Dodaj do ulubionych

Informacje o środowisku

18.10.10, 11:00
Wyznaczono terminy rozpraw administracyjnych, w związku z protestami mieszkańców dot. inwestycji Mobruka.
takietomiasto2010.blox.pl/2010/10/11-INWESTOR-TYLKO-DLA-IDIOTOW.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Bobek Re: Informacje o środowisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 11:50
      I znów inteligencja nie wie jak odczytać kierunek wiatru ?

masakra... do piachu !
    • Gość: izzy_ofender Re: Informacje o środowisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 13:09
      To, że traktują nas jak idiotów to akurat nic nowego. Wkur.wia mnie to bardzo nie od dziś i nie od wczoraj. Ach jak pięknie by było bez Mo-syf-Bruka. Szacun i poparcie!
    • Gość: rej Re: Informacje o środowisku IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 16:03
      bo prosze Cie. Przecież część znaczna tych substancji wylatuje przez komin podczas spalania węgla. To normalne, że o tej porze roku zanieczyszczenie powietrza wzrasta.

Zacznij dzialać a nie podniecasz się skrobaniem ba blogu tych bzdetów.
      Ludzi to nie jara. Wolą o galerii porozmawiać niż o mobruku

Pozdrawiam przygłupów, którzy mnie zaraz zaatakują
      • Gość: przygłuppozdrowion Re: Informacje o środowisku IP: *.centertel.pl 18.10.10, 16:16
        Widzę, że ostatni pożar składowiska wg ciebie też odbył się w warunkach optymalnego spalania, składu mieszanki paliwowo-powietrznej, zaś lotne pozostałości spalania zostały efektywnie oczyszczone przy pomocy hi-tech filtrów spalin zainstalowanych w kominach mobrukowskich, tak aby wszystkim żyło się lepiej.
        • Gość: przygłuppozdrowion Re: Informacje o środowisku IP: *.centertel.pl 18.10.10, 16:23
          Albo inaczej: przepraszam za atak pozdrawiającego mnie przedmówcę, faktycznie ja palę w piecu oponami i plastykiem wzorem PEC-u i moich sąsiadów, także ma on rację ,pisząc ,że u nas to o tej porze roku normalne że tak samo trujemy powietrze jak i mobruk.
          Ale co tam, dzięki temu zaoszczędzę i zabawię się w galerii.Jest super.
          • Gość: rej Re: Informacje o środowisku IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 19:35
            Tak się składa, że wg obliczeń jakie kiedyś przeprowadzano ten syf jaki wylatuje z komina PECu spadaja na Wrocław i miasta położone w promieniu od 60 do 80 km od konina. Czyli podobnie sytuacja się ma jak dymi ciepłownia w Jeleniej, Strzegomiu, Jaworze i u naszych sąsiadów co mają dobre piwa. Tak więc nie gorączkuj się i nie atakuj każdego, kto mysli trzeźwo i inaczej niż Ty.
            Owszem Mobruk jest nieporozumieniem, ale wypadało by policzyć, przeliczyc, zbadać i inne taki rzeczy porobić by stwierdzić ile procent trucizn emituje.
            Odnośnie pożarów, to ciekaw jestem ile było podpaleń a ile samozapłonów.

A odbiegając delikatnie od tematu to zwróc uwagę jak kopci koksownia. Podejrzewam, że więcej toksyn emituje niż Mobruk
    • Gość: bry Re: Informacje o środowisku IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.10.10, 18:11
      Boa niby masz racje i wszystko co piszesz wygląda pięknie, czyli Mo Bruk jest zły. Ale z drugiej strony masz swój punkt widzenia, a gdyby wszystko było tak przejrzyste jak piszesz żaden Urzędnik nie wydałby zgody na powstanie takiej instalacji jaką ma Mo Bruk. Nie wierzę także, że wszyscy Urzędnicy zarówno w naszym magistracie jak i w Urzędach Wojewódzkim i Marszałkowskim oraz urzędnicy WIOŚ jak i f-sze Straży Pożarnej i Policji są na tyle tępi, że nie widza tak oczywistych rzeczy jakie Ty widzisz o wszechwiedzący przemądrzałku.
      Podsumowując każdy ma swój rozum i swoje wie. Ty masz swoją rację ale nie odbieraj jej innym i nie rób z nich IDIOTÓW...:)
      Pozdro.
      • Gość: Serio Modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 18:33
        Boże Ojcze, prawdziwie żałuje za wszystkie grzechy jakie popełniłem w tym i poprzednich życiach.
        Błagam Cię Ojcze w niebiosach , abym nigdy więcej nie urodził się Polakiem, Cyganem, Rumunem lub Ukraińcem.
        Pokornie błagam, abyś w przyszłości powołał mnie do życia jako Skandynawa.
        • Gość: przygłuppozdrowion Re: Modlitwa IP: *.centertel.pl 18.10.10, 19:28
          Hehe, takim sposób myślenia jaki reprezentuje "bry" 2 posty wyżej można by usprawiedliwić nawet holocaust. Super.Będę używał w dyskusji oralnej tego argumentu, bo rozmówca może się w tym szybko pogubić.Ale - znany i ceniony literat "Kisiel " nazywał to po imieniu: "mętniactwo intelektualne".

Naszła mnie też jedna myśl-a może niektórzy wałbrzyszanie cierpią na tzw "syndrom sztokholmski"? Czyli emocjonalne przywiązanie się do swojego oprawcy, zjawisko znane z długotrwałego przetrzymywania ludzi pod czyjąś wyłączna kontrolą i presją, np.przez terrorystów .Uwalniane ofiary usprawiedliwiają wtedy swoich katów a nawet ich bronią.Nawet ze szkodą dla współtowarzyszy opresji którzy takiego stanu rzeczy mają dosyć. Hmmm, podsunę temat znajomemu doktorantowi psychiatrii klinicznej, może by nawet tu jakąś pracę naukową spłodził.
          • Gość: T.. Re: Modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 19:46
            Kisiel pisząc o mętniactwie intelektualnym miał zapewne na myśli tych, którym oralne lizanie loda myli się z werbalizmem.
          • Gość: NIKT ożeń się ze mną IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.10, 23:31
            albo wyjdź za mąż. Bez różnicy. :*
            Zalegalizujmy cannabis - wszyscy zostaniemy Skandynawami...
      • Gość: rrr Re: Informacje o środowisku IP: *.tktelekom.pl 19.10.10, 09:20
        "Urzędnik nie wydałby zgody na powstanie takiej instalacji jaką ma Mo Bruk." -

właśnie, każdy ma swój punkt widzenia, w szczególności, gdy decyzje zapadają odgórnie, z daleka od miasta.

"Ty masz swoją rację ale nie odbieraj jej innym i nie rób z nich IDIOTÓW...:)

- idiotów, to z nas zrobił toś inny, już dawno.
    • Gość: prawy Re: Informacje o środowisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 00:39
      Linka wysłana do Europarlamentu do Jacka Kurskiego, tylko on rozgoni i nagłośni ten bandycki proceder pod parasolem PO.
      Skandal!!!!!!!
      • Gość: wujek "dobra rada" Re: Informacje o środowisku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 09:52
        Kurski nie jest dla mnie żadnym autorytetem od czasu "dziadka z Wermachtu". Niemniej faktycznie powinien zainteresować się w jakiś sposób Mobrukiem jako miejscem, na którym powinien skończyć.
        • Gość: Anna Re: Informacje o środowisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 19:44
          Jest czy nie jest, każdy kto włączy się do sprzątnięcia Mobruka powinien być przez nas noszony na rękach.
          • Gość: grabarz Re: Informacje o środowisku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 22:05
            > każdy kto włączy się do sprzątnięcia Mobruka powinien być przez nas noszony na rękach.

Aniu, chętnie się przyłączę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka