Dodaj do ulubionych

Remont drogi Strzegom Kostomłoty

IP: *.wr.energiapro.pl 11.05.10, 10:55
Jeżeli ktoś zna się w temacie remontowania dróg to niech mi powie gdzie jest
sens w takim remontowaniu drogi jak w temacie. Czyli kawałek nowego asfaltu
dalej stary, nowy, stary itd. Oczywiście zamiast nowy asfalt zrównać ze starym
to są zrobione takie "schody" że właściwie strach przejechać Nie wiem czemu
jest taki chaos przy robieniu akurat tej drogi. Nie wspominam już o pasie tuż
przed wjazdem w Kostomłotach na A4. Został w tamtym roku zryty stary asfalt i
tak pozostał do tej pory, jeden pas jest zrobiony a drugi ciągle zostaje taki
zryty po którym już nie idzie jeździć. Gdzie tu sens i logika???
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafi Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 17:19
      Nie mam pojęcia jak i dlaczego, jezdze ta droga dwa razy w tygodniu i
      faktyczniejest tragedia jak mozna zostawic po 10m starego asfalu i uskok
      kilkunasto centymetrowy, albo prowizoryczny zjazd, tak samo o wjezdzie na A4 juz
      nie wspomne, tragedia... .
    • Gość: kierowca Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.10, 23:57
      Też się k...wa nad tym zastanawiałem.
      Wczoraj tamtędy jechałem. Jakiś debilizm.
      Byłem jakiś czas w Niemczech. Tak jak robią remont drogi to zaczynają
      kłaść asfalt i jadą do przodu bez jakiś k...wa przerw.
      A tu 500 metrów asfaltu, 500 metrów przerwa, znowu nowy asfalt, znowu
      k...wa przerwa.
      Jeszcze jedno zauważyłem, te kawałki położonego nowego asfaltu są
      różnego koloru; jeden kawałek całkiem czarny, druki jakiś szary,
      trzeci siwy. Chyba każdy kawełek z innego rodzaju mieszanki. To tak
      jakby położyć tapetę w pokoju i każdy pasek byłby z innego koloru.

Jacyś popaprańcy zlecili, jacyś popaprańcy wykonują, i jacyś
      popaprańcy chyba będą tą drogę odbierać.

A my na tych ch..ów płacimy k...wa podatki.
      • motyl_inc Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty 09.06.10, 00:14
        Chłopaki nic już nie mówcie. pomyślcie tak; jeśli kiedyś skończą jaka będzie
        fajna droga :P
        • Gość: on Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.06.10, 07:40
          hehe fajnie, że ktoś założył ten temat. Jeździłem kiedyś 2 razy w tygodniu tą
          drogą, teraz rzadziej. Jechałem jednak w niedzielę i zastanawialiśmy się nad tym
          z moim ojcem. Jeszcze te uskoki to może i do przejścia, ale dojazd do A4 to już
          koszmar. Rzeczywiście, asfalt zerwany jeszcze chyba w październiku zeszłego roku
          i nic ....
          doszliśmy do wniosku, że chyba mądrzejsi od nas to wymyślili i czemuś to służy :)
          • Gość: ss Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 10:10
            > doszliśmy do wniosku, że chyba mądrzejsi od nas to wymyślili i czemuś to służy
            > :)

sluzy to spowolnieniu predkosci jazdy, bo kazdy polak zapierdziela ile wlezie czy jest ogranicznie czy go nie ma, a tak kazdy musi zwolnic, bo na owych schodach o ktorych mowa mozna bardzo latwo zniszczyc zawieche czy urwac kolo.
    • Gość: :O Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 02:09
      przeciez ta renowacja drogi jest w toku więc po co płaczecie jak do końca jeszcze daleko... bedzie odebrane to przerw napewno nie zobaczycie :D a 2 kolorowy asfalt w niczym nie przeszkadza :D widać po Andersa, że miejscami są 2 kolory a jeździ sie super! więcej optymizmu ludzie po powarjujecie :)))
      • Gość: Lukas Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 00:34
        Od A4 do Strzegomia jeszcze da się jechać, w drugą stronę (szczególnie w Jaroszowie) to porażka... co do Andersa, jeśli uważasz, że się świetnie jeździ po niej, to chyba nie jeździłeś po świetnych drogach... koło poczty znowu dziurę zrobili, dalej 2 razy poprawiali asfalt a ostatnio jak wpadłem w kanał to myślałem, że koło urwałem... Brawo!
        • Gość: no no tak dalej Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 00:55
          jak jechałeś jakimś rozpierdziuchem to prawie urwałeś koło... jak auto niesprawne to i na drodze jak stół urwiesz :D

i nie wmawiaj głupot, że na Andersa jest gdzie urwać koło (mowa o wyremontowanej części)
          • Gość: wojtek Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.10, 10:57
            taki jadę na narty w zeszłym roku koszmar , ciekawe czy juz skończyli remont?
    • Gość: jurus Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 15:14
      Cicho chlopy dobrze,że robią, oby zabezpieczyli te pobocza, pasy, słupki, bo zimą będzie masakra a rowy pogłębione , na wysokość dużego vana, nie ma zartów, Zresztą będą zasypane śniegiem równo, to będzie mięciutko jak w puchu. Dobrej jazdy!
      • Gość: wojtek Re: Remont drogi Strzegom Kostomłoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.10, 12:13
        Czyli głupki jeszcze nie skończyli tego remontu? A chociaż ten odcinek przed autostradą ukończyli bo on był masakryczny oraz czy skończyli ten remont w tej wsi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka