Dodaj do ulubionych

Mobruk pod lupą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 10:02
www.youtube.com/watch?v=36UOaooQXe8
Na razie pod lupą mieszkańców, bo władze po cichu robią swoje.

WAŁBRZYCH SIĘ ZMIENIA - nowe inwestycje Mobruka:
1 - Produkcja granulatu cementowego z odpadów niebezpiecznych na Podgórzu (obok Zakładu Recyklingu i składowiska)
2 - Zakład przeróbki mułów węglowych na Gaju (osadnik i rozbiórka hałdy)
3 - Zakład produkcji "carbomixu" z odpadów niebezpiecznych - spalarnia na Sobięcinie, połączona z dowozem mułów węglowych z Gaju i rozbiórką hałdy na Kosteckiego.

Zanieczyszczenie powietrza, gleby i wód gruntowych, dodatkowy transport prawie 300 ciężarówek na dobę, oto przyszłość Wałbrzycha.
Obserwuj wątek
    • Gość: ale jaja Kolejna superprodukcja „Wasz’a”. IP: 74.63.93.* 31.01.11, 10:53
      Wierzyć się nie chce, że są w Wałbrzychu ludzie którzy udają, że nie wiedzą co się dzieje i dobrowolnie godzą się na degradację miasta, przyśpieszone choroby i śmierć .
      Ten widok z torami to jak wjazd do Auschwitz.
      • Gość: III LO Re: Kolejna superprodukcja „Wasz’a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 11:21
        Ten Auschwitz jest przy Koksowni? chodzi mi o plac z drutem kolczastym? Dlaczego ja nic o tym nie wiem chociaż mieszkamy niedaleko!!! Jak powiem mojemu ojcu, chyba pójdzie tam z siekierą. Pier$$$$ony mobruk!!!
        • Gość: sobęcin Re: Kolejna superprodukcja „Wasz’a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 11:31
          Tak- przed koksownią. Dokładnie na przeciw szkoły.
    • Gość: Ja Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 11:07
      A ja zapytam tyko, czy mieszkańcy Szczawna Zdroju nie widzą tego, że Kruczkowski z Mokrzyckim zamordowai im uzdrowisko ????
    • Gość: zoli Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 16:16
      przydałaby się u nas Erin Brockovich
      • Gość: szkoda słów Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 16:26
        Masz pomysły "zoli" .
        Dzika Polskia to nie USA. Takich Erin Brockovich mamy tu wiele tyle tylko, że tubylcze sądy razem z tubylcami mają to w dupie.
        Przekonasz się o tym po referendum...:)
        • Gość: zoli Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 17:30
          jakoś tu nie widzę takich Erin, wszyscy tylko na forum piszą, ale prawdziwego działania nie widać; ja też taka niestety nie jestem ale nie chwalę się ile to by można zrobić... a referendum pewnie będzie nieważne, bo nie będzie odpowiedniej frekwencji, nie będą się nawet musieli na machloje wysilać ci, którym zależy żeby z referendum nic nie wyszło...
          • Gość: wkurzona Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 19:39
            na referendum trzeba iść i prawidłowo zagłosować, tak, by zablokować te parszywe interesy
          • Gość: bom Re: Mobruk pod lupą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.11, 22:54
            ZOLI !!! Ja latam od półtora tygodnia i kseruję materiały oraz rozdaję w najbliższej okolicy. Proszę nie narzekaj a pochodź po sąsiadach i najbliższych, a zaczep ludzi w sklepie, u fryzjera - zobaczysz ile wiedzą. Pozdrawiam. Małymi kroczkami, ale da się ludziom przekazać informacje o referendum. Mówić, mówić, mówić !!!
            • Gość: mieszkaniec W-cha Za co chcesz zniszczyć Wałbrzych panie K. ? IP: *.vectro.com 31.01.11, 23:07
              Ja w sprawie dokumentu z tego reportażu „Mobruk pod lupą”.
              Widzieliście pieczątkę „Prezydent Miasta Wałbrzycha” a poniżej tekst, gdzie jest napisane, że niby niewiadomo o co chodzi z tą inwestycją Mokrzyckiego i jaki tam ma stanąć zakład?

To niby co, Prezydent Kruczkowski sprzedając hałdę na Sobięcinie nie wiedział po co Mokrzyckiemu ten kolejny teren?! Może myślał naiwniak, że pod plantację kokosów skoro Mobruk to taki kokosowy interes?

Panie Kruczkowski, jesteś „pan” pokrętnym kombinatorem, który znów chce postawić mieszkańców przed faktem dokonanym, tak jak to miało miejsce ze składowiskiem odpadów niebezpiecznych na Podgórzu.
              Konsekwentnie i z premedytacją dąży „pan” do zniszczenia Wałbrzycha i dlatego uważam „pana” za wroga publicznego numer jeden dla tego miasta i całego środowiska .
    • Gość: w-ch Re: Mobruk pod lupą IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.02.11, 01:14
      3x Tak dla Walbrzycha i Walbrzysza!!!!!!
      13 lutego REFERENDUM - koniecznie wezmy wszyscy w nim udzial i zaglosujemy. !!!!
      • Gość: obca ale ur,w Wch Re: Mobruk pod lupą IP: *.vectro.com 01.02.11, 20:04
        Z mojej obserwacji wynika że to forum odwiedza około 100 osób z tego połowa jest albo za tym żeby Wałbrzych truć albo się tym nie przejmuje .
        Naprawdę jestem bardzo szczęśliwa, że tam nie mieszkam a dokument z tego reportażu naprawdę daje dużo do myślenia. To niewiarygodne zeby prezydent miasta nie wiedział co ma być bydowane w jego mieście. Tak przynajmniej jest tutaj gdzie ja mieszkam.
        • Gość: bom Re: Mobruk pod lupą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.11, 21:44
          Kruczkowski doskonale wie co ma być budowane - to jest świństwo najwyższych lotów. W Auschwitz weszli do komory i był spokój, a my będziemy tu zdychać !!!
          Ciekaw jestem jak daleko sięga ludzka cierpliwość w Wałbrzychu, bo Egipt to byłoby za mało na te machloje!
          • Gość: ha...ha! Re: Mobruk pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 21:57
            A widziałeś te tory na filmie do przyszłej spalarni ????
            Toż to Auschwitz-Waldenburg jak w ryj strzelił.
            • Gość: gosc Re: Mobruk pod lupą IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.02.11, 07:45
              Roznica jest taka, ze w Egipcie czy tez Tunezji ludzie potrafia sie zjednoczyc i wyjsc na ulice, a Polaczki jak to Polaczki, jeden drugiego by sprzedal i zgnoil, nie ma w nas solidarnosci i zapewne dlugo nie bedzie, a pojedyncze jednostki gowno moga.
    • Gość: grrr Re: Mobruk pod lupą IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.02.11, 21:05
      Takiego wybiórczego zmontowania materiału z dodaną na koniec wypowiedzią pseudo ekologa pani mgr dawno nie widziałem i nie słyszałem.
      • Gość: do grrrr Re: Mobruk pod lupą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.11, 21:29
        To przejdź się do hospicjum na Piaskowej Górze nie oglądaj chorych, ale spytaj się o ruch chorych(zwiększyły czy zmniejszyły się przyjęcia) urzędasie????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka