Dodaj do ulubionych

dojazd do ZUS

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.03.12, 10:28
Mam pytanie którym autobusem dojade jak najblizej ZUSu chodzi o to ze dojechac musi starsza kobieta schorowana która nie stac na taxi chodzi o ten nowy budynek
Obserwuj wątek
    • Gość: ASD Re: dojazd do ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 10:36
      A skąd i kiedy ?
      • Gość: ... Re: dojazd do ZUS IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 10:44
        ze szczawna jutro
        • Gość: ASD Re: dojazd do ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 11:06
          A nie da się z upowaznieniem/pelnomocnictwem ? Ja tak brałem zaswiadczenie dla mamy. Upoważnienie i dowód tej osoby i każdy powinien załatwić. Chyba , że komisja, bo dojeżdżają tlko do osoby "całkowicie niezdolnej do samodzielnej egzystencji".
          Napisz na adi02@tlen.pl, podwieźć na pewno mogę z rana około 8.00, z powrotem to 32 na Sobięcin i tam w 18 . W tamta stronę tez się da 18 i 32 albo 2 , bo 2 tez chyba zatrzymuje sie koło zielonego rynku. Jak to komisja to pewnie długa wizyta.
          • Gość: konrad Re: dojazd do ZUS IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.03.12, 11:19
            Chodzi o dojazd z Podzamcza i musi tam sie stawic osobiscie czy jest ta w okolicy jakis przystanek np 2 wtedy pojechałaby c lub a do grunwaldzkiego i z tamtad 2
            • Gość: ASD Re: dojazd do ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 11:30
              Dawno nie jeżdzilem, ale 2 jezdzi teraz przez konopnickiej, i kolo zielonego rynku , a wsiada się boczną od konopnickiej w uliczce jak do netto się idzie. A nowy zus jest własnie koło zielonego rynku. 32 tez stamtad jezdzi. to obojetne czy 2 czy 32, tylko tyle , że 32 zatrzymuje się na starej petli a 2 blizej zielonego i zus- u. Tak mi sie wydaje. Przystanek koło zus-u jest na żądanie , ale tam zawsze ktos stoi. Mimo wszystko moge podwieźć z rana, ale nie okolo 8 tylko okolo 8:45 z Podzamcza.
              • haba.baba Re: dojazd do ZUS 01.03.12, 11:54
                no właśnie,znowu nikt nie pomyślał o niepełnosprawnych,w telewizji wałbrzyskiej pokazywali parking ,ale jak dojść od przystanku mają niepełnosprawni to już ich problem a jest to nie mały odcinek drogi,a może jest przystanek na żądanie?Siedziba ZUS piękna tylko gdzie w tym wszystkim osoby NIEPELNOSPRAWNE.
                • Gość: zainterwenuję moja opinia i interwencja IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.12, 13:46
                  Jest tam chyba przystanek na żądanie, ale to tylko w jedną stronę z powrotem nie ma przystanku aby dojechać "dwójką" do centrum, mam nadzieje że w ogóle ten przystanek jeszcze istnieje .

Tak na marginesie jest to naprawdę przykra sytuacja gdybym miał auto to bym podwiózł za darmo, nie mniej jednak zaraz napiszę do jakiejś redakcji o interwencje w sprawie dojazdu do nowego ZUSu, bo to faktycznie jest problem, to jest poważny problem.
                  • Gość: ASD Re: moja opinia i interwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 13:51
                    A ten na przeciwko Zielonego Rynku, tam dwójka nie zatrzymuje się ?
                    Jak już deklarowałem podwieźć też mogę.
                    • Gość: zainterweniuję do ADE IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.12, 14:07
                      No właśnie ja piszę o tym przystanku koło parkingu, na przeciw zusu, on kiedyś był, ale tam ani rozkładu ani nic, później żeby dojechać do centrum to, faktycznie jest aż koło zielonego rynku i tam na pewno jest ten przystanek, ale jednak on jest w znacznym stopniu oddalony i naprawdę chore osoby będą miały trudności, no teraz na tą dobrą sprawę, wygląda na to że są te przystanki , ale są nie w zbyt dobrym miejscu, teraz tak dla jednych mogą powodować duże problemy dla innych mniejsze, w zależności od stanu osoby, to jednak na razie się wstrzymam z interwencją do redakcji, sprawdzę to i wtedy , będzie można interweniować.
                      • Gość: ASD Re: do ADE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 19:03
                        Nie ma co sprawdzać, dojazd jest o wiele gorszy niż na Pl.Grunwaldzki. A potem kilkaset metrów piechotką, bo wejście do nowego budynku jest daleko od strony parkingu. Kawałek jest z przystanku. Dobrze , że snieg stopniał, bo można było się połamac w mrozy, które b yły.
                        • haba.baba Re: do ADE 02.03.12, 15:15
                          Osoby niepełnosprawne na placu Grunwaldzkim przy pomocy osoby drugiej mogły jakoś sobie poradzić ,a teraz niestety jest problem.
    • Gość: pas Re: dojazd do ZUS IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.12, 13:59
      klasyczny przypadek "nosa dla tabakiery"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka