Dodaj do ulubionych

własna działalność

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 09:10
witam
czy ktoś z Was strał się o dofinansowanie z Funduszu
Pracy , na otworzenie działalności gospodarczej?
Bradzo prosze o opinie jak w praktyce długo się czeka od
złożenia kompletu dokumentów?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: koles Re: własna działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 09:21
      ja tam scieżke wydeptałem.jak masz dobrze wypełnione dokumenty i zrobiony biznes
      plan to ok.m-ca
      • kowalczyk1ola Re: własna działalność 21.09.17, 19:25
        która ze spółek jest najtańsza w prowadzeniu oraz założeniu? e-biznes.beepworld.de/wlasna-dzialalnosc-.htm
    • Gość: ARD Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 09:49
      nawet nie zaprzątaj sobie tym głowy pozniej duzo problemów robią znam
      pare osób co musiała oddac całą kase i znam tez ludzi co musieli połowe
      oddać
      • pozor_vlak Re: własna działalność 07.04.10, 22:39
        zmień środowisko nieszczęsny czlowieku :(
    • Gość: tt Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 10:15
      Zakładałem działalność 6 lat temu, wtedy to trwało ze trzy miesiące, ale
      problemów nikt nie robił, wystarczało się prawidłowo rozliczyć. Jak masz pomysł
      na biznes, to idź po kasę, teraz masz łatwiej, będziesz płacić śmieszny ZUS (ja
      musiałem płacić pełną składkę). Nie słuchaj nieudaczników, którzy wolą żalić się
      na forum jak to źle i biednie, zamiast ruszyć dupę po kasę nawet jak im podasz
      na tacy gotowy pomysł
      • Gość: EMERYTKA Re: własna działalność IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 16:54
        Płacąc śmieszny ZUS będziesz mieć śmieszną emeryturę, a właściwie
        śmieszniejszą bo i tak śmieszna będzie (Jęśli będzie).
    • Gość: fryzjerka Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 10:21
      Brałam dotacje i musiałam oddać 80% pieniędzy z powodu drobnej
      pomyłki, do dzisiaj nachodzi mnie komornik !! a firma upadła bo zabrali
      sprzęt ;(
      • Gość: .... Re: własna działalność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.04.10, 10:28
        to skutek lekceważenia ścisłych procedur finansowych, trzeba było poprosić o
        pomoc specjalistę ds finansowych jeżeli jesteś wyłącznie
        specjalistką od fryzowania
    • Gość: do ani Re: własna działalność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.04.10, 12:35
      uważaj żebyś się nie wjebała w to gówno jak znajomi najpierw rok zanosili
      biznesplan i co chwile pomyłki i jakieś braki wreszcie im przyjęli, kasę dali
      potem się czegoś dopatrzyli i kazali oddać całą kasę szlag wszystko trafił ,a
      teraz w pośredniaku żądają zastawu zabezpieczenia i żyrantów na tą pożyczkę
      chyba że masz na koncie 25 000 zł to dostaniesz pod zastaw kasę
      • Gość: Ja Re: własna działalność IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.10, 13:27
        Ja wzielam od nich kase i jestem zadowolona.Od momentu zlozenia wnisku do dnia
        otrzymania pieniedzy czekalam miesiac.niczego sie nie czepiali.Mialam wszystko
        dobrze wypelnione.Mam firme i trzyma sie dobrze.Ale jak bylam i slyszalam jakie
        problemy mieli ludzie to rece mi opadaja.skoro mowia ze poreczyciel jesli jest w
        zwiazku malzenskim to musi byc przy podpisaniu umowy tz. ze musi byc.A nie jedna
        pani nagle sie obudzila ze maz jej kolezanki ktora ma jej poreczyc jest za
        granica.I co ona ma teraz zrobic?Dlaczego ludzie nie biora na powaznie spraw o
        ktorych im sie mowi?lub jednym uchem im wpada a drugim wypada.A potem zdziwienie.
        • Gość: popieram Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 13:34
          je4żeli jest ktoś sumienny, myślący i zorganizowany to sobie poradzi a obiboki i
          tumany niech od takich rzeczy trzymają sie z daleka!!!
        • Gość: Firma Re: własna działalność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.04.10, 13:38
          Wzięłam dotacje. Rozliczyłam. Zero problemów. Trzeba przestrzegać
          procedur i tyle.
    • Gość: at Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 20:16
      ja złożyłam i czekam, w UP powiedziano że standardowo 30 dni na
      ocenę się czeka, potem jeszcze mogą wysłać na szkolenie z
      prowadzenia działalności ok. 2 tyg.
      • Gość: ania Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:37
        dziękuje za opinie :)
        pozdrawiam
        • Gość: Biznes Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:39
          zero problemów ma ten co posmaruje pare tysiecy !
          • Gość: do biznes Re: własna działalność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.04.10, 10:05
            taaak i za załatwienie pracy w up też trzeba posmarować kilka tysięcy
        • Gość: kkk Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:40
          Dostaniesz, dostaniesz, pod warunkiem bycia pokornym wobec fochów księżnych
          które sterują wnioskami o pomoc de minimis.
          • Gość: onek Re: własna działalność IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.10, 09:56
            No niestety jak ktoś jest głupi to nawet brać nie potrafi ale jak się ma
            odrobinę oleju w głowie to bez wielkich problemow można niezłą kaskę niemal za
            darmo zagospodarować:) To nie jest jakaś czarna magia ale w zamian za niemałą w
            końcu kasę trzeba się tylko nieco potrudzić uważam ,że warto. Prymitywom jednak
            stanowczo odradzam!
    • Gość: Piotr G. Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:00
      Ja starałem się 14 miesięcy temu. To co piszecie to jest śmiech na sali. Ze sam
      zabrali abo musicie naprawdę być nieudacznikami albo księgowy nasrał wam!
      Dotacje ok 20 tyś pln z PUP to pikuś. I to samo aby utrzymać się rok. Przez 12
      miesięcy nie miałem żadnej kontroli
      z PUP czy US. Trzeba tylko mieć głowę na karku i dobrze się rozliczać z Państwem.
      Jeśli ktoś się stara o dotacje planuje zainwestować swój czas w reklamę (stronę
      www. ulotki. wizytówki) bez tego nie pozyskamy klientów!

Pozdrawiam serdecznie
      Piotr G.

ps. uśmiałem się z Was i waszego komornika. Ten kto to napisał by musiał tak
      zadłużyć firmę chyba na 50 000 tyś i ogłosił by bankructwo to może w tedy. Albo
      chciał robić machlojki aby US się nie dowiedział. Co za śmiech na sali. Dac
      dotacje baranom.
      • Gość: tnbd Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 17:08
        Ja brałem 7 lat temu, bez problemu wszystko. Obecnie znam 5 osób co dostały
        dofinansowanie i spokojnie sobie prowadzą jednoosobowe firmy. Nic tylko mieć
        pomysł, księgowość i jazda :)
    • Gość: zły Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 18:14
      nie dostałem pieniędzy na tokarki !!
    • Gość: gosc Re: własna działalność IP: *.18.214.lan.e-wab.pl 07.04.10, 21:04
      ja tez się starałam o to dofinansowanie i się udało. Wniosek złożyłam na
      początku września zeszłego roku, pod koniec października podpisywałam umowę i
      dostałam środki.
      • Gość: ania Re: własna działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 23:27
        witam
        wniosek złożony, mineło 30 dni i nadal żadnej informacji :(
        każą CZEKAĆ!!
        czy ktoś też ma takie doswiadczenia ,że po terminie , który
        jest określony aby uzyskać decyzje nikt w UP nie potrafi
        odpowiedzieć dlaczego nadal jej nie ma?
        czy może to poprostu zupełnie normalna sprawa?
        pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: własna działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 23:29
      dużo załatwiania ale kase mozna dostać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka