Dodaj do ulubionych

Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba n...

IP: 78.8.76.* 29.09.10, 14:35
Dużo jeżdżę 70 tys/rok i obserwuję przez ostatnie lata eskalację piractwa wśród ciężarówek. Chamskie wymuszanie pierwszeństwa to najłagodniejsza forma, najgorsze jest wyprzedzanie na trzeciego i spychanie na pobocze lub do rowu jadących z przeciwka.
Obserwuj wątek
    • Gość: leni Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba n... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:36
      nie ciężarówka, i nie w przystanek

swidnica24.pl/policja/id31970-tragedia-w-marcinowicach-foto.html
      • Gość: ted Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: 81.175.110.* 29.09.10, 15:05
        Kuzwa przeceiz ten chodnik byl pare metrow od drogi. Z jaka predkoscia musialjechac keirowca Tira napewno nie 50H . Debil jebany!!!!!!!!!!!!!!!! Zamknac gnoja z zarzutami o nieumysle spowodowanie smierci , tak jak ta policjantke w Niemczech !!!!!!!! To sie naucza tepaki jend. tepaki jedne. Aha ostatnio mialem fajna sytuacje , jechalem sobie droga i wyprzedzielm TiRa poza obszarem niezabudowanym. No i wjezdzam sobei spokojnei w obszar zabudowany 50h, ten za mna sie wkurza no i sluchajcei ten debil zczyna mnei wyprzedzac na terenie zabudowany to ja leciutko po gazie no i dalej z tylu a aj dalej 50. Po drugiej prubie zrezygnowal na swiatlach wyszedl i idzie do mnie. No i jakie bylo zdziwienie barana jak z mojego auta wyskoczylem z Kumplem i wyozylem mu co zle zrobil :). Odwrocil sie na piecie wsiadl do kabiny i juz nie pajacowal jelop jeden!!!!!!!
        • Gość: Profesor Ciekawe IP: *.hsd1.fl.comcast.net 29.09.10, 15:12
          Popros kumpla, aby zrobil ci szybki kues zasad ortografii.
          • Gość: ted Re: Ciekawe IP: 81.175.110.* 29.09.10, 15:58
            Tak w szczegolnosci slowko kues. :)
        • Gość: Minio Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.centertel.pl 29.09.10, 15:16
          Nie wiem skąd tyle złości i nienawiści w tobie człowieku. Po pierwsze samochód ciężarowy to samochód ciężarowy a nie jak piszą tempaki - jak sam to ująłeś, TIR. Czy samochód typu bus z tabliczką TIR też jest TIREM? Po drugie podczas gdy inny pojazd wykonuje manewr wyprzedzania to pojazd wyprzedzany powinien mu to ułatwić, ale widać w tym czasie na kursie prawa jazdy byłeś w WC albo grałeś w statki. Poza tym to przez takich jak ty jest dużo nienawiści na drogach. Nie popieram tego co robił kierowca CIĘŻARÓWKI, ale ty też popełniłeś wiele wykroczeń.
          Powodzenia
          • Gość: fdgfdgdfgfdgfd Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.as.kn.pl 29.09.10, 15:45
            Niestety przyspieszanie podczas wyprzedzania jest nagminne. Szczególnie drażni niektórych znaczek Skody na masce, mamy firmową, lekka dlubniętą. Gdyby nie prawie 200 KM, już bym leżal na cmentarzu.
          • Gość: Mam Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 18:30
            Z postu widać, że jesteś kierowcą tzw. zawodowym (czyli po zawodówce) i jak każdy profesjonalista to potafi on pić, ćpać i łapówki brać. A ten dupek z ciężarówki rozmawiał przez CB o "miśkach" i na inne "yntelygentne" tematy a sprawę prowadzenia pojazu miał przecież w malutkm paluszku wszak to profesjonalista (patrz: jak wyżej). Problem w tym, że tzw. polska policja nawet nie próbuje takiego wątku sprawdzić, bo jesze policja polska nie słyszała o takich praktykach zawodowców.
        • Gość: kerio Zamknąć? Powiesić, bo z więzienia wyjdzie i znowu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.10, 16:33
          kogoś zamorduje. Ktoś, kto celowo morduje ludzi powinien być na stałe eliminowany ze społeczeństwa.
        • Gość: Lola Wow! IP: 212.185.43.* 29.09.10, 17:00
          Pawdziwy menszczyzna!!! Dziś jusz takich nie ma... Chciałabym Cie poznać...
        • januszz4 Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba 29.09.10, 18:38
          Kierowca ciężarówki złamał przepisy i wcześniej czy później przy takim sposobie jazdy nie uniknie mandatu. Natomiast uważam, że jeszcze większe zagrożenie powodują tzw. "wychowawcy" w którego rolę też próbowałeś wejść. Przy okazji sam złamałeś przepisy przyspieszając w sytuacji w której cieżarówka chciała Cię wyprzedzić.
          • Gość: Minio Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.centertel.pl 29.09.10, 21:00
            Zgadzam się z opinią Janusza. Ci "wychowawcy" to tacy jak ty. Skoro jechałeś w terenie zabudowanym 50km/h to mogłeś tak jechać jak przepisy nakazują a jeśli ciężarówka cię wyprzedzała to po co przyspieszałeś deklu? To on łamał w tym momencie tzw.50-tke na zabudowanym, ale ty jak dekiel chciałeś się popisać i przyspieszyłeś stwarzając duże zagrożenie w ruchu, ale i tak do ciebie to nie dociera bo jesteś za głupi. Poza tym jeśli byś z tym swoim kolesiem uderzył tego kierowcę, który wysiadł cię opr... to jeszcze mógłbyś odpowiedzieć za pobicie i naruszenie nietykalności cielesnej. Wiem, że za chwilę będzie się ktoś czepiał mojego wywodu, ale skoro ten cały 'Yntelygent z osobówki" tak fika to niech pomyśli co on zrobił źle a później innych upomina.
            Pozdrawiam wszystkich kierowców, tych dużych i tych małych aut. Na drodze jesteśmy takimi samymi użytkownikami ruchu. Pamiętajmy, że wśród kierowców są tzw. czarne owce jak w każdym zawodzie i nie mam na myśli tutaj tylko kierowców dużych pojazdów, bo ci z małych też nie są bez winy. Przykładem może być tragiczny wypadek pod Berlinem...
            • Gość: luki Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: 217.153.67.* 29.09.10, 21:39
              Ciekawe czy byś tak samo mówił jak któryś z tych bandytów w Tirach by przetrącił Ciebie lub kogos z Twojej rodziny. Mój kolega który w terenie zabudowanym zatrzymał się na pasach żeby przepuścić pieszego później przez 2 mieś chodził w kołnierzu w sumie jeden miesiąc lerzał w szpitalu, ponieważ jeden z takich debili jechal dużo powyżej 50 i nie zdążył wychamować. Na całe szczęście osoba którą przepuszczał nie zdażyła wejśc na jezdnie bo by byly trup. Kolega zatrzymał sie 50 m dalej !!!!! I jeżeli nie zaczniemy My jako kierowcy zwracać uwage na takie niebezpieczne zachowania to NIC sie nie zmieni !!! Pozdrawiam i nie krytykujcie ludzi tylko dlatego że chcą komuś zwrócić uwage żę źle postępuje. Ja teraz jestem uczulony na debili w Tirach!!!
              • Gość: Minio Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.centertel.pl 30.09.10, 21:00
                Kolego drogi. Powtarzam: zobaczcie na drogach co robią kierowcy w autach osobowych. Ja nie bronie nikogo tylko chce uświadomić Wam drodzy forumowicze, że kierowcy CIĘŻARÓWEK nie zawsze zachowują się tak jak powinni, ale proszę zwrócić uwagę na tzw. faktury czyli zjebanych przedstawicieli handlowych w nieswoich samochodach. Poza tym też dużo jeżdżę i mam wyobrażenie hamowania pojazdu ważącego 1000kg i 40000 kg. Często widzę jak pseudo kierowcy osobówek wyjeżdżają z bocznych uliczek przed ciężarówkę, wyprzedzają a potem hamują, wymuszają pierwszeństwo na skrzyżowaniach. Poza tym te CIĘŻARÓWKI wiozą często towary do sklepów, żebyśmy mieli co jeść i w co się ubrać. WIĘCEJ TOLERANCJI I OBSERWACJI. Popatrzcie podczas jazdy do pracy czy na zakupy co robią osobowe tiry<hahaha> i opiszcie wasze spostrzeżenia. Jednym z punktów obserwacji może być parking przy jakimkolwiek hipermarkecie.
                Pozdrawiam.
        • Gość: mumin Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 18:40
          > Kuzwa przeceiz ten chodnik byl pare metrow od drogi. Z jaka predkoscia musialje
          > chac keirowca Tira napewno nie 50H . Debil jebany!!!!!!!!!!!!!!!! Zamknac gnoja
          > z zarzutami o nieumysle spowodowanie smierci , tak jak ta policjantke w Niemcz
          > ech !!!!!!!! To sie naucza tepaki jend. tepaki jedne. Aha ostatnio mialem faj
          > na sytuacje , jechalem sobie droga i wyprzedzielm TiRa poza obszarem niezabudow
          > anym. No i wjezdzam sobei spokojnei w obszar zabudowany 50h, ten za mna sie wku
          > rza no i sluchajcei ten debil zczyna mnei wyprzedzac na terenie zabudowany to j
          > a leciutko po gazie no i dalej z tylu a aj dalej 50. Po drugiej prubie zrezygno
          > wal na swiatlach wyszedl i idzie do mnie. No i jakie bylo zdziwienie barana jak
          > z mojego auta wyskoczylem z Kumplem i wyozylem mu co zle zrobil :). Odwrocil s
          > ie na piecie wsiadl do kabiny i juz nie pajacowal jelop jeden!!!!!!!

Szkoda, ze ci nie przyejbał w ten pusty łeb. Jesteś totalnym jełopem, spowodowałeś poważne zagrożenie w ruchu drogowym, ale najgorsze jest to, że nie zdajesz sobie z tego sprawy. Zrzeknij się lepiej prawa jazdy i przesiądź się do MPK, przynajmniej nikt nie zginie na drodze przez ciebie.
        • Gość: taka prawda Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 20:26
          Kup sobie przygłupie słownik ortograficzny bo błedy robisz jak dziecko z 2 klasy podstawówki.
          • Gość: ted Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: 217.153.67.* 29.09.10, 21:31
            Jestem Dyslektykiem idioto i w dupie mam bledy ortograficze!! Jeden jest dobry z ortografi idzie na pedagogike i pozniej piszczy ze nie moze znalezc pracy. Inny mas 6 z matmy na maturze, proste ja wole byc tym drugim!!!!!!!!!! Zanim zaczniesz obrazac innych pomysl kretynie!!!
      • Gość: pozdrawiam Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 20:18
        Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem tekst trollu.
    • Gość: Tomasz Samochód wjechał w przystanek, dwie osoby nie żyją IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.10, 17:02
      Nie w przystanek, a w chodnik kilka metrów od przystanku, którym obie kobiety szły chwilę po wyjściu z autobusu.
      • Gość: niezadowolenie Re: Samochód wjechał w przystanek, dwie osoby nie IP: *.tpnet.pl 04.10.10, 22:15
        tak sobie czytam wszystkie wypowiedzi i powiem, że większość z was ma takie same obserwacje i do nie których muszę przyznać racje...fakt tych niby kierowców zawodowych to nie kierowcy zawodowi tylko zwykli młodzi faceci którzy uciekają od problemów idą na prawko kat.C i za kasę zdają egzaminy, wyjeżdżając na ulice załadowanym samochodem uważają że umieją jeździć chodź to nie prawda człowiek uczy się przez całe życie...a jeśli chodzi o sprawę zabitych 2 kobiet to muszę przyznać rację tylko Tomkowi bo tak niestety był, a od siebie dodam że ten "gość" który kierował nie miał prawka kat.C więc nie wiem co w ogóle robił za kierownicą i jeszcze samochód nie miał badań technicznych i ubezpieczenia od ok.5 miesięcy...więc pytanie jeszcze kto kazał mu siąść za kierownicą a sam nie usiadł... :/
    • pleple.pl Ruch wahadłowy polega na tym, że od strony Świdnic 29.09.10, 17:42
      y korek zaczyna się zaraz za Pszennem, a od strony Wrocławia jedzie się w zasadzie płynnie.

Właśnie wróciłem ze Świdnicy. Wróciłem przez Żary i autostradę... Wybrałem parę km więcej niż postój w kilku km korku.
      • Gość: ja Re: droga śmierci IP: *.as.kn.pl 29.09.10, 19:31
        Codziennie jeżdżę tą drogą z Wrocławia do Wałbrzycha i niejeden wypadek widziałem. Ale ta trasa to droga śmierci - bardzo duży ruch, mnóstwo niebezpiecznych zakrętów, no i zarośnięte pobocza, które utrudniają wszelkie manewry. Do tego wspomniane wcześniej ciężarówki, które jadą jedna za drugą, na tyle blisko siebie, aby nikt nie mógł je wyprzedzić...
      • Gość: Schlesier Re: Ruch wahadłowy polega na tym, że od strony Św IP: 78.9.146.* 29.09.10, 19:36
        Jeśli podróż ze Świdnicy do Wrocławia przez Żary to tylko parę km więcej, to gratuluję znajomości województwa.
        • Gość: ania Re: Ruch wahadłowy polega na tym, że od strony Św IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.10, 21:26
          pewnie chodziło o Żarów, też tak dzisiaj jechałam
      • Gość: Will.I.am Re: Ruch wahadłowy polega na tym, że od strony Św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 08:43
        Żebyś Ty wiedział o jaka Swidnice chodzi!
    • pleple.pl Specjalnie dla Ciebie, gdy będę 29.09.10, 20:27
      parkował autko w garażu, sprawdzę ile nadrobiłem km ... Zadowolony :-)
      • Gość: zuzia Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.opera-mini.net 29.09.10, 21:02
        Życie ludzkie w Polsce jest tanie. Ciągle tanie. Jak długo ??
        Giną niewinni i bezbronni. Bandyci w TIR-ach są bezkarni. Im płacą za tono-kilometry.
        Jak najwięcej x jak najszybciej = Wypłata
        Taki jest przelicznik i nie liczą się inne koszty. Nie liczy się cena zabitych, rozpacz rodzin,
        sieroty i rozbite rodzine. Liczy się kasa dla firmy przewozowej i kasa dla Bandyty ze znaczkiem TIR albo inny Transport Ciężarowy.
        Bandyci i tyle.
        Zobaczcie, sprawdźcie co Bandyci robią na Solskiego we Wrocławiu. Co robią jak wracają pustym TIR po rozładunku piasku na budowie stadionu albo mostu. Tam nie jadą 40-tką. Tam zapierdzielają 90-tką. Bandycie się śpieszy. Bandyta chce więcej kasy. Bandyta chce szybciej, więcej. Bandyta pozbawiony wyobraźni i elementarnego poczucia bezpieczeństwa. Bandyta siedzi wysoko. Bandyta jest wielki. Bandyta pędzi, bo wie że nic i nikt go nie zatrzyma.
        Giną ludzie. Giną rodacy Bandyty. Ale Bandyta inaczej nie potrafi, bo Bandyta jedzie po swoją kasę, kasę, kasę.
        Kto i kiedy w końcu ograniczy bezkarność Bandytów za kierownicą ??
        • braciakrwi Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę 29.09.10, 21:28
          Natomiast dla ofiar nie ma litości!
          DRODZY KRWIODAWCY!!!
          apel warszawski:
          W związku z występującymi w chwili obecnej drastycznymi brakami krwi grupy A Rh(+),
          wrocławski:
          Zapraszamy zatem do oddawania krwi, w szczególności osoby posiadające grupę krwi 0 Rh-!!!
          wałbrzyski:
          zapraszamy wszystkich zdolnych do oddawania krwi
          [...]
        • Gość: czytelnik Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.10, 21:58
          Tak czytam,czytam i nie widzę gdzie tam jest napisane że to kierowca pojazdu ciężarowego wjechał w ludzi z artykułu wynika że to było najechanie na tył pojazdu poprzedzającego w wyniku którego ten pojazd przemieścił się. A dlaczego ten pojazd wjechał na chodnik-bo miał skręcone koła i nie trzymał nogi na hamulcu ,a jest taka zasada żeby podczas skrętu w lewo na skrzyżowaniu koła skręcić dopiero gdy mamy możliwość wykonania manewru, w myśl tej zasady pojazd uderzony w tył przemieści się w przód. Więc jak dla mnie to kierowca osobówki jest winny nieumyślnego spowodowania śmierci .
          • Gość: ted Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: 217.153.67.* 29.09.10, 23:31
            Tak jasne i jeszcze jest winny tego ze TIR jechal grupo powyzej 50km/h . no i oczywiscie tego ze kierowca Tira zamiast prowadzic to rozmawial przez CB-radio. No i jeszcze winny tego ze znalazl sie wogole na tej drodze. Wszyscy winni tylko nie Ja. Co za ludzie. Przekraczajac osobowka dozwolona predkosc jestes juz zagrozeniem na drodze nie mwiac o TiRach jezdzacych przez tereny zabudowane grubo ponad 50 !!!!!!!!! Jak dla mnei kazdy kierowca TIRa ktory przekroczy 50 chociazby o 5 km powinien zostac zatrzymany jako potencjalny zabojca!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mumin Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 22:49
          Przestań pier..lić, takie czasy. Firmy przykręcają śrubę a pionek musi zapierniczać szybciej i więcej.
          • Gość: fabia Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.opera-mini.net 30.09.10, 08:23
            zeby bylo jednoznacznie, tak napisali o tym w onecie:

Jedna osoba zginęła, a dwie zostały ranne w wyniku wypadku, do którego doszło w miejscowości Marcinowice (Dolnośląskie). Droga krajowa nr 35 Bielany Wrocławskie - Wałbrzych jest całkowicie zablokowana.

Jak powiedziałaMagdalena Kruaze z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, do wypadku doszło przy przystanku autobusowym. Dwie kobiety, które wyszły z autobusu, zostały potrącone przez samochód osobowy, w który chwilę wcześniej uderzyła rozpędzona ciężarówka.

- Jedna z kobiet zginęła na miejscu, drugą kobietę, a także kierowcę samochodu osobowego przewieziono do szpitala - powiedziała Krauze.

..............

jasno napisali ze zabojca to kierowca rozpedzonej ciezarowki. to byli mordercy, ale teraz ich wiecej, jezdza wiekszymi ciezarowkami, jezdza szybciej. dawniej mial szanse ze zginie sam, teraz gina ludzie niewinni

sprawdzcie co robia kierowcy Betardu z Bielan, ktorzy woza piasek miedzy Zachowicami i Wroclawiem. to sa dopiero piraci i mordercy. z gniechowic, przez maluszow, tyniec maly jada po 90-110km/h. mordercy z Betardu sa bezkarni, bo oni chca zarabiac coraz wiecej, aby jezdzic jeszcze szybciej i jeszcze wiekszymi ciezarowkami !!
          • Gość: Ja Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.opera-mini.net 30.09.10, 09:08
            Takie czasy, pionek musi zapierniczac, itp- nie bede Ci prawil kazan o cenie ludzkiego zycia. Pomysl sobie, ze szef ma teraz pionka w d.pie, potepi go pewnie publicznie i dalej bedzie liczyl kase. A pionek zostal po uszy w szambie.
        • Gość: Miastowy Re: Specjalnie dla Ciebie, gdy będę IP: *.centertel.pl 30.09.10, 21:10
          Zuzia zgadza się na Solskiego ciężarówki jadą po 90km/h i w tym korku wyprzedzają wszystkie osobówki, które jadą prawidłowo, czyli 50km/h. Zastanów się co piszesz i może idź do jakiegoś lekarza, najlepiej do psychiatry i zbadaj się. Ci w osobowych pudełkach zawsze są niewinni i piesi przebiegający na czerwonym świetle albo w miejscu niedozwolonym. Rowerzyści jadący bez oświetlenia ruchliwą ulicą (przykład: DK 8 między Cieszycami a Kobierzycami). Jeszcze zapomniałem o tych wszystkich z pepsi lays itp. dekle w firmowych samochodach. Oni jadą ile się da bo to nie ich.
          Pozdrowionka i życzę dużo zdrowia, tego psychicznego.
    • Gość: Ja Re: Ciężarówka wjechała w przystanek, jedna osoba IP: *.opera-mini.net 30.09.10, 08:59
      Tez sporo jezdze i mam podobne obserwacje - tzw. zwirki (ciezarowki z wywrotka) to najgorsze bydlo. Jedzie, gada przez cb i ma wszystko w d.pie. W zabudowanym nawet nie zwolni a potrafii jeszcze cie obtrabic jesli ty zwolnisz. Nawet nie chodzi o ograniczenie do 50 ale o troche wyobrazni - w wiosce moze ktos przechodzic przez droge itp.
      Mnie omal taki bydlak omal nie staranowal bo zatrzymalem sie na czerwonym (remont DK nr 5, ruch wahadlowy), czerwone palilo sie juz chwile, bo przede mna stalo kilka aut. Kretyn w ciezarowce ledwo mnie minal i polecial dalej lewym, wyhamowal przed sygnalizatorem tylko dlatego, ze jechalo auto z naprzeciwka.
      Innym razem wpadlem w grad kamieni, ktore wylecialy na luku drogi z niezabezpieczonej wywrotki jadacej z przeciwka.
      Walczmy z tym i zglaszajmy takie przypadki bo to zwykly bandytyzm.
      Ps. Nie mam nic do kierowcow tirow (wozacych kontenery po swiecie). Znakomita wiekszosc z nich to swietni, obyci i przewidywalni kierowcy ) - czesto pomagaja na autostradzie wlaczyc sie do ruchu. Za to wybaczam im ze sie dlugo wyprzedzaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka