Dodaj do ulubionych

Referendalny Przekręt

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 00:13
Czy pytanie o odzyskanie GRODZKOŚCI w referendum o ratowanie szkół nie było dodane specjalnie, żeby prawnicy a potem radni je UWALILI z powodów formalnych????????( ...ustawa mówi ,że referendum ma dotyczyć spraw , które są w gestii gminy -radnych ) sprawa odzyskania GRODZKOŚCI nie jest w gestii gminy tylko PREMIERA i RADY MINISTRÓW . Potem Rosiaki , Pisiory i Wildy będą namawiać do ODWOŁANIA złej ,brzydkiej RADY ,która nie słucha głosu mieszkańców i nie pozwoliła na referendum w sprawie szkół. Będą przy pomocy referendum o odwołanie RADNYCH przejąć władzę w Wałbrzychu za miejską KASĘ .ROSIAKI CWANIAKI
Obserwuj wątek
    • Gość: jas Re: Referendalny Przekręt IP: *.204.54.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.12, 00:27
      ales ty madry masz racje
      • Gość: as Re: Referendalny Przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 07:14
        Jakie jest pytanie o grodzkośc?
        • Gość: Ireneusz Re: Referendalny Przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 20:38
          Jak pisałem o tym w komentarzach na Wałbrzyskich portalach to wyzwali mnie od zwolennika teorii spiskowych.

Jesteśmy manipulowane lemingi i tyle.
          • Gość: Sobiesław Re: Referendalny Przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 21:01
            Nie zgadzam się że to Rosiaki.
            Albo oni i nie tylko oni.

Ja tu widzę jeszcze pokrętne rączki nowej STAREJ SLD
            Tej z Dyduchem (vel KAT Wałbrzycha)
            Tej z Ławskim (który w lansowaniu swojej łysej pały przeskoczył już nawet Kruczka)
            i tej ze Stalinowskim "Maładcem" nowym Hitlerjugend SLD - Heretykiem
            • Gość: Ireneusz Re: Referendalny Przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 21:03
              Oj może to to wspólna akcja ...

W końcu mają teraz łącznika!

Tajemniczy Don Pedro Mirosław Porażka Lubiński
    • Gość: egon Re: Referendalny Przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 07:29
      że to ściema to od początku było wiadomo. Najgorzej, że ci biedni ludzie którzy faktycznie chcą bronić szkół są jedynie narzędziem w rękach tych bardziej cwanych.
      • Gość: dd Re: Referendalny Przekręt IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.03.12, 07:49
        zawsze zwykli ludzie są narzedziem innych do realizowania włąsnych celów. Mnie cieszy to że głosy zbierali i pod listą podpisywali się zwykli obywatele...
        • Gość: , Re: Referendalny Przekręt IP: *.range31-53.btcentralplus.com 29.03.12, 10:24
          Gdzie to pytanie o grodzkosc? Ty tesciowa zanim rzucisz blotem, podaj fakty, jakies linki. Ja widzialem tylko dwa pytania - Czy jestes przeciw zamknieciom szkol i czy jestes za odwolaniem rady miasta.
          Wiec co ty tu tesciowa pitolisz.
          • Gość: ovo Re: Referendalny Przekręt IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 10:41
            Radni, analogicznie jak nieuczciwi pracownicy, powinni być odwoływanie przez obywateli jak najczęściej. Tylko w ten sposób można wymusić na nich uczciwą pracę. Tak samo należy postępować z innymi urzędnikami wybieranymi drogą wyborów. Mam nadzieję że sie doczekam także wybieralności sedziów i prokuratorów.
            Mnie niepokoi tylko czemu tak długo grzebią przy tym referendum.
            • Gość: ??? Re: Referendalny Przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 16:30
              Jeżeli radni nie wystąpią z uchwałą o przywrócenie gradzkości to nikt jej nie przywróci. Więc w czyjej to jest gesti?
              • Gość: gość Re: Referendalny Przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 16:42
                Na referenda możemy sobie chodzić, tylko kto za to będzie płacił.?
                • Gość: ovo Re: Referendalny Przekręt IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 22:58
                  "Na referenda możemy sobie chodzić, tylko kto za to będzie płacił.? "

A kto bedzie płacił za idiotyzm nie odwołanych w porę polityków?
          • Gość: Nadszyszkownik Re: Referendalny skandal ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 18:39
            Ja widzialem tylko dwa pytania - Czy jestes przeciw zamknieciom szkol i czy jestes za odwolaniem rady miasta

Niemożliwe. U mnie był facet, który zbierał podpisy i mówił TYLKO o szkołach. Słowem nie pisnął o odwołaniu rady, więc ludzie podpisywali. Okazuje się, że sposób w jaki zebrano te podpisy był jednym wielkim przekrętem !
            • Gość: , Re: Referendalny skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 19:37
              Nie ściemniaj kolesiu z ratusza jak jesteś po szkole 15 i nie umiesz czytać ze zropzumieniem to twój problem. Nie szerz defetyzmu!
              • Gość: Nadszyszkownik Re: Referendalny skandal ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 19:43
                Boisz się, że się sprawa rypnie? Mam ci opisać kolesia, który nawiedził moją chatę z prośbą o podpis? Szczęście, że akurat byłem w domu, bo teściu już trzymał długopis w ręce. Jak jesteś po szkole 10 i nie umiesz czytać ze zrozumieniem to twój problem.
                • Gość: radny koalicji Re: Referendalny skandal ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 19:59
                  Są dwa referenda . O jednym decyduje Rada Miejska (trzy pytania-dwa o szkoły i jedno o grodzkość.) I drugie o odwołanie Rady Miejskiej o którym decyduje Komisarz wyborczy. Dwa terminy,różne komisje ,około 250 tysięcy z kasy miejskiej .
                  • Gość: jeden ze 120 tyś. Re: Referendalny skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 21:08
                    Ostatni raz byłem na referendum w sprawie Mobruku .
                    Tym razem nie będę robił z siebie palanta dla "naćpanej hołoty" ( jak postrzega Was L. Miller w osobach waszych przedstawicieli ). Skoro pokazaliście, że macie w dupie zdrowie swoje i swoich dzieci to niby jaki jest powód aby walczyć o edukację tumanów.
                    • Gość: ... Re: Referendalny skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 21:50
                      Ludzie zastanówcie się co piszecie, ubliżacie, obrażacie, więc jaką macie wizję miasta.
                  • Gość: ovo Re: Referendalny skandal ! IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 23:02
                    Oooo, ciekawe:

"Są dwa referenda . O jednym decyduje Rada Miejska (trzy pytania-dwa o szkoły i jedno o grodzkość.) I drugie o odwołanie Rady Miejskiej o którym decyduje Komisarz wyborczy. Dwa terminy,różne komisje ,około 250 tysięcy z kasy miejskiej "

Radny, jestes tak arogancki że uważasz za normę być sędzią w swojej sprawie. To już wystarczy aby ciebie zwolnić.
                    Te 250 tyś na referendum to i tak mała kwota w porównaniu z tym co przehulacie jak was się nie odwoła.
                    • Gość: ... Re: Referendalny skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 23:44
                      Słusznie.
                      Referenda oceniające pracę władz powinny być zwoływane cyklicznie co pół roku, aby tak wytrzepać kasę miejską, by radni zmuszeni zostali do wykonywania swoich obowiązków społecznie, czyli za friko.
                      Już widzę oczami patriotycznej duszy pełną sale radnych na sesjach w UM...branych z łapanki.
                      • Gość: ovo Re: Referendalny skandal ! IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 00:33
                        Dawniej szlachta paliła co kilka lat wiochy, bo chamstwo się narowiło z dobrobytu. Taka sama metodę należy stosować wobec "wybrańców demokracji", wywalając ich na zbity pysk z wilczym biletem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka