Dodaj do ulubionych

Esperal- Wałbrzych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 21:11
wszywanie esperalu 602 576 511.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wytrych Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.pools.arcor-ip.net 09.03.12, 21:17
      Chocholitan byl juz u Ciebie ?? :-)) PS Wszyj mu dwa Esperale na moje konto !! :-))
    • Gość: anna Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 00:11
      najlepszy lekarz od tego typu spraw to w Wałbrzychu jest pan Piotr Niezgoda!
      • Gość: Wytrych Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.12, 00:18
        Znasz to Anno z wlasnej autopsji ?? :-))
        • chocholitan Re: Esperal- Wałbrzych 10.03.12, 02:09
          :-))))) Yossarian podku...ł Wytrycha i teraz on szaleje po forum.
      • Gość: abc Re: do anny IP: *.play-internet.pl 10.03.12, 09:54
        Niezgoda to jeden wielki oszust!Wziął 700 zł niby za wszywkę,a wszył nie wiadomo co,bo chłopina pije i nic się nie dzieje!
        • Gość: lidka Re: do anny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.12, 12:18
          pije, bo esperal to nie lekarstwo, tylko wymuszenie, na leczenie musi isc!
          • 57jurand Re: do anny 10.03.12, 16:04
            esperal tak jak religia żywi się strachem przed tym co nieuchronne. Wśród ludzi których znałem ,dwoje po zaszyciu esperalu poszło się pasć na niebiańskich łakach. Pijący wódę sami sobie finansują leczenie gdyż istnieje coś takiego jak odpis chyba 3 -% na pewno tak było a jak jest teraz na szczęście moje niewiem. Kiedyś zajmowałem się tymi problemami , dodam od siebie że wraz z grupą przyjaciół tworzyliśmy pierwsze Kluby AA w W - chu .
    • Gość: dd Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.03.12, 10:38
      piszecie tu tak jak by zdecydowanie sie na esperal to byla jakas ujma na honorze. Jak ktos sie na to decyduje to powinnien byc wlasnie chwalony i podziwiany a nie wyszydzany. Bo to jest naprawde ciezka choroba i ktos kto ją pokona powinien byc z siebie dumny. W zyciu roznie bywa, uwazam że taki esperal to powinien być finansowany z nfz, koszt zabiegu niewielki a zaoszczedzone koszty spoleczne olbrzymie i uratowane zycie ludzkie.
      • Gość: echosły Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 10:46
        zaoszczedzone koszty spoleczne olbrzymie
        Bredzisz, palacze i alkoholicy to siła napędowa budżetu.
        Wbijcie sobie to wreszcie w te swoje tumaniaste łby.
        • Gość: dd Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.03.12, 11:06
          a dla ciebie koszty spoleczne to tylko pieniadze?
          • Gość: polit Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.12, 12:22
            alkoholizm to straszna choroba, to choroba śmiertelna, zabija wszystko po kolei, tylko bardzo po malutku. esperal to malutki przystanek do trzeżwości, wszystkim z esperalem życzę powodzenia, idzcie tą drogą !, zawracając nie spotkasz niczego.....
            • Gość: echosły Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 15:27
              Ale mendzisz:
              alkoholizm to straszna choroba, to choroba śmiertelna, zabija wszystko po kolei , tylko bardzo po malutku..
              Gdyby była to prawda w Wałbrzychu pomieszkiwałoby ze dwadzieścia osób.
              • Gość: jaanka Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 19:35
                To jest prawda. Alkoholizm to samobójstwo na raty. Lecz alkoholik się z tą teorią nie zgodzi, ponieważ osoba uzależniona ma bardzo mocno rozwinięty mechanizm zaprzeczania.
    • Gość: jaanka Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 16:35
      Esperal jest zakazany. Lekarze, którzy nadal praktykują wszywki robią to nielegalnie.

Druga rzecz- wszywkę można "przepić", choć zależy to od szczęścia. Jednym się uda i będą chlać dalej, a inni umrą.

• Gość: noname Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 16:49
      Witam serdecznie wszystkich,mój stary miał dwa razy wszyty esperal i dwa razy przepił bez skutków ubocznych,na jego szczęscie.Mam także koleżkę po dwóch odwykach i niestety pije dalej choć padaczki zdarzają mu się bardzo często, to jest straszna choroba,i bez silnej psychiki i wsparcia najbliższych bardzo ciężko porzucić to gó...
      • 57jurand Re: Esperal- Wałbrzych 12.03.12, 20:06
        Do noname . To nie do końca tak jest człowiek silny psychicznie nie zostaje alkoholikiem . Z osobistego doświdczenia wiem że do wytrzeżwienia tylko i wyłacznie doprowadzić może silna motywacja musi człowiekowi na czymś bardzo zależeć dla mnie takim motywem była miłość do malutkiej córeczki dzięki temu uczuciu jestem trzeżwy już 25 lat a dzisiaj z dumą spoglądam na wnuczkę. Sukces ten zawdzięczam też madrym ludziom , psychologom Oldze Tokarczuk ,ordynatorowi Domino z Sokołowska i wielu innym za to im wszystkim jestem wdzięczny.
        • Gość: lima Re: Esperal- Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 22:37
          Esperal można też wszyc w przychodzni psychiatrycznej na broniewskiego, zabieg robi chirurg, kosztuje 500 zł. Zycze powodzenia w abstynencji !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka