziezbym smiala konkurowac z talentami lingwistycznymi krana. Odpowiedz Link
basia_s Re: Samoloty KLM, zespol steewardow 10.10.07, 16:07 Przyleciałam. W pierwszą strone mialam bardzo mily personel, nie mowili po niemiecku. dogadalam sie troche po angielsku. Pani byla bardzo mila, mialam klopoty z wypelnieniem formularza dla rezydentow czy cos takiego. Pani dala mi tyle ile potrzebowalam ,bo kilka zepsulam Pomogla tez w wypelnieniu, na ile mogla. Odziwo w lot powrotny powtorzyl sie jeden steeward. Jedzenie bardzo dobre, duzo. Duzo filmow, rowniez z niemieckim lektorem(Happy Feet brzmial jak dokument o III Rzeszy, przerazajace)duzo muzyki, gier itd. Piloci rewelacyjni, ladowanie jak reka po piasku. Zero turbulencji, ale mialam pasy zapiete prawie caly lot, bo sie balam katastrofy, choc pewnie wtedy to bylo by bez znaczenia. W Amsterdamie wspaniala organizacja, wszyscy bardzo mili, po niemiecku lux Lotnisko bardzo dobrze oznakowane. Jednym slowem, chce leciec jeszcze raz Bardzo lubie juz te forme podrozowania ale koniecznie przez AMS Odpowiedz Link