boa-666 18.10.10, 11:00 Wyznaczono terminy rozpraw administracyjnych, w związku z protestami mieszkańców dot. inwestycji Mobruka. takietomiasto2010.blox.pl/2010/10/11-INWESTOR-TYLKO-DLA-IDIOTOW.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bobek Re: Informacje o środowisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 11:50 I znów inteligencja nie wie jak odczytać kierunek wiatru ? masakra... do piachu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy_ofender Re: Informacje o środowisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 13:09 To, że traktują nas jak idiotów to akurat nic nowego. Wkur.wia mnie to bardzo nie od dziś i nie od wczoraj. Ach jak pięknie by było bez Mo-syf-Bruka. Szacun i poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: Informacje o środowisku IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 16:03 bo prosze Cie. Przecież część znaczna tych substancji wylatuje przez komin podczas spalania węgla. To normalne, że o tej porze roku zanieczyszczenie powietrza wzrasta. Zacznij dzialać a nie podniecasz się skrobaniem ba blogu tych bzdetów. Ludzi to nie jara. Wolą o galerii porozmawiać niż o mobruku Pozdrawiam przygłupów, którzy mnie zaraz zaatakują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygłuppozdrowion Re: Informacje o środowisku IP: *.centertel.pl 18.10.10, 16:16 Widzę, że ostatni pożar składowiska wg ciebie też odbył się w warunkach optymalnego spalania, składu mieszanki paliwowo-powietrznej, zaś lotne pozostałości spalania zostały efektywnie oczyszczone przy pomocy hi-tech filtrów spalin zainstalowanych w kominach mobrukowskich, tak aby wszystkim żyło się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygłuppozdrowion Re: Informacje o środowisku IP: *.centertel.pl 18.10.10, 16:23 Albo inaczej: przepraszam za atak pozdrawiającego mnie przedmówcę, faktycznie ja palę w piecu oponami i plastykiem wzorem PEC-u i moich sąsiadów, także ma on rację ,pisząc ,że u nas to o tej porze roku normalne że tak samo trujemy powietrze jak i mobruk. Ale co tam, dzięki temu zaoszczędzę i zabawię się w galerii.Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: Informacje o środowisku IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 19:35 Tak się składa, że wg obliczeń jakie kiedyś przeprowadzano ten syf jaki wylatuje z komina PECu spadaja na Wrocław i miasta położone w promieniu od 60 do 80 km od konina. Czyli podobnie sytuacja się ma jak dymi ciepłownia w Jeleniej, Strzegomiu, Jaworze i u naszych sąsiadów co mają dobre piwa. Tak więc nie gorączkuj się i nie atakuj każdego, kto mysli trzeźwo i inaczej niż Ty. Owszem Mobruk jest nieporozumieniem, ale wypadało by policzyć, przeliczyc, zbadać i inne taki rzeczy porobić by stwierdzić ile procent trucizn emituje. Odnośnie pożarów, to ciekaw jestem ile było podpaleń a ile samozapłonów. A odbiegając delikatnie od tematu to zwróc uwagę jak kopci koksownia. Podejrzewam, że więcej toksyn emituje niż Mobruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: Informacje o środowisku IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.10.10, 18:11 Boa niby masz racje i wszystko co piszesz wygląda pięknie, czyli Mo Bruk jest zły. Ale z drugiej strony masz swój punkt widzenia, a gdyby wszystko było tak przejrzyste jak piszesz żaden Urzędnik nie wydałby zgody na powstanie takiej instalacji jaką ma Mo Bruk. Nie wierzę także, że wszyscy Urzędnicy zarówno w naszym magistracie jak i w Urzędach Wojewódzkim i Marszałkowskim oraz urzędnicy WIOŚ jak i f-sze Straży Pożarnej i Policji są na tyle tępi, że nie widza tak oczywistych rzeczy jakie Ty widzisz o wszechwiedzący przemądrzałku. Podsumowując każdy ma swój rozum i swoje wie. Ty masz swoją rację ale nie odbieraj jej innym i nie rób z nich IDIOTÓW...:) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serio Modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 18:33 Boże Ojcze, prawdziwie żałuje za wszystkie grzechy jakie popełniłem w tym i poprzednich życiach. Błagam Cię Ojcze w niebiosach , abym nigdy więcej nie urodził się Polakiem, Cyganem, Rumunem lub Ukraińcem. Pokornie błagam, abyś w przyszłości powołał mnie do życia jako Skandynawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygłuppozdrowion Re: Modlitwa IP: *.centertel.pl 18.10.10, 19:28 Hehe, takim sposób myślenia jaki reprezentuje "bry" 2 posty wyżej można by usprawiedliwić nawet holocaust. Super.Będę używał w dyskusji oralnej tego argumentu, bo rozmówca może się w tym szybko pogubić.Ale - znany i ceniony literat "Kisiel " nazywał to po imieniu: "mętniactwo intelektualne". Naszła mnie też jedna myśl-a może niektórzy wałbrzyszanie cierpią na tzw "syndrom sztokholmski"? Czyli emocjonalne przywiązanie się do swojego oprawcy, zjawisko znane z długotrwałego przetrzymywania ludzi pod czyjąś wyłączna kontrolą i presją, np.przez terrorystów .Uwalniane ofiary usprawiedliwiają wtedy swoich katów a nawet ich bronią.Nawet ze szkodą dla współtowarzyszy opresji którzy takiego stanu rzeczy mają dosyć. Hmmm, podsunę temat znajomemu doktorantowi psychiatrii klinicznej, może by nawet tu jakąś pracę naukową spłodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.. Re: Modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 19:46 Kisiel pisząc o mętniactwie intelektualnym miał zapewne na myśli tych, którym oralne lizanie loda myli się z werbalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT ożeń się ze mną IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.10, 23:31 albo wyjdź za mąż. Bez różnicy. :* Zalegalizujmy cannabis - wszyscy zostaniemy Skandynawami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Informacje o środowisku IP: *.tktelekom.pl 19.10.10, 09:20 "Urzędnik nie wydałby zgody na powstanie takiej instalacji jaką ma Mo Bruk." - właśnie, każdy ma swój punkt widzenia, w szczególności, gdy decyzje zapadają odgórnie, z daleka od miasta. "Ty masz swoją rację ale nie odbieraj jej innym i nie rób z nich IDIOTÓW...:) - idiotów, to z nas zrobił toś inny, już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Informacje o środowisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 00:39 Linka wysłana do Europarlamentu do Jacka Kurskiego, tylko on rozgoni i nagłośni ten bandycki proceder pod parasolem PO. Skandal!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek "dobra rada" Re: Informacje o środowisku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 09:52 Kurski nie jest dla mnie żadnym autorytetem od czasu "dziadka z Wermachtu". Niemniej faktycznie powinien zainteresować się w jakiś sposób Mobrukiem jako miejscem, na którym powinien skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Informacje o środowisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 19:44 Jest czy nie jest, każdy kto włączy się do sprzątnięcia Mobruka powinien być przez nas noszony na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz Re: Informacje o środowisku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 22:05 > każdy kto włączy się do sprzątnięcia Mobruka powinien być przez nas noszony na rękach. Aniu, chętnie się przyłączę :) Odpowiedz Link Zgłoś