Dodaj do ulubionych

Pilnie potrzebni krwiodawcy gr O i B!

18.12.11, 20:51
15.12.11 w godzinach wieczornych na Osiedlu Młodych wydarzył się wypadek.
Dwóch młodych mężczyzn, braci wyskoczyło z okna na czwartym piętrze.W stanie cięzkim zostali przewiezieni do wałbrzyskiego szpitala. Okoliczności zdarzenia wyjaśni prowadzone przez policję śledztwo. Szpital nie udziela informacji w jakim stanie w tej chwili znajdują się pacjenci
jelonka
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: do braciakrwi IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 22:50
      Źle jesteś poinformowany.Z okna wyskoczyło 3 mężczyzn.Ojciec i dwóch synów.Jeden praktycznie nie żyje.To jego ostanie godziny,drugi będzie jeździł do końca życia na wózku inwalidzkim.Ojcu praktycznie nic się nie stało,bo upadł na chłopaków,jakby na poduszkę.Bracia leżą u nas w szpitalu w Wałbrzychu,a ojciec w Świdnicy w Latawcu.Odpowiednie miejsce dla ojca,chciał latać,to leży w Latawcu.
      • braciakrwi Re: do braciakrwi 22.12.11, 21:19
        Dowcipny szubrawiec.
        • Gość: ramol Re: do braciakrwi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.12.11, 13:54
          Dlaczego ubliżasz człowiekowi ? Stwierdził że jesteś źle poinformowany, udzielił prawidłowej informacji i za wo określać Go mianem "szubrawca" ??
          Było by Ci miło gdyby wobec Ciebie używano słów "medyczny wampir" ? A to i tak łagodniejsze określenie w stosunku do użytego przez Ciebie epitetu.
          • Gość: Robert Re: do braciakrwi IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 13:58
            Sory, ale wasze wcześniejsze wpisy "Bracia", obrzydziły mi krwiodawsto do reszty.

Wesołych świąt.
        • Gość: ktoś Re: do braciakrwi IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 14:03
          Dlaczego apelujesz o krew dla tych "skoczków"?Czyżbyś chciał nią zahandlować?Powtarzam jeszcze raz-ten jeden jest utrzymywany sztucznie przy życiu,ponieważ idzie na dawcę organu,drugi jest świadomy tego co zrobił i nie potrzebuje żadnej krwi.Niedługo idzie na inny oddział.Nie idzie sam,tylko na wózku inwalidzkim,bo jak pisałem,nigdy w życiu już nie stanie na własne nogi.
          A ty jesteś dowcipnym krwiopijcą.
          • braciakrwi Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 i B (do: ktoś) 23.12.11, 14:50
            Dziś i wczoraj do wałbrzyskiego centrum zgłosiło się po około 50 osób.
            Dziękuję krwiodawcom-ludziom dobrego serca w imieniu organizatorów, także PCK, a przede wszystkim - pacjentów.
            Nie ma to związku z, jak to ująłeś cynicznie "skoczkami".
            Ma związek z brakiem na forum pojęcia dla kogo się oddaje krew.
            Są to ofiary wypadkow, chorzy operowani i leczeni przewlekle wymagający podania krwi.
            Osoby zwalczające krwiodawstwo przestrzegamy przed lekkomyślnością - polskie krwiodawstwo upada, kluby pustoszeją, działacze wymierają. Nie stać nas na kupowanie krwi ani od dawców ani za granicą. Koszt jednostki krwi w Czechach to podobno około 1000 złotych, mimo że też od bezpłatnych jak u nas, honorowych dawców.
            Nie mylcie tych wpisów z profesjonalnym krwiodawstem. Nie wypowiadam się w ich imieniu.
            Pracownicy tej branży robią to sami w innym miejscu.
            • ewa10-0 Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 i B (do: 23.12.11, 19:34
              Doskonale rozumie brak krwi każdej grupy,ale nie potrzebnie wtrąciłeś notatkę o tym wypadku.Sam widzisz jaka reakcja zaraz była.Wystarczyło by napisać,że jest bardzo pilnie potrzebna krew dla ludzi z wypadku i na tym koniec.
              Prawdę mówiąc,to "ktoś"ma rację,bo bardziej jest potrzebna krew dla tych,co CHCĄ ŻYĆ,a nie dla młokosów naćpanych skaczących przez okno,bo im się nudziło.Sama jestem honorowym krwiodawcą,a jeżeli bym miała wybierać dla kogo mam oddać krew,to z pewnością na I miejscu byli by ludzie chorzy,a nie samobójcy.

• braciakrwi Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 01.01.12, 17:36
                'Prawdę mówiąc,to "ktoś"ma rację,bo bardziej jest potrzebna krew dla tych,co CHCĄ ŻYĆ,a nie dla młokosów naćpanych skaczących przez okno,bo im się nudziło. Sama jestem honorowym krwiodawcą,a jeżeli bym miała wybierać dla kogo mam oddać krew,to z pewnością na I miejscu byli by ludzie chorzy,a nie samobójcy."
                Ale na tym polega honorowe krwiodawstwo, że jest właśnie "honorowe".
                Nie ma nic do powiedzenia oddający czyli dawca.
                Samobójstwo? A czemu tak sądzisz?
                Może to wypadek spowodowany zaburzeniami orientacji?
                • Gość: ja Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.01.12, 20:43
                  Dowcipny jest ten wampiryczny szubrawiec w białym kitelku.
                  • Gość: rckik wałbrzych Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.12, 13:13
                    Dziękujemy i zachęcamy Wałbrzyszan do odwiedzania naszych punktów. W najbliższą sobotę RCKiK rejestruje dawców do 12-tej, w niedzielę działać będzie w Galerii Victoria WOŚP-owa stacja krwiodawstwa.

Informacje w sprawie krwiodawstwa i krwiolecznictwa na terenie działania RCKiK w Wałbrzychu są dostępne na stronie internetowej: www.rckik.walbrzych.pl

Wypowiedzi autora "bracia-krwi" nie są autoryzowane w RCKiK w Wałbrzychu.
              • braciakrwi Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0 i B (do: 14.01.12, 17:50
                Wiadomość była potwierdzona w banku krwi w spitalu - tak twierdziła kierowniczka.
                Nie zamierzałem tego ujawniać, bo to nie miało sensu w świetle nagonki na krwiodawców.
                Bo zawsze możemy przyjąć,
                ~że naszą krew otrzyma idiota, który rozbił BMW o lampę na Tuwima,
                ~albo dzieciak który przebiegał koło kina Apollo,
                ~albo pijana mamuśka co wpadła pod ciężarówkę,
                ~albo chłopak na dwuśladzie w którego przypakował dziadek na podzamczu
                ~albo kopacz, kretyn, którego zasypało w parku

A ja powiem i co z tego????????
          • braciakrwi Cytat dla ktoś 01.01.12, 17:38
            Wal się , zwyrolu. Sam sobie ułóż życie, won od powaznych ludzi.

Autor: Gość: tom IP: *.play-internet.pl 31.12.11, 15:46
        • Gość: daga Re: do braciakrwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.11, 14:04
          teraz wszyscy mają święta nikt krwi nie oddaje ;/
          • braciakrwi Re: do braciakrwi 01.01.12, 23:30
            Ale od jutra już można!
            • Gość: ja Re: do braciakrwi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.01.12, 15:32
              Re: Nadal pilnie potrzebna krew grupy 0
              Autor: Gość: ja
              Odpowiedz
              Dowcipny jest ten wampiryczny szubrawiec w białym kitelku.
              Tak, tak to do Ciebie "bracia krwi".
    • Gość: bsg Re: Pilnie potrzebni krwiodawcy gr O i B! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 13:48
      Gdy zaczną płacić za krew wtedy mogę oddawać.
      • braciakrwi Re: Pilnie potrzebni krwiodawcy gr O i B! 14.01.12, 17:56
        Gdy zaczną płacić za krew wtedy mogę oddawać.
        To uważaj, bo: gdy zaczniesz płacić za krew wtedy może ją dostaniesz ...
        • Gość: Karl Re: Pilnie potrzebni krwiodawcy gr O i B! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.01.12, 20:25
          Wszystko ładnie pięknie tylko dlaczego niektórzy pracownicy RCKiK są nieuprzejmi i robią łaskę że pracują?
          • braciakrwi Re: Pilnie potrzebni krwiodawcy gr O i B! 18.01.12, 21:11
            No właśnie! A dlaczego niektórzy lekarze maja długie uszy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka