Gość: Marcin IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.01.12, 23:00 ... Jana Pawła II. Kim dla Was był ten człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 23:41 Przywódcą jednej z 3 największych organizacji religijnych na świecie. Ot, wódz jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 07:11 Przedstawiciel największej mafii w dziejach.Nikt szczególny.Marionetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 08:24 - poeta średniego sortu; - kochanek Ireny Kinaszewskiej; - wielbiciel największego pedofila watykanu, obsypujący go co chwila nowymi tytułami i splendorami; - człowiek zamiatajacy pod dywan problem pedofilii w krk; - człowiek odpowiedzialny za śmierć dziesiątek tysięcy istnień w afryce z powodu gromienia uzywania prezerwatyw; - człowiek prowadzący machloje finansowe, no ale tu cel był szczytny; - przywódca największej i najbogatszej sektomafii na Ziemi; - człowiek odpowiedzialny za pospolite ruszenie sumień kiboli, którzy przez dobre 2-3 tygodnie po jego śmierci nie robili ustawek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 10:23 Krzewiciel obskurantyzmu i ciemnoty. Wyniósł na ołtarze wielu nikczemników, morderców i niegodziwców. Poza tym dla wielu był - wzorem cnót wszelakich, starym umęczonym cierpiętnikiem, Wielkim Polakiem, autorytetem moralnym itp. kocapoły będące wynikiem skrzętnie prowadzonej propagandy wizerunkowej, oraz ignorancji zindoktrynowanych mas. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef glemp Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 08:34 był przywódcą Korei Pn o ile dobrze pamiętam. Spoczywaj w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 10:26 Marciiinnnnnnn !!!! Tyyyyy staaarrryyyyy prooowoookaaaatooorzeeee !!! :-)\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:43 A może wiecie jaka jest różnica między Janem Pawłem a Małą Mi... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 17:04 Różnią się zasadniczo w istotnych kwestiach - Mała Mi przytacza fakty, JP z takowymi rozmijał się, o ile w ogóle się do nich zbliżył. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 18:28 Tak czy siak, to nie ulega wątpliwości, że genetycznie ( a co za tym idzie mentalnie) jesteście trachnięci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 18:37 Wyjaśnij co masz na myśli pisząc ze jesteśmy (kto konkretnie) "trachnięci" ? Czy ktoś kto pisze niewygodną dla innych prawdę, uchodzi za "trachniętego" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 18:50 Każdy , kto posługuje się słowiańskim językiem Talibów w sprawie wiary i świętych. Pojął, czy dalej ślepyś jak kret złożony na grillu katolickich fanatyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 20:40 > Każdy , kto posługuje się słowiańskim językiem Talibów w sprawie wiary i świętych. > Pojął, czy dalej ślepyś jak kret złożony na grillu katolickich fanatyków? Aj tam aj tam....marny grafomanie, małoś bystry, pytanie to było w tonie sarkastyczno kpiącym, z nutką nonszalancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 10:54 kur** nie znam człowieka ?! to ktoś z rodziny romka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaczacza Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:57 Raczej z rodziny Małej Mi, bo bardzo dużo o nim wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyg Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 11:09 Małą Mi..już całkiem pop.....ło!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarasof Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: 82.160.104.* 18.01.12, 12:21 Ale Wy Macie .......... Szkoda Czasu Na Czytanie Takich "Mądrości"............ Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... 18.01.12, 17:59 Dodał bym jeszcze to. Dekownik czasu wojny , tyłowa ciura. Wczasie wypadu do Brazylii ,,nasz ,,papież zachowal sięjak człowiek o zimnym sercu , kleczącego w pokorze i liczącego na akt przebaczenia ksiedza ominąl udając że go nie widzi . Zobaczcie te jego sciśnięte usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 19:18 Masz jakiś link do tego wydarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... 18.01.12, 20:51 Zaczynam rozumieć dlaczego Hitler uważał "polaczków" za "podludzi". K.urwa jesteście tak żałośni w swojej głupocie, że szkoda by było na was, nawet cyklonu B... Dno dna, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi do Radcom IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.12, 08:15 Radcom - z tym hitlerem niezupełnie masz rację; on polaków nie uznawał za podludzi; bał się nas; taka niby mała konkurencja dla nadludzi :) wg niego byliśmy narodem silnym, inteligentnym i zaradnym, stanowiacym duze zagrożenie dla realizacji jego planów; patrząc na współczesnych obywateli RP jakoś nie staje mi wyobraźni - gdzie hitler te cechy wypatrzył :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do karakana Re: do Radcom IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.12, 22:23 No jak to gdzie wypatrzyl karakanie ?? Beispiel : mala mi,57 jurand i narkotykowy paliknot ze swinskim ryjem i kutasem w dloni ! Buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
braciakrwi Do 57jurand 18.01.12, 21:06 Uzasadnij Twoje twierdzenie: 1.Dekownik czasu wojny , tyłowa ciura. (potrzebne źródło) Wiem, że jesteś forumowym frustratem, ale chyba masz na tyle rozumu, że uzasadnisz! Poznawczo rzecz ujmując wypowiedź jest bezwartościowa ale tudno nie protestować. W pełni rację ma radcom, tak nas np. niemieccy wiaytatorzy w strefie postrzegają - jako sprzedajne i fałszywe kmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 22:10 Jestem w stanie (i to z ciężkim sercem) zrozumieć formułowane wypociny przez totalnie zaćpanych abnegatów, chorych psychicznie dewiantów czy kompletnie nie myślących człokopodobnych istot nie umiejących posługiwać się rozumem. Ba - jestem w stanie zrozumieć Juranda-57 składającego się z 96 chyba % z piwa. Osoby takie powinny dużo rozmawiać ale ze specjalistami. W tym kontekście pytam? Kto się podszywa pod Małą Mi ? Jej poglądy były kontrowersyjne, ale umożliwiajace rozmowę. Tekst dzisiejszy świadczy tylko o fałszerstwie albo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 22:22 Schowaj się do swojej jamy - pseudointelektualna kreaturo ! Takie nauki odebrałeś od wspominanego tu J.P. II ? Twój post to zlepek inwektyw i totalny bełkot. Jeżeli chcesz coś napisać to odnieś się do tematu, napisz coś z sensem i przede wszystkim poprawnie - używając słów, zwrotów i pojęć, których znaczenie znasz, i wiesz jak i kiedy ich użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Αντισθένης η IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 22:40 Sparafrazuję ten wioskowy autorytet: Schowaj się do swojej jamy - pseudointelektualna kreaturo ! Krzewicielu obskurantyzmu i ciemnoty. Rozumują tak będące wynikiem skrzętnie prowadzonej propagandy wizerunkowej posthumanistyczni blagierzy, oraz ignoranci = przedstawiciele zindoktrynowanych mas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 22:51 Dziękuję za wpisy. Teraz już wiem że nie żyję w normalnym mieście . Takiego bełkotu dawno nie czytałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 23:27 Poczytaj encykliki J.P. II - szybko się wycofasz z tego co napisałeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 08:32 Gość portalu: Antystenes napisał(a): > Poczytaj encykliki J.P. II - szybko się wycofasz z tego co napisałeś :-) Skoro czytałeś, to może streścisz, zacytujesz, polecisz co ciekawsze fragmenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 09:26 Proszę, oto próbka twórczości J.P. II. Cytat pochodzi z encykliki Dives in misericordia ( O Bożym Miłosierdziu ) - "Idąc za nauką Soboru Watykańskiego II i odpowiadając na szczególną potrzebę czasów, w których żyjemy, poświęciłem Encyklikę Redemptor hominis prawdzie o człowieku, która w pełni i do końca odsłania się w Chrystusie. Nie mniejsza potrzeba tych przełomowych i trudnych czasów przemawia za tym, aby w tym samym Chrystusie odsłonić raz jeszcze oblicze Ojca, który Jest „Ojcem miłosierdzia oraz Bogiem wszelkiej pociechy” (por. 2 Kor 1, 3). Oto bowiem, jak czytamy w Konstytucji Gaudium et spes: „Chrystus, nowy Adam (...) objawia w pełni człowieka samemu człowiekowi i okazuje mu najwyższe jego powołanie,” dokonuje zaś tego „już w samym objawieniu tajemnicy Ojca i Jego miłości”1. Słowa powyższe świadczą wyraźnie o tym, że ukazanie człowieka w pełnej godności jego człowieczeństwa nie może się dokonać inaczej niż przez odniesienie do Boga, chodzi zaś nie tylko o odniesienie czysto pojęciowe, ale uwzględniające pełną rzeczywistość ludzkiej egzystencji. Człowiek i jego najwyższe powołanie odsłania się w Chrystusie poprzez objawienie tajemnicy Ojca i Jego miłości" Ze wszystkich gatunków literackich teksty religijne podchodzą mi najciężej, acz pochwalę się - ciurkiem przeczytałem 5 encyklik papieskich - teksty niestrawne, pełne religijnych metafor, zawiłe, pełne powtórzeń o niepoznanej tajemnicy, pełne zaklęć i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Krótko mówiąc - poezja dla wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 09:33 Gość portalu: Antystenes napisał(a): > Ze wszystkich gatunków literackich teksty religijne podchodzą mi najciężej, acz > pochwalę się - ciurkiem przeczytałem 5 encyklik papieskich - teksty niestrawne > , pełne religijnych metafor, zawiłe, pełne powtórzeń o niepoznanej tajemnicy, p > ełne zaklęć i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Krótko mówiąc - poezja dla > wierzących. No i ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 09:49 Chciałeś cytat - masz cytat. Chciałeś abym podzielił się spostrzeżeniami - podzieliłem się. Czujesz niedosyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 12:17 A co sądzisz na temat monadycznej algebry Boole'a ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 13:07 Nie mam wystarczających kompetencji aby wydawać sądy nt. monadycznej algebry B... a jak wiadomo "o czym nie można mówić o tym trzeba milczeć". P.S. zakończmy tę dyskusję, nie ma ona związku z tematem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 14:00 Gość portalu: Antystenes napisał(a): > Nie mam wystarczających kompetencji aby wydawać sądy nt. monadycznej algebry B. > .. a jak wiadomo "o czym nie można mówić o tym trzeba milczeć". A w zakresie teologii masz? > > P.S. zakończmy tę dyskusję, nie ma ona związku z tematem Sądzę że ma, co postaram się w stosownym momencie wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 14:50 > A w zakresie teologii masz? Tak, mam. P.S. Widzę że nie odpuszczasz i usilnie chcesz coś "wykazać"..... czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 16:30 Gość portalu: Antystenes napisał(a): > > A w zakresie teologii masz? > > Tak, mam. > jakie mianowicie? > P.S. Widzę że nie odpuszczasz i usilnie chcesz coś "wykazać"..... czekam :) cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 16:45 > jakie mianowicie? wiedza kolego... wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 16:48 Gość portalu: Antystenes napisał(a): > > jakie mianowicie? > > wiedza kolego... wiedza... > świadkiem jehowy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 18:32 > świadkiem jehowy jesteś? nie Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Αντισθέ 19.01.12, 08:29 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Dziękuję za wpisy. Teraz już wiem że nie żyję w normalnym mieście . Takiego beł > kotu dawno nie czytałem ... A co tu miasto winne? To są ofiary reformy edukacji. Władza, za to co zrobiła będzie im w przyszłości renty wypłaccać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes do BK Re: Αντισθέ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.12, 23:25 Zaś coś nie poszło. Sparafrazowałeś moje słowa.... z tym że ja ani wioskowy, a tym bardziej autorytet. Coś o J.P. II odnośnie tematu wątku do powiedzenia kolega ma ? Czy tylko tępy odpór na suche fakty o niechlubnych dokonaniach szefa sekty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Tępy odpór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 21:12 Parafraza tępym odporem? No Okham się znalazł, ale najpierw wybierz z tej Twojej wypowiedzi choć jeden "suchy fakt". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Tępy odpór? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 21:50 Nie lubię uprawiać jałowych dyskusji. Tematem wątku jest konkretne zapytanie. Ja się do niego odniosłem, parę innych osób również. Pozostali, włączając Ciebie, swoimi wpisami odbiegli znacznie od tematu. Jasne, można poczuć się oburzonym że ktoś śmie kalać dobre imię J.P. II i nie chwili go pod niebiosa, co więcej, wie o tej mniej popularnej stronie jego pontyfikatu... ale żeby zaraz tak zajadły atak. Skoro już, to przynajmniej z mojej strony, odpowiedź będzie adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Tępy odpór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 22:24 Ja nie jestem wielbicielem Karola Wojtyły. Ale nie zauważyłem "suchego faktu". Poza ty, bez przesady, J.P. II to nie jest żadne "dobre imię" tylko postmodernistyczny fenomen suspensyjny. Nie atakuję Ciebie, tylko parafrazuję twój tekst. Można powiedziec, atakujesz się nim sam. Czy to nie masochizm, bo widzę, cierpisz bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
kaziopiwosz Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... 19.01.12, 14:22 Efekt Twojego pytania jest na pewno jeden. Wszelkie robactwo powyłaziło z dziur aby przypomnieć światu o swoim istnieniu. Niektóre spośród nich mają się nawet za oczytanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 15:07 > Wszelkie robactwo powyłaziło z dziur > aby przypomnieć światu o swoim istnieniu. Dołączyłeś zatem do tego "robaczego" grona :) >> Niektóre spośród nich mają się nawet za oczytanych. Szowinista !!! >>> Im więcej zobaczę, tym mniej wiem. Myślałem zawsze że obserwacji zawdzięczamy rozwój nauki i ogólny postęp.... hmm, być może to parafraza Sokratejskiego "wiem że nic nie wiem". Kolega jest autorem tego zdania - z ciekawości pytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 21:03 polecam wszystkim uważną lekturę powyższych postów! Wnioski proszę pozostawić sobie, zaś lekarzy-psychiatrów proszę o niepodejmowanie jakichkolwiek działań. Często lepiej jest zejść z tego świata nie mając świadomości o ułomności swej psychiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wytrych Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.12, 21:12 Ciebie tumanie tez to dotyczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Do Josarjana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 22:34 forum.gazeta.pl/forum/w,168,132516121,132541751,Re_Policyjna_osmiornica_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 Re: Czy ktoś jeszcze pamięta .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 21:14 Jesteś idiotą jeśli nie wiesz, że to nie sokratejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antystenes do b2 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.12, 21:53 Naucz się czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś