Dodaj do ulubionych

odwoluja prezesa wpwik

IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 17:53
walbrzychfakty.pl/2011/04/14/odwolaja-prezesa/
Co wy na to??? Ktos cos wie wiecej ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Rebel Yell Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:59
      Lepiej pozno niz wcale, ciekawe kto dostanie stolek.
      • Gość: urka Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 18:58
        Rebel Yell - brak aplikacji.
        • Gość: custome Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 19:20
          Obecny prezes Głąb dostał się na to stanowisko bez konkursu. Nawet nie kwapił sie o aplikacje. Został powołany odgórnie jak wiele osób, które zapisały się do PO. Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem platwormy, jednak to co dzieje się w miejskich spółkach prosi o pomstę do nieba.
          Kierowcy MPK jeżdżą z chorągiewkami w ramach protestu. Ich spółka też rozrosła się o wielu partyjnych kolegów. Mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości uda się nam wyplenić polityków ze spółek. Oby tylko mieszkańcy byli po naszej stronie.
          • Gość: wyborca Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:37
            Jestem bardzo za porządkiem w spółkach i czas pogonić polityków, nierobów i nieudaczników, któży oprócz tego że z racji przynależności do jedynej słusznej POlitycznie partyjki decydują o ludkim bycie, nie zwracając uwagi jakie ich decyzje mają skutki na byt szaregi robola. POgonić to bractwo wzajemnej adoracji na zasiłki do PUPy.
            • Gość: olo Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:54
              slyszalem ze przesadzono juz losy prezesow w mpk i mzb, ireczek ma poleciec w ciagu miesiaca, a grazynka w czerwcu pewne zrodlo z kregu ratusza
              • Gość: piszpantu Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.04.11, 19:58
                czekam na prezesa mpk.
                • Gość: Brat Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 20:41
                  Jesteście w błędzie uważając, że politycy z ratusza czy związku wodociągów odpolitycznią spółki miejskie. Wyścig szczurów, pasożytniczy układ PO-SLD-PiS to jeszcze nie kanibalizm.
                  On nas zeżrą nie sami siebie. Spokojnie ...
                  • Gość: custome Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 22:29
                    z tego co wiem, prezes zaczął zwalniać ludzi (nie przedłużać umów). Zaczął ingerować w układ zbiorowy w dodatku nie chciał rozmawiać ze związkami zawodowymi. Został zgłoszony do inspekcji pracy, może inspekcja coś wykryła. Nie wiem, cieszy mnie tylko to, że ludzie się jednoczą przeciwko nieuczciwości w zakładzie.
                  • Gość: bratPIT Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:39
                    > pasożytniczy układ PO-SLD-PiS

A ja mam dziwne uczucie, że to przyszli wisielcy.
          • Gość: Kuba Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.04.11, 22:50
            Custome: Nie chrzań. Konkurs był, startowało kilkunastu kandydatów. Kiedy ludzie na tym forum zaczną brać odpowiedzialnośc za swoje posty?
            • Gość: wkur.wiony Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.centertel.pl 14.04.11, 23:41
              Słuchaj no gnoj.ku powyzej, co mi po wiedzy o jakichs zasranych konkursach. Jednego jestem pewien i nikt mi nie wmówi: cała obsada spółek miejskich + urzędasy to pasożyty na łonie zwykłych , okradanych ludzi. Do odstrzału.
            • Gość: luz Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 09:47
              Głąba powołano powołano w noc poprzedzającą nominację, bez jego uczestniczenia w konkursie.
              Kruszyński- pewniak i swój też był zaskoczony.
              • Gość: Rebel Yell Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 10:40
                > Kruszyński- pewniak i swój też był zaskoczony.

No chyba nie mowisz o tym Kruszynskim, koledze Bulmistrza i Sw Tomasza ?
    • Gość: Prawda Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 07:14
      Najwyższy czas odwołac tego pana. Wielkie zadufane w sobie PANISKO, buta i pogarda dla ludzi, dbałość tylko o swój dwór i wielka rozrzutność dla prywatnych korzyści itd itp... szkoda słów....
      • Gość: Rebel Yell Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 07:51
        "Sam Piotr Głąb oprócz stanowiska, nie straci finansowo na tych zmianach. Jest radnym powiatowym. Bez zgody Rady Powiatu nie może być zwolniony z pracy. Po utracie stanowiska prezesa, spółka musi go zatrudnić i zagwarantować wynagrodzenie jakie otrzymywał piastując funkcję szefa WPWiK. W 2010 roku za swoją pracę Piotr Głąb otrzymał ponad 180 tysięcy złotych."

www.wiadomosciwalbrzyskie.pl/3621,aktualnosci.prezes.do.wymiany..html
        Podobno prezeska MZUK-u tez w tym roku sie zegna. Jak to sie wszystko ma do tych slynnych premii ?

www.gazetawroclawska.pl/fakty24/295356,walbrzych-awantura-o-nagrody-w-spolkach-miejskich,id,t.html?cookie=1
        www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,5818
        • Gość: Prawda Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 10:52
          W tej sytuacji to chyba rada powiatu powinna jednogłośnie zagłosować za odwołaniem...
          prawo dopuszcza takie postępowanie...
          • Gość: bb Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:51
            Ludzie jakie prawo , widzieliśmy je po pierwszej sprawie o wybory. Prawo chroni ich bo to ich prawo nasze to taczka dla nich. Bo chamstwo trzeba brać chamstwem, nie ma innej rady.
    • Gość: ktos Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.04.11, 15:11
      Myślę, że wielu fachowców z wielkimi kompetencjami z tego forum może zgłosić swoją kandydaturę i może zacząć wcielac w życie swoje pomysły :)
      A tak na poważnie to gosciu z tego co wiem nie za bardzo interesował się losami WPWiK - ponadto ma przerost zatrudnienia i nic z tym nie robił a wręcz przeciwnie zatrudniał znajomych - ale to tylko podobno!!
      • Gość: qwerty Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 15:29
        "Nie myślę, aby w tym konkretnym przypadku mogło dojść do wyłonienia nowego prezesa w drodze konkursu. Po prostu nie ma na to czasu, a problemów do rozwiązania bardzo dużo- przekonuje Waldemar Kujawa."
        www.wiadomosciwalbrzyskie.pl/3621,aktualnosci.prezes.do.wymiany..html
        Czyli znowu stanowisko dostanie swój...
        • Gość: M7 Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 17:00
          Chcą go odwołać bo upomniał się o należne WPWiK pieniądze od gminy Świebodzice, bagatela 7 milionów zł. Zdaniem przewodniczącego Mielniczuka (ucznia Ewangieluka) koszty te pokryją mieszkańcy Wałbrzycha no i przytaczani przez niego pracownicy WPWiK.
          Koszt utrzymania Biura Związku Wodociągów i Kanalizacji na utrzymanie aparatu partyjnego PO i SLD rośnie intensywnie, spłata odsetek z zaciągnietych kredytów na niedokończone inwestycje również, koszty aktywu wyborczego to temat oddzielny ale nie bez znaczenia.
          • Gość: poinformowany doM7 Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.04.11, 18:03
            Ale pojechałeś - ten prezes to jedna wielka porazka - nic nie szło wewnątrz i na zewnątrz załatwić- wiecej na chorobowym niż w pracy, a jak już w pracy to nikogo nie przyjmował jakiś AMOK - może w końcu się coś zmieni w tych wodociągach, i jeszcze zamiast szukac oszczędniości to sukał kosztów jak największych - gosć to porażka!!!
    • piotr-k-wielki Re: odwoluja prezesa wpwik 15.04.11, 18:09
      Dla przypomnienia wszystkim zainteresowanym,Piotruś od Głąbów miał zrobiony pakiet przy kupowaniu głosów ,razem z Ewangeliukiem.Sprzątamy nasze podwórko.Who Next?
      • Gość: M7 Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 19:35
        Tylko, że to sprzątanie polega na klasycznym "zamiataniu pod dywan" z zacieraniem śladów i efektem "kozła ofiarnego" ot taka kosmetyka dla gawiedzi.
        A , jeszcze jedno, z typową dla faszystów i bolszewików odpowiedzialnością zbiorową.
        • Gość: sprzątacz Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 22:44
          Jak się wam nie podoba sprzątanie, no to trudno i hurt wam w detal. Miejcie syf dalej.
          • Gość: aa Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 22:55
            Sprzątanie tej stajni jest jak najbardziej potrzebne, tylko skąd wziąć uczciwych, któży zastąpią nieuczciwych nierobów? Wałbrzych jest ubogi w ten typ ludzi, a może mi sie tak tylko zdaje?
            • Gość: custome Re: odwoluja prezesa wpwik IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.11, 02:23
              do Kuby: Z pełna odpowiedzialnością piszę: Prezes Głąb nie brał udziału w konkursie na prezesa, został wytypowany przez kolegów z partii.
              Nie wiem kto zostanie nowym prezesem, wiem tylko, że związek gminny którym rządził Ewangeliu jest w opłakanym stanie i chcąc spłacać swoje długi za niegospodarność, ściąga coraz więcej pieniędzy od WPWiK, czyli płatników za wodę. Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że gdyby związek między gminny nie zawłaszał pieniędzy od WPWiK, woda była by dużo tańsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka