Dodaj do ulubionych

Latawiec czy Sokołowski? pomocy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 13:41
Witam serdecznie
Dostałam dziś skierowanie na wycięcie 3-go migdałka oraz podcięcie pocznych u mojej 4 letniej córki. Proszę o opinię gdzie najlepiej wykonać zabieg w-ch czy w latawcu świdnickim.
Może któraś z mam, podpowie jak przetrwać taki zabieg, jak dziecko go znosi...
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • fizjo01 Re: Latawiec czy Sokołowski? pomocy 10.03.11, 13:54
      Jak najbardziej polecam ci Latawiec, mój synek (6 lat) miał własnie tam 14 lutego wycinane migdałki i podcinanie bocznych. W szpitalu lezal 3 dni. Zabieg jest w znieczuleniu ogolnym ( dużo wygodniejsze dla maluszka ). Synek zniosł zarówno zabieg jak i pobyt w szpitalu bardzo dobrze. Przed zabiegiem dostał tabletke po ktorej był na wszsytko obojetny i spokojny.
      • Gość: Magda Re: Latawiec czy Sokołowski? pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 14:05
        A jak zniósł stan po zabiegu? czy bardzo bolalo choćby przełykanie śliny? Proszę powiedz mi jeszcze czy kiedy pocinają dziecku boczne migdałki, ma zakladane jakieś szwy, które potem ma ściągnae? czy poprostu rana się goi sama?
        Możesz mi jeszcze podpowiedzieć jak przetrwać taki zabieg? w sensie co zabrać dla dziecka, do picia jedzenia.. zabawy? Tak orientacyjnie coś co jest przydatne.
        • fizjo01 Re: Latawiec czy Sokołowski? pomocy 10.03.11, 14:27
          Nic go nie bolalo,tzn nic mocno, wiadomo lekki bol byl ale nie narzekal na niego.Po zabiegu byl lekko ospaly ale nie wymiotowal nic. Wiadomo po zabiegu przez kilka dni zalecane jest podawanie lekkich rzeczy miekich nie drazniacych gardelka. Maly moj bawil sie tam z dziecmi wiec nie narzekal ze mu zle czy cos w tym stylu.
          O nic sie nie martw, opieka bardzo dobra, przed zabiegiem rozmowa z anestezjologiem.Proponuje pojechac i zapisac sie na termin zabiegu,mysmy zapisywali sie we wrzesniu 2010 i dostalismy termin na polowe czerwca 2011, ale pod koniec stycznia zadzwonilam do ordynatora czy by mozna przyspieszyc jakos termin bo maly mial coraz wieksze klopoty. I jakos udalo sie bo 14 lutego juz bylismy na oddziale.
          • Gość: dolny śląsk pacjent IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 20:23
            nie polecam latawca opieka straszna nie można doprosić się o nic , chorzy czekają po kilkanasie minut na pielęgniarki lub inny personel szpitala, już nie wspominam jak drą mordy na ludzi w Latawcu , a byłam w szpitalu na piaskowej w Wałbrzychu nie wiem czy to sokołowski ale lekarz był bardzo miły i sympatyczny w stosunku do dziecka i pielęgniarki to samo były miłe , w ogóle do wałbrzycha przyjeżdżają ludzie z dolnego śląska , ja się dowiedziałem o tym szpitalu od znajomej i każdy mówi że latawiec odbiega od rzeczywistości
            • Gość: hlj Re: pacjent IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 20:41
              dwa lata temu syn miał usuwany migdał w Latwcu, w znieczuleniu ogólnym.Zabieg trwał20 min, w sumie 5 godz spedził w szpitalu ,żadnych powikłan,operował dr Czesak.
              • Gość: swidnica Re: pacjent IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 21:22
                jestem swidniczanka i nie polecam Latawca
                • Gość: mama Re: pacjent IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 23:06
                  moja córa 5 lat miała w Wałbrzychu na ul. Batorego super opieka, znieczulenie miejscowe, więc nie obciąża serca, i bardzo szybko dziecko dochodzi do siebie, polecam Wałbrzych
                  • Gość: oli Re: pacjent IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 13:56
                    na batorego szpital jest piękny to specjalny oddział dla dzieci nawet mają karetkę specjalną dla dzieci na całe byłe województwo wałbrzyskie, nawet była minister kopacz w wałbrzychu i wypowiadała się dobrze o szpitalu dziecięcym i górniczym, oraz pytała matki jaka jest opieka i mówiły że bardzo dobra.
    • Gość: wch o to dowód prestiżu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 14:11
      www.tvwalbrzych.pl/site/2010/03/01/serwis-informacyjny-01-02-2010-2/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka