Dodaj do ulubionych

Czy kler powinien mieć prawo do głosowania

IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 21:51
skoro kler powołany jest do służenia bogu, a nie polityce i
politykom, jeśli jest rozdzielność kościoła od panśtwa? Pytam się
Was o opinie, czy Waszym zdaniem kler (księża, zakonnice i
zakonniki) powinni mieć w Polsce prawo wyborcze?
Proszę o opinie!

Obserwuj wątek
    • pozor_vlak A maszyniści? 20.06.10, 23:17
      Skoro są powołani do prowadzenia pociągów a nie polityki?
      • Gość: odpowiadam Re: A maszyniści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:27
        maszyniści nie są agenturą obcego państwa
      • Gość: Emil Re: A maszyniści? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 03:55
        Maszyniści pracują i płacą podatki a się nie opierniczają i
        otłumaniają ciemnych ludzi jak to robi kler. Oto główna różnica!
        Poza tym kler broni swoje interesy tj. chce nadal mieć przywileje
        podatkowe, odszkodowania za niby utracone mienie, tłumanić ludzi i
        żyć ponad stan. Sądzę, że Kaczyński im to gwarantuje!
    • Gość: Wuwu Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:38
      Emil jedno jest pewne ty nie powinieneś mieć prawa głosu za tak debilne
      wypowiedzi. Czyli według ciebie tylko politycy powinni głosować bo
      tylko oni mają to niby powołanie. O matko co za kretyn
    • Gość: ateista Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 00:16
      Każdy człowiek powinien miec prawo oddac swój głos na kogo mu się
      podoba. I nie jest w tym wszystkim ważne czy jest się księdzem
      gejem czy poprostu zwykłym "Kowalskim". Jesteśmy równi wobec praw i
      nasi ojcowie, dziadkowie walczyli o to prawo. O prawo do swobodnego
      wyrażania swoich myśli, poglądów, które niekiedy w swiecie
      owładniętym obłudą ginie jak pamięc po nieznanym bohaterze.
      • Gość: Ala Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkają IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 03:51
        za granicą, nigdy nie wrócą do kraju też nie powinni głosować, Jakim
        prawem wybierają nam a nie sobie prezydenta?
        • Gość: Walut Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 06:03
          hmm nie wiem może prawem obywatelstwa? może takim że mają w Polsce swoje rodziny
          na które właśnie zarabiają. Nie bój się ci co nie wrócą wcale się do Polski nie
          przyznają i nie głosują (nawet o swój język nie dbają)
          • Gość: wyborca Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.10, 06:52
            Uważam że żadna osoba mająca podwójne obywatelstwo nie powinna mieć prawa do
            głosowania.
          • Gość: Do Ali i Walut Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.versanet.de 21.06.10, 07:19
            No faktycznie,jak taka ciemnota jak Ty i Ala,takie brednie wypowiada to szczena
            opada.Jak ma byc dobrze w Polsce,skoro nadal dzielicie spoleczenstwo i szukacie
            winnych za miedza.Na pewno jestesmy wiekszymi Polakami jak Wy sami,ktorzy nie
            potrafia zrobic porzadku we wlasnym domu.Wiecej robimy i czynimy jak Wy
            sami,poprzez utrzymywanie polskiej kultury,jezyka i walimy takie miliardowe
            dotacje Unijne z naszych podatkow,ze bez nich bylibyscie druga
            Bialorusia.Myslicie,ze to kasza manna z nieba spada czy co?? Najwyzszy czas
            wziasc sie za porzadkowanie wlasnego kraju,bo narazie jest rozpizdziaj jak sie
            patrzy a nam sie serce kraje.Ku.wa,ale sie zagotowalem przez imbecyli!!!!!!!!!!
            • Gość: ja Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.10, 11:39
              Do garów, goju.
        • Gość: Marcin Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.10, 19:10
          Masz rację, że mieszkający od lat poza Polską, którzy w
          wypowiedziach w TV kaleczą nasz język i od lat nie byli w tym
          kraju, nie powinni mieć prawa głosu w wyborach. Jeżeli mają kilka
          obywatelstw powinni głosować tylko w kraju, w którym mieszkają na
          stałe. Tak na prawdę nie wiedzą jak tu u nas jest. Popieram!!
          • Gość: Do popieracza Re: Ja uważam, że Polonusy którzy od lat mieszkaj IP: *.versanet.de 29.06.10, 20:50
            Masz racje Marcinku ! Niech tylko glosuja ci,co tak pieknie swiergola na forum i
            napierda.aja byki ortograficzne w ojczystej pisowni ,ze mozg sie lasuje.Jasne,my
            nic nie widzimy i kaleczymy wasz jezyk jak zaden inny tluk,ktory mieszka w
            kraju.Lecz sie swistaku na nogi,bo na czerep czas twoj definitywnie minal.Ale
            kretyn!!!
    • Gość: koneser Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: 46.112.33.* 21.06.10, 09:51
      skoro uważasz że tu jest tak źle ,a Ty taki jesteś patriota że
      pracujesz za granicą, żeby z Twoich podatków były dotacje z Unii dla
      Polski, to przyjedź do Polski i pokaż nam jak się powinno
      pracować.K.u.w.a. ręce opadają jak się to czyta ,ale się zagotowałem.
      • Gość: Do konesera Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.versanet.de 21.06.10, 13:01
        Ja kur.a o niebie a Ty chlebie koneserze z tym zboro 25.Pokaz mi slowo w moim
        poscie,ze zarzucam Wam ze chu.owo pracujecie etc..Robic porzadek tzn.brac sie za
        te pier.olone elity rzadzace z klerem i to poj.bane bigoctwo co ich pasie i
        wygladaja jak knury opasowe.Tu lezy przslowiowy pies pogrzebany i caly
        ambarans,ze jest tak a nie inaczej.Madra Polska Polonia olewa wybieranie i
        glosowanie na tych darmozjadow POPISowsko eSLDdowskich i ch.j wie co
        jeszcze.Stary,wyjedz na dluzszy czas za granice,to zobaczysz to z zewnatrz jak
        to bagno wyglada.Pewnie powiesz,wyjechal na saksy i rznie cwaniaka,nie
        kolego,nic z tego,bo urodzilem sie tutaj i dzieki mamie mam polskie korzenie i
        czujem sie Polakiem jak kazdy z Was.A Tobie zboro 25 moge jedno doradzic,lecz
        sie na nogi bo na dynie za pozno i nie Ty bedziesz decydowal czy mozemy
        przyjechac do Ojczyzny,czy nie!!!Rece opadaja i dynia sie zagotowala.
        • Gość: miejscowy Do goscia z portalu IP: *.chello.pl 24.06.10, 03:11
          Przypie...sz sie do konesera a kim ty jestes,ze masz prawo wypowiadac sie na temat tego co sie dzieje w Polsce.? Urodziles sie za granica.Byles chociaz raz w Polsce.? To ,ze matka jest Polka nie oznacza ,ze ty nim jestes losiu.Pajacowac na odleglosc ,potrafi kazdy.Nawet taki los jak ty.Polska to nie jest twoja ojczyzna.Masz tylko czesciowo polskie korzenie.Znalazl sie ku... Polak na odleglosc.!
          • Gość: Do miejscowego Re: Do goscia z portalu IP: *.versanet.de 24.06.10, 07:56
            Nawet szkoda mojej klawiatury dla takiego imbecyla,zeby z takim kretynem
            dyskutowac i prowadzic konwersacje.Jestes super idiota z kleszczowego porodu i
            na dodatek zrobiony bananem pod wiatr.Widac,ze plemniki nie dotarly na wlasciwe
            miejsce i efekt bardzo widoczny.Sadzac po twoim toku myslenia,byles uczniem
            szkoly dla kretynow na Ogrodowej i zostales wypier.olony na zbity pysk bo twoje
            IQ bylo ponizej zera.Wiec bujaj sie dalej na lianie czlekopodobny Mobrukowcu i
            nie wpier.alaj sie w dyskusje jak Notabl prowadzi konwersacje z
            menelstwem.Typowy Polake !!!
            • Gość: miejscowy Do goscia portalu IP: *.chello.pl 25.06.10, 03:05
              Czy masz cos jeszcze w zanadrzu.? Patrioto na odleglosc.? Jesli tak ,to sraj dalej,jezeli nie ,to spusc wode bo smierdzi,piszczaca zabawko. Notabl.! Ha,ha.
              • Gość: Do miejscowego Re: Do goscia portalu IP: *.versanet.de 25.06.10, 08:39
                Nawet ciebie nie stac na adekwatna riposte tepy debilu jak miecz z
                wykopalisk,ktory wyrabia taka opinie tej nacji na swiecie,ze ryja sie z was do
                rozpuchu.Powinienes dyndac na konarze wyrzutku spoleczenstwa, za szarganie
                dobrego imienia normalnych Polakow i tego kraju.Nawet najwieksze naklady nie
                pomoga na twoja reedukacje,poniewaz jestes normalnym knotem pod deska sedesowa
                na ktorego szkoda nawet wody,aby nie smierdzialo.Normalnie,wstyd mi za ciebie
                kretynie,ze Polska wydala takiego renegata na swiat,ktory sra we wlasne
                gniazdo.I miala racje moja matka mowiac,imbecylom nalezy ustapic,poniewaz nie
                wiedza co czynia,wiec co niniejszym czynie.Bujaj sie knocie na wieki!!!
                • Gość: miejscowy Re: Do goscia portalu IP: *.chello.pl 25.06.10, 15:58
                  Po pierwsze piszczaca zabawko.Pisze sie ,do rozpuku. Zapamietaj.Po wtore,jak skonczyles ,to spusc wode,a jak nie to sraj dalej miernoto intelektualna. Zabolalo.? Tak ma byc.Ma bolec takich niedorobionych patriotow na odleglosc.!Im wiecej sie podniecasz,tym wieksza robisz mi frajde.Uwielbiam gnoic takich volkswagendojczow.Piszczaca zabawka.!
                  • Gość: Emil Nie mam nic przeciwko Polakom IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:29
                    mieszkającym za granicą a nawet ich rozumiem. W Polsce był i nadal
                    jest bałagan i bieda - dlatego kto może to stąd ucieka. Jednak
                    problem tkwi w tym, że prezydent i parlament mają wpływ na życie
                    Polaków w Polsce a nie za granicą. Jeżeli my sami źle wybierzemy, to
                    my będziemy za to odpowiadać. Jeżeli polonusy ze stanów nam wybiorą
                    Kaczyńskiego to IV RP będzie maszym a nie ich problemem - a my im
                    Obamy nie wybieramy!
    • Gość: zboro25 Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.10, 11:18
      oni nawet nie powinni mieć prawa przebywać w naszym kraju a co dopiero
      głosować!!!to w dużej mierze im zawdzięczamy w jakim Państwie żyjemy
      (średniowiecze) i jesteśmy pośmiewiskiem wszystkich cywilizowanych
      narodów!!!
      • Gość: do emila Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.10, 16:18
        zamiast zadawać głupie pytania sam sobie lewusie napraw rower a spaloną
        żarówkę sam wymienisz czy ktoś ci musi pomóc?
        • Gość: Emil O czym piszesz, pisz na temat albo IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 18:42
          wcale!
        • Gość: zboro25 Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.06.10, 10:30
          Do konesera i Emila!chyba źle zrozumieliście moją wypowiedź, absolutnie
          nie miałem na myśli osób pracujących na obczyźnie, tylko i wyłącznie
          miałem na myśli "czarną stonkę" (czyt. kler katolicki). to tragedia, że
          ludzie muszą wyjeżdżać za granicę, aby zarobić godne pieniądze, a
          państwo pasie te czarne brzuszyska, zamiast zapewnić, jakby nie
          patrzeć, swoim chlebodawcom godne życie!!!
          • Gość: Emil Czarna stonka - tak IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 18:29
            to dobre porównanie! Niewątpliwie to pasożyty i nic pożytecznego nie
            robią, a wręcz przeciwnie. Ale jakie jest Twoje zdanie w stosunku do
            osób stale zamieszkujących za granicą (Polonusów) którzy wiedzę o
            tym co dzieje się w Polsce czerpią przez telewizję satelitarną - czy
            oni powinni wybierać nam prezydenta i posłów czy też nie?
            • Gość: zboro25 Re: Czarna stonka - tak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.06.10, 21:44
              powiem szczerze, że nigdy się jakoś nad tym bardzo nie zastanawiałem,
              fakt, że często ich informacje nie są aktualne i nie zawsze wiedzą co
              tak naprawdę się tu dzieje, ale tak jak wcześniej pisałem, w dużej
              mierze nie jest to ich wina, że tam siedzą, ale uważam, że trudno by
              określić warunki dla których ktoś powinien a ktoś nie głosować.
              wiadomo dla mnie np. Polak/Polka, która siedzi od 1-go roku życia
              dajmy na to w USA i nawet nie potrafi powiedzieć na jakim kontynencie
              leży Polska, to nie powinna już mieć takiego prawa, zaś osoba która
              wyjechała parę lat temu do pracy, bo tu jej nie mogła znaleźć, już
              tak itd. itp. ale podam Ci też jedną sprawę, piszesz: "Ale jakie jest
              Twoje zdanie w stosunku do
              > osób stale zamieszkujących za granicą (Polonusów) którzy wiedzę o
              > tym co dzieje się w Polsce czerpią przez telewizję satelitarną" -
              tak więc, popatrz wokół siebie - 50% osób mieszka i nie wyjeżdża z
              Polski praktycznie nigdy, ciągle są na bierząco co tu się dzieje i co
              dalej głosują na tych samych debili. wkurza mnie to, że ciągle
              narzekają jak tu jest źle, same złodzieje w tym sejmie, ale jak
              przyjdzie do wyborów to głosują na te same mordy!!!a wystarczy
              popatrzeć na niższe pozycje na listach, są tam ludzie młodzi,
              wykształceni, którzy chcą żyć w normalnym kraju i co...?!
              a tak poza tym to widzę, że mam raczej do czynienia z antyklerykałem,
              więc polecam lekturę tygodnika "Fakty i Mity", choć bym się nie
              zdziwił jak już to czytasz:) i stronki racja.org.pl antykosciol.pl
              lista.racjonalista.pl
              Pozdrawiam:)
              • Gość: Emil Naszym problem jet to, że IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 23:08
                nie mamy na kogo głosować. Dla przykładu podam aktualne wybory
                prezydenckie - kandydatów 10 ale żaden dobry! Przyznam, że
                głosowałem na Korwina (dla mnie to mniejsze zło) a teraz będę
                głosował na Komorowskiego (również mniejsze zło). A czy jest dobry
                kandydat na prezydenta Wałbrzycha - jeśli tak to kto?
      • Gość: Emil Do zboro25 IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 18:46
        Muszę przyznać, że zgodzę się z Tobą, że żyjemy w zacofanym państwie
        a nawet, niekiedy jesteśmy pośmiewiskiem Europy. Sądzę, że w dużym
        stopniu jest to zasługa kleru (kościół panoszy się u nas jak w
        średniowieczu) a także polityków o zacofanych poglądach, którzy nie
        chcą zmian ku nowoczesności (mam na myśli Kaczyńskiego). Czy
        zgodzisz się ze mną?
    • Gość: Emil Zamieszczam cytat z internetu IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 19:09
      proszę uważnie go przeczytać!

"MILIARDOWE INWESTYCJE WATYKAŃSKIE W POLSCE
      RP STAJE SIĘ JUŻ PAŃSTWEM WYZNANIOWYM DYKTATU KLERU KATOLICKIEGO !
      0,13 % LUDNOŚCI (tj. 30 TYS. KSIĘŻY + 20 TYS. ZAKONNIC + ICH
      SŁUGUSY !), ok. 10.200 PARAFII RÓŻNEJ WIELKOŚCI... ZASTRASZAJĄ
      URZĘDY PAŃSTWOWE I LUDZI, DEMONTUJĄ W SPOSÓB ZAKAMUFLOWANY
      DEMOKRACJĘ W POLSCE, CZYNIĄ Z RP KONKORDATOWĄ SKARBONKĘ WATYKANU !
      NA PODSTAWIE PASOŻYTNICZEGO WYMUSZONEGO KONKORDATU ! WYCIĄGAJĄ OD
      PODATNIKÓW RP COROCZNIE CIĘŻKIE MILIARDY ZŁ ( DOTACJE, UKRYTE
      DOTACJE, ZWOLNIENIA PODATKOWE, PRZEKRĘTY KOŚCIELNEJ KOMISJI
      MAJĄTKOWEJ )... W DEMOKRACJACH ZACHODNICH I USA JEST ROZDZIAŁ
      PAŃSTWA OD KOŚCIOŁÓW (RÓŻNE RELIGIE !) ORAZ DOBROWOLNY PODATEK
      WYZNANIOWY NA KOŚCIOŁY ! CZY STAJEMY SIĘ PAŃSTWEM TYPU ORIENTALNEJ
      KLERYKALNEJ DYKTATURY ?!
      KOSZTY KONKORDATU DLA RP: ok. 21 - 25 MILIARDÓW ZŁ COROCZNIE OD
      PODATNIKÓW RP: 7 - 10 MILIARDÓW DOTACJE I UKRYTE DOTACJE
      KONKORDATOWE, OBSADZANIE ETATÓW ŚWIECKICH PRZEZ KKLER ! + ok. 11 -
      13 MILIARDÓW ZWOLNIENIA PODATKOWE !
      DANE SZACUNKOWE, BO DANE PRAWDZIWE SĄ UKRYWANE LUB MANIPULOWANE !"

• Gość: ? Re: Zamieszczam cytat z internetu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.10, 21:07
        jestem za przymusową kastracją przed wstąpieniem do semi.... ,trzeba walczyć ze
        zbocz... .
    • Gość: jurus Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.10, 21:30
      Cała budżetówka precz od wyborów.Oni biorą naszą kase !
      • Gość: , Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 20:01
        ? !
        • Gość: Ari Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.147.150.209.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 20:14
          Prawo powinni mieć,bo było by to niezgodne z Konstytują, jednak nie
          powinni korzystac z tego prawa gdyż z kolei nie jest to zgodne z tym
          czego nauczają i na czym się opierają.Świadkowie Jehowy również mają
          prawo do głosowania, a mimo tego trzymają się raczej z daleka od
          polityki i nie głosują.
      • Gość: Radek Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:50
        Gość portalu: jurus napisał(a):

> Cała budżetówka precz od wyborów.Oni biorą naszą kase

Budżetówka głąbie to m.in. policjanci, strażacy, nauczyciele i cała
        rzesza urzędników bez których nie załatwiłbyś żadnej sprawy. Nie
        porównuj tych ciężko pracujących ludzi z darmozjadami, nierzadko
        zboczeńcami, pasożytującymi na nas tylko dlatego, że dzięki
        ciemnocie wyborców zapewniają politykom dostęp do koryta.
    • Gość: hmm Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 21:47
      Nie.
    • Gość: bronek A dlaczego tylko "kler" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:22
      Nie jestem zwolennikiem demokracji gdzie durnie ZAWSZE przegłosują mądrych
      ponieważ jest ich znacznie więcej.

Niestety demokrację mamy i przynajmniej ja nic na to nie mogę poradzić.
      Skądinąd bardzo logiczny jest postulat aby prawa głosu nie mieli Ci , którzy są
      na utrzymaniu państwa, między innymi cała "budżetówka".
      Dochodzi tutaj do konfliktu interesów, ludzi ci zawsze będą głosowali na tych
      którzy im obiecają, np. zwiększanie pensji i obiecają jakieś przywileje kosztem
      obywateli płacących na to.
      Podobnie z ludźmi którzy biorą zasiłki, zapomogi, itp.
      • Gość: kl Re: A dlaczego tylko "kler" ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.06.10, 16:52
        wg ciebie chłopcze najlepsza jest dyktatura, gdzie jeden psychol rządzi
        całym narodem np. Hitler, Stalin, pogratulować poziomu intelektualnego
        • Gość: bronek Re: A dlaczego tylko "kler" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 20:14
          Nie jestem chłopcem.

Wyobraź sobie, że Ty, mój kumpel i ja mieszkamy na bezludnej wyspie.
          Oczywiście większością 2/3 głosów możemy Cię przegłosować.
          Ustalamy przez legalne głosowanie, że jesteś świnią i możesz mieszkać z innymi
          świniami tylko w chlewie, mało tego, wpisujemy to do konstytucji.
          Niech żyje demokracja !!!
          Nota bene Hitler został wybrany demokratycznie.
          • Gość: Emil Kaczyński też został wybrany IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 23:13
            demokratycznie, jeden był prezydentem a drugi premierem - razem z
            Lepperem i Giertychem. Dla mnie ten rząd był totalną kompromitacją
            Polski i Polaków! Dodam też, że rząd ten nic dobrego nie zrobił
            (jeśli się mylę to proszę o przykłady). Czy może nas spotkać coś
            gorszego od Kaczyńskich ???
            • Gość: bronek Re: Kaczyński też został wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:28
              Sam podajesz przykład, że demokracja ma nieusuwalną wadę.
              Sam Karol Marks napisał, że aby zapanował socjalizm wystarczy wprowadzić
              demokrację. W jednym kraju zajmie to 200 lat w innym, np. takim jak nasz
              wystarczy ze 30 lat
              Obecnie na naszych oczach odbywa się spektakl, w którym dwóch "prawicowych"
              kandydatów licytuje się między sobą ,który jest bardziej socjalistyczny.

> Czy może nas spotkać coś gorszego od Kaczyńskich ???

Jakoś nie zauważyłem, aby tamten rząd jakoś znacząco na minus różnił się od innych.

Obecny,np., składający się z samych wybitnych fachowców powiększył dług
              publiczny o 200 miliardów zł !!! Na głowę każdego obywatela, nawet takiego
              dopiero co narodzonego przypada 5500 zł kredytu do spłacenia, nie licząc
              odsetek. Moja rodzina zapłaci 22 000 zł.

"Trudno zgadnąć, na co właściwie te pieniądze się rozeszły. Ani nie ma
              autostrad, ani nie poprawiły się koleje... Najwyraźniej, jeśli nie wszystko, to
              większość z tych 200 miliardów zeżarła biurokracja, która przecież byle czego
              nie zje. Zatem nawet gdyby pan marszałek Komorowski został prezydentem i
              „współpracował z rządem”, to nic z tego wyniknąć nie może, jako że z próżnego i
              Salomon nie naleje. Ex nihilo nihil fit – jak mawiali starożytni Rzymianie, co
              się wykłada, że z niczego nic powstać nie może."

• Gość: Emil do Bronka IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:32
                Pozostaje mi przyznać Tobie rację - rząd PO jest słaby a PiSu był
                bardzo słaby (zwiększył deficyt w czasie światowej hossy co jest
                niespotykaną porażką!). Pozostaje nam więc wybór mniejszego zła ...
            • Gość: miejscowy Do Emila IP: *.chello.pl 25.06.10, 16:07
              Wiesz co .? Jak PO doszlo do wladzy ,myslalem,ze cos zmieni sie na lepsze. Niestety.!Paliwo w gore, podatki w gore,zarobki w dol.Komisja Palikota nic w sumie nie zrobila.Jednym zdaniem ,duzo slow a malo tresci.Juz wiele razy mowilem ,ze nie lubie PiS,.ale nie lubie tez PO,bo zawiedli moje zaufanie.Na kogo mam glosowac.?
              • Gość: narodowiec Re: Do Emila IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.06.10, 18:06
                na narodowców, Polska dla Polaków, odebranie majątku sprzedanego za grosze
                obcokrajowcom, wspieranie sektora państwowego, wspieranie polskiej rodziny a nie
                jej degradowanie, promowanie zdrowego trybu życia a nie pijacko-narkotycznego
                razem z innymi patologiami niszczącymi młode pokolenie, osądzenie zdrajców i
                sprzedawczyków narodu i majątku polskiego
                • Gość: Emil Re: Do Emila IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:37
                  Tak, Polacy mieszkający w Polsce powinni wybierać prezydenta i
                  parlament rządzący jedynie w Polsce - oto moja opinia! Polonus ze
                  stanów niech wybiera sobie Obamę albo kogo innego ...
                • Gość: 1111 Re: Do Emila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 11:24
                  Gość portalu: narodowiec napisał(a):

> na narodowców, Polska dla Polaków, odebranie majątku sprzedanego
                  za grosze
                  > obcokrajowcom,

masz 100% racji, odebrać Watykanowi i kościołowi majątek wypompowany
                  z Polski
              • Gość: Emil Re: do miejscowego IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:35
                masz 100% racji - dlatego głosowałem na Korwina. Niestety pozostaje
                nam wybór pomiędzy Komorowskim z Kaczyńskim. Klona Kaczynskiego już
                mieliśmy i jego rządzenie zakończyło się ... tragicznie! Oto moja
                podpowiedź.
                • Gość: Adam Re: do miejscowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.10, 11:43
                  JKM otrzymał tylko 2,8% bo głosowała na niego elita, a nie
                  czeladź.
                  • Gość: Emil Re: do miejscowego IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 00:46
                    JKM przepadł i nie ma rozsądnego kandydata który zrobi porządek w
                    Polsce. A kościół nadal nas żyłuje, dzisiaj powołali sobie nowego
                    arcybiskupa. Mamy deficyt budżetowy a konkordat kosztuje nas 30 mld
                    zł rocznie. K...a, za jakie grzechy musimy znosić te upokorzenia?
                    • Gość: miejscowy Re: do miejscowego IP: *.chello.pl 27.06.10, 04:16
                      Chyba zaczne wierzyc w reinkarnacje,bo w obecnym zyciu nie doczekamy sie poprawy.Albo jak Cejrowski ,spie...c z tego katolandu.
                      • Gość: Do miejscowego Re: do miejscowego IP: *.versanet.de 27.06.10, 07:32
                        W twoim przypadku reinkarnacja jest zbyteczna wiesniaku oderwany granatem od
                        pluga.Najlepiej,jak zrobisz trepanacje dyni siekiera i wymienisz patrone
                        szczekowy handlarzu.Takich imbecyli,to zachod chetnie przyjmie,jako eksponat do
                        muzezum polskiego debilizmu i postepu medycznego.Bedziesz tam jedynym bialym
                        krukiem w tej kolekcji kretynie !!!
                        • aazz91060 Re: do miejscowego 27.06.10, 09:36
                          Jak widac ciebie juz zachod przyjal.Piszczaca zabawko.Niezle jestes pojebany synu Polki i jakiegos smierdzacego turasa.Uwielbiam gnoic takich volkswagendojczow.!Znasz swojego tatusia.? A moze tatusiow.! Ha,ha.!
                      • Gość: Emil Re: do miejscowego IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 10:28
                        Komorowski i Kaczyński włażą w d..ę klerowi - to dla mnie jest
                        żenujące. A kler jest apolityczny, ale każdy wie, że to obłuda. Masz
                        rację mówiąc, że szybko nie doczekamy się normalnej relacji państwo -
                        kościół. Drodi są dziurawe, nie stać nas na ich załatanie, a
                        konkordat kosztuje nas 30 miliardów złotych roczie (o czym wcześniej
                        pisałem). Kler nas wysysa jak pijawka, a ludzie tego nie zauważają!
                        A może ktoś z was widział ubogiego księdza???
                        • Gość: Emil A Lech Kaczyński leży sobie na Wawelu IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 16:37
                          a nikt nie przyznał się do tego, kto to załatwił. Uważam, że
                          Jareczek ma układ z klerem i Rydzykiem. Jeśli się mylę to kto inny
                          to załatwił? A może Lech zostanie świętym - czy to nie jest do
                          załatwienia?
    • arkadiussz Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania 27.06.10, 12:33
      Nieeeeeeeeeeeeee
      • Gość: Vik Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 18:58
        Nieee
    • Gość: olek Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.chello.pl 30.06.10, 16:46
      to też ludzie powinni głosować
      • Gość: Makumba Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 16:58

Gość portalu: olek napisał(a):

> to też ludzie powinni głosować

Wietnamczycy i Chińczycy to też ludzie. Głosować powinni tylko
        polscy obywatele, którzy nie są jednocześnie poddanymi innych
        państw. Np. Watykanu
        • Gość: vik Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 19:07
          Kler to słgusy Watykanu, niech sobie wybierają zramolonego papieża.
          W Polsce nie powinni głosować.
          • Gość: Piotr Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 23:30
            Takie Twoje pisanie vik, jaki Twój rozum, czyli bardzo bardzo bardzo
            maleńki i jeszcze bardziej mizerny. Tobie powinni odebrać prawa
            obywatelskie. Tylko obawiam się, czy wiesz, co to wogóle takiego
            jest. Bodo Konstytucji Cię nie odsyłam, bo to byłby wielki wysiłek
            dla Twojego móżdżka. Pozdrawiam Cię vik
            • Gość: Makumba Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 02:30
              Gość portalu: Piotr napisał(a):
              Tylko obawiam się, czy wiesz, co to wogóle takiego
              > jest. Bodo Konstytucji Cię nie odsyłam, bo to byłby wielki wysiłek
              > dla Twojego móżdżka.

Naucz się najpierw pisać po polsku.
              • Gość: Vik Do Makumba IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 23:08
                Konstytucja jest do d..y, a każdy ją depcze. Jest w niej zapisany
                rozdział kościoła od państwa, a krzyże wiszą w sejmie i publicznych
                szkołach. Wsać sobie tą konstytucję w d..ę i przytocz inny
                racjonalny argument, dlaczego - sloro tak uważasz - kler powinien
                głosować! Nie ukrywam, że nie znoszę kleru, nierobów i sługusów
                Watykanu.
    • Gość: do kler Re: Czy kler powinien mieć prawo do głosowania IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.07.10, 20:26
      kler ma prawo do wypier/dalania !!!!!
      • Gość: Vik Kler nam wybiera prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 10:30
        a sam rzekomo jest apolityczny - tak więc pytam się, co jest prawdą
        a co fałszem? Sam widziałem czarnuchów w sutannach jak głosowali -
        sądzę, że dbają o swoje interesy aby do końca życia mogli sie dalej
        op.....ć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka