Dodaj do ulubionych

PWSZ wady i zalety

IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 11:43
Możecie coś powiedzieć o tej szkole jakie ma wady i zalety,jacy
wykładowcy,atmosfera,czy ciężko z pracą po tej szkole.Z góry dziękuję za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:39
      Już jest ten wątek nieco niżej.Poczytaj sobie.
      • Gość: k Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 14:17
        Wady:
        - kierunki po ktorych jestes bezrobotny

- wykladowcy nie przykladaja sie do zajec, nie czynia zajec ciekawymi,

Plusy: blisko domu
        • Gość: student Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:05
          mam juz dość kolejnych wątków o PWSZ, komuś naprawdę zależy, by "dać popalić"
          PWSZ w Wałbrzychu, jestem stdentem II roku i JESTEM ZADOWOLONY,pewnie, że nie w
          stu procentach, ale jest to po prostu niemożliwe. Niektórzy wykładowcy są ok. ,
          inni średni, a pozostali słabi. I nic z tego nie wynika. Wcześniej studiowałem w
          eWrocławiu i mogę o wykładowcach z uniwersytetu napisać tak samo. Dajcie spokój!
          Nie stać mnie było na utrzymanie się we Wrocławiu i dlaczego ktoś usilnie
          próbuje wmówić pozostałym, ze jestem gorszy. Nie czuję się winny, że pochodzę z
          biedniejszej rodziny,co więcej jestem dumny z tej rodziny.Jakieś"dziwne typy" za
          wszelką cenę chcą udowodnić, że wybierając PWSZ ktoś robi najgorszy błąd w swoim
          życiu. Nie zgadzam się z tym, nie godzę się na takie zarzuty. Zastanówcie się
          nad tym, co tu wypisujecie (i na innych wątkach o PWSZ), sądząc Was po Waszych
          postach, na niewiele Was stać,oprócz siania zamętu, nienawiści, krętactw, itp.,
          itd. Kto z Was jest idealny i nie ma sobie NIC do zarzucenia? Wracając do
          tematu: jestem zadowolony z kierunku, który wybrałem, niektóre zajęcia super, są
          i takie do bani. Nadal jednak nic z tegonie wynika
          • Gość: ~1975 Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:27
            Twój post wystarczy za komentarz na temat tej szkoły i jej możliwości
            edukacyjnych. Boże, widzisz i nie grzmisz...
            • Gość: tvtgg Re: PWSZ wady i zalety IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.10, 20:24
              Gość portalu: ~1975 napisał(a):

> Twój post wystarczy za komentarz na temat tej szkoły i jej możliwości
              > edukacyjnych. Boże, widzisz i nie grzmisz...

strzelam ze sam konczyles PWSZ to mam do ciebie pytanie po co jezeli wiedziales ze jest tam slaby poziom itp co mausia kazala czy tatus skonczys studia ?
              • Gość: ~1975 do tvtgg Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:45
                Jak wytrzeźwiejesz przeczytaj co napisałeś
                • Gość: zadowolony Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:55
                  również jestem studentem PWSZ i jestem zadowolony , napewno nie czuje się gorszy od studentów z Wrocławia czy innych miast a kierunek podoba mi się bardzo.

Patrząc na oferte dziwie się, że ludzie mówią o słabych kierunkach... logistyka, BHP czy architektura krajobrazu to nieciekawe kierunki ? no prosze was ludzie ogarnijcie sie!

pozdro :)
    • Gość: gość Re: PWSZ wady i zalety IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 22:18
      Nie ważne jaką się szkołę skończy bo z pracą będzie i tak kiepsko więc trzeba
      skończyć tą w której jest przyjemniej (czyt. łatwiej) i koszta mniejsze, a czy
      skończysz BHP, czy logistykę czy inne świństwo to i tak zaczniesz od stażu w
      strefie za 800 brutto - o ile Ciebie zechcą.
      • Gość: hej hej Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:44
        hmmm źle rozumujesz. Dlaczego z góry sugerujesz, że osoba która już skończy podawany jako przykład kierunek logistyki bądź BHP musi pracować na strefie? Oczywiście to było by najlepsze rozwiązanie ale przecież rynek może się przesycić i nie jest powiedziane, że osoby uczące się w naszym regionie znajdą tu prace. Trzeba być elastycznym i otwartym na oferty pracy z innych regionów Polski.

Swoją drogą czytałem niedawno w jakiejś gazecię artykuł na temat wyboru zawodu. Niby właśnie Inżynierowie logistyki będą bardzo pożądani w przeciągu najbliższych lat, więc powodzenia :)
      • Gość: hej hej Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:49
        a o tym stażu... no to masz racje bo teraz górę nad uczelnią bierze doświadczenie w pracy, które trzeba jakoś zdobyć ;) Żeby załapać fajna prace trzeba mieć poukladane w głowie albo sporo szczęścia a najlepiej i jedno i drugie hehe.
        • Gość: ~1975 Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:52
          a przede wszystkim znajomości :)
          • Gość: hej hej Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:40
            no dokładnie :P ale trzeba podkreślić, że jeżeli brak znajomosci, szczęścia itd. to papier daje napewno wieksze szanse :PP bo na pewnym etapie kariery braku szkoły niczym się nie przeskoczy.
            • Gość: on Re: PWSZ wady i zalety IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.05.10, 06:33
              Nie wiem, dlaczego ktoś skrytykował wypowiedź "studenta", wręcz przeciwnie jest
              czysta i klarowna. Tylko osoba, która go skrytykowała i tak i tak by to zrobiła,
              bo odpowiedź była nie po jej myśli - czyli nie krytykowała PWSZ.
              Szkołą jak szkoła, jak ktoś ma ją skończyć czy jakąś inną to i tak wszystko
              będzie zależało od sprytu, cwaniactwa i znajomości by szybko coś osiągnąć. W
              przeciwnym wypadku trzeba odbębnić jakiś staż, pracę w jakieś nieciekawej firmie
              i dopiero może będzie się robić to co chce.
              • Gość: ~1975 Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 10:42
                :)
                • Gość: Karol Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 10:48
                  Rozumiem,że kończąc tą uczelnie uważacie,że trzeba mieć szczeście
                  itd.No cóż,rzeczywiście Wam potrzebne jest szczęście,znajomości bo
                  nic innego nie macie do zaoferowania przyszłemu pracodawcy.Jest to
                  żenujące ale jakże wymowne.
                  • Gość: hej hej Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:51
                    Ja nie kończę tej uczelni i nie szukam pracy bo juz taka mam... Poprostu uwazam, że jakiej szkoły by sie nie skończyło to szczęście i znajomosci itak odgrywaja dużą rolę. Przykład: 2 osoby kończą tę samą uczelnię... rozmowa kwalifikacyjna: jedna osoba jest z selekcji CV druga z polecenia no i jakieś 75% do 25% na kożyść osoby z polecenia, że to ona dostanie prace :) takie są realia i nie ma co sie oszukiwać.

ale skończmy to bo temat jest o PWSZ, o jej wadach i zaletach. Ja miałem jakąś tam styczność z tą uczelnią i moje odczucia są pozytywne - (rozpoczynałem studia na PWSZ a skończyłem poza Wałbrzychem - nie zauważyłem znaczących różnic.)
                    • Gość: ~1975 Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:36
                      "kożyść" - z biegu można założyć, że polonistyki nie kończyłeś :)))
                      • Gość: hej hej Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:30
                        no nie :D ale w życiu mi to jakoś bardzo nie przeszkadza :P
                        • Gość: ~1975 Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:50
                          Pan Bóg jest dobry,jak jedną nogę da
                          krótsza,to druga dłuższa :)
                          • Gość: :) Re: PWSZ wady i zalety IP: *.chello.pl 07.05.10, 10:27
                            Przykro mi to mówić, ale na PWSZ poszły największe głupki z osób, które znam.
                            Osoby, które zdały maturę na niewiele ponad 30%... Nie spodziewałabym się tam
                            super poziomu, a z pracą po tej uczelni na pewno ciężko. Niestety, ale w innych
                            miastach z PWSZ się po prostu śmieją. Nie mam osobiście nic do takich szkół,
                            zazdroszczę, że niektóre osoby studiują w rodzinnym mieście, ale co to za
                            szkoła? Nie mówiąc już o samej uczelni, w Wałbrzychu brak studenckiego życia
                            (chyba, że ktoś rozumie je przez co sobotnie imprezy w K10 :D), brak inicjatyw,
                            nic, zero, null. Od razu uprzedzam: nie chodzi mi o możliwości finansowe, czy
                            inne aspekty pt. potrzeba zajęcia się młodszą siostrą/starszą babcią itd...
                            Takie rzeczy są zrozumiałe i znam osoby które studiują tu, bo nie miały innej
                            możliwości, osoby z potencjałem. Dlatego nie można generalizować i wrzucać
                            wszystkich do jednego worka, ale niestety uczelnia nie jest ok.
                            • Gość: Martyna Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 11:37
                              Zgadzam się z przedmówcą.Krążą nawet dowcipy o studentach tej
                              uczelni ( przynajmniej we Wrocławiu).Wydaje mi się jednak,że student
                              o potencjale nigdy nie zdecyduje się na nauke w tej uczelni.Rozumie
                              to doskonale,że to zwykła strata czasu.Uczelnia jaką kończymy
                              niestety, ale ma wpływ przy ubieganiu się o prace.Moja sąsiadka
                              pracująca w dużej firmie zajmuje się rekrutacja i na polecenie
                              dyrektora,dokumentów studentów kończących tą uczelnie wogóle nie
                              bierze pod uwage.Ponoć dyr.powiedział,że zrobił kiedyś wyjątek i nie
                              ma dobrych wspomnień.To ludzie bez " pomyślunku " tak to nazwał.
                              • Gość: zdegustowany Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 01:57
                                po pierwsze: jak możecie wrzucac wszystkich studentów danej uczelni do jednego worka?!
                                po drugie: z tego co czytam to jesteście również studentami więc jakie możecie mieć pojęcie o tym czy po tej uczelni nie dostanie się pracy czy się ją dostanie?
                                po trzecie: skoro jesteście w młodym wieku, studiujecie we Wrocławiu i nigdy nie mieliście styczności z uczelnią wałbrzyską, jej wykładowcami, wyposażeniem, sposobami nauczania itd to jakim cudem możecie obiektywnie ją oceniać ?! no chore!

mój wniosek: ludzie ulegają presji Wrocławskiej... czyli znajomi idą to ja też musze, we Wrocławiu jest fajnie a wszystko co związane z Wabryzchem jest glupie itd
                                Takie smieszne myślenie... Wrocław jest trendi i studiowanie tam jest fajne :D

spoko, racja Wrocław jest miastem Akademickim, atmosfera super itd ale jak możecie oceniać PWSZ Wałbrzych czy jaka kolwiek uczelnie na ktorej nigdy nawet nie byliscie ?! a poza tym wszystkim to mysle, że dużo ludzi poprostu dowartościowuje sie tym wyjazdem do Wrocka :D rozumiem studiowac na polibudzie wr, uniwrsytecie wr czy uniwersytecie ekonomicznym... te uczelni maja jakas tam renome ale cala reszta to zwykle uczelnie z lepszym bądz gorszym marketingiem i tu już nie widze potrzeby wyjazdu i nie skorzystania z oferty miejscowego PWSZ.

zacznijmy doceniać to co mamy bo gdyby tego zabrakło nie było by fajnie!
                                • Gość: lulu Re: PWSZ wady i zalety IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.10, 09:42
                                  Ja kończyłam tą szkołe i bardzo nie mile wspominam,może tylko trafiłam na
                                  fatalnych i niesympatycznych ludzi,ponieważ każdego tam przyjmują,natomiast była
                                  mała garstka osób bardzo zdolnych,którzy mogliby sobie poradzić na każdej
                                  uczelni,a do kadry nie mam zastrzeżeń,natomiast ludzi tam studiujących wspominam
                                  bardzo niemiło,ale może wy będziecie mieli więcej szczęścia.
                                  • Gość: xyz Re: PWSZ wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 15:21
                                    Ponieważ kanclerz zwraca uwagę na liczebność grup i grupa z ilością
                                    studentów mniejszą niż 32 zostaje rozwiązana, wykładowcy, którzy
                                    chcą mieć etat (i pracę w ogóle), zmuszani są do przepychania
                                    miernot i przepytywania ciemniaków po x razy, żeby im w końcu
                                    postawić pozytywną ocenę. Dlatego poziom jest tak niski. Ale: nie
                                    wszyscy studenci są słabi. Podczas mojej pracy trafiały się naprawdę
                                    bardzo dobre osoby. Takie osoby zrobią licencjat w Wałbrzychu, a
                                    ponieważ są dobre, nie poprzestaną na tym i studia magisterskie
                                    ukończą co najmniej we Wrocku, jeśli nie w Poznaniu lub Krakowie.
                                    POzdrawiam moich dobrych absolwentów z Instytutu Języków Obcych!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka