Dodaj do ulubionych

Szukam autora odkrywczego postu!

22.01.11, 16:52
Na jednym z wątków pojawił się arcyciekawy wpis:

służba medyczna i powiązany z nią przemysł farmaceutyczny jest tylko po to by dobrze zarabiać
a właściwe metody lecznicze są całkiem inne kto się tym interesuje to wie ,obecnie literatury na ten temat nie brakuje w przeciwieństwie do czasów PRL-u gdzie istniała na ten temat zmowa milczenia, przykładem jest chociażby cukrzyca, która w tamtym okresie nie była leczona nie tylko dlatego, że nie było diabetologów ale również interniści jej nie diagnozowali za za to zbijali majątki na nie głównie okuliści, kardiolodzy, neurolodzy, bo skutki cukrzycy to
to poważne problemy ze wzrokiem, sercem, systemem nerwowym, miażdżycą itd, dużo by o tym pisać

Kto, i na podstawie jakich źródeł, mógł napisać taki stek bdzur?
Ja stawiam na niedouczonego technika analityki medycznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 17:20
      znalazles , to ja

jakież to obstrukcje wygonily cie z dziury ..?
    • haba.baba Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 17:34
      Facet Ty jak Johny Radyjko,ja tak odbieram Twoją osobowość,no tamtemu wiekowo się już emerytura należy-czas na zastępcę ,a może już po rynku biegasz tylko mało się dajesz we znaki,Johny też z początku był nie zauważalny.
      • Gość: do lekarzaspecjali Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.11, 22:45
        w jakim szpitalu pracujesz i na jakim oddziale moze SOR anestezja interna moze pulmonologia albo ortopedia
    • lekarkaspecjalistka Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 19:28
      Drogi PANIE specjalisto !!! do roboty prosze sie wziasc w realu!!!!!!
      • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 21:42
        Proszę nie wyrażać negatywnych opinii o mojej pracy, która pozwala zaoszczędzić środki NFZ poprzez redukcję wydatków na zbędne procedury medyczne. Wysłałem, w związku z tym, do Pani list następującej treści:
        WITAM SERDECZNIE,
        proszę o wyjasnienie słów "do roboty".
        Nie bardzo rozumiem o co chodzi.
        Wątek, który poruszyłem ma znaczenie zasadnicze dla naszych badan prospektywnych dotyczących organizacji podstawowej opieki zdrowotnej w ramach Narodowego programu ochrony zdrowia. Przygotowywana na podstawie prowokowanych wypowiedzi uczestników forum (nie tylko wałbrzyskiego) prezentacja, już kolejna, badań ma za zadanie zaprezentowanie możliwosci zredukowania ilości poradni POZ w miastach ok. 100 000 mieszkańców.
        Wałbrzych jest od kilku miesięcy intensywnie badany i wstępne wnioski pozwoliły już na znaczne oszczędności w wydatkach NFZ na POZ.
        Akceptowane jest tu samoleczenie, niekonwencjonalne procedury paramedyczne oraz zupełnie nierefundowane diagnostyczne.
        Zatem , zgodnie z wyrażanym oczekiwaniem świadczeniobiorców redukujemy dostęp do nieakceptowanych lekarzy i poradni.
        Powtarzam, nie rozumiem o co Pani chodzi.
        Oczekuję odpowiedzi - wyjaśnienia na forum.
        Pozdrawiam.
        LS
        • Gość: guti Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.01.11, 21:55
          gosciu nie przynudzaj i nie zasmiecaj forum
          • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 22:06
            guti
            nie troluj,
            temat może dla ciebie niezrozumiały, ale jak pójdziesz do przychodni, to wreszcie zrozumiesz o co w tym chodzi!
          • haba.baba Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 22:10
            Gość portalu: guti napisał(a):

> gosciu nie przynudzaj i nie zasmiecaj forum
            popieram-rzecznik prasowy NFZ-lekarzspecjalista,godny następca Johny Radyjko ha ha
            • lekarkaspecjalistka Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 22:14
              Witam ponownie...Czytajac Pana odpowiedzi sledzac aktywnosc Panskiej Osoby na Forum Wnioskuje ze lepiej było by gdyby wiecej czasu spedzal ..lekarzspecjalista ..np.pomagajac chorym ..tak bardzo brak lekarzy ....Panska wiedza w kazdym temacie jest obszerna celne uwagi itp ..Odpowiadajac nie powolywalam sie na głowny temat watku ! szkoda czasu na forum takim 'mozgom' ! tak sie tylko zastanawiam ktory lekarz ma tyle czasu na forum hmm Pozdrawiam LS
              • gwiazdeczkawalbrzyska Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 22:25
                bravo lekarkaspecjalistka ;-)z klasa pojechalas naszemu Doktorowi;-) zamiast na forum siedziec to na pogotowie ludziom pomagac !
                • gwiazdeczkawalbrzyska Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 22:25
                  to do LEKARZSPECJALISTA;-)
                  • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 23:11
                    ALE ZATRUDNANIE LEKARZA W POGOTOWIUJEST ZBĘDNE!
                    Wg zebranych danych 70-80% wizyt nie wymaga interwencji lekarskiej.
                    Pozostałe 20-30%:
                    około 1/3 wymaga szybkiej interwencji
                    około 2/3 wymaga interwencji w ciągo 48 godz.
                    Pacjenci są instruowani jak sobie radzić w nagłych przypadkach, obejmuje to program szkolny, szkolenia pracownicze, szkolenia kierowców i tp.
                    Ogólnodostępne informacje w aptekach i publikacje w prasie uzupełniają wiedzę świaczeniobiorców. Wasza wiedza prezentowana na tym forum potwierdza to w stopniu wystarczającym.
                    Lekarzy wycofano z pogotowia w stopniu niedostatecznym, w najbilższym czasie nie będzie konieczności zatrudniania lekarzy w pomocy doraźnej.
                    Podobnie w SOR.
                    Lekarze są zbyt wartościowi, żeby się zajmować gorączkami, bólami głowy i doraźnymi dolegliwościami "łykendowymi".
                    W byle gazecie i na każdym portalu są porady jak sobie z nimi radzić. Wystarczająco wyedukowaliśmy dzienikarzy a publikowane dane są cytowane (p.wyżej) przez internautów jako wartościowa wiedza MIMO NEGATYWNEGO NASTAWIENIA DO AUTORA (LEKARZA).
                    • Gość: Marita Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.01.11, 23:43
                      Jezu z jakiej bajki jestes czlowieku! no coment
                      • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 22.01.11, 23:52
                        Jezu był z innej.
                        Ja czasem pracuję dla publicznego ubezpieczyciela.
    • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 23.01.11, 00:26
      porada lekarska – świadczenie opieki zdrowotnej udzielone w warunkach
      ambulatoryjnych albo w domu świadczeniobiorcy, przeprowadzone zgodnie
      z zasadami dobrej praktyki lekarskiej przez lekarza posiadającego kwalifikacje
      określone w niniejszym zarządzeniu, obejmujące badanie podmiotowe
      i przedmiotowe wraz ze świadczeniem zabiegowym, o ile jest konieczne oraz
      wykonanie badań diagnostycznych niezbędnych dla postawienia diagnozy lub
      kontynuacji prowadzonego przez lekarza procesu leczenia i ordynację leków;
      www.nfz.gov.pl/new/art/4292/074_2010_DSOZ.pdf
    • lekarzspecjalista Do Ari 23.01.11, 00:33
      Ari, to NIE JA NAPISAŁEM:
      Ari skonczyly sie psychotropy?
      Autor: Gość: lekarzspecjalista IP: 173.224.217.* 18.12.10, 08:55
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz
      W czasach komuny etatowym mówca byl prof. Bogdan Suchodolski. Mogl godzinami mówić o wszystkim i o niczym i zaden temat nie byl mu obcy. Tu na tym forum taka sama rolę pełni Ari. Ten gosc jest za...isty. Wie wszystko o kosciele, drogach, odśnieżaniu, leczeniu, komunikacji miejskiej. Pamiętacie jak zaciekle bronił pana burmistrza Wlaźlaka, ktory swego czasu napisał list o wałbrzyskich menelach, którzy psują wizerunek Szczawną Zdroju. Rzecznik prasowy Ari udowadniał na forum, ze meneli miejscowych nie ma a młodzież szczawienska jest lepsza od wałbrzyskiej. Rozumiem, ze masz swoje pogmatwane zycie i czasami braknie lekarstw a wtedy to forum pełni dla ciebie rolę psychoterapeutyczna. Choc żal mi ciebie to jednak nie powiem ci abys wynosił sie na forum Szczawno Zdrój bo byłbym takim samym rasista jak ty. Prosze cie jednak o opamiętanie. Nie wszyscy maja obowiązek byc uczestnikami odreagowan twoich stanów psychotycznych.

Więc piszesz pod zły adres.
      • Gość: fan Ariego to nie mógł być mój ulubieniec Ari IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.11, 00:42
        tamten post to nie pisal Ari
        • Gość: lekarzspecjalista2 lekarzspecjalista2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.11, 01:25
          Nie ma jak to gdy jedzie lekarz okulista do wypadku drogowego, na miejscu lekarz okulista nie wie co zrobić bo to okulista, a pacjent urazowy , to są dopiero jaja. No ale jak by nie patrzeć to lekarz. Po czym można poznać młodego lekarza po studiach? po stetoskopie na szyi, młody lekarz zawsze chce wyrazić to że on jest lekarzem. No ale jeśli ma się rodziców dobrych specjalistów, to nauczą syna młodego lekarza żeby jednak nie nosił stetoskopu i nie ośmieszał rodziny, zapomniałem dodać że młodzi lekarze wchodząc do gabinetu czy pokoju lekarskiego albo do dyżurki pielęgniarskiej często się nie witają z innym personelem, tu też jeśli taki młody lekarz jest z dobrej rodziny z szanowanej rodziny specjalistów ,to potrafi się odpowiednio zachować z klasą , ale często jest tak że nie potrafią. Jeszcze wspomnę o praktykach często jest tak że personel do praktykanta odnosi się na TY co jest bardzo nie kulturalne w stosunku do praktykantów, gdyż taki praktykant nie wyraził zgody na mówienie mu na TY, ale i tu pojawia się kwestia dobrego wychowania i zasady savoir vivru , ale to już dotyczy wszystkich pracowników szpitala, pogotowia , przychodni , są wyjątki gdzie personel zwraca się z szacunkiem do praktykantów , ale to rzadkość. Na zakończenie chciałem powiedzieć lekarzom i innemu personelowi nie ośmieszajcie dobra ludzi medycyny , bo hańbicie dobro specjalistów i dobrych pracowników służby zdrowia .
          • Gość: marita Re: lekarzspecjalista2 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.01.11, 10:44
            ciekawe ile jeszcze nickow nasz lekarzspecjalista zalozy w swej obronie buachaa Filozof!!!!!!
          • lekarzspecjalista Re: lekarzspecjalista2 23.01.11, 10:58
            Dziękuję,
            po pierwsze:piszesz bez sensu, nie wiem gdzie mam nosić ten stetoskop, najwygodniej na szyi,
            po drugie okuliści ze względu na specyfikę urazów ocznych są ogólnie dobrymi urazowcami, mają dość silne nerwy, świetnie szyją,
            po trzecie...
            co prawda ja pochodzę z rodziny wieśniaków, ale i tak dziękuję.
    • lekarkaspecjalistka Re: Szukam autora odkrywczego postu! 23.01.11, 11:02
      :)
    • lekarkaspecjalistka Re: Szukam autora odkrywczego postu! 23.01.11, 11:10
      do lekarzaspecjalista,,,,, --tylko spokoj nas uratuje...
      • Gość: lekarzspecjalista3 Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 11:56
        forum.gazeta.pl/forum/w,168,119652868,121256038,Re_Borelioza_jak_i_gdzie_leczyc_ktos_wie_.html
        trzymam za slowo :-))
        • lekarz.specjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 23.01.11, 12:12
          do '' autora " tematu

Dolnoslaska Izba Lekarska , delegatura Walbrzych - powiadomiona , przypuszczam , ze wiesz co grozi za wydawanie opinii w imieniu srodowiska lekarskiego ?
          • Gość: lekarzspecjalista2 lekarzspecjalista2 do lekarzaspecjalisty IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.11, 12:41
            Mówisz że okulista jadący do wypadku jest dobrym specjalistą , hahaha, to tak jak byś puścił internistę do złamania kości np metacarpale 1. A co do stetoskopu to chodziło mi o to że zakładają stetoskop wtedy gdy chodzą po korytarzach i ten stetoskop jest im nie potrzebny, ale to wtedy chcą pokazać, ale to tak jak mówiłem takie taktyki przejmują młodzi lekarze, a mnie to bardzo śmieszy.
    • Gość: A to czyj post? Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 21:07
      Hemofilia jest skazą krwotoczną polegającą na niedoborze lub całkowitym braku
      jednego z czynników krzepnięcia krwi. Jest chorobą wrodzoną i nieuleczalną.
      Jej najczęstszym objawem są wewnętrzne wylewy krwi do stawów i mięśni, którym
      towarzyszy nieopisany ból i cierpienie. Każdy kolejny wylew powoduje ogromne
      uszkodzenia stawów. Chorzy stopniowo tracą sprawność fizyczną – mają kłopoty z
      poruszaniem się i wykonywaniem prostych, codziennych czynności. Nie mogą
      regularnie uczęszczać do szkoły ani chodzić do pracy. Stawy
      siedemnastoletniego hemofilika przypominają stawy dotkniętego reumatyzmem
      siedemdziesięcioletniego starca. Zapewnienie odpowiedniej opieki medycznej
      może jednak zahamować uszkodzenia. Chory na hemofilię ma szansę prawie
      normalnie żyć, nie odczuwając skutków choroby! Zapraszam do źródła:
      www.hemofilia.of.pl/
    • Gość: NIKT to wiele wyjaśnia ;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.11, 22:16
      Już wiem dlaczego utrudnia się obecnie dostęp do diabetologa rootfl...
    • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 24.01.11, 14:55
      Nadal szukam ....
      • Gość: lekarzpsychiatra Re: Szukam autora odkrywczego postu! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.11, 18:03
        To włoż palca głęboko w dupe i szukaj dalej a napewno znajdziesz.
        • lekarzspecjalista Re: Szukam autora odkrywczego postu! 24.01.11, 22:28
          DRE zalecamy przy podejrzeniu przerostu guczołu krokowego. Jak wytrzeźwiejesz zgłoś się do POZ, tam po jego przeprowadzeniu otrzymasz skierowanie do urologa.
          Ale, uwaga, zatrzymanie moczu występue dość często "po spożyciu".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka