Dodaj do ulubionych

www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Walbrzychu

06.02.04, 14:03
Ktos kiedys pytal o strone, na ktorej mozna znalezc aktualny repertuar
walbrzyskiego teatru lalek. Oto i ona ( www.teatrlalek.prv.pl ) - co
prawda nieoficjalna, ale mozna na niej znalezc informacje dotyczace
najblizszych spektakli otwartych. Chodza sluchy, ze powstanie tez
(nareszcie!!!) oficjalna strona Teatru, ale poki co proponuje spokojnie
korzystac ze stronki wyzej wymienionej. W zasadzie jej skromnosc sugeruje, ze
powinno sie ja nazywac jedynie e-wizytowka, ale nie spierajmy sie o
nazewnictwo.

www.teatrlalek.prv.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 17:19
      Miła e-wizytówka :))
      I linki są:)
      Dziękuję.
      • olin Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal 07.02.04, 11:16
        Gość portalu: Majka napisał(a):

> Miła e-wizytówka :))

Dzieki za zajrzenie na stronke. :)

> I linki są:)

No, no, a ktory Cie az tak ucieszyl??? ;)
        • ledwozipie Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal 07.02.04, 11:32
          ładna stronka, ale nie wiem o jakich linkach mówicie bo u mnie nic nie działa.
          Pojawia się tylko strona główna i nie mozna wejść na podstrony. :-((

Ps. Karmiński potwierdził że teatr będzie miał profesjonalną strone www. Zrobi
          ją i nieodpłatnie bedzie nią administrowac jakaś polsko - amerykańska firma
          robiąca strony dla amerykanów. Firma ma siedzibę we Wrocławiu.
          • olin Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal 07.02.04, 11:39
            ledwozipie napisał:

> ładna stronka, ale nie wiem o jakich linkach mówicie bo u mnie nic nie
            działa.
            > Pojawia się tylko strona główna i nie mozna wejść na podstrony. :-((

Eeee, no jak to? Jedynie podstrony 'historia' i 'spektakle' sa nieaktywne. Ale
            moze sie uaktywnia; zobaczymy, jak bedzie wygladac ta strona oficjalna. :)

Mhm, a jaka masz przegladarke? Bo testowalem to na IE i operze. Zreszta, ona
            jest prosta jak konstrukcja cepa... W zasadzie tam nie ma co nie dzialac.

> Ps. Karmiński potwierdził że teatr będzie miał profesjonalną strone www.
            Zrobi
            > ją i nieodpłatnie bedzie nią administrowac jakaś polsko - amerykańska firma

Nieodplatnie? No no, jesli to prawda, to niezly ten Karminski jest. :) Oby tak
            dalej.
    • ledwozipie www.teatrlalek.prv.pl 12.02.04, 18:06
      Znalazły się dodatkowe pieniądze dla wałbrzyskiej biblioteki oraz teatru lalek.
      W starostwie powiatowym postanowiono zacisnąć pasa i są już tego skutki. Dzięki
      zmniejszeniu wynagrodzenia pracownikom starostwa Teatr Lalki i Aktora otrzyma
      dodatkowo 200 tys. złotych. Biblioteka dostanie o 300 tysięcy złotych więcej.
      200 tys. przekazano na funkcjonowanie biblioteki, pozostała kwota ma być wydana
      na uzupełnienie księgozbioru.

www.radiobrw.pl

• olin Re: www.teatrlalek.prv.pl 12.02.04, 18:37
        ledwozipie napisał:

> Znalazły się dodatkowe pieniądze dla wałbrzyskiej biblioteki oraz teatru
        lalek.

To juz troche lepiej... DOtacja na rok 2003 - 1,1 mln. Na 2004 - 0,7 mln plus
        0,2 mln, czyli w sumie juz 0,9 mln.
      • Gość: devilshe Re: www.teatrlalek.prv.pl IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.04, 09:57
        Widzisz Ledwozipie. A na czatku o aferach w powiecie chcesz ich wszystkich
        wysadzić w powietrze. Zarząd oszczędza - kosztem ilości pracowników i ich
        zarobków. Radni przyklepali budżet. I DOBRZE! Gdyby Kruczkowski nie kpił z
        ludzi i obniżył swoje zarobki chociaż do wysokości starosty, gdyby naczelnicy
        wydziałów w Urzędzie Miejskim zarabiali tyle, ile mają naczelnicy w starostwie,
        gdyby Ludwiczuk miał limit miesięczny na komórkę 200 zł jak mają członkowie
        zarzadu starostwa, to oszczędności w mieście byłyby nawet niezłe chocby w tej
        działce. A tak to Kruczkowski dał radnym niedoszacowany w dochodach projekt
        budżetu, o ok. 25% zaniżając wpływy do kasy miejskiej. Po co? Aby mniej dać na
        wydatki, i niech dyrektorzy jemu podległych instytucji martwią. Przykład -
        zmniejszenie wydatków gminy na WOK - pewnie, niech dzieciaki i młodzież włóczą
        sie po mieście. Po co im koła zainteresowań. To samo dotyczy zajęć
        pozalekcyjnych w szkołach. Ważne, że prezydent zmniejszył sobie o 500 zł
        dodatek funkcyjny (zachowując ok 10 tyś głównego uposażenia + diety za rady
        nadzorcze!!! Tajemnicą poliszynela jest, że za posiedzenie w PEC-u ma sie ok.
        2000zł. Posiedzeń moze być kilka w miesiącu - zazwyczaj 2-3). Wiwat oszczędna
        władza wałbrzyska. Członkami innych rad nadzorczych są jego zastępcy. Też nie
        za darmo! Pensje całego zarządu gminy Wałbrzych należą do najwyższych w
        samorządach lokalnych kraju. Niech żyje Pinokio! Byleby go Lisek - Kruczkowski
        z Bazylem nie dopadli!
        • ledwozipie Re: www.teatrlalek.prv.pl 08.03.04, 12:51
          Nie rozumiem devilshe dlaczego masz do mnie pretensje że pisze o aferach w
          starostwie. Jeżeli coś złego dzieje się w mieście to też tego nie omijam. Ja
          nie rozróżniam afery w starostwie od afery w mieście. I te i te powinny być
          piętnowane, niezależnie czy chodzi o rachunek Ludwiczuka czy o mandat Strama.

Cieszę się niezmiernie że zarząd starostwa oszczędza, chociaż uważam to za
          mydlenie oczu. Zaoszczędzili by również jakby zmniejszyli liczbę członków
          zarządu. Wytłumacz mi prosze po co jest ich tam aż pięciu??

Jak dzieje sie cos dobrego to też staram się o tym pisac na forum, przykładem
          może byc post zamieszczony wyżej o tym że znalazła się dodatkowa kasa na teatr
          lalek.

Pozdrawiam
    • olin "Malutka Czarownica" 06.03.04, 19:08
      Dzis zagrali oficjalna premiere "Malutkiej Czarownicy". Jesli ktos ma ochote,
      graja tez jutro o 12.30. Zapraszam.
    • olin Weekend 20/21 marca 18.03.04, 20:53
      W sobote na 17oo zapraszam na "Malego Tygrysa i Kapitana Morgana". Swietna
      zabawa gwarantowana. Natomiast w niedziele o 12.30 jest "Skaczaca krolewna" -
      przedstawienie dla najmlodszych. Warto obejrzec.
    • bazakball Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal 23.03.04, 15:32
      NO i słowo stało się ciałem. 27 marca uroczyste "otwarcie" oficjalnej stronki
      TLiA. Będzie ona miała adres www.teatrlalek.walbrzych.pl/
      Pozdr
      • olin Re: www.teatrlalek.prv.pl <- strona TLiA w Wal 23.03.04, 20:11
        bazakball napisał(a):

> NO i słowo stało się ciałem.

I nawet ma byc ta stronka dosc sensowna pod wzgledem zawartosci. Mam przed
        oczami kartke, na ktorej jest wypisane w punktach, co ma sie tam znajdowac.
        Ciekawe, jak sie to bedzie mialo do rzeczywistosci. Oby 1:1. :) Na razie jednak
        nie rezygnuje z prowadzenia tej mojej e-wizytowki; poczekajmy do konca sezonu.
    • olin 28.III - "Krawiec NIteczka" 27.03.04, 14:20
      • olin + szczegoly 27.03.04, 14:24
        Sie mi enter zamiast tabulatora wcisnal. :)

Jutro (niedziela) na 12.30 zapraszam na pierwsze otwarte przedstawienie "Krawca
        Niteczki". Zapowiada sie niezle - duzy udzial w tworzeniu w/w spektaklu
        (adaptacja i scenografia) ma Grzegorz Kwiecinski, ktory rezyserowal juz
        wczesniej m.in. "Tygrysa Pietrka" czy "Pinokia". Zapraszam.

Ponadto, dziala juz oficjalna strona Teatru:
        www.teatrlalek.walbrzych.pl - niestety jeszcze nie wszystko na niej
        chodzi jak nalezy.
    • olin 04 kwietnia... 03.04.04, 20:08
      Kurcze, znow zapomnialem napisac na czas. Otoz na ostatnia chwile wprawdzie,
      ale podaje, ze jutro, w niedziele, o 12.30 w Teatrze Lalki i Aktora w
      Walbrzychu (ul. Buczka 16) bedzie mozna obejrzec "Krawca Niteczke" w rezyserii
      Dariusza Rosanowskiego. Polecam.

U konkurencji :) o 18.00 graja "Czyz nie dobija sie koni". Tez polecam. :)
    • olin 17/18 kwietnia 2004 14.04.04, 20:09
      W te sobote (17. kwietnia) o 17oo _trzeba_ sie wybrac na "Tygrysa Pietrka".
      Szczerze polecam. Natomiast w niedziele w repertuarze "Czerwony Kapturek",
      godzina 12.30.
    • olin 25 kwietnia, 12.30 22.04.04, 21:03
      W niedziele 25 kwietnia o 12.30 zapraszam na "Tygrysa Pietrka". Juz tyle razy
      wychwalalem to przedstawienie, ze nie chce mi sie robic tego ponownie. W kazdym
      razie, kto jeszcze nie widzial, niech sie nareszcie wybierze. :) Polecam.
      • Gość: Amish Re: 25 kwietnia, 12.30 IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 19:39
        A podobno Teatr Tatek ogłosił jakis konkurs na nazwe dla Teatru. To prawda?
        • olin Re: 25 kwietnia, 12.30 29.04.04, 09:05
          Gość portalu: Amish napisał(a):

> A podobno Teatr Tatek ogłosił jakis konkurs na nazwe dla Teatru. To prawda?

Prawda. Ale na razie cos ucichlo - mam nadzieje, ze nic z tego nie wyjdzie.
          Nazwe to moze miec jakas chalturnicza trupa, a nie profesjonalny teatr. Juz
          widze jakiegos Pimpusia czy innego Pokemona. :(
    • olin Niedziela, 2 maja 2004 29.04.04, 09:15
      O 12.30 w najblizsza niedziele, tj. 2 maja, Teatr Lalek zaprezentuje "W drodze
      do Zakazanego Lasu" - przedstawienie, w ktorym wystepuja postacie dobrze znane
      z "Kubusia Puchatka" czy tez "Chatki Puchatka".
      • ivek Re: Niedziela, 2 maja 2004 czyli postJałta time 29.04.04, 12:33

Dzieki za info i linka Olin.

pozdrawiam serdecznie,

Ajwek
        PS. oooo tak świętować koniec jałty w teatrze ho ho...
        PS2. W ktorym roku konczyles ogolniak (pierwszy mam na mysli)?
        • olin Re: Niedziela, 2 maja 2004 czyli postJałta time 29.04.04, 18:54
          > PS2. W ktorym roku konczyles ogolniak (pierwszy mam na mysli)?

1998. :)
    • olin 8/9 maja 07.05.04, 13:41
      W te sobote o 17.00 premiera "Romea i Julii" w rezyserii Roberta Delegiewicza.
      Zobaczymy, co z tego wyjdzie. :) Przedstawienie to nie jest wznowieniem
      spektaklu sprzed kilku lat, rezyserowanego przez Wlodzimierza Pietrzyka. Tam
      mielismy do czynienia z marionetkami; teraz z zywym planem - tak przynajmniej
      donosza moi szpiedzy. :)

Natomiast w niedziele o 12.30 zapraszam na "Czerwonego Kapturka". Do zobaczenia.
      • Gość: gustavvv Re: 8/9 maja IP: *.pap / 217.153.186.* 14.05.04, 18:58
        w takiej obsadzie, raczej "Król Edyp"...
        pzdr
        • olin Re: 8/9 maja 14.05.04, 22:47
          Ale o tym wiedza tylko wtajemniczeni.... :)
        • ancja Re: 8/9 maja 19.05.04, 15:59
          Kto zagra Jokastę?
    • olin weekend 15/16 maja 2004 13.05.04, 21:58
      W sobote o godzinie 16oo kolejny spektakl rodzinny (dzieci wchodza bez biletu,
      jesli sa w towarzystwie doroslych) w Teatrze Lalek. Tym razem bedzie mozna
      obejrzec "Inspektora Tou-Tou".

W niedziele o 12.30 "Alibaba i Czterdziestu Rozbojnikow".
      • poet Re: weekend 15/16 maja 2004 16.05.04, 17:55
        zaglądam na stronę i widzę bardzo skromne danie. Zaglądam na oficjalną i ...
        jeszcze gorzej. Nic. Plansza. A podobno, jak kiedyś mówiono; "reklama jest
        dźwignią handlu". Nie jestem z Walbrzycha, mam tylko sentyment.Byłam kiedyś u
        Was. Chciałoby się pooglądać jakieś fotosy, nawet krótkie filmiki ze spektakli,
        coś poczytać o historii, popatrzeć, kto teraz tam grywa ... moze też coś o
        kukiełkach, pacynkach ... nie podpowiedziałam? Wiem, że tak. :D
        • olin Re: weekend 15/16 maja 2004 20.05.04, 11:23
          > zaglądam na stronę i widzę bardzo skromne danie.

Tak wlasnie ma to wygladac. :)

> Zaglądam na oficjalną i ...
          > jeszcze gorzej.

No wlasnie. Wiedzialem, ze tak bedzie. :( Pokazowa na Dzien Teatru, a potem sie
          im odechcialo.

Wracajac zas do teatrlalek.prv.pl, nie rozbudowywalem tej strony, bo
          obiecywano, ze na stronie oficjalnej pojawia sie cuda przeroznej masci.
          Poniewaz jednak nie dziala ona, moze dorzuce u siebie jakas mala galeryjke. Ale
          to dopiero na przyszly sezon, bo teraz nie mam czasu.

> coś poczytać o historii, popatrzeć, kto teraz tam grywa ... moze też coś o
          > kukiełkach, pacynkach ... nie podpowiedziałam? Wiem, że tak. :D

W zalozeniu www.teatrlalek.prv.pl miala byc strona o historii teatru. Czekam
          jednak, az swiatlo dzienne ujrzy pewna praca doktorska, z ktorej, mam nadzieje,
          bede mogl wyciagnac nieco informacji, bo nie wszystko jestem w stanie odtworzyc
          z glowy tudziez na podstawie rozmow. :)
          • poet Re: weekend 15/16 maja 2004 20.05.04, 14:59
            o, dziękuję, to już pocieszające." miała byc strona o historii teatru" - mam
            nadzieję, ze tegoż teatru, bo o innych nie chciałoby się nam czytac, a te prace
            doktorskie....mają tyle wlewu(coś o tym wiem). To nie powinny byc elaboraty,
            tylko ciekawostki smacznie podane. Pozdrawiam.
    • olin weekend 22-23 maja 2004 20.05.04, 11:27
      W sobote o 18.00 (tak jest, o osiemnastej!) Teatr zaprezentuje "Romea i Julie",
      natomiast w niedziele o 12.30 "Jasia i Malgosie". Pierwszego z w/w tytulow
      raczej nie polecam widzom z malymi dziecmi.
    • olin Weekend 12/13 czerwca 10.06.04, 18:57
      W sobote, 12 czerwca o godzinie 17oo "Skaczaca Krolewna" - przedstawienie
      raczej dla najmlodszych, ale dorosli beda sie na pewno doskonale bawic, stad
      sobotni spektakl bedzie kolejnym w ramach cyklu 'teatr rodzinny', tzn. dzieci
      wchodza bez biletow, jesli przyprowadza ze soba doroslych. Natomiast w
      niedziele o 12.30 "Ali Baba i Rozbojnicy". Bilety jedyne 8 zlotych. :)
    • olin niedziela, 27.06.2004 24.06.04, 21:10
      W najblizsza niedziele o 12.30 grany bedzie "Czerwony Kapturek". To ostatnie
      przedstawienie sezonu 2003/2004.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka