Dodaj do ulubionych

Podziękowanie!

07.02.11, 22:22
Witam po przerwie,
dziękuję wszystkim, którzy przychodzą i oddają krew.
Dla naszych chorych zebralismy dziś prawie 30 litrów w samym Walbrzychu!
Myślę, że hałaśliwi "forumowicze" nie zniechęcili tych, którzy są prawdziwymi ludźmi honoru.
Do tego dla domu dziecka zebralismy czekolady z naszego przydziału. Koszyk wystawiony!
Obserwuj wątek
    • Gość: B+ Re: Podziękowanie! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.11, 22:25
      9 litrów - naganiaczu i nie pyskuj więcej
      • braciakrwi Re: Podziękowanie! 07.02.11, 22:34
        O ile wiem Twoja (zalana zółcią) B+ nie jest obecnie potrzebna, zapraszają nadal 0 i wszystkie minusy.
        • Gość: do braciakrwi.... Re: Podziękowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:18
          Co ty opowiadasz kazda grupa jest potrzeba, nie wybieramy w stacji czy potrzebujemy (+) czy (-) kazda grupa grwi jest bardzo potrzebna .

• Gość: Wałbrzyszanin Re: Podziękowanie! IP: 90.156.117.* 07.02.11, 22:34
      Won szmaciarzu z tego forum!
      • braciakrwi Re: Podziękowanie! 07.02.11, 22:45
        Podziękowanie nie do ciebie, tylko do ludzi, którzy przyszli oddać krew. Jak ty będziesz lezal w szpitalu, na przykład pokieraszowany jak Kubica to też tą krew od kogoś dostaniesz.
        Za darmo!
        Nam nikt za oddawanie krwi nie płaci.
        Odkąd bliska mi osoba zmarła bo nie było dla niej krwi, staram się pomóc.
        Zaangazowanie w pomoc dla innych (zupelnie bezinteresoene) to na forum niemile widziane zjawisko.
        Tu się wylewa złosliwosci i leczy kretynskie kompleksy.
        Nie wierzę, ze wolisz czytać o dami, wypociny kumbaki czy inne pier.y.
        Ty po prostu nie myślisz o sobie. Pamiętaj baranie ze barania krew ci nie pomoze. Musi być ludzka (niestety) żebyś mógł do konca życia rzygac złością bo ktos ciebie uratował!
        • Gość: B+ Re: Podziękowanie! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.11, 23:00
          naganiacz rób swoje ale nie wdawaj sie w dyskusje i nie pyskuj. Podjade tam kiedyś oddać to sie zapytam coś ty/a za jedna to pogadamy sobie. Oczywiste jest, że krew sie powinno oddawać, co też robiłem regulanie, ale na dzień dzisiejszy jakoś zniechęcony jestem całą służbą zdrowia i to jest główny powód chyba mojej jak to określasz pełnej żółci B+ ;)
          • braciakrwi Re: Podziękowanie! 08.02.11, 00:13
            Co za chamstwo wokoło!
            • Gość: mezz Re: Podziękowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 06:59
              braciakrwi napisał:

> Co za chamstwo wokoło!

w koncu trzeba sie bedzie rozliczyc ...

pomyślałeś o tym ?
      • Gość: do kogo piszesz Re: Podziękowanie! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.11, 23:13
        cioto?
        • Gość: do ciebie Re: Podziękowanie! IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 23:31
          PARÓWO!
          • Gość: ;) Re: Podziękowanie! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.11, 23:39
            parówą to cie stary przy gościach po czole masował ;)))
            • Gość: :) Re: Podziękowanie! IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 23:45
              kładź się już spać gimnazjalisto, bo rano trzeba wstać
              • Gość: dodo Re: do brata juchy IP: *.centertel.pl 08.02.11, 11:24
                Napisz lepiej, braciszku , jak się marnuje pobrana krew, pewnie tez słyszałeś cos o tym?
                • braciakrwi do brata skąpca 08.02.11, 17:53
                  Okolo 10-20 osób miesięcznie z grupą AB+ i kilka z B+ powinno być odesłane z kwitkiem. Na spotkaniu z dyrekcja byla mowa o przekonywaniu dawców by pamiętali o biorcy a nie oddawali krwi dla wolnego albo dla paczki zywnościowej.
                  Organizatorzy starają się przekładać oddawanie krwi przez tych ludzi na okres kiedy wzrośnie zapotrzebowanie. Mamy z tym duże kłopoty, bo organizując zbiórkę musimy odradzać takim dawcom przyjście a oni traktują to jako nieuczciwe.
                  Zrozumienie przez dawcę dla kogo oddawana jest krew jest kluczem do sukcesu - oszczędnego pobierania krwi i pobierania krwi w okresie poprzedzającym zwiekszone potrzeby stacji i banków krwi. Taka jest nasza, PCK, wolontariatu - rola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka