Dodaj do ulubionych

wigilia skandal

IP: 208.94.245.* 03.12.11, 20:14
www.dami.walbrzych.pl/artykuly/6/273/pozarzadowe_organizacje_bez_dotacji/
jestem oburzony zabraniem kilkunastu stowarzyszeniom pieniędzy na organizowane przez nich wigilie. Te nędzne pieniądze z UM pozwalały biednym, czasami chorym ludziom spotkać się ze sobą. To były niewielkie pieniądze, po 1, 2 tys na organizację, w sumoe ok 20 tys. Nie chcę porównywać ale tyle wydał prezydent na telefon w ciągu miesiąca. Z tych pieniędzy robi się propagandową imprezę w Rynku, którą pokażą media i będzie "jak w Krakowie". To aotopromocja prezydenta ale tak bezduszna, że aż niewiarygodna.
Obserwuj wątek
    • Gość: członek Re: wigilia skandal IP: *.web-proxy.us 03.12.11, 20:39
      jestem osobą niepełnosprawną, zawsze była wigilia i sniadanie wielkanocne. To dla mnie bardzo ważne a do Rynku nie przyjdę
      • Gość: do Re: wigilia skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 21:15
        Wszyscy wałbrzyszanie powinni zbojkotować taką imprezę, niech się sam na niej bawi.
        • Gość: ala Re: wigilia skandal IP: 69.195.136.* 04.12.11, 11:11
          uczestniczyłam w takich wigiliach, była zawsze bardzo dobra atmosfera , przyjeżdżał taż Prezydent, który dzielił się z nami opłatkiem, razem śpiewaliśmy kolędy. To było bardzo wzruszające bo mogliśmy się ze sobą spotkać. Zabrać nam te pieniądze i wydawać na jakąś imprezę w Rynku to podłe. Nas tam nie będzie. Smutne.
          • Gość: bubu Re: wigilia skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 12:56
            Może to i rzeczywiście smutne, ale nie wierzę w ani jeden powyższy post.
            Siema i oszustwo
            O wiele podlejszą rzeczą jest wykorzystywanie biedy i samotności do politycznego podgryzania.
            Jak macie odwagę to piszcie prezydentowi na Facebooku.
            Miejcie cywilną odwagę podać nazwisko!!!
            Bo anonimowo to uważam, że jesteś jeden z drugim bandą politycznych hien.
            (choć podejrzewam, że pisała to jedna osoba - góra dwie)
            • Gość: Stefania Re: wigilia skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 15:11
              Bobu ale z ciebie baran! Przecież to lekarz, na którego każda z tych osób może trafić kiedyś w szpitalu. Zobacz ile teraz zawałów, najprawdopodobniej wielu z nas będzie potrzebować pomocy. Wiadomo, że prezydent chce pokazać jaki jest dobry, więc nieliczy się ze zdaniem organizacji pozarządowych, ma być tak jak on postanowił.
            • Gość: radek Re: wigilia skandal IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 16:39
              władza jest też po to aby jej się bać, co generalnie jest żałosne
              • Gość: Amado Re: wigilia skandal IP: *.146.8.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 21:14
                Co to za pajac jedzie na tym samym IP w kilku wypowiedziach.
          • Gość: EGON Re: wigilia skandal IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 17:02
            tak, ciebie tam na pewno nie będzie bo jesteś perfidnym kłamczuchem dublującym posty z wykorzystaniem proxy. Jesteś typowym szczekaczem z wwsu. Kłamać i szerzyć fałszywą propagandę w tak prymitywny sposób jak klepanie wpisów na forum tylko wy potraficie.
    • Gość: TOMEK Re: wigilia skandal IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.11, 17:18
      JAK MOŻNA TO COŚ NAZYWAC PREZYDENTEM ŻAŁOSNA POSTAĆ LUDZIE ODPRACOWUJĄ CZYNSZE hahahahaha--
      • Gość: egon Re: wigilia skandal IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 17:44
        gdyby admin założył coś na wzór globalnego filtra dopuszczającego tylko wypowiedzi chociaż minimalnie poprawne językowo to jegomość spod dip.t-dialin.net, a być może "jegomościna", nie miała by szans na publikowanie swoich jakże ciekawych przemyśleń;]
        • Gość: ... Re: wigilia skandal IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.12.11, 18:04
          Faktycznie scyzoryk się otwiera na widok tego, jak ludzie piszą. Najgorsze jest to, że to właśnie najczęściej tacy półanalfabeci uzurpują sobie prawo do oceniania wszystkiego i wszystkich, nie mając odwagi na ocenę siebie siebie samego.
          • Gość: wyborca2 Re: wigilia skandal IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 18:38
            Ale organizacje pozarządowe psioczą. I bardzo dobrze, że jest wigilia dla NAJUBOŻSZYCH. Do tej pory to było tak, że organizacje pozarządowe za pieniądze z budżetu miasta organizowały dla swoich zrzeszonych członków wigilię w knajpach. Członkowie tych organizacji np. związek sybiraków tj. potomkowie po sybirakach, ludzie na ogół dosyć zamożni i im podobne organizacje, za pieniądze z gminy, czyli za nasze - podatników, organizowały tylko dla siebie coś w rodzaju spotkania integracyjnego za zastawionym stołem. Najubożsi, to ci, którzy utrzymują się z zasiłków MOPS. Ale organizacje pozarządowe miały tych najuboższych gdzieś. Nigdy nie organizowali dla nich ani kolacji wigilijnych, ani śniadań wielkanocnych. Bardzo dobrze prezydent miasta zrobił. Tak robią w innych miastach. Czas najwyższy, aby organizacje pozarządowe spotkania integracyjne z okazji świąt kościelnych finansowały sobie z własnych składek.Teraz urwało im się źródło finansowania i jakże narzekają. Wstydu nie mają. I bardzo dobrze, że do Rynku nie przyjdą, bo tam będą paczki świąteczne dla biednych, a nie wigilia w restauracji dla członków organizacji pozarządowych.
            • Gość: burzony Re: wigilia skandal IP: 173.224.217.* 04.12.11, 21:53
              tak uważasz, to wpadnij na spotkanie chorych na parkinsona albo Polskiego Związku Niewidomych, albo wielu innych i powiedz im aby zasuwali na Rynek aby Wałbrzych mógł zaistnieć, największa wigilia dla naprawdę potrzebujących jest w Marii i bez złotówki z miasta
              • Gość: , Re: wigilia skandal IP: *.range81-159.btcentralplus.com 04.12.11, 22:05
                Zaraz, zaraz... jakie to bylo haslo wyborcze szelemeja? CALYM SERCEM DLA WALBRZYCHA
                • Gość: eee Re: wigilia skandal IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.12.11, 22:10
                  Ot margines i gó...arzernia będzie szalała po Rynku, już taki Sylwester był kiedyś. Szkła od cholery i prezerwatyw na Młynarskiej. Bramy zaszczane.
                  • Gość: wyborca Re: wigilia skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 08:04
                    Bo takie mamy a nie inne społeczeństwo.To, że bramy zaszczane i prezerwatywy na ulicy pogubione, czy zużyte i wyrzucone, jest wizytówką tych ludzi, którzy w tej imprezie uczestniczyli.
                    A nie ma co się wkurzać na organizatora. Trzeba bydło przyzwyczajać do cywilizacji, a jak nie to zrobić im sylwestra w lesie!
                    • Gość: Podatnik Re: wigilia skandal IP: 217.170.102.* 05.12.11, 08:58
                      Sory, ale moje poczucie przyzwoitosci obraża fakt, ze publiczne pieniadze które są mi zabierane pod przymusem przeznacza się na takie rzeczy jak wspólne wigilie. Mi nikt nie daje pieniędzy na wigilię. Pieniadze te można by ewentualnie przeznaczyć na cel który służy wszystkim a nie jednej grupie ludzi.
                      Socjalizm się kończy. Chiny zrobiły natarcie ekonomiczne.Koniec publicznej kasy.
                      • Gość: czeresniak Re: wigilia skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.11, 11:14
                        O, Podatnik poszedł op rozum do głowy i zmienił w końcu serwer proxy;) Przy okazji zmienił też nicka ale to akurat standard.
                        • Gość: wyborca Re: wigilia skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:41
                          A ty czereśniak nie baw się w śledczego, bo tu nie o to chodzi.
                          • Gość: mieszkaniec Re: wigilia skandal IP: 69.195.136.* 06.12.11, 19:16
                            dla mnie wigilia jest najważniejszym dniem w roku, w tym dniu nie powinno być polityki bo to ohydne, a zabranie środków na takie spotkania to nieludzkie. W Rynku niech też będzie ale nie kosztem innych. Nie rozumiem tego.
                            • Gość: ! Re: wigilia skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.11, 20:17
                              Co wy tu dyskutujecie z z jakimś niedoszłym samobójcą, pijakiem i damskim bokserem, którego jeden prymitywny konfident nauczył korzystać z proxy? To wstyd, żeby taka swołocz wprowadzała zamęt na forum. A wy jeszcze dajecie się nabierać na te głodne, wigilijne kawałki.
                              • Gość: gg Re: wigilia skandal IP: 69.195.136.* 10.12.11, 18:27
                                Bardzo merytoryczna odpowiedź, pachnie mi tu jednym panem, który bardzo się irytuje jak czyta trochę prawdy. Odnieś się do faktów a nie adresów mailowych, zabrano drobne pieniądze biednym ludziom aby mozna było zrobić fajerwerki i to jest podłość
    • walbrzyszanin1 Re: wigilia skandal 07.12.11, 12:29
      >www.dami.walbrzych.pl/artykuly/6/273/pozarzadowe_organizacje_bez_dotacji/
      > jestem oburzony zabraniem kilkunastu stowarzyszeniom pieniędzy na organizowane
      > przez nich wigilie. Te nędzne pieniądze z UM pozwalały biednym, czasami chorym
      > ludziom spotkać się ze sobą. To były niewielkie pieniądze, po 1, 2 tys na organ
      > izację, w sumoe ok 20 tys. Nie chcę porównywać ale tyle wydał prezydent na tele
      > fon w ciągu miesiąca. Z tych pieniędzy robi się propagandową imprezę w Rynku, k
      > tórą pokażą media i będzie "jak w Krakowie". To aotopromocja prezydenta ale tak
      > bezduszna, że aż niewiarygodne

Podać Ci nr kont żebyś mógł dofinansować wigilie tych organizacji pozarządowych.
      Dotacje ,refundacje i wszystkie takie to jest wydawanie publicznych pieniędzy na prywatne cele.
      Wydaj swoje.
    • Gość: proxy Re: wigilia skandal IP: *.aboo.pl 07.12.11, 21:02
      ... i tak nikt nie pójdzie na Rynek by tych durni oglądać :) hahaha niepełnosprawni też nie pójdą no chyba że jakieś żule co liczą na darmowy posiłek do flaszki co kupili w żabce na zeszyt :)

Będą tylko platformersi niektórzy co jeszcze liczą na jakąś kość z tego bałaganu :) , pouśmiechają się do siebie i pójdą w cholerę do domów i powiedzą rodzinie że (no wiesz musiałem być bo wiesz pracuję w ratuszu albo wodociągach to kazali a jak się pokarzę to może utrzymam pracę bo pajac zwalnia) także porażka !!!

Zakłamane głupie miasto !!!
      • Gość: pokarze Re: wigilia skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 21:09
        Pokarać to powinieneś siebie za taką ortografię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka