Dodaj do ulubionych

Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąsiedzi

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.11, 23:51
Witam Przechodząc ulicą Pługa w centrum miasta w Wałbrzychu , słyszę okropny płacz dzieci !!!! żeby to było raz , to można by było uznać że to nic takiego , nie minęło 3 dni idąc znowu tą ulicą słyszę kolejny płacz dzieci w tym samym budynku , stale co przechodzę tą ulica słyszę okropny płacz dzieci !!!, nie wiem czy są te dzieci bite , czy jak , ale sąsiedzi powinni chyba zareagować i zgłosić to na policje albo gdzieś , bo okropny przerażający płacz i to nie pierwszy raz , nie wiem co się tam dzieje ale ludzie co tam mieszkają nie wiem że się tym nie zainteresują tym , słychać częste awantury w tym domu .
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 07:15
      Prosze zgłosić na policję, do "niebieskiej linii"
      www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1680.
      i wziąść poświadczenia złożenia doniesienia. Proszę tak robić za każdym razem.
      Można tez wysłać pismo do prokuratury w uzasadnionych podejrzeniach znęcania się nad dziećmi. Nie ma żadnego obowiązku że składającym doniesienie musi być sąsiad.
    • Gość: as Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 07:51
      No tak, przecież ty "przechodzisz" obok a to już o wiele za dużo i dzwonić z powodu tych dzieci musi sąsiad. Wstydź się za siebie 'przechodząca' znieczulico.
      • Gość: do głupka Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: 87.105.201.* 26.08.11, 09:44
        debilu ! zadzwoń na policje
      • Gość: pytanie ?? Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 09:49
        Ja tamtędy przechodzę nie wiem co się tam dzieje , zapewne sąsiedzi znają problem więc dlatego pisze tu na forum , nie znam nawet dokładnego adresu ale wiem który to budynek .
    • Gość: mf Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 10:05
      I see dead people
      • Gość: Patryk Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: 31.175.206.* 26.08.11, 10:46
        Jeśli tam przechodzisz to nie mów że nie widzisz numeru budynku, co do mieszkania to chyba na słuch da się określić które piętro, ty tępy okazie. Masz moralny obowiązek to zgłosić a policja ma ustawowy obowiązek przyjąć zgłoszenie, a nie jakieś niebieskie linie.
        Być może tragedia juz się stała, a ty na internet z tym wyskakujesz. Jak ci brak odwagi, to podaj tutaj numer budynku na Pługa a ja to zgłoszę.
        • Gość: nie wazne Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 18:32
          ten bojeb co pisze takie bzdury to zmysla bo jak by sie nie wiem co dzialo to napewno juz jakas interwencja by byla nie zle bajki ktos pisze do przeczkola
    • Gość: Mała Mi Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 10:40
      a moze zamiast tak ogromnie wspólczuć i pisać o swoim współczuciu na forum, wziąłbyś/aś telefon w dłoń i zadzwonił np. na policję?
      możesz wskazać konkretne miejsce;
      ja niestety nie mogę tego zrobić za ciebie!!!!
      • Gość: Patryk Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.play-internet.pl 26.08.11, 10:51
        A co , telefonu nie masz?
        • Gość: Mała Mi Patryku IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.11, 13:33
          nie inteligentny alternatywnie Patryku;
          telefon posiadam, jednak adresu dokładnego czyli lokalizacji wrzasków nie znam;
          gdybym znała, biedy forumowicz nie musiałby szukać współczucia na tym forum, bo sytuacja byłaby już jakoś opanowana; przynajmniej jedną wizytą policji;
      • chocholitan Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs 26.08.11, 10:54
        I w ten sposób gość pytanie ??dostał zjebkę od wszystkich, został debilem , tchórzem i znieczulicą. Wiecej się nie wychyli, przejdzie na drugą stronę ulicy.
        Nie lubimy konfidentów.
        • Gość: mama Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 12:33
          Nie nazwałam nikogo w/w określeniami. Napisłam tylko że mozna złozyć doniesienie na policję ORAZ na niebieska linię (centrum pomocy dzieciom pokrzywdzonym). Nie musi tego robić sąsiad. Nie trzeba podać dokładnego adresu- wystarczy opisać na policji o który budynek chodzi. Policj ma obowiązek przyjąć zgłoszenie i podjąć interwencję. Prosze nie zwalać wszystkiego na sąsiadów, może to sąsiedzi z rodzaju "piwo z rana..." i uważają że bez solidnego lania nie ma wychowania. Może jestes JEDYNĄ osobą która zauwazyła problem???
          • Gość: pytanie ?? Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 13:04
            Jak jedyną jestem osobą która to słyszała ? wystarczy przejść się ulica Pługa cała ulicą słychać nie pisz że tylko ja to słyszę , więc pisze tu na forum czy ktoś zna ich i co się tam dzieje ? bo dziwi mnie to że centrum miasta i cały czas awantury i płacz , może ktoś wie o co tam chodzi ?
            • Gość: anni Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 20:42
              ostatnio mala dziewczynka darla sie ze ojciec ja pobil a matka stala obok i zero reakcji. tam chyba musi dojsc do tragedii zeby ktos zareagowal
              • Gość: internet widziałem na własne oczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 20:52
                Tam to okropne jest bachory się drą , latają po ulicy nikt ich nie pilnuje , brudni , krzyczą jak by byli upośledzeni , w ogóle gdzie są ich rodzice , tu macie filmik tez z tej ulicy

www.youtube.com/watch?v=W_IideRCzr8
                • Gość: Ignac Re: widziałem na własne oczy IP: *.static.korbank.pl 26.08.11, 23:15
                  Przez Pługa dojeżdżają do pracy wszyscy pracownicy Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie (na Limanowskiego - rzut beretem). Widocznie na tym odcinku mocno przyspieszają, by zdążyć do pracy, do pomagania rodzinie , eh....
          • Gość: Mała Mi otóż to! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.11, 13:40
            otóż to;
            zajączka, pługa - przepraszam lokatorów, jeśli tu zaglądają, ale większość rodzin tam mieszkajacych to rodziny co najmniej dysfunkcyjne jeśli już nie patologia pełną gębą;
            kto ma zgłaszać?
            sąsiadka, która sama "wali" winka od wczesnego poranka i łupie własne dzieciaki czym popadnie po grzbietach???
            podejście " ktoś sie tym na pewno zajmie" albo " och Boże jak te dzieci ktoś męczy" i pójście dalej swoją drogą jest równe znieczulicy, jaką widać na ulicach, kiedy ktoś upada, czy lezy na chodniku, przystanku itd;
            nawet jesli jest pijany to nie znaczy, że na pewno nie potrzebuje pomocy;
            ileż to kosztuje - podejść, zapytać czy nie trzeba pomóc, obejrzeć czy nie ma jakichś widocznych obrażeń; ostatecznie zadzwonić na policję; żal czasu na darmowe 112 ???
            będę krytykować takich osobników pokroju autora tego wątku;
            anonimowo biedulek się zali,ale w tym samym czasie mógłby wykonać jeden jedyny telefon;
            ale tym uznania publiczności nie zyska;
          • Gość: nie wazne Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 18:43
            jestem z budynku obok jestes powalona ty widzisz co ty piszesz tchorzu masz problem alkocholowy to chyba ty spotkamy sie w sadzie bo wiem kim jestes i zobaczymy czy bedziesz taka cwana masz cos do kogos to uderzaj a nie sie prosisz jak swinia do chlewu zeby ktos ci pomogl co bozia raczki i jezyk uciela idz sie lecz bo z glowka cos nie tak
        • Gość: nie wazne Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 18:38
          masz racje
      • Gość: nie wazne Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 18:36
        miewszkam brame dalej i nie slysze zeby sie cos dzoialo a dzieci slychac wszedzie to ludzie maja dzieci pozabijac zeby siedzialy cicho osopbiscie z tym wyladuje sama w sadzier i ten kto tak pierdzieli to skonczy za falszywe oskarzenia za kratkami
    • Gość: zz Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 10:59
      Ty również nie jesteś zwolniony z odpowiedzialności. Co takiego usprawiedliwia Twoją bezczynność, a nieusprawiedliwia sąsiedzkiej?
      • Gość: Aga w bloku na przeciw Paneli i kolo szewca IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 11:49
        To zapewne chodzi o ten blok koło szewca naprzeciw sklepu z panelami ? to fak tam bachory drą mordy , po ulicach też biegają nie pilnowani , nie raz widzieliśmy z mężem bo też czasem tam parkujemy auto .
    • Gość: mieszkanka z ulicy pługa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.11, 16:40
      To są te dzieci co mieszkają w bramie nr 3 na przeciw Squasha , u nich są piski wrzaski , nawet drą kopary na ulicy , nie w sposób ich nie słyszeć i stale tylko beczą , powinni z nimi do psychiatry iść, bo to są chyba nienormalne dzieci .
      • Gość: Mała Mi Re: z ulicy pługa IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.11, 13:41
        albo rodzice, co obstawiam bardziej;
        • Gość: Antoni Zalosni oburzeni . IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.11, 09:09
          Wiem ze placz dziecka jest zawsze jaka tragedia czy zla sytuacja.Nalezy zawsze na to reagowac. Tylko nazywanie dziecka bachorem ktore drze kopare jak to stwierdzaja niektorzy jest duzym nietaktem.Te dzieci nie sa winni ze urodzili sie w takich rodzinach.Sa organizacje rzadowe ktore sa odpowiedzialne za dobro dziecka.Nie zawsze staja na wysokosci swych zadan i odpowiedzialnosci za nie .Nie dziwcie sie tez ze ludzie nie chca dzwonic na Policje.Przyslowiowe kto dzwoni jak sie pan nazywa.Wszyscy znaja te zadawane przez Policje pytania.Dopoki to sie nie zmieni .Podejscie Policji do zglaszajacego do nich. To dlugo jeszcze bedzie u nas ta znieczulica spoleczna .Nazywanie zas dziecka bachorem wyrzuca je od razu poza margines spoleczny.Jak te dzieci sie beda czuly w szkole wobec innych dzieci ?.
          • Gość: była mieszkanka do antoni IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.11, 10:47
            Człowieku zapraszam cie na ulice pługa zobaczysz co te smarkacze wyprawiaja , są niepilnowane przez rodziców , oczywiscie nie pisze tu o tych krzykaczach , bo pisze tu prawie o wszystkich dzieciach na ulicy i w okolicach , dla mnie jest coś nie pojętnego że godzina 22 a dzieci biegają po ulicy , kiedyś było zdarzenie że auto rozerwało torbę kobiecie z zakupami , kobieta zostawiła to wszystko na chodniku , a te dzieci po odjeździe policji , rzuciły się na te zakupy jak hieny , w sumie to jeden chłopak się rzucił na te zakupy też właśnie z bramy nr 3 , mało tego idąc na zakupy do NETTO widzę tego chłopaka skandalicznie zachowującego się , krzyczącego w środku sklepu właśnie też z bramy nr 3 , po prostu pytam się gdzie są ich rodzice , sama mam dziecko ale moje dziecko nigdy takich rzeczy by nie zrobiło , bo jest pilnowane , TO EWIDENTNA WINA RODZICÓW KTÓRZY SOBIE NIE RADZĄ .
            • Gość: letitia Re: do antoni IP: *.sattom.pl 01.09.11, 11:19
              to nie jest tak, ze rodzice sobie nie radza. zazwyczaj rodzice maja to gdzies. nie interesuja sie dziecmi i sa szczesliwi, gdy ich w domu nie ma. tak to niestety wyglada.

mowicie, ze to bachory, co dra kopary, ze zachowuja sie jak nienormalni, a czy ktokolwiek z was zastanowil sie nad tym, kim by byl i jak by sie sam zachowywal, gdyby urodzil sie w takiej rodzinie? awantury, libacje, towarzystwo w domu, a jedyne co slyszysz od rodzicow to odzywki w stylu "spierd...". lataja po ulicy do poznych godzin bo nikt sie nimi nie interesuje. zastanowcie sie jak sie czuje takie dziecko i dlaczego jest takie, jakie jest, zanim nastepnych razem okreslicie je mianem uposledzonego bachora.
    • Gość: elo Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.11, 17:43
      tam to masakra na tej ulicy wszystko demoluja patologia
      • Gość: kierowca Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.11, 13:37
        Dziś myślałem że rozjadę smarkaczy , jechałem tą ulica i żadne z dzieci nie chciało zejść z ulicy , paranoja a rodzice nie pilnują swych pociech , tam powinny być kontrole policji kuratorów
        • Gość: Pługa Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.11, 17:16
          To te dzieci od tej kobiety z góry, co mają tego syna chorego, co tak biega po ulicy i krzyczy taki zaniedbany , w sumie jego siostry te młodsze też krzyczą , ja się dziwie tym sąsiadom że wytrzymują , bo jak na ulicy wydrą mordy to aż u mnie słychać kilka bram niżej , dziwi mnie jedno że tam Pani z opieki społecznej nie chodzi .
          • Gość: ryś Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 22:20
            Pani z opieki na pewno wchodzi ale sama pewno boi się wszystkiego przyjdzie da dotacie bo rodzina biedna i spada a sprawę zostaje nie wyjaśniona bo opieka zajmuje sie tylko pijakami dając im na picie a dzieci to dalsza sprawa której nie chcą poruszać by problemów nie mieć. I tak właśnie te urzędy funkcionują
    • Gość: czuby Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 19:00
      tam same dycholce mieszkaja z dychy
      • Gość: Janosik Re: Krzyk Dzieci Patologia na ul. Pługa,gdzie sąs IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 09:05
        Witam kolego co to tej opieki to masz racje bo gdy człowiek naprawdę potrzebuje pomocy ze strony opieki to nie dostanie ponieważ pani socjalna stwierdzi że masz za czysto w domu ale gdyby zauważyła by butelkę i żebyś był w potrzebie to ci pomogą ale dzieciom na mleko to zapomnij. A co do dzieci z ul. Pługa to że się bawią na ulicy to fakt bo sam często tam przechodzę ale czy ktoś widział ich podwórko tam na ławkach przesiadują i spożywają piwa legalnie oczywiście policja tam też zapomniała o patrolach bo majom to w dupie a naszych władz miasta to nie obchodzi że dzieci nie mają się gdzie bawić więc pytam was gdzie mają się bawić. A co do patologi to wszędzie na terenie wałbrzycha powstaje nie tylko na ul.Pługa bo władzom miasta oto chodzi aby naród otumanić.Pozdrawiam Janosik
        • Gość: specjalne to wina mieszkańców IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 12:14
          to że nie ma tam nic ani podwórka to wina mieszkańców , dzieci nie pilnują , chleją , zamiast się dziecmi zająć , albo puszczą dzieci na podwórko i niech się bawią , a rodzice mają problem z głowy , to rodzice powinni organizować dzieciom czas , to do rodziców należy , a jak rodzice sobie nie radzą z tym to , niech używają środków koncepcyjnych
          • Gość: janosik Re: to wina mieszkańców IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 09:38
            Widać że jesteś dzieckiem z próbówki albo że nie marz dzieci bo nie powiesz mi że patrole policij są tam na tym podwórku nie potrzebne,jak i na ulicy.Tylko jeszcze ras podkreślam że władze miasta majom nas wszystkich w dupie.Bo do twojej wiadomości kiedyś dzieci też bawili się na ulicach,po piwnicach jak i na podwórkach,ale było bespieczniej.Pozdrawiam Janosik
    • Gość: miejscowy Do autora watku IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 13:38
      A ty tyle razy slyszales, wiec dlaczego nie zglosisz tej sprawy, tylko przypie...sz sie do sasiadow?
      • Gość: walbrzych do miejscowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 14:31
        A potrafisz czytać ze zrozumieniem co autor wątku mia na myśli . Pisze wyraźnie że gdzieś tam słyszy hałasy krzyki, itd. więc nie zna rejony tak jak sąsiedzi , jak dzielnicowy , czy pani z opieki społecznej , już nie wspominając sąsiadów .
        • aazz91060 Re: do miejscowego 15.09.11, 15:26
          Gość portalu: walbrzych napisał(a):

> A potrafisz czytać ze zrozumieniem co autor wątku mia na myśli . Pisze wyraźnie
          > że gdzieś tam słyszy hałasy krzyki, itd. więc nie zna rejony tak jak sąsiedzi
          > , jak dzielnicowy , czy pani z opieki społecznej , już nie wspominając sąsiadów
          > .
          A ty potrafisz wyciagac wnioski? Ten ktos oskarza sasiadow, nie policje czy opieke spoleczna. Jak jest taki wrazliwy, to nie powinien czekac na sasiadow tej patologii a reagowac samemu. Mozna kreowac sie na wrazliwego za plecami innych. Dla mnie autor watku jest taki sam jak sasiedzi.! Ponial?
      • Gość: nie wazne Re: Do autora watku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 19:12
        boi sie bo wie ze klamie a pozatym jak tak strasznie zalezy i wie ze sie cos dzieje to rowniez anonimowy tel na policje moze wykonac czemu tego nie zrobi bo klamie jest paskuda z jakiej planety
    • Gość: polak do aazz91060 IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 17:22
      Ale tam jasno pisze że nie wie dokładnie gdzie to są takie krzyki i patologie , ja też bym nie stał i nie słuchał gdzie to wyją i się kłócą oraz leją , najlepiej wiedzą sąsiedzi , które okna , które drzwi , poza tym jak taki cwany (a) jesteś to czemu sam(a) nie staniesz na Pługa i nie będziesz dzwonić ani szukać które to okna
      • Gość: aazz91060 Do polaka IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 15:28
        Bredzisz.! To ja napisalem zeby autor watku wziol sprawy w swoje rece a nie czekal na reakcje sasiadow. Ja nie mam okazji byc na ul. Pluga i nie mam zamiaru. Nie po drodze. A tobie proponuje zebys najpierw przeczytal a potem jak to mowisz, cwanym byl. Jak nie wie gdzie, niech zglosi. Policja ,SM znajdzie. Nie ma obawy. Zaslanianie sie czyjas dupa, jest wstretne.
        • Gość: elo Re: Do aazz91060 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 15:57
          to ty bredzisz idąc ulicą nie wiesz co jest grane, bedziesz dzwonił(a) na policje i powiesz że gdzieś słyszysz awanturę i krzyki dzieci , ale nie wiesz gdzie , to zamiast policji podjedzie karetka i cie zgarnie na psychiatryk i zapytają czy też widzisz białe myszki
    • Gość: smyk macie tu reportarz i cisza IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 11:09
      a teraz do dziela

uwaga.tvn.pl/51917,news,,2_5-letni_chlopiec_skatowany_przez_matke,reportaz.html
    • Gość: Uwaga do nie wazne IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.11, 20:53
      Do osoby która używa nicka " nie ważne ". Nie wiem po co opisujesz te rzeczy które miały miejsce kiedyś latem . Ta osoba co pisze na forum, nie wskazuje konkretniej osoby ani rodziny , u której kiedyś słyszała jakieś tam krzyki. Więc nie wracaj do tematów z dawnych miesięcy. A założyciel wątku nie oskarża tylko zadaje pytanie CO SIĘ TAM DZIEJE I U KOGO , AUTO SIĘ PYTA CO SIĘ TAM DZIEJE ŻE SŁYCHAĆ KRZYK DZIECI . A KRZYK DZIECI MOŻE BYĆ PRZEZ BICIE , PRZEZ KAPRYS DZIECI , PRZEZ ICH CHOROBĘ NP. BÓL ZĘBA , A TY JAK BĘDZIESZ STRASZYŁ TO MOGĄ SIĘ TOBĄ ZAJĄĆ ODPOWIEDNIE SŁUŻBY, ZA STRASZENIE . WIĘC WYLUZUJ I NIE PISZ W STARYCH WĄTKACH Z LATA .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka