Dodaj do ulubionych

Jazda autobusem Wałbrzych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 17:02
Dziś byłem zmuszony pojechać autobusem i wiecie co to była masakra. Linia nr C w strone placu w godzinach porannych. Pierwsze wejscie to kupienie biletu udalem sie nastepnie na sam tyl autobusu. Przede mna siedzial starszy Pan przy szybie na nastepnym przystanku wsiadl pasazer i usiadl obok starszego Pana gdy nagle Pan starszy do gory poniewaz pospawane i poskrecane na sruby siedzisko nie dalo rady coz posmialem sie troche i wszystko. Nastepny incydent w tym samym autobusie to jazda pod gorke na piaskowa autobus zatrzymujac sie na przystanku i probujac z niego odjechac tak sie zadlawil ze spaliny poszly do srodka autobusu przez ta swietna podloge oczywiscie prosto we mnie tu juz sie nie posmialem. Przesiadlem sie troche do przodu pare osob tez. Jadac dalej tym autobusem z wybitym zawieszeniem odczuwalem wszystkie niedogodnosci drogi troche mnie to zmulilo i generalnie zero komfortu. O nie dzialajacych drzwiach nie wspomne i biegajacych pasazerach zeby tylko zdazyc wysiasc. Gdy juz dojechalismy na plac postanowilem poinformowac kierowce ze stan techniczny tego autobusu nie pozwala raczej na wozenie ludzi i czy wie ze wszystkie spaliny ida do srodka, a on ze wie o tym, wiec sie go zapytalem czy powinien wyjezdzac tym z zajezdni w ogole, a mily kierowca powiedzial ze tak i ze bedzie tym jezdzil dalej i troche generalnie pocwaniakowal ze tak powiem. Nie myslac dlugo lekko juz zdenerwowany zadzwonilem zeby zrobili mu kontrole stanu technicznego pojazdu poniewaz wegla i ziemniakow nie wozi. Kierowca spanikowany wyjal tel i zaczal gdzies dzwonic. Nie wiem jak sie sprawa zakonczyla bo sie spieszylem. Powiem ze nie jestem busiarzem czy kims tam ale pasazerem ktory nie ma zamiaru siedziec w klebach spalin kasujac bilet za 2,40 a prezesi spolek siedza i sie ze wszystkich nabijaja. Pozdrawiam tez Romana przejedz sie Pan Wałbrzyskim autobusem.
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 18:44
      Zadławić to się można od twoich wypocin.Trzeba było wysiąść i po bólu.Temat ten był już przerabiany.A w ogóle kto cię zmuszał do jazdy autobusem masz do wyboru jeszcze TAXI,busy lub na piechotę.A faktycznie szarpnęło cię po kieszeni te 2,40...hehe
      • Gość: Gość Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 18:50
        Akurat nie szarpnelo mnie nic a nic inteligencie. Stosunek ceny do wykonywanej usługi jest mało adekwatny a na dodatek truje się ludzi. I tyle w temacie Trollu Pozdrawiam
        • Gość: esteta miejski Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 18:58
          Żle zrobiłeś, w Wałbrzychu wolno tylko do busów się przyj...ć.
          • Gość: Gość Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 19:02
            Wiesz ja nie jestem po żadnej ze stron czy busów czy MPK ale to co zobaczyłem to zgroza i tyle w temacie a czy watek już był czy nie to mało mnie obchodzi ponieważ nie siedzę non stop przed monitorem jak kolega @ i nie wypisuje głupot do każdego wątku. Pozdrawiam
    • Gość: Gość 2 Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.03.12, 19:33
      Dziś,miałem jechać przyjemność autobusem linii "A" o nr bocznym 278 ok. godz. 15.
      To skandal: kasownik nie działa, na tylnych drzwiach przyklejona kartka "AWARIA DRZWI". Ludzie na Piaskowej Górze przepychają się bo nikt nie może wejść ani wyjść z autobusu.
      Korzystam z komunikacji codziennie, kupuję uczciwie bilet miesięczny, rozumiem i wiem jaka jest sytuacja przewoźnika. Ale troszkę trzeba pomyśleć i nie puszczać na "pół" niesprawnego autobusu w godzinach szczytu i to na linię" A" . A tak na marginesie to coraz częściej w autobusach widnieje kartka: AWARIA DRZWI. I tylko się dziwie jak one przechodzą codzienne nocne przeglądy i kto się "podpisuje" że autobus jest sprawny technicznie, pomijając że kierowca też podpisuje tzw. OC- obsługę codzienną pojazdu za którą jest też odpowiedzialny.
      Ale cieszmy się że w ogóle mamy komunikację publiczną i autobusy kursują.
      • embriao Re: Jazda autobusem Wałbrzych 26.03.12, 19:50
        Nie ma czegoś takiego jak nocne przeglądy.
        • Gość: aleks Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 20:16
          "Gość" napisał mądrze i prawdę no niestety ale MZK czy jak to zwa czeka to samo co PKS Wałbrzych, kiedy już tak się stanie to przejechanie busem z Grunwaldu na piaskowa kosztować będzie 10złotych bo nie będzie konkurencji taxi to raz na rok bo zedrą ci ostatnia koszule to cwaniaki z miodem w uszach szkoda że taka firma Jak MPK MZK umarła na stojąca czyli prawie jak drzewa. Cóż co taki biedny kierowca ma powiedzieć mówią albo jedziesz albo kopa w tyłek taki jest Tuskowy kapitalizm on zatrudniony na czas określony dostaje 3 miesięczną odprawę i tak od 1989roku bo od tego roku zasiada w Sejmie a wyborcy jak osiołki lubia to i na plastusiów głosują więc kto by się martwił takim tam jakimś wałbrzyszkiem liczy sie w Polsce tylko warszawka reszta to prowincja.
          • Gość: sisi Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.03.12, 20:27
            "Ale cieszmy się że w ogóle mamy komunikację publiczną i autobusy kursują." Ja niestety wymagam więcej od (życia) i komunikacji miejskiej niż Gość 2, i powiem jedno: rzygać się chce, gdy wsiada się do większości autobusów. Parę dni temu jechałam "C" z Grunwaldzkiego, brud, smród i ubóstwo, widać gołym okiem, że od tygodni nikt w tym autobusie nie sprzątał. Na domiar złego jakiś podejrzany środowiskowo kanar sprawdzał bilety, przez jakiś czas zachodziłam w głowę, czy on tak śmierdzi, czy facet obok. Po powrocie do domu szorowałam ręce. Masakra!!
            • Gość: zdziwiony Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.12, 21:06
              to jeszcze autobusy jeżdżą miało ich od stycznia nie być tak jak pks-u hmmm??
              • Gość: ovo Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 00:27
                Też się jutro przejadę dla zabawy:))) Do naszego teatru na pedalskie sztuki już nie chodzę, więc niech mam coś z życia , i to za 2.50, tyle chyba kosztuje bilet? Taki ubaw wart o wiele więcej, hehehe!
                Też powkurzam szofera, aby komuch wiedział za co się dostaje pensję.
    • Gość: Polak do Gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.12, 20:53
      Tani prowokatorze a podziękuj Rosiakom oraz Lubińskiemu oni tutaj rządzą od 8 lat. Nie wiedzieli co się dzieje w spółkach ? nie wiedzieli że zbierane są haracze na waciki ? to jak nie wiedzieli , to jak się interesują miastem ?
      • Gość: Gość Re: do Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 21:10
        Jaki prowokatorze ? Mam w czterech literach raczej wszystkich polityków i generalnie polityke napisałem tylko co mnie spotkało w moim mieście a tu takie dziwne odpowiedzi ale ok nie wypowiadam się dalej. Pozdrawiam Trolli jednak i generalnie wszystkich
    • Gość: wolf Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.12, 20:57
      ja Romana nie pozdrtawjam bo to zwykła PAŁA DO LANIA
      • Gość: telewidz do goscia IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.12, 21:15
        To jak ci to przeszkadza dlaczego nie działasz ? dlaczego nie napiszesz pisma w tej sprawie do władz Wałbrzycha ? oraz do posłów z naszego regionu ?
        • Gość: Ziótek Re: do goscia IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 21:48
          W dupie mam czy Kruczkowski zbierał na waciki. Jak było tak było ale autobusy na czas jeździły i nie było wstydu. Teraz paniska prezesy i dyrektory poprzesiadały się do służbowych furek, pozatrudniali przydupasów i laskę kładą na motłoch pasażerski. Prezydent podobnie. Tylko sciemniać z tv potrafi. Nowy koleś dyrektor ZDIKUM jest zielony jak trawa na wiosnę i jest jak filmach BAREJI pośmiewisko z pasażerów i kpina z przepisów. Tylko czekac jak coś pirdol.nie jak miedawno na PKP. Bo pewnie hamulce są w nie lepszym stanie jak te drzwi.
          • Gość: trol Re: do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:13
            A ja tak sobie jadę dzisiaj za autobusem numeru nie spisałem ,skupiłem się na obserwacji owego pojazdu.
            Najbardziej zadziwiał mnie fakt ,ze przeważnie autobusy zostawiają na jezdni dwa ślady
            a ten niestety zostawiał 4!
            Dodam ,ze nie było to na zakręcie tylko po zupełniej prostej :
            na zakręcie z pewnością kierowca zobaczyłby pewnie swoja tylna rejestrację ,
            może to ma jakiś sens -może tablice im kradną )
            Jak to jechało nie wiem ,nie wiem też czy kierowca wiedział czy tył jedzie tam gdzie on:)
            Nie wiem jak to możliwe bałem się toto wyprzedzić ,czy zaraz coś nie rypnie .
            Ale najgorsze było to że jechał prawie po dwóch pasach w jednym kierunku
            Prawie jak w Wąchocku :)
            Kierowca starszy pan kroplówka u sufitu ,woreczek ambu pod ręką ale do 67 może dorobi
            Ups byle by mu sprzęt nie wysiadł !

Autobus czerwony ulicami mego miasta mknie !Pozdro!
        • Gość: ovo Re: moc sprawcza pism IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 10:36
          Telewidz zachowuje taką mocną wiarę w moc sprawczą pism do urzedów, jak murzyni Bantu w moc dobrych i złych Mzimu.
          Niestety żyjemy w Polsce i to nam zajmuje cały czas. A wszystko mogło by być tak proste... ech.
      • Gość: Dziadek Re: Do wolfa IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 23:47
        A ty szwabski parobku stul ryja!!
        • Gość: trol Re: Do wolfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:04
          Cóż za poziom wypowiedzi ,daj spokój !
          Jak argumentów brakuje zaczyna się obrzucanie błotem .
          Przecież nikogo nie atakuję opisuje tylko rzeczywistość ty widzisz ja inaczej ?
    • pozor_vlak Re: Jazda autobusem Wałbrzych 26.03.12, 22:21
      Mięczak jesteś i tyle.
      • Gość: trol Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:28
        Twardzielu a ty tym jeździsz ?jeśli tak to z ciebie niezły kozak
        Adrenalinki ci się zachciewa?
        A może jeździsz i kręcisz horrory przerażonych min pasażerów
        • pozor_vlak Re: Jazda autobusem Wałbrzych 26.03.12, 22:31
          Jestem hardkorem i jeżdżę bez trzymanki !
          • Gość: trol Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:33
            musisz się skontaktować z "koksu "
            ten ziomal tez jest dobry będzie wam raźniej
            Nie ma lipy jest pompa!
            • pozor_vlak Re: Jazda autobusem Wałbrzych 26.03.12, 22:41
              Koksu jest moim chrześniakiem.
              • Gość: trol Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:44
                zawsze musisz być górą ?
                koksu jeździ jako kierowca ,nie wiesz co chrześniak potrafi ?
                • pozor_vlak Re: Jazda autobusem Wałbrzych 26.03.12, 23:10
                  Gość portalu: trol napisał(a):

> zawsze musisz być górą ?
                  Nieeee, na dole też lubię ;)

• Gość: pis-dzielec Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 23:24
                    Syf pogania syfa w miejskiej komunikacji i popatrzcie, jakos nikogo to ni rusza. Media milcza jak w Korei Pn. Kosor z Welcem kase trzepia, a Prezydent udaje niewidomego i gluchego. Ot mamy rzady liberalow ktorzy w dupie maja narod i tylko mysla jak przetwac jeszcze pare mcy na dobrze platnej posadce
                    • Gość: Wałbrzyszanin Sąd i Prokuratura IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 00:34
                      A zamiast pieprzyć głupoty to może zająć się sprawą , aby w Wałbrzychu był Sąd i Prokuratura Okręgowa, bo Wałbrzychu mieszka sporo ludzi i Wałbrzych ma sporo instytucji, ale Sądu i Prokuratury Okręgowej nie ma , a jest to uciążliwe bo " duże miasto musi korzystać z mniejszego miasteczka" trochę to śmieszne.
                    • Gość: ovo Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 10:47
                      Liberalizm mamy, ale tylko z nazwy, tak samo jak i Chiny są komunistyczne, ale tylko na czerwonej fladze z gwiazdką.
    • Gość: freqq Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.03.12, 08:17
      I bardzo dobrze że ktoś w końcu o tym mówi głośno:)Jak komuś z Was albo Waszych bliskich cos by sie stało w takim autobusie to wtedy podnieśli byście głos...a tak to lepiej nic nie mówić?Niestety taka jest szara rzeczywistość naszego miasta..
      • Gość: Gość Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:47
        Freqq i dlatego tak zrobiłem tym autobusem na prawdę było mało bezpiecznie jechać tylko ciekaw jestem czy zabrali kartę pojazdu. Bo tak powinno być. I moim zdaniem Wałbrzyska policja powinna zrobić konkretny nalot na wszystkich przewoźników w naszym mieście i wtedy szybko by się okazało jakie mamy tabory jak się nas wozi. Bo bydłem nie jesteśmy. Pozdrawiam
        • Gość: ovo Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 10:40
          Mylisz się. Dla policji i władz miejskich jak najbardziej jesteśmy bydłem. Inna sprawa jak sami o sobie myślimy.
          • Gość: a to a co z busami ????? moja odpowiedz kontrowersyjna IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 13:38
            A co z busami wczoraj jechałem busikiem to myślałem że nie dojadę, nie dość że słabo to jechało to jeszcze dawało wrażenie że zaraz się rozsypie na środku drogi, Lubiński i Rosiaki jak by byli prezydentami Wałbrzycha to na pewno zwykłych autobusów by nie było , a dlaczego a bo Waszczak właściciel tych busikowych trupków , jest najlepszym kumplem Lubińskiego , połączenie Lubińskiego + Rosiaki x "prezydenctwo " i x Waszczak = niezła mieszanka wybuchowa w mieście i okolicy, wtedy by była nagonka na MPK

Też macie odpowiedz dlaczego zezwolili na to aby ktoś okradł MPK, bo Lubiński wiedział że jak padnie MPK to koleszka Waszczak będzie miał pracę i dużo forsy , Rosiaki też sie nie odzywali bo jak Lubińskiemu by pokrzyżowali nadzieje . Teraz się cieszą że MPK padło i Waszczak się cieszy bo busikowe trupki będą zarabiać .

A Lubiński i Rosiaczki będą mieli względy u przewoźników u ludzi też że na pokaz dużo krzyczeli o MPK i niby coś tam robili , a zapomniało mi się ludzi też trzeba omotać na forum i wypisywać bzdury , bo przecież Waszczak będzie miał kurę znoszącą złote jaja , a Lubiński i Rosiaczki w przyszłej kampanii wykorzystają że ile to oni nie zrobili dla miasta , a tak naprawdę nic nie zrobili.
            • Gość: , Re: a co z busami ????? moja odpowiedz kontrowers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:06
              Nie przesadzaj z tym lubińskim i rosiakami i nie strasz bo nie ma kim. Lepiej sie skupmy na tym jak ocalić w mieście sąd i prokuraturę i odbudować zaufanie mieszkańców do siebie i uwierzyć w swoje możliwości, że jako zaangażowani mieszkańcy damy radę uratować nasze piękne miasto. Wystarczy pogonić nierobów z ratusza, np. torbusa, który nic nie wie i bezmyślnie wykonuje polecenia swojego guru.
              • Gość: obserwatorek do goscia IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 14:40
                Ale to nie tylko Torbus, ludzie już mają dość narzekania , bo tylko słyszą narzekanie , słyszą tylko obrażanie i widzą tylko zganianie odpowiedzialności na innych , a tak naprawdę to wszyscy co tam siedzą są winni, temu co się dzieje w mieście, dlaczego jest tak w naszym mieście , bo dlatego że każdy na każdego narzeka, zamiast pilnować żeby nie kradli, zamiast usiąść przy jednym stole i konkretnie pogadać, to się żrą o stołki, no trudno nie wybrali mnie to nie wypisuje bzdur że to wina szelemeja że MPK padło, tylko siadam z nim i gadam jak poprawić sytuacje w miescie , albo będziemy dbali o dom w którym mieszkamy, albo nasz dom przestanie istnieć i będziemy bezdomni , nasza studnia już też usycha, aż wyschnie do końca. To samo busiarze jadą na MPK , tylko niech się zastanowią jak MPK nie będzie , gdzie ci ludzie pójdą do pracy ? nie będzie MPK ludzi też nie będzie , bo wyjadą i w tedy busiarze nie będą mieli kogo wozić , pracownicy MPK pójdą na strefę a i zabiorą miejsca innym ludziom , reszta nie znajdzie pracy i będzie wieksze bezrobocie i busiarze też na tym stracą , to wszystko to jest koło , wszystko kręci się w okół koła.
    • Gość: egon Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 14:15
      mimo dużego prawdopodobieństwa, że tak było to zmęczyłeś mnie swoim opisem strasznie;/
      • Gość: ovo Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 14:46
        Ludzie, dajcie spokój, i tak należy wam się gó..., z tego względu że rząd się wypłukał z całej kasy oraz z ewentualnych pożyczek zaciągniętych na potzreby Euro 2012, wojenkę w Afganie oraz dopłaty do banktutów eurokołchozu.

Nie będzie ani dobrych autobusów , ani lepszych busów, bo i gmina i busiarze są biedni jak myszy kościelne.
        No , chyba że wejdzie do Wałbrzycha zagraniczny przewoznik, ale on się nie będzie patyczkował i zrobi ceny biletów rzędu 10zł/przejazd, bo tyle w rzeczywistości dobrej jakości usługa może kosztować. Wątpię jednak, aby bankrutom ktoś chciał świadczyć usługi, ja bym nie ryzykował.
        Jesteśmy bankrutami, zrozumcie to w końcu.
        • Gość: trol Re: Jazda autobusem Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 22:03
          Zagraniczny przewoźnik w Wałbrzychu ?
          A kto by się do gówna pchał :dziura na dziurze dziura pogania daj spokój
          Zagraniczny inwestor nie zainwestuje w takiej dziurze
          Bilety po 10 zł a w większości ludzie zarabiają 1500 zł
          Co ty bredzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka