Dodaj do ulubionych

30 milionów długu MPK ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:56
Taka heca i nikt nie dyskutuje ? To przecież niewyobrażalne , jak mogło do tego dojść ? A nadzór właścicielski Gminy Wałbrzych ? A co z taborem, co z ludźmi zatrudnionymi w MPK ?
A może chętny na tabor, zajezdnie i inny majątek (w tym nieruchomości) już jest ? Tak to się chyba robi. Przedsiębiorstwo najpierw doi się jak krowę, doprowadza do bankructwa a później sprzedaje za grosze po kawałku jak nie pójdzie w całości.
To jest prywatyzacja PO wałbrzysku. Moje gratulacje. Kto za to pójdzie siedzie ? Znając realia i wałbrzyską prokuraturę to pewnie nikt.
Obserwuj wątek
    • Gość: prasowy szperacz Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 11:02
      > To jest prywatyzacja PO wałbrzysku

PiSzesz bzdury. PiS współrządził z PO i OIDP to z MPK wraz z prezesem wyleciało za przekręty dwóch PiSdzielców. Już wiesz komu dziękować za plajtę PiSdeczko?
      • Gość: a Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:18
        A gdzie jest rada nadzorcza która miała kontrolę nad firmą. Jeden z panów który wyleciał jest wicepreziem w wodociągach czy należy si,ę spodziewac takiej samej sytuacji po mżetelnej i uczciwej kontroli w tej firmie. A gdzie jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Poodchodzili i co to już koniec. Ja jako mieszkaniec tego miasta domagam się pociągnięcia tych nierobów i przekrętasów do odpowiedzialności karnej, nie chcę dłużej na nich pracować, a oni będą grać przed ludźmi wielkich vipów. Dziady i oszuści.
        • Gość: TOMEK Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.11, 18:58
          DO CZASU PUKI LUDZIOM PĘKNOM NERWY I WYJDĄ I WEZMA TO PJER.......LNE DZIADOSTWO ZA MORDE I WYPROWADZOM TAM GDZIE TRZEBA , I WY LUDZISKA SIĘ W KOŃCU OCNIJCIE BO PYTAM GDZIE SĄ WARTOŚCI PATRYIOTYZMU POLSKOŚCI WAŁBRZYSZANINA ŻEBY TAKIE SZMACIARSTWO SPRZEDAWAŁO OKRADAŁO I NISZCZYŁO NASZE MJASTO I KRAJ CO DO KRUCZKOWSKIEGO POWINIEN PUISC SIEDZIEĆ I TO Z NORMALNYMI WSPUŁ WJĘŻNIAMI CIEKAWE CO IMK TAM POWJE ON JEST ODPOWJEDZIALNY ZA CAŁY SYF MJASTA NIE UDACZNIK
      • Gość: ASD do szperacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:08
        W takim razie jest to POPiSowa "prywatyzacja" PO wałbrzysku .
        A co, żal Ci du.pę ściska., że cały syf spadł na POżal się Boże działaczy samorządowych, którzy mają w du.pie mieszkańców ? Pewnie jesteś jednym z nich. Mam prawo oczekiwać i wymagać transparentności od władz wydających publiczne pieniądze. I co z tego , że dotyczy to spółek. Organem właścicielskim jest Gmina i nikt mi żadnej łachy nie robi, że będzie się tłumaczył z wydawania pieniędzy. O wydatkach Urzędu Miasta i Prezydenta nie wspomnę. W internecie powinny być faktury na każdą złotówkę wydaną z publicznych pieniędzy. Inaczej mają coś do ukrycia i tyle. Każda decyzja o umorzeniu zaległości podatkowych bez zasłaniania się ustawa o ochronie danych osobowych. Ktoś , kto zwraca się o takie umorzenie ma świadomość, że tu chodzi o publiczne pieniądze i tym samym udziela zgody na ujawnienie jego danych. jak nie to nikt go nie zmusza do zwracania się o decyzję o umorzeniu. Tak wygląda transparentność i realizacja prawa do informacji publicznej.
        Teraz jest totalna arogancja władzy( a szczególnie takiego gogusia w okularkach, działającego w imieniu prezydenta :-))
      • Gość: Jola Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.11, 18:52
        To właśnie PO w Polsce i Wałbrzychu wydoiło to mjasto a nie jakiś Zażycki prezes hahahah zrobili z człowjeka wała i udało im się jak wjelu innym cwaniakom sprawa ucichnie i Szełemei da im leprze koryta teraz reformuje straż mjejskom hahahhaahh a z wspulnotom co przez 4 dni była po pożarze bes prądu nie dał se rady a wy Wałbrzyszanie dalej łykacie jego tanie chwyty co do radnych to nie ze się zgadzają z jego poglądami lecz się go bojom bo sami maja brudu na karku zobaczcie radnego Torbusa hahahah jak wjernie podlizuje sie nowemu panu i doktor to wje hahahah żygac sie chce jak sie patrzy na idjotów co udają ze uzdrawjają wałbrzyski budżet tu jest po i po PO SZOK ROSPJEPRZYĆ KOMUNIKACJE MJASTA RAZEM WSZYSCY NA BANKIETACH W ZAMKU CHLALI A TERAS DOKTOR UDAJE GREKA ŻE SAM NIBY JEST ZASKOCZONY hahahahah
        • Gość: Boże - widzisz... Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.09.11, 19:19
          ... a nie grzmisz !!!

>> Zażycki
          >> człowjeka
          >> wjelu
          >> leprze
          >> mjejskom
          >> wspulnotom
          >> bes
          >> dał se
          >> wjernie
          >> żygac sie chce
          >> idjotów
          >> uzdrawjają
          >> ROSPJEPRZYĆ
          >> MJASTA
          >> A TERAS

To trzeba mieć tupet, by będąc takim mega betonem, który nie potrafi sklecić zdania bez byka krytykować wszystko i wszystkich. Co za młot :)
          • Gość: ana Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.bb.sky.com 02.10.11, 00:46
            Nie grzmi, bo pomimo bledow to sama prawda napisana. Ale za to Ci, ktorzy nic nie maja do napisania w imie Boga tu grzmiacych udaja.
    • hopex Re: 30 milionów długu MPK ... 21.09.11, 13:02
      Wiadomość z ostatniej chwili. Przed momentem sąd gospodarczy ogłosił upadłość MPK w Wałbrzychu. Firmę przejmie syndyk masy upadłościowej, który do końca roku będzie świadczył usługi przewozowe w Wałbrzychu. Jednocześnie zostanie ogłoszony przetarg na sprzedaż resztek, które zostaną po tym jak firmy leasingowe odbiorą swoje autobusy.
      • Gość: piszpantu Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.09.11, 13:14
        nie miesci mi sie w glowie.????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Pako Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:00
          Brawo supermenadżer - Ireneusz Zarzecki!!!!
          • Gość: wyborca Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 15:07
            Do kryminału z nimi za sprzeniewierzenie publicznych pieniędzy i niegospodarność oraz konfiskata majątków.
            • Gość: ASD Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 16:42
              No i o co tam chodzi, przecież to miasto jest właścicielem tej spółki. Więc pełną odpowiedzialność ponoszą włodarze, a w zasadzie eks -prezydent Piotr Kruczkowski i Rada Miejska PO części. Nie wiedział jak funkcjonuje zakład ? Nie wiedział, że to bańka zadłużenia i niespłacanych należności ? Nie da się w to uwierzyć, po ośmiu latach bezczelność i swawola rządzących sięgnęła zenitu i granic przyzwoitości. A najlepiej, że przewoźnik , który przyjdzie na miejsce MPK pokaże , że to może być dochodowy interes we współpracy z Urzędem Miast, we współpracy z "nyskarzami" i wszyscy będą w miarę zadowoleni, oprócz prominentnych członków PO, bo im się źródełko wyczerpało..
              • Gość: wyborca Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 19:32
                Brak finansów spowodował,ze p. Kasia ma tak mało bilbordów ze swoją uśmiechniętą m...ą?
          • Gość: Jola Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.11, 19:03
            NIE OSKARZAJ ZAŻYCKIEGO BO NAWET NIE POLIZAŁ TEJ KASY KRUCZKOWSKIEGO ZA PYSK DALEJ JAK SLEPCY NIE WIDZICIE KTO ZGARNOŁ KASE TYCH 3 CWANIAKÓW Z WASIKIEM I MINAMI DURNIA
            • Gość: ana Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.bb.sky.com 02.10.11, 00:37
              nie ma znaczenia kto polizal te pieniadze - wazne kto je z kasy wydawal!
        • Gość: MAREK Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.11, 19:01
          NIE BENDZIE CZYM JECHAC DO PRACY NA 100%
    • 57jurand Re: 30 milionów długu MPK ... 22.09.11, 12:05
      Mnie interesuje ten watek włazenia Biskupowi Decowi w odbyt przez znanego z swej pobożności klerykała Kruczkowskiego .Jak wszystkim wiadomo MZK co roku wozi za friko wałbrzyskich parafian na Biały Kamien . Żeby mogli po medytować nad marnościami tego swiata . Nie przeszkadza im to że modla się na cudzy koszt . W zwiasku z tym wystosuje pismo do obecnego prezydenta W-cha p. Szełemeja z zapytaniem jaki był ogólny koszt przewozu darmowych pasażerów przez te lata i w jaki stopniu kwota ta zaważyła na kondycji finansowej zakładu .Ciekawe co odpisze.
      • Gość: Mała Mi Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.11, 12:39
        a ja poproszę o info dla mnie, bo też jestem ciekawa, tyle że mnie interesuje ile od 2005 roku miasto wyłozyło publicznych pieniędzy podatników na tę imprezę organizowaną tylko dla pewnej grupy obywateli
        • Gość: ASD Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 13:04
          Demokracja to nie jest ustrój, który ma zadowolić WSZYSTKICH. Jeśli pasażerowie chętnie skorzystali z tych przejazdów na koszt miasta, to znaczy , że były to dobrze wydane pieniądze z korzyścią dla mieszkańców, którzy odczuwali potrzebę wspólnej z "władzą" refleksji Publiczne modły widocznie odpowiadają takiej ilości mieszkańców, że miasto wolało przyjąć na siebie obowiązek zorganizowania tej w zasadzie mszy otwartej. Jeśli nie podoba Wam się to, że była to uroczystość religijna to inna sprawa. Proponuję zwrócić się do przewoźnika bądź prezydenta z pytaniem, czy zabezpieczy przejazd na inne imprezy( w tym organizowane przez inne związki wyznaniowe) dla chętnych mieszkańców. Dopiero jak Wam odmówią, będziecie mieli prawo podnieść krytykę i oskarżenia o dyskryminację etc., etc. . Czy chcecie , czy nie, Kościoły jeszcze nie świecą pustkami.
          • 57jurand Re: 30 milionów długu MPK ... 22.09.11, 22:26
            ASD. Demokracja wtedy jest dojrzała gdy chroni mniejszosci. Wykorzystywanie sytuacji że się jest wiekszoscia aby osiągnac korzysć jaka jest darmowy przejazd jest wdług mnie typowym cwaniactwem.Pod przykrywka wiary wychodzi z was zwykłe dziadostwo , potraficie zapierniczac na piechotę do Częstochowy a juz nie chce sie wam przejść parę przestankow na msze. Mała Mi oprocz tego pociagnę jeszcze takie watki jak swiadczenie usług na rzecz tej mszy przez MZUK ,ZDIK,U M a takze warunki wynajmu stadionu ,tego ostatniego dowiem się pytajac oto moją siostrę na jakich warunkach robili to Swiadkowie Jehowy możesz mi wierzyć nie spocznę
            • Gość: ovo Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 10:35
              Jeśli ktokolwiek z "cwaniactwa" może "wykorzystać " przedsiębiorstwo przewozowe, to znaczy że panuje w nim komunizm i bezkrólewie. Zdrowa, kapitalistyczna firma nigdy by nie udostępniła darmowo pojazdów jeśli by nie miała z tego korzyści.Prosta sprawa. Słabi muszą odejść, więc skąd ten lament? Bardzo dobrze że MPK upadło, mniej publicznej kasy będzie szło w błoto.
              Poza tym demokracja to ustrój który okazuje się do dupy, bo za przyzwoleniem ludzi i dzięki sterowaniu ich poprzez bandę która jest akurat u władzy demokracja staje się równie niebezpieczna jak tyrania.
              • Gość: Olo Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 11:23

A eksprezes -Irek Zarzecki pewnie się śmieje i tańczy gdzieś w ciepłym klimacie:)
            • Gość: Mała Mi Jurandzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.11, 12:14
              Jurandzie - czekam na wiadomości;
              po skompletowaniu tychże warto to nagłośnić w krajowych mediach;
              na zasadzie porównań - na co w owym czasie miasto nie chciało wydac pieniedzy, tłumacząc sie pusta kasą (np ile miasto rocznie daje na schronisko dla zwierząt czy hospicjum na piaskowej górze);
              jestem osobą wierzącą i nie zapieram się Boga, ale to co się dzieje, przekroczyło już granice nawet absurdu;
              tępić czarne robactwo i pełzajace im pod nogami wedle życzenia "owieczki" czyli bydło, które "dostepuje"zbawienia i stołków za m.in. moje podatki;
    • Gość: busmen Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 19:39
      No to czekamy na nowych klientów kochani wałbrzyszanie :)
    • Gość: ????? Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.09.11, 17:54
      Ja nie podniecał bym się przewoźnikami (busy...srusy).
      Oczywiście przywilej wożenia i "trzepania kasiury" dostanie SWÓJ, ale czy tu nie idzie gra o majątek ? Wydaje mi się, że MPK jest właścicielem dość ciekawych gruntów które teraz za psi pieniądz można opitolić...
      • Gość: ? Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 18:15
        Wskaż te tereny zygoto trachnięta w okresie prenatalnym alkoholem.
        • Gość: ????? Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.09.11, 09:39
          Imponuje mi twoja inteligecyja. Pamiętaj, że istnieje coś takiego jak oskarżenie z powództwa cywilnego. Mnie stać, aby wpłacić na początek( bodaj 10% kwoty żądanego odszkodowania) np.10 tyś.
          Gdybyś mieszkał w Wałbrzychu to byś wiedział(a), że np.na ul.Wrocławskiej jest parę m2 do wzięcia.
          • Gość: Janko Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 17:13

"Re: Szukam skazanych
            Autor: Gość: MPK IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 22:39 Dodaj do ulubionych Skasujcie
            OdpowiedzPrezes MPK Ireneusz Zarzecki wyłapał wyrok za niegospodarnosc lub defraudacje w spółce której jest prezesem, ale sprawa szczetnie została ukryta i nikt nie wie czy to plotka czy fakt.... " Jeżeli ten wpis z końca ubiegłego roku okaże się prawdziwy to...bez komentarza:(
    • Gość: egon Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 21:52
      proponuje gremialnie zagrać w totka. Do wygrania 35mln, na spłatę długu w sam raz.
    • Gość: miejscowy Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 12:17
      Niech zagraja w totka. Jak wygraja 50 baniek, to splaca dlug i beda mieli szmal na rozwiniecie firmy.
    • 57jurand Re: 30 milionów długu MPK ... 26.09.11, 18:20
      Szanowna Mała Mi. Właśnie dzisiaj złożyłem pismo w tej sprawie tresci nie publikuje gdyż sa w pismie szczegóły dotyczace mojej osoby .Napewno treść odpowiedzi upublicznie, sprawa ta dotyczy także usług za friko ze strony MZUKU , ZDIKU .Samych bratkow na przystrojenie ołtarza a szczególnie tej niby księgi szło sztuk 3 tys. do pracy zawsze kierowano dużą grupę pracownikow + transport.Jeśli chodzi o wynajęcie stadionu to wiem że 1 raz wynajmujacy Swidkowie Jehowy w zamian za wynajęcie odnowili ławki malujac i naprawiajac siedziska odnawiajac malowania widowni oraz porzadkujac otoczenie . Po skończonych uroczystościach sami sprzatali po sobie i tym biją na głowe wiernych katolickich.
      • Gość: Urko Re: 30 milionów długu MPK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 19:14
        Ciekawe kto spłaci ten dług?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka