lekarzspecjalista 20.03.11, 20:57 Oto wiadomości wprost ze źródła:www.satan.pl/filozofia.php Osoby o IQ poniżej 100, tzn., nie potrafiące zrozumieć wyrażenia: syntaktyka, proszone są o unikanie tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lekarzspecjalista Re: Satanizm 20.03.11, 21:10 smakowity kawałeczek tego tortu: Oryginalny Szatan nie był wcielonym złem. Był przeciwnikiem i oskarżycielem. Tym, który pomagał Bogu nie popaść w stagnację i zbytnie samouwielbienie. Tym właśnie jesteśmy My. Sataniści. Śmiejąc się z obłudy i zakłamania wszelkiej maści przewodników stad, którzy chcą, by ich funkcja Naczelnego Barana była niekwestionowana i nie podlegała dyskusji. Ale to nie przejdzie. Głos z tylnych szeregów zawsze będzie się odzywał, nie pozwalając spokojnie spać. Jesteśmy poza stadem - ale jesteśmy ludźmi, którzy przez swój idealizm i dążenie do perfekcji doznają estetycznej wręcz przykrości patrząc na społeczne samozakłamanie, powszechnie panującą obłudę i elementarny brak Jakości. Jesteśmy przeciw. W dodatku nas to bawi. Przez stworzenie tej witryny bierzemy udział w przedstawieniu, jako siła Rozumu i Świadomości, pochodnią Lucyfera korygując ciemność, w którą, drodzy członkowie społeczeństwa, wpędzają was wasi przywódcy. Nie, nie musicie nam dziękować - nie robimy tego dla was. Robimy to dla siebie. co wy, Wałbrzyska elita internetu i "Forum" GW na to? Pewnie nawet nie wiecie skąd się wzięła GW. błeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Satanizm IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.03.11, 21:36 i jeszcze jedno Uważam że lepiej (mimo iż zło naprawdę pociąga ) było by gdybyś pokazał link do strony która mówi o naszej dobrej naturze. Propagowanie tego typu stron jak i umieszczanie teorii i pewnych filozofii ludzi takich jak Lavey nie sprowadza do niczego dobrego prawda ? mimo iż zło naprawdę pociąga - wciąga ! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Satanizm 20.03.11, 21:50 Ależ bardzo proszę: Czy aby być człowiekiem moralnie dobrym, należy żyć zgodnie z naturą, czy raczej, wręcz przeciwnie, trzeba wznieść się ponad prawa dyktowane przez naturę? Jeśli pozytywna odpowiedź na obydwa człony powyższej alternatywy może okazać się słuszna, to dlatego, że termin "natura" - podobnie jak już w greckiej starożytności termin "physis" - mieni się wielością znaczeń. Próby teoretycznego okiełznania "natury" stały się do tej pory źródłem wielu artykułów i książek. Niniejsze rozważania nie są taką próbą. Ich zamierzeniem jest uchwycenie tego znaczenia słowa "natura", jakie przybiera ono w kontekście ostatniego nauczania Jana Pawła II o dobru moralnym i prawie naturalnym. Dzięki spotkaniu z tekstem Encykliki ukaże się też może w nowym świetle prawda o naturze osoby ludzkiej. www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TM/wokol_veritatis7.html „Moja podstawowa hipoteza brzmi, że każdy z nas ma w sobie inną mieszankę Boga i diabła. Jej rodzaj do pewnego stopnia przesądza o naszym charakterze” – mówi Chyra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Satanizm IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.03.11, 21:28 Chwała Ci za to O ! Założycielu tego tematu za fakt iż twój celownik religijno-sekciarski nie padł w stronę "skażonych śliną , kamieniami , wulgaryzmami i jadem świadków J." katolików . zrozumieć wyrażenie: syntaktyka - to niełatwe zadanie , może uczonym człowiekiem nie jestem , ale obok mnie siedzą takie 2 osoby.Niewiedzą co to za słowo.Oczywiście wujek google pomoże :) Chyra mówi mądrze , razi mnie jednak sformułowanie "inna mieszanka Boga" ..może prościej by było inna mieszanka dobra i zła - jak widać to też nie brzmi dobrze. Zapewne każdy z nas ma w sobie dobro jak i zło ..czy każdy z nas inne ? często jesteśmy do siebie podobni ...jednak faktycznie wiemy ( mam nadzieje) co jest dobre a co złe. Odpowiedz Link Zgłoś