Dodaj do ulubionych

Dosyć marudzenia

03.10.11, 11:26
Bierzemy sprawy w swoje ręce.
takietomiasto2010.blox.pl/2011/10/20-POzamiatani.html
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Dosyć marudzenia IP: *.Red-95-120-213.dynamicIP.rima-tde.net 03.10.11, 14:18
      Ratujmy Walbrzych ! Koniecznie przeczytaj tekst "Dosc marudzenia" a dowiesz sie jak ludzie odpowiedzialnia za nasze zdrowie dbaj o nas.
      • Gość: wałbrzych Kolejne pranie mózgu mieszkańcom Wałbrzycha IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 15:27
        Boa666 znowu robisz ludziom wodę z mózgu , nie chce mi się kontaktować z TVN ws. składowiska , czy ktoś podjął się rozmowy z reporterem TVN , tak jak to pisałeś że podobno TVN była itd. ale nic nie znaleźli , ja zadzwonię chyba do TVN i się dowiem czy faktycznie ktoś z nimi się kontaktował i czy byli i robili pomiary , badania , jeżeli się okaże że nikt się nie kontaktował i że TVN nie mieli z kim rozmawiać , to jesteś przegrany , bo ja dalej twierdze że robisz aferę na lokalnym terenie , bo ja załatwiłem reporterów z TVN i mieliście z nimi rozmawiać , bo ja niestety Mo Bruka tak nie znam jak wy , mało tego mieliście dać znać kiedy będzie TVN i jakoś cisza o TVN.
        • Gość: kijop Re: Kolejne pranie mózgu mieszkańcom Wałbrzycha IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 15:36
          Daj spokój z tym TVN, tam to dopiero jest pranie mózgu.
          Jeśli Tobie telewizja jest potrzebna do udowadniania rzeczy oczywistych, to życzę sukcesów.
        • Gość: wqurzony Re: Kolejne pranie mózgu mieszkańcom Wałbrzycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 16:18
          Sam se dzwoń do tvnu. Mało ci dokumentów z podpisami i numerami? Niech ruszą du.pe mają wszystko na tacy jak my tu żyjemy. Wynosze się z tego syfu nim zdechne.
        • Gość: dd Re: Kolejne pranie mózgu mieszkańcom Wałbrzycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:53

Do TVN-u? Przecież to PO.
          Ja wysłałem do Gazety Polskiej, oni powinni być tym tematem mocno zainteresowani.
      • Gość: do wyborcy Re: Dosyć marudzenia IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.11, 15:40
        chyba srają na nas !!!! a nie dbają !!!!
        • Gość: do walbrzych Re: Dosyć marudzenia IP: *.range86-184.btcentralplus.com 03.10.11, 16:47
          Ty jestes naprawde zdrowo pora..... Masz tu czarne na bialym,a pierdzielisz TVN.
          'Nie wiemy (ale się dowiemy) jakie zobowiązania ma Platforma wobec Mobruka, a że ma takowe, nie ma najmniejszych wątpliwości. Jaki prezydent wciskałby miastu zabójczy granulat, mogąc bez przeszkód odmówić? Zrobić to dla mieszkańców, którzy nie chcą umierać za zobowiązania Platformy. Ale Platforma jest cyniczna i wyrachowana.
          *
          Kto może wmówić zdezorientowanym wyborcom, że działalność Mobruka jest bezpieczna dla zdrowia i życia? Komu ludzie uwierzą, gdy powie, że paliły się bawełniane liny okrętowe, a nie toksyczne tworzywa sztuczne? Kto może powiedzieć przed kamerą, że nie było skażenia powietrza, bo aparatura pomiarowa (której nie ma) nic nie wykazała?
          Tylko lekarz i to z dużym autorytetem. Dr Szełemej to był platformiany strzał w dziesiątkę. Ale cóż, "nie ma darmowego lunchu" - jak mawiają Amerykanie.

Ty walbrzych jestes chyba na uslugach szelemeja, czy co?
          • Gość: . Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 16:54
            Przecież ten facet jest jebnięty. W kółko bredzi o tym samym już od miesięcy.
            Chyba się modli do tego TVN-u.
    • Gość: ASD Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 19:52
      Jak dosyć to blokujcie uchwalenie MPZP z Zakładem Recyklingu odpadów niebezpiecznych. Jako stowarzyszenie macie większe szanse. Ale ja nie dostrzegam radykalnych działań w tym kierunku. Brak informacji o tym konkretnym wątku. Składowisko idzie do zamknięcia, ale odpady niebezpieczne zwożą do Zakładu Recyklingu.Stowarzyszenie skarży decyzję prezydenta w tym zakresie, a co z oprotestowaniem w tych punktach projektu MPZP ? Przewidują jego utrzymanie w stanie istniejącym ?
      • Gość: uprzejmie donoszę Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 20:36
        "Nie chcemy (...) jeżdżących w tę i z powrotem samochodów ciężarowych ulicą Małopolską." A jak przez 50 lat jeździły tamtędy transporty z węglem, to nie przeszkadzało? Wyziewy z koksowni nie przeszkadzały w pałaszowaniu hodowanej w przydomowych ogródkach, na skażonej ziemi marchewki i sałaty? Macie w genach zapisaną całą tablicę Mendelejewa, przy której MoBrukowy azbest i płonące liny okrętowe to pikuś. Powodem dziurawych płuc, raka i niedorozwoju umysłowego jest wasza dawna żywicielka - koksownia. Zlikwidować MoBruk? Oki, ale ilu z was po remoncie mieszkania wyrzucało puszki po farbie do lasu? Co zrobiliście ze zużytym olejem silnikowym, który na Podgórzu wymieniał wam w swoim pseudowarsztacie przysłowiowy pan Kazio? Czyje to wersalki pływają w Pełcznicy, i to w jej górnym biegu? Kto pali w piecu plastikowymi butelkami lub, o zgrozo, starymi oponami? Halina z Komprachcic czy Mietek z poczty? Ekolodzy w mordę pluci, w dziąsło szarpani. Następny mędrzec proponuje, aby zamiast składowiska na skażonych terenach zorganizować miejsca do wypoczynku i rekreacji. Bo są geograficznie atrakcyjne :) Dawne osadniki zaiste takie są, hehe. Kukurydzę tam zasadźcie, bo to EKOLOGICZNY materiał opałowy, a i czasem jakieś głodne dziecko z Gaju wpadnie tam na darmową wyżerkę.
        Mo-bruk zlikwidować. Pewnie ... i co dalej?
        • Gość: fico Re: Dosyć marudzenia IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 20:51
          co żeś się tak ku... uczepił tych lin okrętowych
          rozpoznawalny jesteś jak draska po kupie na majtach
        • Gość: TSC Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 00:10
          Gość portalu: uprzejmie donoszę napisał(a):
          Napisał to, co napisał.
          ===================
          Do kogo kierujesz debilu ten bełkot?
          Większość ludzi, którym mógłbyś ewentualnie serwować takie teksty, już dawno przedwcześnie umarło .
          Ponadto przyjmij do tego swojego tępego łba niedorobiona zygoto , że wśród tych wyziewów koksowniczych pracowało setki ludzi, którzy kosztem utraty zdrowia utrzymywali swoje liczne rodziny i nie na głodowych pensjach tej garstki nieszczęśników pracujących dzisiaj na Mo-Bruku.
          Różnica po między ówczesnymi pracownikami przemysłu węglowego a tobą polega na tym, że Oni poświęcali swoje zdrowie i życie dla dobra swoich dzieci i swoich rodzin.
          Ty zaś, poświęcasz zdrowie swoje i swojej rodziny dla dobra Mokszyckiego... i jak przystało na durnia: za friko.
          • Gość: uprzejmie donoszę Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 19:54
            To, że jesteś prymitywnym bucem i chamem bez szkoły udowodniłeś tutaj już setki razy. Obelgi następnym razem skieruj do swoich starych, to są odpowiedni adresaci w sam raz na twoim poziomie. Może akurat cię wysłuchają w przerwie między wpierniczaniem marchewki i sałaty. A teraz grzecznie możesz mnie cmoknąć w hydrant.
    • Gość: JACEK Re: Dosyć marudzenia IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.11, 20:05
      SZEŁEMEJ TO ZAKŁAMANIEC Z PO www.tvwalbrzych.pl/site/
      • Gość: walbrzych walbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 21:06
        TAK BOA666 NIE DAL INFORMACJI DO TVN , BO PO CO NAGŁAŚNIAĆ SPRAWĘ , LEPIEJ ZROBIĆ NA LOKALNYM TERENIE WODĘ Z MÓZGU , JUŻ PISAŁEM ŻE TO GRA POLITYCZNA ZE STRONY BOA666 I WASZA , NA JEDNYM POKAZUJĄ JAKI PREZYDENT KRUCZKOWSKI ZŁY I SZELEMEJ A NA DRUGIM PO TAJEMNIE WASZ JEDZIE DO SREBNEJ GÓRY I ZACHWALA WILDA NA YOUTUBE I TO WYGLĄDA TAK ŻE WŁADZA WAŁBRZYSKA ZŁA A WILD DOBRY , TO JEST CZYSTA GRA POLITYCZNA NA PODŁOŻU REGIONALNYM I DOBRZE KONTROLOWANA ŻEBY NIE ROZNIOSŁO SIĘ TO DALEJ , NIBY TAKA AFERA A ŻADNA TELEWIZJA OGÓLNOPOLSKA SIĘ TYM NIE ZAJMUJE , AŻ DZIWNE , CZYŻBY NIE CHCIELI ŻEBY TUSK SIĘ DOWIEDZIAŁ , TO WSZYSTKO JEST ROBIONE ABY ROBIĆ SZUM W WAŁBRZYCHU I WAŁBRZYSZANOM WODĘ Z MÓZGU , NA BLOGU BOA666 MOŻNA DOSTRZEC ŻE SZEŁEMEJ I KRUCZEK SĄ ŹLI A WILD OK , TO SAMO JAK WASZ CHCIAŁ ZROBIĆ REKLAMĘ WILDOWI NA YOUTUBE PO CO ZMIENIAŁ NICK NA YOU TUBE ?
        TU MACIE LINK ZGADNIJCIE KOGO TU SŁYCHAĆ ?

www.youtube.com/watch?v=uc5INOLkNrk
        • Gość: w gipsie Re: walbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 21:19
          Ty durniu nie widzisz ze ktos walczy zebys nie zdychal w meczarniach
          co mnie obchodzi kto dobrykto zly dal Szelemej zgode na wytruwanie i ma u mnie przesrane
        • Gość: ASD Re: walbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 22:03
          Sam już nie wiem, może to rzeczywiście granie na uczuciach zmęczonych wałbrzyszan ?
          Zwykła kalkulacja, matematyka wyborcza ? W sumie co łączy Go z Wałbrzychem ? Jaki miałby cel w ratowaniu "upadłego" miasta i jego mieszkańców ? Ma tu kogoś ? Czy taki Samarytanin ?

A oto co będzie dodatkowo przyjeżdżało do Wałbrzycha jak uruchomią produkcję granulatu.
          W dniu 6 stycznia 2010 r. Marszałek Województwa Małopolskiego wydał dla Firmy Mo-BRUK J. Mokrzycki sp.k. decyzję Pozwolenie Zintegrowane dla Zakładu Odzysku Odpadów w Korzennej. Decyzja ta zmienia wcześniejsze Pozwolenie wydane przez Wojewodę Małopolskiego w dniu 22.06.2004

Nowa decyzja rozszerza katalog odpadów, które Mo-Bruk może przyjmować w Korzennej o odpady z grupy 08 tj. szlamy wodne farb i lakierów,. Odpady te ze względu na swoje właściwości fizyko-chemiczne (np. bardzo wysoka zawartość wody) nie nadają się do produkcji paliw alternatywnych, za to mają zastosowanie w procesie produkcji granulatu cementowego.

A Mo- Bruk jak napisano Woj. Insp. Ochr. Śr. przyjmuje niewspółmierną do potrzeb technologicznych ilość odpadów. więc gdzieś musi to sobie ciurkiem POpłynąć.
          I na takie coś prezydent Szełemej daje zgodę ??
          Więc komu wierzyć ?
          • Gość: Jerzy Re: walbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 22:32
            Gość portalu: ASD napisał(a):

> Sam już nie wiem, może to rzeczywiście granie na uczuciach zmęczonych wałbrzysz
            > an ?
            > Zwykła kalkulacja, matematyka wyborcza ? W sumie co łączy Go z Wałbrzychem ? Ja
            > ki miałby cel w ratowaniu "upadłego" miasta i jego mieszkańców ? Ma tu kogoś ?
            > Czy taki Samarytanin ?

1) Jego żona ma rodzinę w Wałbrzychu
            2) Jest przewodniczącym Nowoczesnego Wałbrzycha
            3) Zna metody działania PO i widzi co tu wyrabiają z ludźmi
            4) Wałbrzych to wyzwanie dla samorządowca-zrobić ze śmietnika turystyczne cacko
            5) Udowodnił że Szełemej jest tylko marionetką w łapach PO
            6) Jako jedyny polityk otwarcie walczy z MO-BRUKIEM

> I na takie coś prezydent Szełemej daje zgodę ??
            > Więc komu wierzyć ?

Faktom
            www.youtube.com/watch?v=OUlJk4xepM8

• Gość: bom Re: walbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.11, 00:12
          Czy tobie ... siarkowodór i obecne w nim cyjanki i cyjanowodorki wyżarły dziury w mózgu. Czy już poza antymobrukowcami i ludźmi którym sąsiedztwo firmy Józka bardzo ciąży jeszcze myślą? Jak można być tak odmóżdżonym(a jednak niektórzy mogą i potrafią funkcjonować jak cyborgi-automaty bez inteligencji emocjonalnej) i są twego pokroju. Jak ta ciemna strona Wałbrzyszan lubią OCENIAĆ INNYCH(nasz to swój - kradł i oszukiwał to co niech dalej to robi), WYDAWAĆ WYROKI (jaki ma interes ten OBCY) i sr... pod siebie.... tylko ta ciemna strona nie wie, że przegra i kto to gó..o zabierze....NIKT- ZGNIJE ŻYWCEM W WŁASNEJ ŁÓŻKOWEJ KLOACE NA WŁASNE ŻYCZENIE. A służba zdrowia nie pomoże!
          Osoba mi bardzo bliska chciała wyjechać z tego miasta 10 lat temu(po co, na co...) ale należało to zrobić. A tę rzeszę nie dopuszczających do swego zanikającego mózgu i nieobecnego instynktu samozachowawczego przesiedlić pod MObruk - ABY NAMACALNIE SIĘ PRZEKONALI JEŚLI UWAŻAJĄ, ŻE TO GRA POLITYCZNA.
          MAŁO DOWODÓW, ŻE WŁADZA - SĄD, POLICJA, PROKURATURA I URZĄD MIASTA TO NACZYNIA POŁĄCZONE ???
          Szkoda pisać do tych tłuczków.
          TO PROPONUJĘ KŁAŚĆ CODZIENNIE WIECZOREM REGENERUJĄCY WORECZEK Z ZIEMIĄ Z ZAKŁADU RECYKLINGU, ABY ORGANIZM DO ZIEMI SIĘ PRZYZWYCZAJAŁ.
          Oddam głos na Patryka jako senatora - trzymam kciuki niech przejdzie.
          A organizator TVN i jakiegoś wyjścia może zorganizuję akcję - reakcję ??? To kiedy "wałbrzych" robimy heepening antymobrukowy ??? Czy cię na to stać ?
          • Gość: ASD Re: walbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 00:31
            Chyba Cię poniosło misiu ? Bo zakładam, że do mnie pijesz ? Stawiam PYTANIA. A Tyt plujesz jadem. jestem jednym z tych, którzy obecności Mo- Bruka w mieście nie chcą. Ale w CAŁOŚCI. A głównie Zakładu Recyklingu i Produkcji Granulatu ( przy produkcji tego drugiego można spalać "paliwko alternatywne", wedle mojej wiedzy). Zaskarżono decyzję dotyczącą WYŁĄCZNIE SKŁADOWISKA ODPADÓW PRZEMYSŁOWYCH, które kończy swój , jak wychodzi, nielegalny, żywot i MIASTO ZAPŁACI ZA JEGO REKULTYWACJĘ I NASADZENIA. Spieszą się to fakt. Ale stowarzyszenie jakoś tak słabo protestuje w tej sprawie, czyli POZOSTAWIENIA DO ZACHOWANIA( W MPZP) NA WARUNKACH OKREŚLONYCH W DECYZJACH ADMINISTRACYJNYCH ZAKŁADU RECYKLINGU ? A może mnie zaskoczysz? Mimo, że nie mam takich możliwości jak stowarzyszenie, to spróbuję to oprotestować jako mieszkaniec, bo coś jedziecie na pół gwizdka, mimo, że Wasze możliwości uzyskiwania dokumentów są , przyznaję, imponujące i obrazują godną pochwały determinację. Prawda jest taka, że losy składowiska są przesądzone, a Zakład będzie hulał dalej i ciężarówki będą zwozić świństwo do miasta. A Józek M. dalej będzie się śmiał.
    • Gość: bry Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.10.11, 06:27
      A ten znowu to samo. Wjebał te same zdjęcia co w 19 poprzednich odcinkach, dorwał kilka nowych dokumentów - ubrał w słowa i coś majaczy starając się robić wodę z mózgu Wałbrzyszan. Idź ty lepiej na to swoje składowisko i przegryź trochę azbestu.
      • Gość: dzień Re: Dosyć marudzenia IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.10.11, 06:55
        Wybory, wybory.....Boa rusza do boju.
        • Gość: noc Re: Dosyć marudzenia IP: *.friko.pl 04.10.11, 07:54
          Polecam tobie i innym wypowiedź( a szczególnie ostatnie zdanie ) "TSC" z tego wątku.Pasuje do Was jak trumna do trupa.
          • Gość: dzień Re: Dosyć marudzenia IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.10.11, 08:10
            Gościu , śmieszny jesteś.....
            • Gość: noc Re: Dosyć marudzenia IP: *.friko.pl 04.10.11, 08:18
              Ty za to wesoły jesteś jak na własnym pogrzebie.
              • Gość: dzień Re: Dosyć marudzenia IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.10.11, 09:07
                A tak z ciekawości, wam płacą za te posty o Mo-bruku z góry, czy rozliczenie nastąpi po zajęciu foteli przez zainteresowanych zdrowiem mieszkańców Wałbrzycha?
                • Gość: antyM Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:22
                  Gość portalu: dzień napisał(a):

> A tak z ciekawości, wam płacą za te posty o Mo-bruku z góry, czy rozliczenie na
                  > stąpi po zajęciu foteli przez zainteresowanych zdrowiem mieszkańców Wałbrzycha?

Rozliczenie po wypłatach odszkodowań z pozwów zbiorowych. My dostajemy po 200 tys. mieszkańcy po 100 tys. a tacy jak ty darmowe wczasy na Mo-Bruku.

• Gość: dzień Re: Dosyć marudzenia IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.10.11, 12:33
                    No i dobrze, ja mam u Wałęsy 100 000 000,00 zł , nawet po denominacji to 10 000 zł. Starczy, nie jestem pazerny.
                    • Gość: grabarz Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:59
                      Gość portalu: dzień napisał(a):

> No i dobrze, ja mam u Wałęsy 100 000 000,00 zł , nawet po denominacji to 10 000
                      > zł. Starczy, nie jestem pazerny.

No i oczywiście masz w prezencie od Wałęsy krawat do trumny i łopatę, żebyś sobie mógł dołek wykopać.
                      www.youtube.com/watch?v=rqsF--OIn3g
          • Gość: :) Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 20:01
            Gość portalu: noc napisał(a):

> Polecam tobie i innym wypowiedź( a szczególnie ostatnie zdanie ) "TSC"

Wybitny autorytet, faktycznie. Żeś se kumpla wybrał :) Wy od tego tam ... no ... spadochroniarza wszyscy tacy mądrzy i kulturalni ?
            • Gość: noc Re: Dosyć marudzenia IP: *.friko.pl 04.10.11, 20:41
              Gość portalu: :) napisał(a):
              > Wy od tego tam ... no ... spadochroniarza wszyscy tacy mądrzy i kulturalni ?

Jasne.
              I dlatego My zawsze z ryjami przy korycie a tacy jak Ty do usranej śmierci z ryjem w rynsztoku.
              • Gość: :) Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 20:58
                > I dlatego My zawsze z ryjami przy korycie

Do koryta to ty się dopiero pchasz, dziki dziku. Na chwilę obecną możesz sobie najwyżej poszukać w błocie żołędzi, bo między nogami to ich raczej nie masz. Korytko zostaw swoim piękniejszym wersjom, czyli świniom.
                • Gość: noc Re: Dosyć marudzenia IP: *.friko.pl 04.10.11, 23:56
                  Gość portalu: :) napisał(a):
                  > Na chwilę obecną możesz sobie najwyżej poszukać w błocie żołędzi,
                  > bo między nogami to ich raczej nie masz.

Zamiast koncentrować się na urodzie świń przy korycie skup się bardziej na ich anatomii, bo jak widzisz takie są efekty; że baraszkując jęzorem między nogami, zamiast trafić na żołędzie trafiasz na odbyt, a później ch.. wie do kogo masz pretensje.
                  • Gość: r Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.10.11, 09:58
                    Co za finezja wypowiedzi.... Wstyd mi, że ludzie z takim dennym slownictwem mieszkaja w naszym miescie!!!!!
                    • Gość: . Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:18
                      Gość portalu: r napisał(a):
                      > ....Wstyd mi, że ludzie z takim dennym slownictwem mie
                      > szkaja w naszym miescie!!!!!

To się wyprowadź.
                      • Gość: r Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.10.11, 16:23
                        Gość portalu: napisał(a):
                        > to sie wyprowadź<

Co za mądrość... A dlaczego mam sie wyprowadzać? Tu sie urodziłem i tu jest moje życie.
    • Gość: ASD Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 16:51
      Doczekam się merytorycznej odpowiedzi od anty-Mo-Brukowców ? Chyba nie. Szkoda, bo wyjdzie na to, że składowisko( nie Zakład przetwarzający niebezpieczne świństwo), zostanie zamknięte i zrekultywowane za gminne pieniądze. Mieszkańców będzie można przekonać, że to koniec Mo- Bruka, że ciężarówki przez Małopolską jeździły nie będą i smrodu nie będzie, tylko dlatego, że będą jeździły Górniczą:-)). Ilość odpadów niebezpiecznych zwożonych do miasta nie zmaleje a wręcz wzrośnie, bo ruszy produkcja granulatu cementowego. Patryk Wild odtrąbi wielki sukces pod Mo- Brukiem( wszak składowisko zamkną , a ciężarówki przeniosą się na Górniczą) , chociaż syf dalej będzie zwożony. Powtórzę: szkoda, bo ilość zebranych dokumentów pozwala dokopać panu Mokrzyckiemu bardziej dotkliwie. Pozwala oprotestować Miejski Plan Zagospodarowania Przestrzennego dla tego obszaru z Zakładem Recyklingu Odpadów Niebezpiecznych pośrodku miasta. I to w kierunku niewpisywania tam tego zakładu.
      Więc o co grasz naszymi uczuciami Patryku Wildzie ? Bo działań ukierunkowanych na likwidację biznesu z odpadami niebezpiecznymi, nie podejmujesz . Skupiłeś się na ZAPEŁNIONYM JUŻ SKŁADOWISKU ODPADÓW PRZEMYSŁOWYCH i na tym, że wałbrzyszanie de facto nie wnikają w to aż tak bardzo. I mam prawo tak pisać, gdy czuję , że ktoś mnie nabija w butelkę rozpisując się o tym, że walczy, stara się, zaskarża decyzje, a tematu ZAKŁADU RECYKLINGU ODPADÓW NIEBEZPIECZNYCH NA SERIO NIE PORUSZA I NIE TŁUMACZY MIESZKAŃCOM, ŻE TO DWIE RÓŻNE FORMY DZIAŁALNOŚCI firmy Mo- Bruk. Dlatego wątpię w to, że Patryk Wild ma zamiar walczyć z Mo- Brukiem o wszystko. Wybrał najłatwiejszy cel, taki, który gwarantuje "odtrąbienie sukcesu".
      • Gość: życzliwy Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:00
        Wyluzuj, za parę dni wybory. Te kilka dni nic nie zmieni po wytruwaniu przez 8 lat.
        • Gość: ASD Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:22
          Za parę dni wybory i co ? Jakiś związek przyczynowo- skutkowy ? Jedne wybory już były, temat ciągle aktualny, co więc kolejne wybory zmienią zasadniczo, po tych ośmiu latach, jak napisałeś ? Jedną rzecz na pewno, niedoszły prezydent Wałbrzycha ewentualnie zostanie senatorem. Ma duże szanse, zbudowane na nadziei wałbrzyszan głównie w sprawie Mo- Bruku. Więc pytania o konkrety , czy to tydzień do wyborów czy 4 lata są uzasadnione. Chcę mieć gwarancję, a przynajmniej publiczną deklarację pana Wilda, przed wyborami, że sprawy Mo- Bruku nie ograniczy tylko do SKŁADOWISKA, a jego aktywność będzie nadal przejawiała się w rzeczywistej walce z Zakładem Recyklingu Odpadów Niebezpiecznych i Zakładem Produkcji Granulatu Cementowego i powiązaną inwestycją w Sobięcinie. I moim życzeniem byłoby aby przedstawił konkretne działania jakie zamierza podjąć w tych sprawach. Czy to zbyt wiele chcieć usłyszeć obietnice wyborcze ? No chyba nie ? Na tym polega kampania. Tylko z obietnic wyborcy niekiedy rozliczają. Czy w tym problem ?
          • Gość: pytacz Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 20:08
            Chcę mieć gwarancję, a przynajmniej publiczną deklarację pana Wilda, przed wyborami, że sprawy Mo- Bruku nie ograniczy tylko do SKŁADOWISKA, a jego aktywność będzie nadal przejawiała się w rzeczywistej walce z Zakładem Recyklingu Odpadów Niebezpiecznych i Zakładem Produkcji Granulatu Cementowego i powiązaną inwestycją w Sobięcinie

Czy następnym krokiem będzie wbicie na pal Józka M., wytrucie jego całej rodziny bliższej i dalszej, przyjaciół i szwagrów, wszystkich na literę M. do piątego pokolenia, spalenie domostwa wraz z inwentarzem, zrównanie z ziemią nagrobków rodzinnych i likwidacja wszelkich ksiąg metrykalnych ???
            • Gość: ASD do pytacza :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 20:20
              Może, chociaż osobiście preferowałbym przymusowe zasiedlenie lokalu na Małopolskiej w Wałbrzychu. WYSTARCZY z nawiązką za wszystko o czym tak barwnie piszesz.

A tak na marginesie , niech sobie robi biznes jaki chce, ale nie w tym mieście, tylko z dala od miast i wsi. To chyba możliwe ? Drogi sobie sam wybuduje, taką ma świetną maszynę z "Hameryki" :-)
          • Gość: życzliwy Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 20:46
            Gość portalu: ASD napisał(a):
            > Za parę dni wybory i co ? Jakiś związek przyczynowo- skutkowy ?

Twoja dociekliwość w sprawie Zakładu Recyklingu jest podejrzana. Robisz mpzp na Małopolską? Po wyborach będzie wydawana gazeta senatora. Mówił to publicznie, chyba w debacie. W Mo-BRUK jest zaangażowanych sporo osób i Wild nie musi nic obiecywać. Prace idą pełną parą.
            • Gość: ASD Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 21:09
              Podejrzana ??? A to dobre. Po prostu, nie chce być po raz kolejny nabity w butelkę , rozumiesz coś tak przyziemnego ? A że kumam różnicę pomiędzy SKŁADOWISKIEM, a ZAKŁADEM RECYKLINGU ODPADÓW NIEBEZPIECZNYCH, to chyba nie grzech. Ale miło, że celne uwagi nieco Cię rozzłościły. Fakty są takie: Będzie Zakład, będą w mieście odpady niebezpieczne BEZ WZGLĘDU NA LOSY SKŁADOWISKA[/b]. Więc co w tym podejrzanego, że interesuje mnie, czy ludzie, którzy obiecywali "likwidację Mo- Bruka" rzeczywiście chcą i będą chcieli tego po wyborach. Do tego od kandydata na senatora chyba mogę oczekiwać deklaracji, czy będzie dążył do tej likwidacji, czy nie ? A może się mylę ? Chce mojego
              ( uwierz mi i nie tylko mojego) głosu, to niech złoży coś w rodzaju publicznej obietnicy , że nie odpuści, dopóki nie wyczerpie wszystkich dostępnych prawem możliwości spowodowania likwidacji najbardziej trujących inwestycji Mo- Bruka w mieście, także tych niezakończonych . Na tym i głupocie platformersów zbił kapitał polityczny w Wałbrzychu. Zabawne to jest. Jaką łaskę robi kandydat na senatora, że złoży wyborcom obietnice w sprawie na której wypłynął w swoim okręgu ? Tego mi jeszcze nie wyjaśniłeś szanowny adwersarzu.

Uwierzyłem Wam, i jak się okaże, że to był nadmuchany wyborczy balonik , to taki sam blog jak "takietomiasto" będzie miał senator Patryk Wild. W to możesz mi uwierzyć.
              • Gość: ADS Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.10.11, 22:49
                precz z tymi trucicielami!!!!!
                • Gość: jestemza Re: Dosyć marudzenia IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 05.10.11, 01:27
                  To śmieszne żeby dziesięciu forumowych cymbałów w ponad stutysięcznym mieście decydowało o istnieniu Mo-Bruka.
                  • Gość: grzechotnik Re: Dosyć marudzenia IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 09:07
                    Ciekawe BOA 666,co na to wszystko Doktorek powie.I nie mam na mysli wpisów na forum ale ujawnianie korespondencji jaka wpływa i wychodzi do i z ratusza.Mobrukowy truciciel to pikuś w łamaniu prawa,przy Twoich wpisach.No ale cóż,ktoś narażać się i walczyć musi .Pozdrawiam Cię przesympatyczna koleżanko,którą codziennie widuję z usmiechem na twarzy
                    • Gość: ? Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 11:59
                      A tobie gadzie wydaje się, że ratusz to twierdza szyfrów?
                  • Gość: anonim Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.11, 17:07
                    Dziesięciu? Góra czterech, z czego jeden za sznurki pociąga a reszta kukiełek wesoło podskakuje i szczeka.
          • Gość: Mała Mi Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.11, 14:34
            niedoszły prezydent a przyszły senator wystartowal z pismem, dostał odpowiedż i sia nią pochwalił;
            zacne;
            nie poruszy tematu mobruku - oznajmia, że dopiero po wyborach;
            pewnie;
            tajemnica wzbudza ciekawość - wybierzmy go, to dowiemy się,jakie to asy na mobruk trzyma w rękawie, naiwni ludkowie;
            w artukule z linka co chwila przewija się temat minsterstwa, które ma wszystko w nosie;
            więc rozumiem,że bezukładowy pan wild ma tam takie dojścia, że tylko on li i jedynie jest w stanie zmienić podejście ministerstwa, prokuratury która tak perfidnie umarzała kolejne sprawy dot.mobruka;
            pisze się, że unia sie z nas smieje;
            to skoro tak bohatersko działają społecznicy na terenie miasta w tej sprawie, to dlaczego nie odwołują sie i nie krzyczą z rozdartą koszulą jak rejtan na forum europejskim?

denerwuje mnie cała ta zadymka, tym bardziej, że znów temat rozdmuchuje sie przed wyborami - tym razem ogólnokrajowymi;
            dlaczego żaden ze społeczników nie wystosował pisma do prezydenta miasta obecnego z żądaniem wyspowiadania się z obietnicy likwidacji?
            szkoda waszego zachodu?
            • Gość: TSC Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 19:40
              Wysyłanie pism do tego prezydenta (jak go nazywasz), da tyle co modlitwa Eskimosa do Rabina.
              Facet, który w toksycznych tumanach dymów z Mobruka - spowijających cyklicznie tumanów twojego pokroju w tym również i jego samego - dostrzega jedynie parę wodną, tak się nadaje na adresata petycji jak ty na skrzynkę pocztową w Berdyczowie.
              Co się zaś tyczy Unijnego śmiechu, to zapewne ma swoje źródło w radości z wysyłki każdej tony zaizajeru do tej stu dwudziestotysięcznej dziupli w której i ty dogorywasz.
              Za ten uśmiech zresztą, Unia zapłaciła Mokrzyckiemu :
              www.twojeinnowacje.pl/mo-bruk-buduje-wlasne-centrum-badawczo-rozwojowe
              Z korzyścią dla siebie, dla niego i dla reszty cywilizowanej Europy.

Szalom.
              • Gość: przyjaciel rodziny Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.10.11, 22:21
                Rodzice rocznego dziecka chorego na białaczkę proszą o wsparcie.

psst. Proszę nie wspominać nic o Mobruku, chyba że ktoś jest w stanie udowodnić w 100%, że składowisko które znajduje się w Wałbrzychu nie miało jakiegokolwiek wpływu na zachorowanie. Jeżeli tak, to zapraszam do Wrocławia do kliniki gdzie rodzice chętnie wysłuchają tych wyjaśnień. Dla zainteresowanych osób, instytucji lub mediów pomogę zdobyć dane kontaktowe.
                • Gość: Mała Mi Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 08:52
                  przyczyną mogło byc wszystko;
                  a skoro jest taki apel, to podaj link, jakiekolwiek info dla osób, które chcą pomóc finansowo;
                  • Gość: pedro Re: Dosyć marudzenia IP: 217.170.102.* 06.10.11, 09:25
                    TSC, mi się tak od dawna widziało, że Mobruk jest kryty przez tych drani z Eurosojuzu. Kiedyś wysyłali ten szajs z Eurolandu do Somalii na tamtejsze plaże, ale od kiedy utworzyła Somalia swoją straż przybrzeżną zwaną "piratami" to zainwestowano w Mobruk. UE to gó....
                    • Gość: Mała Mi Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 09:47
                      dlatego do znudzenia pisalam wcześniej, że łapki szefa mobruku są wyżej niż na poziomie lokalnym i lokalni działacze GIE mogą;
                      ale lepiej opluć i zwyzywać Małą Mi zamiast pomysleć trochę intensywniej niż przy wydalaniu w wc :/;

trzeba by wszystkie media krajowe zmobilizowac w jednym czasie, zrobić pospolite ruszenie mieszkańców w ilości większej niż 10-15 aktywistów - wszystko na tyle silne, by media z zagranicy sie tym zainteresowały;
                      któryś z aktywistow potrafi sie do tego zmobilizować?
                      czy tylko krzyki na lokalnym podwórku, nasilajace się przed każdymi wyborami?
                      • Gość: ... Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:51
                        Są tacy, którzy w ramach swoich możliwości zrobili już wszystko w tej sprawie.
                        Teraz kolej na takich mądroszków jak Ty . Wszędzie cię pełno ze swoim tłumionym kompleksem niższości powlekanym urojeniem wielkościowym ( wystarczy wpisać "Mała Mi" i wyszukać w „ treści”).
                        Pokaż więc co potrafisz dmuchany baloniku po za gierkowym sloganem: Weźmiemy się... i zrobicie.
                        • Gość: Mała Mi Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 11:31
                          ja sie nie pchalam i nie pcham do prac społecznych;
                          skoro czytujesz, co piszę, to doczytaj, bo napisałam gdzieś, że jestem jednostką aspołeczną;
                          ilość Małej Mi na forum jest równa moim wszystkim wpisom na tym forum - w przeciwieństwie do paranoików, którzy jednoosobowo potrafią stworzyć szereg postaci forumowych tutaj, no ale statystyki mają piekne - wpisów mało,tak:)?

p.s.
                          dziękuję za profesjonalną diagnozę psychologiczną :)
                          robisz to zawodowo:)?
                          czy z poczucia obowiązku :)?
                          • Gość: ... Re: Dosyć marudzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:48
                            Nie ma wątpliwości, że społecznie, to potrafisz jedynie nawijać makaron na uszy.
                            Jesteś jak "wańka-wstańka" lub jeśli wolisz: jak HIV na który nie ma lekarstwa.
                            Tak więc nie dopytuj o profesjonalizm, bo taki który mógłby ci pomóc jeszcze się nie urodził.
                            • Gość: Mała Mi Re: Dosyć marudzenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 12:40
                              a to dziękuję za informacje i grzecznie poczekam, aż się narodzi, wyszkoli i wyleczy biedną, głupiutką Małą Mi :))))
                              • Gość: BGVB Re: Dosyć marudzenia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.10.11, 15:23
                                Po co kłótnie co to zmieni , trzeba ten SYF zamknąć
                                • Gość: ASD Zostaw Małą Mi, argumentów Ci zabrakło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:39
                                  W jednym Małej przyznam rację, Mo- Brukiem trzeba zainteresować ogólnopolską organizację (albo ją zawiązać) która nie jest sterowana przez żadnego kandydata. W przeciwnym razie temat będzie wieczną "kiełbasą wyborczą" . Zastanawiam się co takiego PO ma tutaj jeszcze "do zrobienia" jak to ujął marszałek Schetyna, że bardzo chciałaby te swoje 5 mandatów.
                                  Biznes Mokrzyckiego to rzeczywiście kasa teraz i na przyszłość tak duża, że lokalne struktury mogą być tylko wykonawcami POleceń, niestety. I to jest bardzo prawdoPOdobne. A przy tym wqu...ające. A tak na marginesie to Mała mogłabyś mniej pisać o wypróżnianiu. Czytam Cię chętnie , ale akurat te porównania i skojarzenia jakoś mi nie pasują.
                                  • Gość: Mała Mi Re: Zostaw Małą Mi, argumentów Ci zabrakło. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.11, 08:26
                                    dziękuję ASD :)
                                    to wypróżnianie to takie zejscie do szanownych interlokutorów :D
                                    ale faktycznie - chyba nie powinnam tak; przecież damy żywią się powietrzem, wydalają jedynie CO2 no i ich zapach jaśminu, bergamotki itp to ich naturalny zapach :))))
                                    • netowy_szperacz Re: Zostaw Małą Mi, argumentów Ci zabrakło. 07.09.13, 22:04
                                      Co tam, panie, z Mobrukiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka