Dodaj do ulubionych

zaśmiecone centrum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 22:57
Chciałam poruszyć sprawę zaśmiecenia centrum. Ostatnio szłam na działkę idzie się na nia od ul. mickiewicza w górę od dawnej "trojki" w stronę słowiczej. Poszłam tam pierwszy raz od zimy i byłam w szoku. Droga która prowadzi na działki to jedno wielkie wysypisko śmieci, nie widziałam jeszcze tyle smieci i pustych butelek nigdy na drodze co jak co leśnej- z reszta na żadnej innej! To chyba tylko w wałbrzychu sie może zdarzyć!!!!! Kolejna sprawa to brak miejsca w centrum w którym można gdzies wyjść z dzieckiem mam na mysli plac zabaw. I nie mówię o tym cudownym miejscu ktore tak hucznie oglaszali jako plac zabaw na ul kościelneż- bo dla mnie to kpina, mówię o placu z prawdziwego zdarzenia, ogrodzonego, zielonego i dla dzieci a nie na parkingu w smrodzie spalin. Czy tak ciężko jest takie miejsce stworzyć?! jest tyle miejsc które by się nadawały do tego, wejscie od strony przedszkola na ulicy mickiewicza do parku jest- tylko co z tego jak tam jest tona smieci, skupisko pijaków obalajacych browar lub cos innego, strach tam wejść- a przecież to centrum!!!!!!!!!! Nie wiem dlaczego to nie rusza prezydenta, dlaczego tak cięzko zatrudnic chociażby więźniów zeby posprzatali ten syf i stworzyć mile miejsce dla dzieci i nie tylko. Nie wiem gdzie mozna to zgłosic oprócz prezydenta dla którego jak widac nie jest to problem. Czy ktos ma jakies pomysły? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: zaśmiecone centrum IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.04.11, 23:56
      do straży miejskiej
    • Gość: spakowany Re: zaśmiecone centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 00:14
      Dlaczego to nie rusza prezydenta? Bo ma ważniejsze sprawy na głowie. Rozpieprzył Miejskie Przedsiębiorstwo Oczyszczania i oddał wszystko do niemieckiej ALBY, która jest zainteresowana wożeniem toksycznych odpadów do Mo-Bruka, a nie sprzątaniem miasta. Utrzymanie porządku jest zadaniem własnym gminy, wystarczyłoby postawić kosze na śmieci, a większe odpady odbierać chociaż raz w tygodniu za darmo. Wychodzi o wiele taniej, niż sprzątanie syfu w lasach i parkach. Człowieka kształtuje otoczenie. W kościele, teatrze, galerii, zadbanym parku - nikt nie śmieci, bo głupio. We wszechobecnym chlewie ludziom jest wszystko jedno gdzie rzucą papierek. Na tym to polega. Trzeba pogonić z chlewa wieprze i dopiero brać się za sprzątanie. A u nas wieprz robi akcję sprzątania chlewa. Paranoja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka