Dodaj do ulubionych

Lekarzy trzeba przeprosić!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:04
"Ja, Zbigniew Ziobro, przepraszam Pana dr Mirosława Garlickiego za
wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez tego Pana
życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława
Garlickiego"
Jak widać lekarzy za zniewagi trzeba przeprosić.
Nawet gdy się jest agresywnym ministrem albo zerem (wg Premiera
Millera).
Obserwuj wątek
    • Gość: dido Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.10, 00:10
      No i????
    • Gość: Pacjent Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.chello.pl 10.01.10, 07:13
      Gdyby byl taki jak lekarze,to by nie przeprosil,tylko odwolywal sie od wyroku,az do usr. smierci.Prawda w oczy kole,Panie lekarzu specjalisto!
    • Gość: pp Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.01.10, 08:57
      To jest stwierdzenie, pytanie czy jakiś głębszy przekaz? Czy po prostu Pan
      lekarz właśnie skończył kurs obsługi komputera?
      Ja też mam taki: A jak pada śnieg to wtedy jest wszędzie śnieg:P
      • Gość: TSC Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 09:17
        Garlicki i jego kumpel ( z nazwy) lekarzspecjalista, czują się wreszcie
        bezpieczni.
        Konowały mogą już na legalu pozbawiać życia i żadne zero im nie podskoczy.
    • Gość: qwerty Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 12:59
      Lekarzu, nie zniżaj się do poziomu ulicy. Niestety na tym poziomie funkcjonują
      niektórzy użytkownicy tego forum.
      Sprawa p. Ziobry pokazuje że jednak nie można nas obrazać na każdym kroku
      (ciekawe, najłatwiej obrażać będąc anonimem w sieci). Na obecnych tu
      "bezkarnych" opluwaczy naszego zawodu są sądy, da się ustalić IP, a precedens
      sprawy p. dr. Garlickiego ułatwi podejmowanie decyzji.
      Niestey, najlepsze przeprosiny p. Ziobry nie zmienią tego że np transplantologia
      została kompletnie zablokowana w pewnym momencie. Mam tylko nadzieje ze za to
      kiedyś Ktoś inny go rozliczy.
      • Gość: ... Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.01.10, 15:36
        lekarze powinni również przeprosić pacjentów ,którzy zostali ofiarami
        ich błędów w sztuce
      • aazz91060 Re: Lekarzy trzeba przeprosić! 11.01.10, 05:11
        qwerty.Slusznie zauwazyles,ze dz sie ustalic IP,np. twoj.Pewnie jestes tzw.lekarzem.Umawiamy sie na wizyte,wreczamy koperte,bo pewnie nie odmawiasz pacjentom,i dupa blada,bo to bedzie prowokacja!Nie strasz wiec,tylko pilnuj sie,zeby ktos wreszcie,nie dobral sie do twojej zlodziejskiej dupy!!!Z "POWAZANIEM:}
        • Gość: chory Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 21:41
          znasz czlowieka z 1 przeczytanego (bez zrozumienia) postu i oskarzasz
          go o przyjmowanie korzysci majatkowych ? sama jestes dupa blada.
    • Gość: s Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:44
      Nie lekarzy, tylko lekarza. Obrazil to musi przeprosic, a reszte to za co?
    • Gość: mnm Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 08:33
      znaczna część "białego środowiska" to aroganckie, skorumpowane bydło, które
      dzięki holywoodzkim produkcjom ma przerażające poczucie wyższości nad innymi
      ludźmi. No tak w końcu USA ma "najlepszy" system opieki zdrowotnej na świecie;)
      (co pokazuje ostatnia akcja Obamy).
      Tak z 60-70% lekarzy łyka koperty i inne "dowody wdzięczności" jak pstrągi na
      stawach w Łomnicy kukurydzę.
      • Gość: Tarkan Re: Co z tego skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:04
        A Ty bys chcial, zeby poczucie wyzszosci towarzyszylo nadal gornikom,
        hutnikom,stoczniowcom, rolnikom...?:-)Uwazam, ze lekarze powinni byc elita.
        Powinni, czyli nie zawsze sa. Lekarz to takze misja, poczucie odpowiedzialnosci.
        Jesli spojrzec na historie, to rola lekarzy w spoleczenstwie czesto przekraczala
        wykonywany zawod. Pelnili role animatorow wielu korzystnych dla spolecznosci
        zdarzen lub procesow. Moze powiecie ze to banaly, niemniej tak powinno byc, a
        nie jest:-). Bez sensu jest takze definiowac wszystkich lekarzy jako
        skorumpowanych bufonow, bo tak nie jest. Taka sama rola, rzec by mozna
        kulturotworcza, przypisywana jest prawnikom. Wyraznie zapomnial o tym Ziobro.
        Nie mozna oskarzac nikogo na potrzeby mediow. Od ocen prawnych jest sad. A
        minister sprawiedliwosc tym bardziej nie powinien ferowac wyrokow ex ante, bo
        primo, jest to ku..stwo. Secundo, moze ukierunkowac prace sadu. A co do lekarzy
        w USA, to system doskonaly nie jest, ale wiedza i umiejętnosci lekarzy chyba nie
        najgorsze, infrastruktura takze..:-). Pozdrawiam.
        • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 09:52
          Witaj,
          Muszę przyznać, że rozbawił mnie Twój post. Po pierwsze, poproszę nie imputuj mi
          tych górników i stoczniowców. Po drugie -czy możesz przytoczyć jakiś przykład
          "animowania" tych wielu korzystnych dla społeczności zdarzeń o których piszesz?
          No i poproszę o przykład roli kulturotwórczej prawników:D Co do ferowania
          wyroków to się z Tobą zgodzę ale jest to jedyna rzecz z jaką zgadzam się po
          przeczytaniu Twojej wypowiedzi.
          Wskaż mi proszę gdzie napisałem, że wszyscy lekarze to ścierwo??
          Górnik jest od kopania, lekarz jest od leczenia, nauczyciel od nauczania. Skoro
          uważasz, że lekarze powinni być elitą to chyba jesteś jednym z nich :D Niech
          każdy robi to do czego jest stworzony i tak dobrze jak potrafi. Nie wyobrażam
          sobie żebym za leczenie musiał czcić lekarza, który został wykształcony na koszt
          społeczeństwa.

Co do opieki zdrowotnej USA - mała dygresja. Infrastruktura owszem, know how
          także owszem ale jest to okupione najwyższymi na świecie kosztami leczenia i
          sytuacją w której 70% społeczeństwa pozostaje wykluczone spod opieki tego
          najdoskonalszego z systemów zdrowotnych.No i jaki w tym sens??
          • Gość: Tarkan Re: Co z tego skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:09
            Nie jestem lekarzem. Zacznijmy tak. Spoleczenstwo powinno miec elity,tak? Kto
            wedlug Ciebie powinien je tworzyc? Moze wyda Ci sie to zabawne, ale mowiąc o
            animowaniu zdarzen, mialem na mysli okres miedzywojenny chociazby (byl to
            ostatni okres w historii Polski, kiedy mielismy elity). Lekarze tacy jak Korczak
            czy Jordan cieszyli sie prestizem raz z powodu "leczenia",a dwa bo dawali cos
            spolecznosci w szerszym wymiarze. Byl to zawod, ktory mial prestiz. Pozniej
            wszystko poszlo sie "walic", bo na szczycie stratyfikacji spolecznej znalezli
            sie wlasnie gornicy, hutnicy (nie twierdze ze nie sa godni szacunku, po prostu
            inaczej wyobrazam sobbie elity, a oni nimi nie sa. Przynajmniej w Polskich
            warunkach jeszcze dlugo nie beda). Lekarze mozna powiedziec "skundlili" sie
            spolecznie:-). Nawiazujac do prawnikow, sytuacja jest analogiczna. Nie sadzisz
            ze stanowienie i funkcjonowanie prawa, dobrego prawa, ma role kulturotworcza? No
            coz..:-). A co do systemu leczenia, to widze ze masz jakies dane.I pytam z
            ciekawosci a nie z checi czepiania sie. Czy w Polsce odsetek osob wykluczonych z
            powodu kolejek,korupcji czy niewydolnosci systemu jest mniejszy duzo czy nie
            jest mniejszy w ogole? Oni maja choc infrastrukture i umiejetnosci:-).Pozdrowka:-)
            • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 10:51
              Co do elit: skoro wg Ciebie elitami są tylko lekarze i prawnicy to serdecznie Ci
              współczuję. Uświadomię CI - to tylko jeden z elementów tzw elit. W ogóle
              zastanawia mnie ten przejaw zachwytu akurat nad tymi grupami zawodowymi jak to
              napisałeś najbardziej "skundlonymi". Jeśli chodzi o prawników to wiem co mówię
              bo mam z nimi trochę więcej do czynienia niż zwykły obywatel. Prawo, a
              "rzeczywistość prawna" to dwie zupełnie różne i wbrew pozorom niekiedy odległe
              od siebie rzeczy.
              Dosyć-odbiegam od tematu.
              Co do systemu leczenia - tak mam dane - 3 lata pobytu w USA. Zaspokajając Twoją
              ciekawość :) porównując nasz kraj i USA - tak w Polsce dostęp do opieki
              zdrowotnej jest duuuużo większy niż w USA. Zdziwiony?? Nie Ty jeden :D Poczytaj
              trochę - vide całkiem niedawno ciekawy artykuł w GW.
              BTW: Sugerujesz, że polscy lekarze nie mają umiejętności??
              Podsumowując lekarze, prawnicy to elity ale "skundlone" w znakomitej większości.
              Czy zatem wciąż elity?? Elitarność to coś więcej niż wyuczony zawód, to także
              pewien rodzaj moralności i samoświadomości.
              Chcesz wręczać kopertę lekarzowi i całować w sygnet mecenasa - twoja sprawa.
              Sorry ale wychodzi z Ciebie mentalność badylarza. Ja jestem zdania, że coś tu
              "nie bangla", coś tu nie gra, coś nie pasuje. Potwierdzają to zresztą kolejne
              doniesienia medialne o grupach lekarzy czy prawników udających się na rozprawy
              sądowe bynajmniej nie w charakterze świadków a oskarżonych.
              • Gość: Tarkan Re: Co z tego skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 11:00
                Dzieki za uswiadamianie. Niemniej z moich postow wynika nie tyle, ze prawnicy i
                lekarze elitami sa, co byc powinni. Nadinterpretujesz zatem. I nigdzie nie
                napisalem, ze elity to TYLKO lekarze i prawnicy, co takze koniecznie chcesz mi
                uswiadomic. Nie sugeruje tez ze polscy lekarze nie maja umiejetnosci w ogole.
                Uwazam jednak ze tam tych z umiejetnosciami jest wiecej, o czym swiadcza
                publikacje, nagrody nobla itp. I dopoki nie mam danych ze tutaj jest lepiej, to
                Twoj sad jest tak samo uprawomocniony jak ten, ze mleko kwasnieje bo krasnoludki
                do niego sikaja:-)
                • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 11:28
                  Co mnie obchodzą Twoje dane, to że Twoja wiedza o świecie jest na takim poziomie
                  na jakim jest to znaczy tylko tyle, że nie powinieneś wdawać się w dyskusję na
                  takie tematy. Zgadzam się, że "innowacyjność" jest nieporównywalna, ale na co
                  przeciętnemu Johnowi nagroda Nobla skoro nie stać go na to żeby sobie naprawić
                  zęby. W skali makro skutki takiej polityki są katastrofalne, co zmusiło m.in.
                  prezydenta by zajął się tym tematem. Proszę zatem nie stawiaj mi amerykańskiego
                  systemu opieki zdrowotnej za wzór bo wychodzisz na co najmniej ignoranta.

Moja interpretacja wynika bezpośrednio z tego co napisałeś. Trzymając się
                  tematu-napisałeś, że lekarze i prawnicy to elity i jako takim należy się
                  szacunek. Ja twierdzę, że to środowiska w większości zdegenerowane którym daleko
                  do elit. "Reguły gry" społecznej obowiązują ich tak samo jak mnie, Ciebie czy
                  przytoczonego przez Ciebie górnika i stoczniowca.
                  Chyba o to chodziło w tej dyskusji??
                  • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 11:33
                    Sorry, małe sprostowanie napisałeś, że lekarze i prawnicy powinni być elitą. Tak
                    jest-powinni:):D
                    • Gość: czytelnik forum Re: Co z tego skoro IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 12:08
                      Skoro lekarz bierze, to przecież jakaś qrwa musi dawać.
                      Wina jest po obu stronach.
                      • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.sattom.pl 11.01.10, 12:11
                        No tak to wina tych q.rw które dają. Biedni lekarze otoczeni bandą q.rw które
                        dają. Bedactwa.
                        • Gość: Tarkan Re: Co z tego skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 13:45
                          Coz.. Nerwy Cie ponosza i dyskusja mierzi. Starasz sie obrazac a to nie o to
                          chodzi. I wole byc pelnym pokory ignorantem sklonnym do dyskusji bez pohukiwania
                          i inwektyw, niz zadufanym w sobie bubkiem co to wszystko wie i wszystko widzial,
                          a inni moga sie tylko od niego uczyc. Take care;-)
                          • Gość: mnm Re: Co z tego skoro IP: *.147.7.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 15:13
                            Nazwanie Cie ignorantem to jeszcze nie taka wielka inwektywa:)Stać mnie na
                            więcej:) Przykro mi że się obraziłeś, naprawdę;P Może to tylko wytrącenie
                            argumentów?? :) Pozdrawiam mimo wszystko.
                            • radcom Re: Co z tego skoro 11.01.10, 19:29
                              Wszak wczytując się w wasze wypowiedzi, logicznie stwierdzić można,
                              że "warstwa urzędnicza" do elit nie należy.

P.S. Josef Mengele też był lekarzem...

Pozdrawiam, radcom
                              • Gość: TSC Re: To z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 20:25
                                radcom napisał:

P.S. Josef Mengele też był lekarzem...
                                -------------
                                ...i w przeciwieństwie do możliwości Garlickiego i innych żywych lekarzy -
                                „... już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie”.
                                • Gość: dido Re: To z tego IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.10, 17:31
                                  Aby unikać szerokim łukiem "lekarzyspecjalistów",powinni w Tworkach zlikwidować
                                  dostęp do internetu!!!Ot...i po sprawie:-)
                                  • Gość: lekarzspecjalista dodido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 21:47
                                    I zostawić tylko twoje teksty:
                                    "Anetko!TSH masz w normie.Niepokojące jest to,że masz węzły chłonne
                                    powiększone.Może to być piorunująco przebiegająca choroba
                                    odzwierzęca."
                                    A wahadełkiem sprawdziłaś? Trzeba zawiesić przed monitorem w 1/3
                                    wysokości tekstu opisującego dolegliwości. W górnej 1/3! (bo w dolnej
                                    da wynik odwrotny)
    • Gość: Lekarzspecjalista Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 18:25
      A zwłaszcza, dodam, ryzykowne są pomówienia.
      Bez solidnych podstaw przecież nie warto nawet łotra oskarżać.

Zobaczcie, że najwyższe ceny mają ci lekarze u których ryzyko
      narażenia się na zarzuty ze strony pacjenta jest największe).
      Ponieważ ubezpieczenie firmy jest kosztowne, a niektórzy już
      nastawiają się na kolejne wydatki, komputerowe bazy i n.p. płatny
      dos†ęp do danych zastrzeżonych (oj tak, lekarze wiedzą często więcej
      od innych, dlatego taki Mirosław G. był długo bezkarny) w W-chu
      coraz trudniej o lekarza poniżej 100 zł.
      Dodam, że kolejny wzrost cen będzie skutkiem wprowadzenia kas w
      gabinetach, nowych wzorów recept, drukarek do recept. Już się
      wypisuje leki na 100% ponieważ NFZ żąda aktualnego ubezpieczenia
      pacjenta (zabierajcie ze sobą!).
      Zdrowym jak widzę łatwo wszystko krytykować, trudniej choremu, do
      którego nikt za darmo ani prywatnie nie przyjdzie.
      Zostaną jeszcze ratownicy, też obmawiani i zniechęceni.
      • Gość: pacjent Re: Uzupełnienie IP: *.chello.pl 13.01.10, 05:15
        Wniektorych kwestiach,gotow jestem sie z Toba zgodzic,ale nie co do ratownikow medycznych.Nie maja bladego pojecia o ratownictwie.Mowie to z cala stanowczoscia,bo osobiscie bylem swiadkiem i niestety ,tez uczestnikiem,ich nieudolnych dzialan.Przyj.do pacjenta,nie sa nawet w stanie stwierdzic,czy chory ma wysoka temperature.Sa to ludzie zupelnie przypadkowi,po kursach z najogolniejszej wiedzy med.Taka wiedze posiadaja dzieci w szkole podst.Smutne,ze nie ma juz lekarzy w takich zespolach.Ale teraz liczy sie tylko KASA,Panie lekarzu specjalisto!
        • Gość: lekarzspecjalista Re: Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:28
          Drogi Panie,
          zechciej się zapoznać z kompetencjami ratowników, potem wyrażaj opinię
          na temat ich użycia.
          Przypomnę, a była o tym już mowa, że do zadań ratownictwa medycznego
          NIE ZALICZA SIĘ WYJAZDOWYCH POMIARÓW TEMPERATURY.
          Życzę więcej samodzielności, polecam liczne kursy (firma Złoty Melon)
          Owsiaka.
          • Gość: TSC lekarzspecjalista życzy więcej samodzielności... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:37
            ... i poleca liczne kursy, po których nabędziesz umiejętności dokonania
            wiwisekcji - czyli; zoperujesz się sam za pomocą scyzoryka lub otwieracza do
            konserw tudzież (n.p. w przypadku skomplikowanego porodu ), nabędziesz
            umiejętności wykonania „cesarki” drutem kolczastym .
            Good luck.
            • Gość: TSC Re: lekarzspecjalista życzy więcej samodzielności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:47
              Np. RUR (www.wosp.org.pl/uczymyratowac)
          • Gość: Pacjent Re: Uzupełnienie IP: *.chello.pl 14.01.10, 05:22
            Zadaniem ratownikow medycznych,jest dost.pacjenta do szpitala a nie udzielanie mu pomocy.Lezy czlowiek na ziemi,nie wiadomo co mu dolega,a ratownicy lup go na nosze i jada.A moze ma uszk kregoslup lub inny uraz,na ktorym lekarz by sie poznal.Ratownicy ,przez swoja indolencje,moga tylko zaszkodzic.Kto ich szkoli?,i jak dlugo?Dalej twierdze,ze to lapanka z u.pracy i nic wiecej!
      • Gość: mnm Re: Uzupełnienie IP: *.sattom.pl 13.01.10, 08:51
        Kolego lekarzu a niby dlaczego ja mam płacić podatki a lekarze nie?? Podatki
        musi płacić nawet baba w budce z zapiekankami a lekarz nie płaci w chwili
        obecnej nic. Ja się dziwię dlaczego Rzecznik Praw Obywatelskich nie wziął tego
        pod lupę (tak jak zrównuje wiek emerytalny kobiet i mężczyzn) bo to jest
        społecznie niesprawiedliwe. Tak naprawdę tylko sami lekarze wiedzą ile mają kasy
        z prywatnych wizyt, ilu pacjentów itp. To jest chore!
        Wolę nawet przemęczyć się i przeżyć początkowy szok cenowy byleby zlikwidować
        obecną patologię.
        Mówisz o koszcie wizyty sięgającej 100zł?? Ja Ci zadam pytanie-kto dziś leczy
        się prywatnie?? Biedni?? Bynajmniej nie (im pozostaje NFZ). Proszę Cie zatem nie
        posługuj się argumentem cenowym.

• Gość: Pacient Re: Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:59
          Kolego lekarzu a niby dlaczego ja mam płacić podatki a lekarze nie?
          Byłoby dla nas taniej gdyby lekarze nie płacili podatków, ale skoro
          płacą to trudno. Obawiam się, że będzie drożej jak im wprowadzą kasy.
          Tak jak w usługach z fakturą jest zawsze drożej.
    • Gość: doktor Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 08:32
      ta zniewaga krwi wymaga
      • Gość: dido Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 19:05
        lekarzuspecjalisto!Gdzie przyjmujesz?Zapodaj, nie za darmo udam się do Ciebie.
      • Gość: moli Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.chello.pl 16.01.10, 18:24
        Przepraszam Pana Doktora KRZYŻANOWSKIEGO z przychodni na Podzamczu że nazwałem
        Pana konowałem.Jest Pan najlepszym FACHOWCEM w swoim fachu,kochającym
        pacjentów,niosącym ukojenie i współczucie.Tylko proszę o jedno.Proszę się
        przenieść na Łokietka i leczyć psy.Tam jest Pana miejsce.
        • Gość: Lekarzspecjalista Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 22:49
          I to mi się podoba:) Nie obrażę się i dowcipna pointa. Konkurencja
          jednak nie śpi i pewnie zaraz się nieludzcy lekarze odezwą!
    • Gość: pacjentka Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 00:07
      Przed wieloma rzeczami bronią się lekarze: kasami fiskalnymi, kartami
      elektronicznymi(gdzie nie można by było robić zmian w dokumentacji papierowej i
      innych dziwnych szwindli), płaconymi podatkami. W szpitalu na Sokołowskiego
      lekarze zarabiają od 16 000 do 24 000 zł. A wiadomo, że nie mają jednego
      etatu(przychodnia, poradnia specjalistyczna, prywatna praktyka). Jak czytam o
      łapówkach, "łapanie" takich lekarzy jest na miejscu! Zgadzam się z zepsuciem
      moralnym jak nazwaliście SKUNDLENIEM.
      Prawdziwych lekarzy z powołania, kulturą osobistą i szacunkiem do pacjenta jest
      BARDZO MAŁO!!!!!!
    • Gość: ;) Re: Lekarzy trzeba przeprosić! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.10, 23:33

witam! Czy ktoś się może orientuje,gdzie można starac się u Nas w wałbrzychu o
      wypożyczenie pompy insulinowej na czas planowanej ciąży i ewentualnie na
      przebieg jej???pomóżcie ,gdzie uderzac???
      • Gość: NFZ Pompa insulinowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 20:46
        Proszę o kontakt:071 7979 149 lub:
        ZAKLAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MSW I A
        ul. GRANICZNA 2
        58-300 WALBRZYCH
        tel.: (0-74) 641-97-10,(0-74) 641-97-20

PRZYCHODNIA SPECJALISTYCZNA REGINA I WALENTY SLIWA SPOLKA JAWNA,
        3202096
        ul. GRODZKA
        58-314 WALBRZYCH
        tel.: (0-74) 666-53-34

NIEPUBLICZNY ZAKLAD OPIEKI ZDROWOTNEJ "SRODMIESCIE-BIALY KAMIEN" SP.
        Z O. O., 3202425
        ul. WYSOCKIEGO 24,24A
        58-304 WALBRZYCH
        tel.: (074)846 18 64;(074)843 40 58
        • Gość: :) Re: Pompa insulinowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 21:25
          napewno sie skontaktuje,ale zanim to zrobie czy moge uzyskac jakies info w tym
          temacie???jakie przedewszystkim musialabym poniesc koszty i jak to
          przebiega...cała procedura czy sa szanse by wypozyczyc pompe?prosze o kontakt
          joasia8403@interia.pl dziekuje
          • Gość: lekarzspecjalista Re: Pompa insulinowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 21:35
            A ja z uporem polecam kontakt w ramach ubezpieczenia:
            Lekarze:
            Poniedziałek - Dr n.med. Roman Puskarz
            Środa - Lek. med. Arkadiusz Jastrzębski
            Piątek - Prof. Sławomir Suchocki
            Szpital Biernackiego w Wałbrzychu
            Kontakt:
            tel.(074) 88 77 162
            • Gość: :) Re: Pompa insulinowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 21:53
              jestem pacjentką dr.Jastrzębskiego,w ostatnich tyg.niestety nie mogę dostac sie
              do dr.dostałam namiary na poradnie w szpitalu czy tam trzeba czekac???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka