Dodaj do ulubionych

Wild atakuje Piaskową

IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 11:42
Jest niedziela ludzie idą do kościoła a Wildowska ekipa zaśmieca Piaskową. Roznoszone są listy od pana Patryka których i tak nikt nie ma ochoty czytać. Czy nie lepiej panie Wild pomodlić się w niedziele? Mieszkańcy Piaskowej już pana znają niech pan wyluzuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: NW Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 11:49
      A was biedaki z ssp.dialog.net nawet w niedzielę zagonili do roboty w sztabie Szełemeja?
      A to bezbożnicy, ten Wylandowski i reszta Biura Patologii Miasta.
      Nie martwcie się, promocja waszego niezależnego kandydata trwa
      www.youtube.com/watch?v=7gqUxeDw-ko
      • Gość: redemptor Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.146.210.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.11, 11:56
        Szełemej ma Dialog, Wild TP, a reszta walczy o sieć Biedronki.
      • Gość: wałbrzyszanin Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 12:07
        Gość portalu: NW napisał(a):

> A was biedaki z ssp.dialog.net nawet w niedzielę zagonili do roboty w sztabie Szełemeja?

Różnica jest taka, że ja sobie klikam w ciepełku, obok stoi kawusia i jest całkiem przyjemnie. I co najważniejsze to nie moja praca, tylko czysta rozrywka :) Natomiast ty zagoniłeś biednych ludzi do pracy w niedziele, w deszczową i burzową pogodę. I można tu użyć parafrazy: a was biedaki z neostrady nawet w niedzielę zagonili do roboty w sztabie Wilda? A to bezbożnicy, ten Wild i reszta ...
        • Gość: NW Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 12:20
          Gość portalu: wałbrzyszanin napisał(a):
          > a was biedaki z neostrady nawet w niedzie
          > lę zagonili do roboty w sztabie Wilda? A to bezbożnicy, ten Wild i reszta ...

Robimy to z poczucia obywatelskiego obowiązku, żeby ocalić mieszkańców przed Wielkim Czarownikiem (w skrócie WC). Wystarczy 8 lat szamba, pora zacząć żyć normalnie.

• Gość: wałbrzyszanin Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 12:33
            Przypisywanie 8 lat szamba Szełemejowi to już nawet nie jest nie fair. To czyste kurestwo. Wild, ty albo sam maczasz palce w tym szkalowaniu, albo nie potrafisz ogarnąć swołoczy, która ci odwala niedźwiedzią przysługę takimi paszkwilami. Ale to dobrze. Im więcej takich ciosów poniżej pasa, tym gorzej dla ciebie. Życzę ci sromotnej porażki w wyborach.

:)
            • Gość: NW Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 13:20
              Wy ssp.dialog. net macie spore problemy ze zrozumienie tekstu. Zapoznaj się z dowodami na proponowane przez Szełemeja "nowe otwarcie", czyli kontynuację szamba.
              www.youtube.com/watch?v=7gqUxeDw-ko
              Wild nie jest sam. Myślących ludzi jest w Wałbrzychu więcej, niż podejrzewacie. I wcale nie żyją tylko w wirtualnej rzeczywistości, jak twój Wielki Czarownik sądzi.
              • Gość: wałbrzyszanin Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 13:46
                Zaręczam ci, że w uczciwej walce pozostaniesz daleko w tyle. Właśnie dlatego, że myślących ludzi w Wałbrzychu jest więcej, niż przypuszczasz, a tobie pozostaje tylko kopanie po jajach.
                • Gość: Paweł Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.180.83.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.11, 13:57
                  to dla ciebie dziwne, ze ktos za darmo moze w niedziele pracować. To są właśnie wolontariusze, całym sercem za Patrykiem. Nie zrozumiesz, bo u was kazdemu trzeba płacić: tobie za plucie jadem, mlodziezy za robienie tla w konferencjach p.o. Boli cie, ze to listy Wilda jako pierwsze trafiaja do Wałbrzyszan.
                  • Gość: Teraz zdecydowana Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.rev.netart.pl 03.07.11, 14:31
                    Gość portalu: wałbrzyszanin napisał(a):

> Przypisywanie 8 lat szamba Szełemejowi to już nawet nie jest nie fair. To czyst kurestwo.
                    > Wild, ty albo sam maczasz palce w tym szkalowaniu, albo nie potrafisz ogarnąć swołoczy...
                    ---------------------------------------------------------------

Oto stosunek działaczy PO do społeczeństwa:
                    Kto nie jest z nami ten jest: „ kurestwo i swołocz”.
                    Do tej pory wahałam się na kogo oddać swój głos w wyborach na prezydenta Wałbrzycha.
                    Dzięki osobie działającej pod IP: ssp.dialog wiem teraz, że nie oddam głosu na Szełemeja popieranego przez takich zwyrodnialców i wykolejeńców .
                    Dziękuje ci internauto z pod IP ssp.dialog za to, że otworzyłeś mi oczy.
    • Gość: matka Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 14:46
      Coś nieprawdopodobnego, cuda się dzieją
      walbrzychfakty.pl/2011/07/03/ogrodek-jordanowski-stal-sie-modny-wybory-coraz-blizej/
      • Gość: whatever Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.07.11, 14:53
        No, no... widze, ze Szelemej skutecznie podaza krokami Wilda, co zreszta jest ku korzysci mieszkancow. No panie Wild, ciezka praca przed panem.
        • Gość: młody Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 15:25
          Życie. Wild skopiował pomysły mieszkańców jako swoje, a Szełemej pomysły Wilda wprowadza w obieg. Nawet mi się to podoba. Co następne, panie Patryku?
          - Może jakiś nowy Orlik?
          - Może jakaś ścianka wspinaczkowa w mieście np. na Tytusie?
          - Może wreszcie ktoś tam zrobi kawiarenkę na szczycie wieży wyciągowej?
          - Może w porozumieniu z panią Niewiedział (PAKT) zrobić punkt widokowy na wieżach wyciągowych Chrobry? To kapitalny punkt i jestem pewien, że była by to atrakcja.
          - Może w ramach rewitalizacji Podgórza przywrócić do życie tamtejsze dawne kąpielisko?
          - Może postawić wieżę widokową na Borowej, Barbarce i Niedźwiadkach? U Czechów pełno takich rodzynków.
          - Może powycinać drzewa stojące poniżej Harcówki i ponownie uczynić z tego miejsca świetny punkt widokowy na starówkę?
          - Może na terenie dawnej koksowni "Mieszko" zrobić tor kartingowy lub coś dla zwolenników jazdy terenowej? Ja wiem, że Mobruk blisko, ale chyba już niedługo ;)
          - Był tu kiedyś na forum pomysł, żeby w mieście poustawiać jakieś figurki wzorem wrocławskich krasnali. U nas by się to nazywało Gwarkami, raczej nie było z żeliwa bo to towar chodliwy. Pod ratuszem stał by gwarek "ratusznik" - nie mylić z Markiem, pod Starą Kopalnią "thoreziak", na dworcu Miasto - "kuracjusz" - w nawiązaniu do historii.
          - w porozumieniu z panią Obelindą wprowadzić nakaz malowania elewacji w kolorze tylko i wyłącznie zielonym, bo w końcu mamy "zielone miasto", przynajmniej w samym centrum
          - przy ważniejszych obiektach ustawić duże tablice informacyjne ze zdjęciami i opisem (to chyba widziałem w programie Wilda). Posuńmy się dalej i poustawiajmy te tablice nawet tam, gdzie obecnie stoją rudery z sypiącym sie tynkiem. Skąd turysta ma wiedzieć, że przy Wrocławskiej stoi budynek, w którym mieściła się pierwsza w Europie mechaniczna przędzalnia lnu, a budynek "Chemii" na Szczawienku to dawna fabryka porcelany Ohma?

Panowie Wild i Szełemej! Wio do wspólnego galopu ku uciesze wyborców.
          • Gość: ? Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 15:54
            Gość portalu: młody napisał(a):
            > Życie..........
            No i dobrze prawisz.
            Liczysz jednak na to, że ślepcy, którzy przez ponad 8 lat nie przejrzeli na oczy, nagle odzyskają wzrok?
            Może więc zamiast spodziewać się cudu, lepiej od razu wybrać kogoś pełnosprawnego. Co?
            • Gość: młody Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 16:00
              Zamiast warczeć skorzystaj proszę z kilku w/w pomysłów i szybko poszerz o nie swój program wyborczy. Możesz je nawet uznać za swoje, byle by tylko Szełemej je zrealizował.
              Zdrówka życzę, bo po tej bieganinie w deszczu pewnie już ci z nosa świeczki wiszą ;)
              • Gość: ? Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 16:03
                Z całą pewnością nie miałem ciebie na myśli...
                • Gość: młody Cmentarz !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 17:26
                  Następny spot wyborczy Patryka Wilda powinien odbyć się na terenie bardzo zaniedbanego cmentarza żołnierzy armii radzieckiej na Gaju :)
          • 57jurand Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja 03.07.11, 16:50
            Do mlodego. Oto kolejne pomysly wykorzystac byle torowisko biegnace z Szczawienka do Kuznic - Boguszowa Gorc jako szlak rowerowo - pieszy mozna polaczyc z szlakiem pielgrzymkowym na Chelmiec napewno bedzie duzo zadowolonych -poparcie stanu duchownego zalatwi sprawe.Po drugie wykorzystac obecnosc Japonczykow w W-chu i wspolnie zbudowac maly japonski ogrod botaniczny doskonale do tego nadaje sie niecka basenu przy wjezdzie do parku wKsiazu cos takiego jest w Wroclawiu. Po 3-cie stworzyc szlak matrylogiczny na terenie Ksiaza chodzi o podziemia ,teren bylego podobozu Gross-Rozen miejsce pochowku zmarlych wiezniow oraz punktow systemu obrony tego terenu.
            • Gość: młody Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 17:06
              wspolnie zbudowac maly japonski ogrod botaniczny

Jurand, a czy to się nie pogryzie? Park w Książu jest założony na wzór angielski. Wciskać w środek coś z japońszczyzny to trochę ryzykowne. Może zakłócić harmonię. Pomysł z podziemnym miastem super. Jeszcze jak udostepnia podziemia w drugim lo to już będzie się czym pochwalić. O ile udostępnią.
          • Gość: AntyM Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 17:05
            Nie wysilaj się młody, dostałeś już po nosie w innym wątku. Projekt na Wałbrzych przeleżał w magistracie 7 lat, nie było chętnych do realizacji. Mobruk był ważniejszy.
            www.traktwalbrzyski.pl/atrakcje.html
            • Gość: młody Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 17:12
              Nie wysilaj się antyM. Pomysły zawarte na tej stronie, to pomysły wałbrzyszan sprzed minimum siedmiu lat, a niektóre mają nawet ponać ćwierć wieku. Przecież cały czas o tym klepiemy. Powiedz lepiej, jak twój szef zamierza pozyskać środki na ich realizację. Bo nawet Francuzów przerosła kwota, którą mogli wyłożyć na odnowę linii kolejowej Szczawienko - Kuźnice.
            • Gość: młody Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 18:05
              > Projekt na Wałbrzych przeleżał w magistracie 7 lat, nie było chętnych do realizacji.
              > www.traktwalbrzyski.pl/atrakcje.html

No widzę. Na stronie mamy datę 2010 i całą kupę nieaktualnych już wtedy informacji. Wygląda na to, że Wild dostał od Tertelisa prezent z okazji startu w wyborach, a żaden z nich nawet nie pomyślał o zrobieniu uaktualnienia. Gdyby tak dokonać owej aktualizacji dzisiaj, to okaże się, że projekt ten jest w dużej części oparty na fikcji. Poszukajmy więc tego, co proponowano, a dzisiaj nie ma już sznas na realizację. Przypominam, że strona www datowana jest na rok ubiegły!
              Jako pierwszą w całości można odrzucić propozycję utworzenia słynnej już na forum linii kolejowej. Nasyp został przekopany w kilku miejscach, na trasie stanął dom z garażem. Totalna klapa. Do kosza. Stacja Stary Zdrój to kolejny niewypał. "Teren ten ma stać się enklawą artystów, animowaną przez Sudeckie Centrum Rękodzieła i Rzemiosła Artystycznego, zlokalizowane w pałacu Tilscha. (Wałbrzyskie stowarzyszenie Ars Longa od 2 lat bezskutecznie stara się odzyskać pałac od PKP i uratować go przed dalszą dewastacją). W tymże pałacu działać będzie powołana już Policealna Szkoła Plastyczna, ucząca zanikających zawodów (snycerstwo, pozłotnictwo, renowacja mebli, elementów architektury i in.) oraz galerie, pracownie autorskie, salon sprzedaży wyrobów rękodzieła i rzemiosła itp.". Obecnie pałac jest już w rękach prywatnych, jego remont rozpoczęto już w 2008 roku, czyli dwa lata wcześniej od powstania strony www. A nowy właściciel planuje wykorzystać pomieszczenia w zupełnie innym celu. Kosz. Stacja Centrum to kolejne novum: Ze względu na "współczesny" charakter przystanku, rolę historycznej stacji przejmie budynek stacji Wałbrzych Dolny, obok którego prowadzi najkrótsza droga do centrum miasta. Ten budynek został opuszczony w 2009 roku, a jak wygląda obecnie - wszyscy dobrze wiemy. Czyli kolejny projekt kończy na wysypisku. Kolej na Śródmieście i opis: Warto też przewidzieć budowę piętrowego parkingu na terenie b. browaru, obok ścianki wspinaczkowej - najkrótszej drogi do Harcówki. Pomysł świetny, ale też już nieaktualny. I tak można by wyliczać, wyliczać.
              Za opieszałość we wdrażaniu projektu należy się, obiektywnie patrząc, kopniak w dupę ówczesnej władzy. Nie ma wszak za bardzo kogo kopać, bo Kruczkowski także wylądował w koszu. Ale od Wilda wymagam, aby reklamując swój pomysł na Wałbrzych wykazał się odrobiną chęci i sprawdził, czy czasem nie sprzedaje naiwnym wyborcom czerstwego chleba.
              Trakt Wałbrzyski jest przestarzały i nieaktualny. Prosimy o coś nowego.

• Gość: Jarek Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 18:29
                Gość portalu: młody napisał(a):
                > Trakt Wałbrzyski jest przestarzały i nieaktualny. Prosimy o coś nowego.

Odwal się mózgowy impotencie od Nowoczesnego Wałbrzycha.
                Prosić to możesz księdza z Piaskowej
                Ciebie normalni ludzie na pewno spuszczą tym przyłączem kanalizacyjnym z ISPY co go Szełemej nagle zauważył
                video.google.com/videoplay?docid=536344139242920640#

• Gość: młody Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 18:37
                  > Odwal się mózgowy impotencie od Nowoczesnego Wałbrzycha

Bardzo merytoryczna odpowiedź :)

Teraz wiem na pewno. Dzięki Jarkowi z neostrady moja cała rodzina nie odda głosu na Wilda. Szanse Ratusznika wzrastają buahahahaha.
              • 57jurand Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja 03.07.11, 20:15
                MLODY chciec to moc torowisko poprostu utwardzic przerzucic kladki nad wyrwami np. kolo Tesco ominac przeszkody i wdziecznosc klechy i turystow murowana na trasie wokol Chelmca stworzyc miejsca widokowe .Jesli chodzi o Ksiaz wiem ze tam w tym miejscu swoje mialby do powiedzenia ogrodnik miejski takze koserwatorka mysle ze pieknie mozna by bylo wkomponowac w ten ogrod kapliczke stojaca na wzniesieniu obecnie w stanie zejscia ,teren by opadal kaskadami ku basenowi ato wszystko w cieniu tych pieknych starych drzew. Projekt by sie sam finansowal tak jak w W - wiu . Moj przyjaciel ma wyksztalcenie w tym kierunku a drugi odbyl nawet staz w temacie ogrodow jap. w Japonii poprosze to i wirtualny projekt zrobia .Swojego czasu napisalismy pismo do Toyoty w W-chu w tej sprawie Kruczkowski odpisal ze priorytetem Toyoty jest dozywianie dzieci a nie pokazywanie osiagniec kultury kraju kwitnacej wisni takiego mielismy asa w ratuszu a dowody jego geniuszu leza w mojej szufladzie mysle ze to sie kiedys spelni. Bede mial gdzie z Zuzia podziwiac swiat przyrody .
                • Gość: anka Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.11, 07:53
                  Jurand, dobrze wiesz, że kolej postawiła warunki zaporowe.
                  Na zasadzie nie damy torowiska i już.
                  Wiec nie bij piany.
                  • 57jurand Re: Moje pomysły dla Wilda/Szełemeja 04.07.11, 17:12
                    Aneczko pomazyc mozna a wiesz jakis czas temu gdy zrywalem naklejki z lamp ulicz. niektorzy uwarzali ze widziwiam dzis tak juz nie uwazaja. Na spotkaniu z Szelemejem przdstawilem mu 7 wnioskow do rozwarzenia ,jeden z nich to usuniecie z stylizowanych lamp ulicz . znakow drogowych chodzi o starowke i jak myslisz olal czy uznal ten wniosek za wart wdrozenia w kancu lampy to nie wieszaki. Niech kazdy podsunie jakis pomysl a zawsze cos z tego sie wdrozy
      • Gość: X-men Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.centertel.pl 03.07.11, 14:59
        Szkoda tylko, że Szełemej nie ma własnych pomysłów. Po wyborach nie będzie miał na kim się wzorować
        • Gość: ano Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 15:00
          Wild nawet swoim oponentom oczy otwiera:)
          Byli ślepi przez wiele lat....
          • Gość: Marek Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.11, 15:11
            I kto tu jest skuteczny ?! :)

WILD ! raz się pokazał w tym miejscu i już Szełemej wysyła ludzi do sprzątania :)

Gdzie się tylko Patryk pojawia to wszystko naprawia :)
            Szukajcie szybko problemów naszego miasta - Patryk pokaże a Szełemej szybko zrobi !
            • Gość: .. Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 15:19
              A Mobruk ma się dobrze :)
              • Gość: Dupa jasiu Re: Wild atakuje Piaskową IP: *.net 03.07.11, 15:28
                Liczysz na to, że POwcy zarżną głównego sponsora ???
                Zobacz co dzieje się na Gaju chociaż Szełemiej nawijał ludziom makaron na uszy , że za jego kadencji nic takiego jak mobrukowy syf nie powstanie w Wałbrzychu.
                • Gość: CD Kierowca tira z literą "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 15:35
                  Wjeżdżam na MOBRUK ...
                  • Gość: Marian Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 15:43
                    ? A myslalem ze na mobruk wjezdzaja tylko dialogowcy haha
                    • Gość: proste Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 16:01
                      Oczywiście.
                      Bo tylko oni i Szełemej maja w dupie trucie 120 tysięcznego miasta.
                    • Gość: ? Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 16:11
                      A jaka to różnica przygłupie kto cię truje?
                      • Gość: ? Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 16:14
                        Pytanie skierowane było do tego internetowego POkutnika z pod ssp. dialog.
                        • Gość: jwp Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 18:57
                          korniki ci proteze zjadaja wez sie za nie,a nie za polityke,bo i tak ci nie wyjdzie
                          • Gość: ramol Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.11, 21:34
                            Wracając do głównego wątku.
                            Dzisiaj też jest NIEDZIELA, też pada ( a nawet czasem leje) deszcz, a młodzi chłopcy "latają" po Podzamczu zbierając podpisy poparcia dla p.Szełemeja !
                            To jak to jest? Jak robi jeden to be, a jak drugi to cacy?
                            • Gość: czujny Re: Kierowca tira z literą "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 22:12
                              Szełemej jeszcze podpisów nie pozbierał? Coś słabo spisują się wszystkie służby wciągnięte w kampanię wyborczą, prowadzoną pod pretekstem spotkań z mieszkańcami.
                              • Gość: xxx tylko Lubiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 05:49
                                Mam nadzieję że przysłowie gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta w przypadku tych wyborów się sprawdzi.
                                Głosujemy na Mirka Lubińskiego.
                                • Gość: Szur Re: tylko Lubiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 06:43
                                  Mirek nie musi się bać o głosy ;)
                                  • Gość: cba Re: tylko Lubiński IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 08:53
                                    tylko o kasę:)
                                    • Gość: Colo Re: tylko Lubiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:10
                                      oj tak :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka