Dodaj do ulubionych

Restauracja Hotel Maria

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.04, 09:53
Bylismy wczoraj, swietna atmosfera, niedrogo i pyszne jedzenie podaja.
Polecam. A jakie sa Wasze wrazenia z tej restauracji?
Wczoraj sie tam ludzie tak swietnie bawili przy muzyce ze aż żal bylo
wychodzic:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Amish Re: Restauracja Hotel Maria IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 09:12
      A wczoraj wracają z Wrocka poznałem Japońca mieszkającego w Marii no i pytał
      mnie gdzie by tu wysiąść, żeby było mu blisko. No i ja głupi kazałem mu
      wysiąść na Szczawienku. Ale potem się przeraziłem, że pewnie sie zaamie widząc
      dworzec Szczawienko po godzinie 20! Wiec jednak uzgodilismy, co by pojechal na
      Dworzec Miasto i wziął taksówkę. A przy okazji nie mógł się nachwalic barszczu
      z Marii.
      • Gość: eladion Dworzec PKP na Szczawienku IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.01.04, 19:21
        Gość portalu: Amish napisał(a):

> A wczoraj wracają z Wrocka poznałem Japońca mieszkającego w Marii no i pytał
        > mnie gdzie by tu wysiąść, żeby było mu blisko.No i ja głupi kazałem mu
        > wysiąść na Szczawienku. Ale potem się przeraziłem, że pewnie sie zaamie
        > widząc dworzec Szczawienko po godzinie 20! Wiec jednak uzgodilismy, co by
        > pojechal na Dworzec Miasto i wziął taksówkę. A przy okazji nie mógł się
        > nachwalic barszczu z Marii.

Dworzec na Szczawienku niestety podupada w miarę upływu czasu. A kiedyś tak
        pięknie tam było.... dancingi, przyjęcia - restauracja czynna była długo.
        Można z tego dworca było jeździć do Szczawna Zdroju koleją - linia ta jest
        wyłączona
        Szkoda żeby to tak niszczało, gdyby tak znalazł się dobry pomysł na
        zagospodarowanie tego, można składać projekty w kilku programach Komisji
        Europejskiej.
        Myślę że najlepiej byłoby gdyby uruchomić coś pod kątem gości ze Szczawna
        Zdroju, np. wypożyczyć ze skansenu kolejowego piękną lokomotywę i doczepić ze
        dwa dobrej klasy wagony. Rozreklamować to wszystkimi możliwymi sposobami i
        musi się udać. Uratujemy tym też conajmniej jedną lokomotywę ;)
        Szczawno postawiło market pod samym nosem wałbrzyskim rajcom, a myślę że taki
        lub inny pomysł przyniósłby korzyści obu stronom :)
        A może Wy macie jakieś pomysły na zagospodarowanie Dworca Szczawienko i lini
        do Szczawna?

p.s. Amish następnym razem zadzwońcie po radio taxi to oszczędzicie sobie
        stresów;)
        w Marii jakiś czas temu doznałem małego szoku kulinarnego;) gdy przy stoliku
        obok pewien Japończyk przeraźliwie głośno siorbał jedząc zupę, w domu
        sprawdziłem że to jest oznaka szacunku do gospodarza i kucharza:)

• Gość: obserwator Re: Dworzec PKP na Szczawienku IP: 62.87.167.* 19.01.04, 19:39
          Coś mi się wydaje, że pomysł jest cokolwiek spóźniony! PRZY TESCO ROZKOPALI
          NASYP KOLEJOWY NA LINII DO SZCZAWNA!!!! Nie uważam tego za szczęśliwą decyzję.
          Ekspansywność marketów zaczyna być irytująca!!!
          • Gość: eladion Re: Dworzec PKP na Szczawienku IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.01.04, 20:17
            Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Coś mi się wydaje, że pomysł jest cokolwiek spóźniony! PRZY TESCO ROZKOPALI
            > NASYP KOLEJOWY NA LINII DO SZCZAWNA!!!!

no niestety faktycznie za poxno, więc może włączyć to jako część trasy
            rowerowej prowadzącej przez nasze piękne góry aż do Czech - i tu mamy projekt
            dwustronny również sponsorowany z różnych programów. jeśli sami nie będziemy
            sięgać po pieniądze nikt nam ich nie da

> Nie uważam tego za szczęśliwą decyzję.

to nie decyzja, tylko pomysł:) pierwszy z mozliwych. czekamy na następne
            burza mózgów może być bardzo kreatywną forma wyznacznia strategii

> Ekspansywność marketów zaczyna być irytująca!!!

Oj co racja to racja. Ciekawe czy przy budowie Auchana uwzględniono to żeby
            Francuzi wyłożyli pieniądze na renowację krótkiego odcinka od Wrocławskiej
            do marketu. wtedy mogłaby wrócic na starą trasę 8 i do tego 18. Tyle osob
            mogłoby np jeździc sobie na zaciszną pocztę, zresztą obecny przystanek i trasa
            8 i 18 przez ul de Gaulle'a to kompletny kosmos, ale nie ma innej alternatywy
            niestety.
        • Gość: Amish Re: Dworzec PKP na Szczawienku IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 09:15
          Coz, wstyd to byc moze ale jestem raczej bezkomórkowy. Choc nie tak do konca,
          to jednak w tym pociagu telefonu nie mialem. Zreszta, Japoniec chyba sie
          ucieszyl, ze wreszcie sobie moze pogadac i chyba do wysiadania mu sie nie
          spieszylo. Zapomnialem go spytac, jak mu sie jeździ polskimi pociagami.
          Wrocław - Wałbrzych = 70 km =2 godziny. Chyba przyzwyczajony jest do innej
          predkosci, hehe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka