Dodaj do ulubionych

język japoński

29.01.11, 20:31
Witam szukam w wałbrzychu bądź okolicach szkoły językowej z dobrze wykładającym j. japońskim

czy ktoś miał/ma przyjemność uczenia się tego języka ?
proszę o info gdzie warto - a co lepiej omijać :)
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: język japoński IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 23:23
      w globie jest na pewno kurs japońskiego, o innym nie słyszałam, wiem też ze na stronach typu e-korepetycje ogłaszają się ze dwie osoby które skłonne są prowadzić zajęcia indywidualnie bądź w małej grupie. ja również chciałabym się go uczyć ;)
      gdzie warto a gdzie omijać ? hmmm myślę ze nie masz zbyt dużego wyboru, poza tym chyba nie wiele wałbrzyszan się uczy tego języka
      • ptysi3k Re: język japoński 30.01.11, 00:12
        wysłałem zapytanie online do globu grubo ponad tydzien temu ale do tej pory żadnego odezwu, co do korepetycji nie jestem przekonany do tej formy ( chce poważnie podejść do tematu i przygotować się do egzaminów na certyfikaty nihongo noryoku shiken - i szczerze watpie aby jakiś absolwent uniwersytetu mnie do tego przygotwał....

we wro jest polecana szkoła Matsumi, ale nie pogodzę, zjazdów studenckich co weekend, pracy w tygodniu z dojazdami do wrocka 2 albo 3 razy w tygodniu ;/

dlatego szukam czegoś w okolicy
        • Gość: asd Re: język japoński IP: *.play-internet.pl 30.01.11, 11:17
          ja tylko wypisałam to o czym wiem.. szczerze wątpię żebyś znalazł tu coś odpowiedniego ale powodzenia i daj znać :)
        • b.bujak Re: język japoński 30.01.11, 12:05
          ptysi3k napisał:
          > dlatego szukam czegoś w okolicy

zapytaj w Empiku - jak rozmawiałam tam jakis czas temu to był (albo miał być) w ofercie kurs japońskiego - niestety nie wiem na jakim poziomie...
          może juz lepiej zaprzyjaźnić się z jakimś "miejscowym" Japończykiem :)
          • ptysi3k Re: język japoński 30.01.11, 16:46
            kwestia w tym że dowiadywałem się w empiku i nie mają na tyle osób aby wystartować z tym językiem u nas
            • Gość: tamtam Re: język japoński IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 17:13
              jeśli cena byłaby rozsądna to bym się zapisał, ile potrzeba chętnych osób?
              • ptysi3k Re: język japoński 30.01.11, 20:19
                jutro się dowiem ;)
                • Gość: kaja Re: język japoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 20:26
                  jak chcecie sie uczyc to tylko wroclaw albo poznan ewentualnie skejp :) tutaj nikogo dobrego nie ma a ci co są to tylko słówek was nauczą :P a to w internecie znaleźć :P
                  • Gość: AS Re: język japoński IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.11, 22:38
                    Ludzie co wy gadacie. Najlepiej pogadac ze znajomymi z Jap. firm - w strefie W-ch, Żarów tego pełno. Na bank trafi się jakiś tłumacz i korki. A jak będziecie mieli szczeście to Jap. się zgodzi uczyć.
                    Tak najlepiej.
                    Pytanie- po co Wam jednak Jap.?
                    • Gość: gosc Re: język japoński IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.11, 08:08
                      A jak dobrze pomyslicie to Japoncowi z Toyoty dzieciaka zrobicie i wyjedziecie nastale do Japonii. Znam i takie przypadki:)
                      • Gość: blanx Re: język japoński IP: 80.50.177.* 31.01.11, 12:37
                        też byłabym zainteresowana japońskim, a co do Empiku, może udałoby się uzbierać jakąś grupkę osób, np. tutaj na forum? Ile kosztowałby taki kurs? Orientuje się ktoś?
                        • Gość: Natt Re: język japoński IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 17:34
                          ja również jestem chętna, myślę że może się nas tu trochę nazbierać no i oby cena była przystępna!
                          • Gość: aaa Re: język japoński IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:39
                            Ja też bylabym zainteresowana ale wyłącznie profesjonalnym kursem bo ze słownika słówka już znam:)
                          • Gość: japonka Re: język japoński IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.11, 17:39
                            135zł za godzinie kto chętny. Japonka mówiąca po polsku
                            • Gość: aaa Re: język japoński IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:52
                              Halo tu ziemia !:) 135 zł za godzinę? Czemu nie 500?
                • Gość: asd Re: język japoński IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 20:44
                  dowiedziałeś się czegoś?
                  • Gość: bb Re: język japoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 22:02
                    w tojocie pracowała tłumaczka. Miszka gdzieś w okolicach Wałbrzycha i jest oczywiście polką. płynni mówi po japońsku. Może tam warto szukać kontaktu.
    • Gość: Iva Re: język japoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 19:17
      Tlumaczy w toyocie jest kilku, ale z tego co wiem nie bardzo chca uczyc, gdyz taka nauka jezyka japonskiego jest dluga i zmudna.
      • Gość: ania J Re: język japoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 09:38
        mam kontakt do dobrego nauczyciela za godzine bierze tylko 115 zł !! kto zainteresowany ?
        • Gość: yoko Re: język japoński IP: *.de 03.02.11, 11:39
          A Może wyjazd do Nipponu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka