Dodaj do ulubionych

Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy na to

IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 21:38
Ruch Palikota przeszedł samych siebie . Jak wiadomo Wałbrzych kojarzony jest z brudem, syfem itd.

Ruch Poparcia Palikota jest przeciwny dofinansowywaniu renowacji parafii. Kościoła Augsburskiego tego białego koło Rynku .

Jest to budowla zabytkowa w centrum miasta, jest znakiem rozpoznawczym miasta inaczej wizytówką miasta . Każdy kto tu przyjeżdża patrzy na takie zabytki i architektoniczne budowle. Miasto chce dofinansować taki obiekt i wyremontować a Ruch Palikota się sprzeciwia.

Teraz ktoś przyjedzie do miasta zobaczy że miasto ma nawet nie zadbane kościoły, tym bardziej że to zabytek i architektoniczne cacko, i od razu wydaje opinie o mieście, każdy kto tu przyjedzie zawsze chce oglądać takie zabytki, Inwestorzy jak zobaczą że miasto nie dba o zabytki to nie będą chcieli tutaj inwestować nic robić, miasto i tak ma już złą opinie że sypią sie zabytki że nic się nie remontuje że ponuro i brudno , a Ruch Palikota robi wszystko aby nic nie było remontowane aby Wałbrzyskie perełki i zabytki , znaki rozpoznawcze miasta były zniszczone i brudne, to jest celowe niszczenie miasta.

Tak samo jak w domach wielorodzinnych, jak ktoś nie umyje korytarza i będzie brud to wiadomo że w takim budynku mieszkają brudasy i nikt nie będzie chciał kupić w takim budynku mieszkania, tak samo jest z naszym miastem, zobaczą że kościół zabytkowy jest zniszczony , i nie będą chcieli tutaj inwestować, ani przyjeżdżać.

Więc Ruch Palikota powinien się trochę zastanowić na tym , albo chcą mieć ładne miasto albo brzydkie i mieszkać tam gdzie o zabytki się nie dba.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fuj_fuj Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 21:49
      Rozumiem że poprzez remont tego kościoła całe miasto nabierze blasku ?
      Proszę o nieuprawianie tu taniej demagogii.
      Jeżeli budżet jest ograniczony (a zawsze jest ograniczony), to pierw wydaje się na inne, bardziej palące potrzeby. Szkoły się zamyka, nie ma na bieżące wydatki, remonty itp. a tu propagandziści sraczkę robią. W mieście jest wiele reprezentacyjnych obiektów zabytkowych które wymagają remontu...a z pustego to i Szełemej nie naleje !

P.S. Nie jestem z RP.
    • Gość: rfv Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.dialog.net.pl 19.04.12, 21:50
      Wałbrzych kojarzy się z kiepskimi drogami, biedaszybami i brakiem pracy.....

Kościoły niech utrzymuje kościół.....
      • Gość: do Aliny Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:04
        Z tymi biednymi ludźmi, którzy w swym życiu zagubili moralność, etykę i humanistykę nie warto konwersować. Nie mają spokoju ducha, wytyczonej drogi życiowej, celu życia. Wystarczy zobaczyć posty niejakiego JURANDA- zgorzkniałego, wypalonego facia, na widok którego nawet piwniczne koty uciekają w popłochu
        • Gość: Fuj_fuj Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 22:10
          Kolejny ksiądz się uaktywnił ?
          Ludzie nie mają co do gara wrzucić a ty tu wrzucasz kocapoły o "humanistyce".
          Koń by się uśmiał.
        • Gość: Wałbrzych do do Aliny IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:17
          Jak wyremontują ten obiekt to i Jurandowi się poprawi humor , bo stale patrzy na zniszczone budynki i ma stany depresyjne, ktoś kto stale patrzy na zniszczone miasto i brudne to popada w depresje, a jak wyremontują to od razu zrobi się milej, jaśniej i przyjemnie i ludzie będą lepiej się czuli , bo nie będą oglądać brudnej , zniszczonej budowli i od razu zobaczą jaka to piękna budowla , podobnie było z kamienicą na Sienkiewicza koło Biura Obsługi Miasta , teraz widać piękno tej kamienicy i te malowidła, idąc dawniej tamtędy ludzie źle się czuli, a teraz jak popatrzą na taką kamienice od razu robi się lepiej. Tak samo będzie z kościołem.
          • Gość: Fuj_fuj Re: do do Aliny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 22:35
            "idąc dawniej tamtędy ludzie źle się czuli, a teraz jak popatrzą na taką kamienice od razu robi się lepiej. Tak samo będzie z kościołem."

Rozumiem że wiedzę na temat tego jak się czują ludzie oglądający tę kamienicę posiadłeś z konfesjonału ? Czy aby wyjawianie tajemnicy spowiedzi nie jest grzechem ?
            No chyba że posiadasz inne "para" zdolności.
            • Gość: walbrzych do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:44
              Nie wiem to po sobie jak w domu np. mam brudne okna i jak je umyje ktoś to aż miło się robi i wielu ludzi tak ma, co idę tą ulicą Sienkiewicza ze znajomymi to samo potwierdzają , że lepiej się czyją jak jest czysto i są wyremontowane kamienice i budowle zabytkowe, no ale cóż najwidoczniej lubisz mieszkać w chlewie, lubisz jak jest wszystko poniszczone i obskurne, poza tym jak będą remontować ten kościół to praca będzie dla budowlańców i sklepy z materiałami budowlanymi zarobią , a jak skończą to można będzie posiedzieć obok na ławce i popatrzeć i zapomnieć o innych rzeczach , będzie można się zachwycić czystością i w jakiś sposób odpocząć od smętności i brudnego miasta .
              • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 23:10
                Ja też lubię jak jest czysto.
                Lubię też jak jest ciepło, moi znajomi też lubią jak jest ciepło, jest wtenczas fajnie, i fajnie się czujemy bo nie jest zimno. Fajnie jest jak jest fajnie, wtedy wszyscy są radośni, i posiedzieć można i pogadać, bo fajnie jest. Lubię też popatrzeć na takie fajne roznegliżowane miłe, sympatyczne i pozytywnie nastawione do życia, ludzi i otoczenia panie. Wiem że inni też to lubią, tak samo jak wysokie wynagrodzenie za pracę, zdrowie własne i najbliższych.

Puk puk!!!
                Ziemia wzywa !!
                ;)
                • Gość: do fuj fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 23:22
                  Ty fuj fuj ty naprawdę jesteś taki idiota czy tylko udajesz idiotę ?
                  • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 23:27
                    Niestety, w przeciwieństwie do ciebie, ja muszę udawać.
                    Dobrze mi idzie - przyznaj ?
                    Tylko pamiętaj - ja mogę udawać ciebie, tobie jednak nie uda się w drugą stronę.
                    • Gość: do fuj fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 23:31
                      Co wątpię w to, bo jednak dajesz wrażenie chorego człowieka. Już nie wspomnę że nawet się nie znasz na działaniu i funkcjonowaniu miasta, bo takie bzdury wypisujesz że nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
                      • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 23:41
                        Nie przeczę, jestem w pewnych kwestiach ignorantem, nawet nie staram się tego ukryć.
                        Nie tobie jednak oceniać me zdrowie.
                        Miej dystans człowieku.... i czytaj co i jak piszesz, bo jak na "oświeconego" to trochę słabo.
    • Gość: Bk Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:09
      Ja się ciesze że miasto będzie remontować taki piękny zabytek, to jest w centrum miasta, jest ten kościół potężny, każdy zachwyca się tą budowlą , tak jak wyżej jest napisane jest to wizytówka miasta, miło będzie popatrzeć na zadbane budowle w naszym mieście, już jest wiele kamienic odnowionych, cały plac kościelny będzie ładnie się reprezentował, przecież my mieszkańcy chcemy żyć w ładnym mieście a nie w całe życie w gruzach i czarnych budowlach.
      • Gość: Fuj_fuj Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 22:11
        Ładnie, następny co potrafi zredukować całe miasto do jednego kościoła.
        Wariactwo jakieś...
        • Gość: J.Kowalski Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 22:27
          W zasadzie należy pamiętać wyniki wyborów.

Według danych PKW ze 100 proc. obwodów w okręgu wałbrzyskim (nr 2) wybory wygrała PO, uzyskując 45,39 proc. poparcia. Na PiS głosowało 24,06 proc. wyborców. Ruch Palikota poparło 12,79 proc. wyborców.

Jeżeli reprezentanci tylu mieszkańców Wałbrzycha nie chcą renowacji, to trudno .
          Musicie się pogodzić z tym faktem, demokracja. Taka gmina.
          Ruch Palikota najwyższe poparcie miał w Sosnowcu i Wałbrzychu
          PS
          Nie jestem z RP
          • Gość: karolek do J.Kowalski IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:36
            Ja też głosowałem na Ruch Palikota ale nie po to aby Ruch protestował przeciwko odnawianiu miasta, nie głosowałem po to aby Ruch skazywał mnie na mieszkaniu w mieście gdzie jest syf i gdzie od lat nic nie było remontowane, teraz już będe wiedział że na Ruch mam nie głosować, bo na to wygląda że chcą aby w mieście było szaro i żeby sypały się budowle zabytkowe, takie coś mnie nie interesuje, ja chce miasto czyste zadbane z pięknymi zabytkowymi budowlami.
            • Gość: Fuj_fuj Re: do J.Kowalski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 22:54
              To się nazywa U T O P I A !
              Apeluję abyś nie popadał w serwilizm, dowiedz się więcej o co chodzi. Nie daj się "kupić" tanimi sloganami i pustymi frazesami. Fakty są takie że NIE MA KASY, a potrzeby są OGROMNE.
              ZAMYKANE SĄ SZKOŁY !!!!
              SŁUŻBA zdrowia jest CHORA !!!!
              Stan dróg jest KATASTROFALNY !!!
              LUDZIE SĄ BIEDNI i do tego wciąż i wciąż OKRADANI, GOLENI, STRZYŻENI !!!!
              Zabytki są ważne.... ale nie są priorytetem, te są na chwilę obecną inne.
              Także bądźmy racjonalni i nie dajmy odpór tym tanim kuglarskim sztuczką miernych i mizernych propagandzistów/wichrzycieli.
              Nie tędy droga....
              Niejaki Maslov opracował kiedyś tzw. piramidę potrzeb której fundament stanowiły niezbywalne potrzeby fizjologiczne, reszta potrzeb była uzależniona od spełnienia tych podstawowych - fundamentalnych. Analogicznie jest z hierarchią potrzeb w naszym mieście - remont kościoła nie jest najpilniejszą i najpotrzebniejszą rzeczą której teraz naszemu miastu trzeba.
              Domu nie buduje się od stawiania komina !!
              • Gość: Fuj_fuj Re: do J.Kowalski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 23:01
                Pisałem rozemocjonowany i trafił mi się w tekście błąd. Poprawione zdanie ma brzmieć:

Także bądźmy racjonalni i dajmy odpór tym tanim kuglarskim sztuczką miernych i mizernych propagandzistów/wichrzycieli.

• Gość: walbrzych Re: do Fuj_ Fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 23:06
                A czy uważasz że jak inwestor słyszący o Wałbrzychu że tu bieda, że wszystko się sypie, że nawet Wałbrzych nie ma zabytków, że miasto nie potrafi zadbać o te zabytki i że jest tu syf . To czy taki inwestor zainwestuje w takie miasto ? czy turyści słysząc i widząc, to co ty próbujesz przekazać będą chcieli tutaj przyjechać ? żeby inwestorzy tutaj inwestowali w nasze miasto muszą mieć warunki, a nie będą inwestować tam gdzie jest źle, gdzie o nic się nie dba , gdzie ludzie są pesymistycznie nastawieni do miasta i zabytków.

Poza tym na renowacje zabytków są inne środki pieniężne i nie mogą być one przeznaczone na szkoły, tak samo jak kasa dla szkół nie może być przeznaczona na zabytki, nie ma kasy na szkoły ale jest kasa na zabytki i tak wszystko funkcjonuje, a szkoły są zamykane w całym kraju . nie się ludziom bzdur.
              • Gość: do fuj-fuj-a Re: do J.Kowalski IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 23:41
                Widzę , że kreujesz się na wiejskiego intelektualistę ( jaka szkoła wypuściła takiego leszcza?). Styl sugeruje domorosłego trybuna i zdesperowanego polityczka, który jeszcze ma bbbbardzo wiele nauki przed sobą. Więc:
                1. analiza sytuacji: "jest h..." - to wiedzą wszyscy
                2. rozwiązanie problemu: :"piramida potrzeb Maslova"!!!!
                3. Podsumowanie: " domu nie buduje się od stawiania komina" - ???
                Facet Ty jesteś nie do zajeb...Twój intelekt nie dorównuje nawet gimnazjalistom. Zamiast kilkać bezsensownie w klawisze- przeczytaj coś mądrego, zrób zaocznie maturę, albo zbieraj puszki.
                • Gość: Fuj_fuj Re: do J.Kowalski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 23:50
                  Wiesz smarku, sądzę że nie nauczysz się nigdy tego co ja już zapomniałem.
                  Poza tym to co napisałeś zowie się 'argumentum ad personam' i jest stosowane wówczas gdy braknie jakichkolwiek merytorycznych argumentów w dyskusji.
                  Nie popisałeś się. Niby słowa znasz, ale zestawić ich w sensowną całość nie potrafisz.
                  Fuj_fuj wspaniałomyślnie wybaczy ci ten zajadły atak i nie będzie cię upokarzał na forum.

• Gość: walbrzych do fuj fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 23:57
                    Ale ktoś ci dobrze napisał, zresztą my wałbrzyszanie wiemy czego my chcemy a Palikociarni już dziękujemy.
              • Gość: egon Re: do J.Kowalski IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 08:16
                Widzę, Fuj_Fuj, że mimo deklaracji o tym, że do RP nie należysz to chyba jednak nas okłamujesz. Od jakiegoś czasu, czytając przeróżne wątki w których pojawiają się wypowiedzi ludzi z RP, wszędzie wciskacie ten sam tekst n/t hierarchii potrzeb wg Maslova. Ktokolwiek tam u was siedzi zrobił sobie z tej "piramidy" slogan przewodni waszych wywodów. Proponuje postrzegać rzeczywistość w nieco szerszym kontekście, nie tylko przez pryzmat wspomnianej teorii.
                • Gość: Fuj_fuj Re: do J.Kowalski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 14:42
                  Egonie Drogi.
                  Nie wiem na co się kląć, ale jestem tu od niedawna i nie widziałem w żadnym wątku nic o teorii Maslova - jak "bony dydy" :)
          • Gość: do J.Kowalski Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 07:25
            Właśnie KOWALSKI nieźle dowaliłeś Palikotom - skoro PO-45,39% i PIS 24,06 i oni chcą renowacji to czemu jakaś zaściankowa partia (12,79%) protestuje???!!!!

Masz racje nie zawsze wszyscy będą zadowoleni - a lepiej niech te 12 % będzie niezadowolonych jak 70% - jeszcze raz Brawo - te cyfry to mocne argumenty!!! :)

Brawo J.KOWALSKI!!
    • Gość: z wcha do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:31
      Co ty w ogóle piszesz ? to jest zabytek, ważna architektura miasta w samym środku miasta, pokaż mi osobę która nie zwróciła by uwagi na ten kościół, to nie chodzi o kościół tylko o samą budowle, jest to tak piękna budowla że zasługuje na renowacje, tym bardziej że jest charakterystyczna dla Wałbrzycha, każda osoba w Wałbrzychu i przyjezdna idąc tamtędy zarzuca oko na taką budowle i nie ważne czy to katolik, czy muzułmanin, czy jehowy lub ateista, każdemu się budynek podoba i już dawno powinno to być odnowione, tak samo jak ten kościół koło szkoły 12, też straszy , a powinno być to już odnowione i zabezpieczone, miasto powinno dbać o zabytki i bardzo dobrze że się wzięli za ten kościół.
      • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.04.12, 22:40
        Ciągle piszesz o tym samym, nie trafiają do ciebie żadne argumenty.
        Płacą ci za generowanie "ruchu" na forum ?

Aaaaa, jeżeli już piszesz to pisz pod jednym nickiem, tak żebyś był rozpoznawalny (w okienku 'autor' wpisuj jeden i ten sam pseudonim).
        • Gość: wyborca Re: do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:48
          Co na to Patryk "Jurand" Piekaj ?
        • Gość: walbrzych Re: do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 22:55
          Ty też piszesz jedno i to samo, najwidoczniej każdy ma takie samo zdanie o czystości i rozwoju miasta , poza tym to tylko Ruch Palikota ma problemy co do odnowy miasta , tylko oni widzą problem w odnawianiu zabytków, ale cóż można po nich się spodziewać ?jak to banda wieśniaków, aż dziwie się że Alba zatrudnia Pana Sebastiana Drapałę, skoro Pan Sebastian Drapała popiera takie inicjatywy z kosmosu wychodzące od Ruchu Palikota, niedługo Alba przestanie sprzątać koło kościołów bo Pan Sebastian Drapała z Ruchu Palikota wpadnie na pomysł żeby nie sprzątali tych terenów.
          • Gość: T.. Re: do Fuj_fuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 00:21
            Skoro już o "Ruchu" mowa, to ja stawiam pytanie : Dlaczego Pan ksiądz Kościoła Augsburdzkiego ( Tak, tak. Tego samego o którym tu piszecie ) nie zainwestował złamanego grosza chociażby w odświeżenie elewacji dawnego kościoła na Sobięcinie, który od lat dzierżawi przedsiębiorstwu „RUCH” na magazyn, biorąc za to niezłą kasę ?
            To niby co , ja mam dokładać ze swoich podatków do tych dochodowych „zbytków„ ?

Ciekawe dlaczego nie drzecie mordy o dofinansowanie renowacji kościoła Polsko Katolickiego (róg ul. Garbarskiej i Mickiewicza ) . Bo co, bo ten to polski a tamten pod niemieckim zarządem i dlatego trzeba Niemcom w dupe wchodzić ?
            Albo wszystkie zabytki kościelne będziemy traktować jednakowo, albo walcie się na ryja przygłupy.
            • Gość: Yossarian Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 00:37
              Nie rozumiem, dlaczego ktoś normalny miał by podniecać się jakimiś paliko-czymś NIechaj sobie będą, niechaj marudzą - cóż folklor
    • Gość: AA A co w "tej budowli" pięknego ? Nic w zasadzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 15:09
      Stary kościół i tyle. Wierni tego wyznania są. W innej części euroregionu Glacensis ;-)). Niech go ratują. Na biednych nie trafiło. Nie bardzo rozumiem , dlaczego miasto miałoby dopłacać do tej renowacji. I nie jestem z Ruchu , trawy też nie wypalam. sĄ INNE ZABYTKOWE BUDOWLE, I TO TAKIE W KTÓRYCH LUDZIE MIESZKAJĄ. A siostry czesne niemałe biorą , więc niech sobie remontują. Większość budynków sakralnych to zabytki. Reszta mieszkała nie w kamiennych budowlach, bo n ie było jej stać. Zamki, pałacyki, ogromne budowle to owszem KOŚCIELNE ZAZWYCZAJ.
    • Gość: koniec Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 17:03
      Będzie remont i koniec tematu
      • Gość: :) Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 20:10
        A Jehowym do Sali Królestwa nie dołożą? To też obywatele :)
        • Gość: J.Kowalski Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 20:21
          fuj_fuj się zgapił i nie wystąpił o dotację.
    • Gość: zboro25 Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 20:17
      Tak się zastanawiam Pani Alino i wszyscy 'klęczący', jeżeli my z RP niszczymy miasto, poprzez sprzeciw wobec wydawaniu pieniędzy na renowacje religijne, kiedy w mieście na wszystko brakuje, to jak nazwać dotychczasowe działania władz, które za aktualny stan Wałbrzycha odpowiadają?! To nie jest ważny temat prawda, nie ważne, że rodziny nie mają co do garnka włożyć, dzieci głodne siedzą na lekcjach, o odpoczynku w czasie wakacji nie wspomnę, bo najważniejsze jest wejście w dupę księżom, tak głęboko, że tylko pięty wystają, jesteście bandą hipokrytów i niczym więcej!!!
      P.S. piramida podstaw Maslowa, to podstawa na każdej uczelni, każdy kto studiował to potwierdzi, więc śmieszy mnie podważanie takich faktów, no chyba, że mamy do czynienia z osobami twierdzącymi, że ksiądz to nadczłowiek, ale dla takich ludzi są specjalne pomieszczenia bez klamek!
      • Gość: Kopernik do zboro25 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 20:42
        Chłopcze co ty wypisujesz, po jakiej Ty jesteś uczelni ? kto ci dał wykształcenie średnie ? Tu nie chodzi czy to kościół czy wieża, tu chodzi o zabytek w samym środeczku miasta, ten ( kościół ) budowla stanowi ważny klimat architektoniczny miasta, jest to jeden ze znaków rozpoznawczych Wałbrzycha, ten ( kościół ) budowla stanowi historie tego miasta wraz z kulturą, to tu od wielu lat zbierają się ludzie, w jakimś tam celu. Ta budowla zapisana jest w krajobraz Wałbrzycha, podobnie jak Kopalnia, czy ten mały kościółek, czy też budynek sądu, wszystkie te charakterystyczne budowle tworzą znak rozpoznawczy miasta. Każdy kto jest w Wałbrzychu spogląda na ten kościół i on musi być wyremontowany i nie ma co czekać aż się będzie sypał, bo wtedy będzie trzeba więcej kasy włożyć, a jak się nie włoży teraz to będzie niszczał i będzie kolejnym problemem miasta, poza tym od czegoś trzeba zacząć padło na kościół i tyle i uszanujcie to.

A co do biednych dzieci to niech idą rodzice do pracy i przestaną pić, a jak są też głodni a nie chcą pracować , to mogą iść do kościoła na Biały Kamień tam jest specjalna stołówka, lub gdzieś w Śródmieściu jest jadalnia Alberta też dzięki kościołowi a nie Ruchu Palikota . Skoro tak Ruch Palikota walczy z głodem ludzi to niech utworzy takie jadłodajnie , w końcu dostają kasę z podatków. I jeszcze na marginesie to w tym białym kościele nie ma Księdza tylko chyba jest pastor.
        • Gość: Fuj_fuj Re: do zboro25 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 21:18
          Panie księdzu. Oszczędź sobie pan wstydu i nie wypisuj tych bredni !!
          Uczepiłeś się tego kościółka tak jakby był on centrum wszechświat.
          Inne ważne problemy poruszane przy okazji tej dyskusji spychasz na margines i bagatelizujesz, nie mówiąc już o formie w jakiej to robisz. Typowe dla księdza - dbać o swoje a resztę mieć w pogardzie.
      • Gość: Fuj_fuj Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 20:43
        Kolego Zboro25 - pisałem o tym wczoraj ale zostałem zalany pomyjami.
        Na tym forum ciężko z kimkolwiek dyskutować, na sensowne i konkretne pytania nie dostaniesz odpowiedzi, ewentualnie inwektyw się naczytać można. Argumenty nie trafiają w ogóle do adwersarzy.
        Szkalowanie, oczernianie... brak dyskusji ad rem.
        Napiszesz w miarę poprawnie dwa zdania a już zostaniesz posądzony o to że kreujesz się na "wiejskiego intelektualistę" (jeżeli już miałbym się kreować na intelektualistę, to bez tego określnika "wsiowy") :).

Pozdrawiam
        • Gość: walbrzych do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 21:23
          Bo ty wy próbujecie nie wiadomo co wskórać to was boli Palikociarnie że pieniądze pójdą na renowacje miasta, że miasto zyska kolejny obiekt który będzie się ładnie prezentował , a wy za tą kasę byście chcieli zrobić paradę gejów i pedofilii i wyprawić urodziny Januszowi Palikociakowi lub posłać Anie Grodzką na operacje plastyczną żeby ładniej wyglądała.
          • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 21:41
            Określ adresata swoich wynurzeń.
            Wczoraj już Cię upominałem abyś nie pisał do mnie per wy.
            Napominałem również aby nie utożsamiać mej skromnej osoby z żadną partią polityczną.
            Pisałem także o tym że jestem jak najbardziej za remontami, renowacjami, odnowami, odświeżaniem, zmianą wizerunku miasta...
            • Gość: walbrzych Re: do Fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 21:44
              > Określ adresata swoich wynurzeń.
              > Wczoraj już Cię upominałem abyś nie pisał do mnie per wy.
              > Napominałem również aby nie utożsamiać mej skromnej osoby z żadną partią polity
              > czną.
              > Pisałem także o tym że jestem jak najbardziej za remontami, renowacjami, odnowa
              > mi, odświeżaniem, zmianą wizerunku miasta...

TO JAK JESTEŚ ZA TYM ABY ODNOWIĆ MIASTO I REMONTOWAĆ TO Z CZYM TY MASZ PROBLEM ? BO JAKOŚ WIDAĆ ŻE NIE ZA BARDZO CHCESZ TEGO REMONTU.
              • Gość: Fuj_fuj Re: do Fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 21:58
                Przecież od wczoraj klepiemy to samo. Kręcimy się w kółko.
                Chcę remontu tak samo jak chcę powszechnego dobrobytu, pokoju na świecie i domku z basenem dla każdego. Tyle tylko że chcieć nie znaczy móc. Pytam wciąż czy nie ma aby pilniejszych potrzeb na które można było by przeznaczyć te pieniądze ? Jeżeli (jak mnie byłeś łaskaw poinformować) pieniądze idące na renowacje czy remonty zabytków idą z funduszy celowych i nie można ich przeznaczyć na np. przedszkole czy inne społecznie użyteczne cele to OK. Jeżeli jest inaczej to nadal będę warczał.
        • Gość: J.Kowalski Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:36
          Marnujesz się tutaj fuj_fuj. Rzucasz perły przed wieprze....
          Polecam forum dla ciebie, zapewne takiego afrontu jak tu, tam nie doznasz .
          www.ruchpalikota.org.pl/
          PS
          Polecam stronę pozostałym forumowiczom, z uwagi na dumne hasło Pana Janusza:
          ZERO BEZROBOCIA. TERAZ !
          Ruch Palikota
          • Gość: Fuj_fuj Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.04.12, 21:47
            Dziękuję kolego Kowalski. Nie skorzystam.
            nie ufam Januszowi, to farbowany lis i szczwany gracz polityczny. Niemniej wywołał pewien ruch na zabetonowanej od lat scenie politycznej.
          • Gość: atomek Do J.Kowalsk czemu uciekacie od społeczeństwa ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 21:52
            Dlaczego podałeś forum Ruchu Palikota ? bo co tam łatwiej będzie manipulować ludźmi , łatwiej wam będzie pisać oraz będziecie mogli niewygodne wpisy usuwać ? to tak chcecie traktować społeczeństwo ? że tylko wasz głos się liczy a reszta siedzi i słucha i wykonuje polecenia ? to pięknie z waszej strony, jeszcze nie doszliście do setna władzy, a już kontrolujecie ludzi i manipulujecie.
            • Gość: J.Kowalski Re: Do J.Kowalsk czemu uciekacie od społeczeństwa IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:57
              Atomek!!!!!!!!
              Gryziesz swego Pana, opanuj się.
    • 57jurand Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 20.04.12, 22:43
      Koniec marzeń o wielkim Wałbrzychu. ,,Pismo które wysłał do jednostek gminnych Robert Hadas , skarbnik Wałbrzycha nie pozostawia złudzeń. Sytuacja finansowa naszego miasta jest tragiczna.Czy to juz koniec marzeń o wielkim Walbrzychu. ,,30 minut ,, Jakim slepcem trzeba być żeby tego nie widzieć.Jeszcze raz są to zabytki sakralne i należą do bogatego Watykanu i odpowiednio do wyznan więc po jakiego grzyba robimy im takie prezenty no pojakiego h....a. W doktrynie protestanckiej bogadztwo jest zaletą miłą BOGU. Więc stać ich na finansowanie , Polscy Katolicy swoja siedzibę mają w USA bo tam powstał ten odłam,
      więc niech ślądolary i po sprawie.Zdychający Walbrzych poprostu niestać na te fanaberie,choć coś mi się wydaje że tu chodzi o dogodzenie Siostrzyczkom Niepokalanym a reszta to zaslona dymna.Do tej pory ucisk relgijny kosztował miasto i powiat grube miliony a i to nie koniec.
      Mości Panowiei Panie z R.M. W-cha nie robta z siebie podnuszków kleru miejcie trochę godności.Atak na koniec te niby zabytki to raczej poniemieckie mienie niema w nim ani kszty polskości. Zapomnieliście że tu była GERMANIA ?.
      • Gość: walbrzych Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 23:02
        Może i była Germiania ale teraz żyją tu Polacy my i chcemy żyć w czystym mieście odremontowanym , a ty jurdan lec na nowy wątek o jadłodajni
      • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 20.04.12, 23:11
        Zakuta pało , jeżeli zwracasz sie do Panów i Pań " z R.M. W-cha " to nie rób błędów ortograficznych gamoniu.

podnuszków
        kszty
        Ale palikotowcy mają rzecznika na forum:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: ... Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 23:25
          "Forum" to nazwa własna i jako taka powinna być napisana z dużej litery - gamoniu.
          • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 20.04.12, 23:33
            Jedni wolą pisać dużą literą, inni wielką literą – tylko pamiętać należy gamoniu, aby nie pisać z dużej (wielkiej) litery,
            • Gość: ... Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 23:46
              Skoro już tak cię zapętliło i pogięło, to zgłoś się do pralni z prośbą , żeby cię tam wyprasowali..
              • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 21.04.12, 00:06
                No cóz , zapewne jesteś absolwentem naszej PWSZ, filologia polska, specjalność: redaktor-edytor. :-(
                Zatem wybaczam ci gamoniu.
                • Gość: ... Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 00:19
                  No i udziel tu dobrej rady byle ścierwu... Eeech i miej tu człowieku dobre serce.
                  A mówili mądrzy ludzie: " nie ruszać gowna, bo śmierdzi"...
                  • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 21.04.12, 00:35
                    Ot, i wylazła słoma z markowych butów.
                    • Gość: ... Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 00:42
                      Wykąp się śmierdzielu w sodzie kaustycznej i z takimi tekstami zgłoś się do reklamowania adidasów
                      • Gość: a? Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 16:49
                        No to pojechałeś pozorovi. Nie ma co.

Skończ waść lepiej, oszczędź sobie wstydu.
                        • Gość: Rebel Yell Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:10
                          POmogli wam sie zjednoczyc w poszukiwaniu jednego i slusznego wroga. Gratuluje.
                          Mozecie skanalizowac swoja nienawisc w prosty i latwy sposob. Gratuluje.

Tylko dajcie sobie spokoj z pisaniem palikotowcy. Pani Raczynska zrobila wiecej dla kobiet w tym kraju niz wszystkie wasze durnowate partie. Probujac chociazby wprowadzic biopsje cienk iglowa jako mniej inwazyjna a skuteczna. Dajecie sie podpuszczac i manipulowac jak by bolalo was myslenie i koniecznie musicie placic zeby ktos robil to za was, czy to bedzie urzednik, czy ksiadz, byle nie wy. Jak slysze palikotowcy to jak bym slyszal ze zydzi wszystkiemu winni. Poj... was dokumentnie ?
                • 57jurand Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 21.04.12, 23:25
                  szlabanowy . Też je wychwyciłem ale było już zapóżno. Pytanie brzmi czy wszyscy muszą być polonistami czy raczej liczy się różnorodność i wielorakość . Tego rodzaju wytyki swiadczą raczej o braku wyobrażni przecież sa głupi i głupsi.
                  • Gość: Polak do 57jurand IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.12, 23:30
                    No Ruch Palikota do kogo pasuje do głupich czy głupszych ? mi się wydaje że jednak do głupszych i nie chciał bym aby w Polsce a tym bardziej Wałbrzychem rządziła głupsza Agencja Palikota.
                  • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 21.04.12, 23:34
                    Jesteście na cenzurowanym, dlatego nie powinniście popełniać błędów. Tym bardziej ortograficznych.
                    • 57jurand Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 22.04.12, 00:05
                      pozorku wreszcie odrobina zrozumienia. Tylko ten nie popełnia błędow co nic nierobi. Jeśli chodzi o mnie to znam swoje miejsce w szeregu. Uważam powstanie RP za przełom w myśleniu Polaków. Po pierwsze najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa i uważam że moje pragnienie może na dziś spełnić tylko PRP. na SLD totalnie się zawiodłem .Wspieram
                      PRP w miarę swoich możliwości , żadna funkcja mnie nie interesuje ,jak to mówią za wysokie progi na twoje nogi.
                      • pozor_vlack Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy 22.04.12, 00:17
                        >najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa

Powiem ci , że po twoich tekstach na tym Forum i niektórych bezmyślnych akcjach miejscowego oddziału RP, droga do twego celu wydłuża się.
                        • Gość: walbrzych do 57jurand co jest ważne IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 11:58
                          A zastanowiłeś się idioto że że jeszcze dla innych jest ważny katolicyzm ? lub coś innego ? czyli co wg. ciebie świeckość jest dobra, i ty tego chcesz, i wszyscy mają tak zrobić jak ty chcesz, wszyscy mają się tobie podporządkować i Ruchowi Palikota bo ty tak chcesz , bo tobie tak lepiej, kolejny raz udowadniasz jaki Ruch Palikota jest, samolubny i tylko myśli o swoich ludziach , a nie liczy się z innymi ludźmi. A czy też zastanowiłeś się że ludzie potrzebują wiary? potrzebują właśnie tego krzyża, potrzebują kościoła ? potrzebują aby ich miasto było ładniejsze po przez wyremontowane zabytki np. kościoły ?
                          • Gość: Wałbrzyszanin Re: do 57jurand co jest ważne IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 12:14
                            Remontowanie starych i zabytkowych świątyń można jeszcze uznać za sensowne. W końcu to zabytki, świadectwo myśli technicznej naszych pradziadów. Nie widzę natomiast sensu dokładania do Świątyni Opatrzności Bożej, do Lichenia i tym podobnych wynalazków. Tu widzę pole do popisu dla palikotowców. Od starych świątyń wara.
                            • Gość: 23 Palikotowcy wynocha z Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 17:28
                              My tu nie chcemy palikociarni wynocha nam z Polski
                              • Gość: Yossarian Re: Palikotowcy wynocha z Polski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.04.12, 19:41
                                Miałem kiedyś znajomego-ateistę. Chłopina był na ogół poczciwy i spoko ale szaleńczo reagował na każde słowo przypominające mu, że są ludzie wierzący. To unaoczniło mi znaną prawdę, że KAŻDY (nawet ty fuj, jurand ) musi w coś wierzyć. Odrębną jest kwestia w co/w kogo sie wierzy.
                                Może to za trudne dla takiego Juranda-któremu ktoś tam kiedyś udowodnił bezczelne kłamstwo na tym forum i który "nie jest miszczem"ortografii
                                • fuj_fuj Re: Palikotowcy wynocha z Polski 22.04.12, 20:07
                                  Kolego, pazury mnie już bolą od ciągłego powtarzania tych samych kwestii - wiara jest czymś innym niż "wiara religijna", ta pierwsza jest "prywatna" i bardziej intymna, nie koniecznie wiąże się z konkretną religią. Wiara religijna to pewien zespół, czy lepiej - system wierzeń, zdogmatyzowany, ubrany w obrządki i praktyki, dzielony w zjednoczonej wspólnocie zwanej kościołem.
                                  Wiara religijna zadaje gwałt rozumowi, pięknie ujął to R.Pirsig który napisał "Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią. "
                                  Nie jestem przeciwny wierze jako takiej, jestem przeciwny kultywowaniu zabobonu w sposób powszechny i zinstytucjonalizowany, wpływaniu na ustawodawstwo, pasożytowanie i żerowanie na nieświadomych ludziach, a także ograniczaniu wolności i swobód niewierzących w myśl zasady - nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki. O kwestiach moralno-ideologiczno-doktrynalnych nie będę pisał, bo zaś się zaczną lać pomyje na mą skromną głowę.
                                  • Gość: J.Kowalski Re: Palikotowcy wynocha z Polski IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 20:18
                                    ...jestem przeciwny [...] ograniczaniu wolności i swobód niewierzących w myśl zasady - nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki.

A któż ci broni nie wierzyć ? Czy ktoś ci każe chodzić ci do kościoła ?
                                    Może przymuszany jesteś do spowiedzi ?
                                    Napisz.
                                    • fuj_fuj Re: Palikotowcy wynocha z Polski 22.04.12, 20:56
                                      Nie, nie jestem przymuszany do spowiedzi, aczkolwiek byłem ochrzczony wbrew sobie, prowadzany do kościoła i wysyłany na katechezy - czyli krótko mówiąc byłem poddawany indoktrynacji religijnej. Pazerny i odmóżdżony kler wpycha łapy do moich kieszeni, ogłupia społeczeństwo, uprawia obskurantyzm, prowadzi do podziałów, wbrew temu co głosi sieje nienawiść. Sekularyzacja i laicyzacja państwa w żadnej mierze nie przeszkadza w wierze !!!!
                                      Nikt Ci nie zabroni chodzenia do kościoła i spowiadania się pracującemu tam księdzu. Nie będziesz szykanowany z racji tego że poślesz dziecko na religię do salki katechetycznej ani z powodu "dawania" na tacę.

P.S. Kolego J.Kowalski - chcesz rozmawiać to nie ograniczaj się do zadawania pytań, ale też bądź konsekwentny i odpowiadaj na moje. W wątku o Jadłodajni Paligniota zwyczajowo już krzyczałeś, ale na moje pytanie nie udzieliłeś odpowiedzi....jak i w innych wątkach.
                                      • Gość: walbrzych fuj fuj wez co to ma byc IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:14
                                        aczkolwiek byłem ochrzczony wbrew sobie, prowadzany do kościoła i wysyłany na katechezy - czyli krótko mówiąc byłem poddawany indoktrynacji religijnej. Pazerny i odmóżdżony kler wpycha łapy do moich kieszeni, ogłupia społeczeństwo,

Czyli co ksiądz cie złapał i cie ochrzcił ? kto cie prowadził do kościoła ksiądz sąsiadka, koledzy ?

A Ruch Palikota nie jest pazerny i odmóżdżony ? czy Ruch Palikota nie wpycha łap do twoich kieszeń i nie ogłupia społeczeństwa ? Ruch Palikota utrzymuje się z naszych podatków, to my na nich łożymy, to Ruch Palikota przekazuje ludziom informacje z kosmosu wzięte, czyli ogłupia ludzi w tym ciebie.

To że byłeś ciągany na religie i że cie ochrzcili to zasługa twoich rodziców. Czy podziękowałeś już za to rodzicom ? Mnie nikt nie zmusza chodzić i płacić na kościół , nie ma takiego przymusu w Polsce więc nie wiem co ty za bzdury opisujesz.
                                        • fuj_fuj Re: fuj fuj wez co to ma byc 22.04.12, 21:24
                                          Patrz cytat w stopce..... i tyle w temacie.
                                  • Gość: Yossarian Re: Palikotowcy wynocha z Polski IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.04.12, 20:34
                                    Po pierwsze: na miano "mojego kolegi" - to sobie trzeba zapracować( chroń mnie Boże od takich kolegów"
                                    po wtóre : skoro"pazury cie bolą od ciągłego powtarzania tych kwestii"- podaj dane tego sq.. który Cie tak zmusza do twego trudu."
                                    Do następnych kwestii twego pseudo wywodu-nie odniosę się - bo jest to zbitek bzdur. Zawiodłem się na twym intelekcie. ( czy ty wiesz co to zabobon a religia?) Facet- wypad do książek albo lektury netu.
                                    • fuj_fuj Re: Palikotowcy wynocha z Polski 22.04.12, 21:22
                                      Nic nie zrozumiałeś, przerosło cię to i zaczynasz gryźć po kostkach z niemocy. Ja się nie zawiodłem na twoim intelekcie, wciąż i wciąż udowadniasz mi że "piszesz dla grandy". Owno wiesz a udajesz że wiesz - to baaaardzo zła maniera, a ty ją konsekwentnie pielęgnujesz. Nie odsyłaj mnie do książek, ja daję radę. Tobie czytania nie polecam...bo i tak niewiele z tego wyniknie.
                                      Wiem czym religia i wiem co to zabobon, z pełną świadomością zestawiłem te dwa słowa.
                                      Najbardziej wymowne było moje ostatnie zdanie w poprzednim tekście - "O kwestiach moralno-ideologiczno-doktrynalnych nie będę pisał, bo zaś się zaczną lać pomyje na mą skromną głowę." Z prostej przyczyny unikam "głębszych" dyskusji - po prosty nie masz wystarczającej wiedzy aby ze mną dyskutować merytorycznie, nie masz wypracowanego aparatu pojęciowego ani też odpowiedniego "warsztatu". Potrafisz obrażać i używać argumentacji ad personam. Typowy zajadły katolik.
                                  • Gość: Polak Re: Palikotowcy wynocha z Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 20:41
                                    CYTAT " Nie jestem przeciwny wierze jako takiej, jestem przeciwny kultywowaniu zabobonu w sposób powszechny i zinstytucjonalizowany, wpływaniu na ustawodawstwo, pasożytowanie i żerowanie na nieświadomych ludziach, a także ograniczaniu wolności i swobód niewierzących w myśl zasady - nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki. O kwestiach moralno-ideologiczno-doktrynalnych nie będę pisał, bo zaś się zaczną lać pomyje na mą skromną głowę.

CZYLI CO UWAŻASZ ŻE 90% LUDZI W POLSCE JEST NIEŚWIADOMYCH ? 90 % LUDNOŚCI W POLSCE WYZNAJE KATOLICYZM WG. GUSu I WG. CIEBIE CI LUDZIE MAJĄ PROBLEMY PSYCHICZNE ?

" a także ograniczaniu wolności i swobód niewierzących " A CZY TY I RUCH PALIKOTA NIE PRÓBUJECIE OGRANICZYĆ WOLNOŚCI I SWOBÓD 90% LUDNOŚCI W POLSCE ?

CZY NIE UWAŻASZ TEŻ ŻE TO RUCH PALIKOTA ŻERUJE I PASOŻYTUJE NA POLAKACH ? PRZECIEŻ RUCH PALIKOTA TEŻ JEST UTRZYMYWANY Z PODATKÓW POLAKÓW.

" nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki " CZYLI CO UWAŻASZ ŻE 90% POLAKÓW JEST MNIEJSZOŚCIĄ , TO GRATULACJE DLA TWOJEGO ABSTRAHOWANIA .
                                  • Gość: Polak do fuj fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 20:43
                                    CYTAT " Nie jestem przeciwny wierze jako takiej, jestem przeciwny kultywowaniu zabobonu w sposób powszechny i zinstytucjonalizowany, wpływaniu na ustawodawstwo, pasożytowanie i żerowanie na nieświadomych ludziach, a także ograniczaniu wolności i swobód niewierzących w myśl zasady - nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki. O kwestiach moralno-ideologiczno-doktrynalnych nie będę pisał, bo zaś się zaczną lać pomyje na mą skromną głowę.

CZYLI CO UWAŻASZ ŻE 90% LUDZI W POLSCE JEST NIEŚWIADOMYCH ? 90 % LUDNOŚCI W POLSCE WYZNAJE KATOLICYZM WG. GUSu I WG. CIEBIE CI LUDZIE MAJĄ PROBLEMY PSYCHICZNE ?

" a także ograniczaniu wolności i swobód niewierzących " A CZY TY I RUCH PALIKOTA NIE PRÓBUJECIE OGRANICZYĆ WOLNOŚCI I SWOBÓD 90% LUDNOŚCI W POLSCE ?

CZY NIE UWAŻASZ TEŻ ŻE TO RUCH PALIKOTA ŻERUJE I PASOŻYTUJE NA POLAKACH ? PRZECIEŻ RUCH PALIKOTA TEŻ JEST UTRZYMYWANY Z PODATKÓW POLAKÓW.

" nas jest więcej zatem my dyktujemy warunki " CZYLI CO UWAŻASZ ŻE 90% POLAKÓW JEST MNIEJSZOŚCIĄ , TO GRATULACJE DLA TWOJEGO ABSTRAHOWANIA . NAPRAWDĘ RUCH PALIKOTA MOŻE BYĆ DUMNY Z TWOJEJ UŁOMNOŚCI UMYSŁU .
                                • Gość: walbrzych najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 20:18
                                  Czy osoba wypowiadająca taki tekst " Po pierwsze najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa '' jest godna rządzeniem w naszej Polsce ? Jak ktoś z Ruchu Palikota wypowiada taki tekst, to czy to nie jest samolubstwo ? przecież taka osoba się nie liczy z innymi osobami, to jest po prostu coś okropnego.

Po pierwsze najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa i uważam że moje pragnienie może na dziś spełnić tylko PRP. tak napisał 57jurand TO JEST JEGO PRAGNIENIE, A CO Z PRAGNIENIAMI INNYCH OSÓB ? NA TO WYCHODZI ŻE RUCH PALIKOTA NIE LICZY SIĘ Z INNYMI TYLKO ZASPAKAJAJĄ SWOJE POTRZEBA, MY POLACY I WAŁBRZYSZANIE NIE MOŻEMY DOPUŚCIĆ DO TAKIEJ SYTUACJI ŻEBY RUCH PALIKOTA MYŚLAŁ TYLKO O SOBIE.
                                  • Gość: wyborca Re: najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 20:23
                                    Jurand też jest wierzący. Jego Bogiem jest Palikot, a aniołkami chrzaniąca Madonna, podrapana Dolores i żująca Gioconda.
                                    • Gość: J.Kowalski Re: do fuj_fuj IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 21:18
                                      Widzisz, ostatnimi czasy w Polsce w kwestiach wiary panował consensus.
                                      Nikt nie spuszczał Świadków Jehowy po schodach, Nikt nie patrzył krzywo na wiernych polskokatolickiego kościoła , dzieciaki w szkole nie wytykały palcami chodzących na religię i odwrotnie, dzieciaki chodzące na etykę nie były z tego powodu poniżane. Grekokatolicy, prawosławni i katolicy żyją spokojnie w miasteczkach obok siebie.
                                      Ale pojawili się ludzie , którzy zaczynają w tym wszystkim mieszać ( i nie mam na myśli jedynie ciebie, przykłady można mnożyć).
                                      Wojna religijna to najgorsza z możliwości, jaka może spotkać nasze społeczeństwo. Ale wy do tej zadymy dążycie. Próbujcie , przegrają wszyscy.
                                      • Gość: xxx Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:30
                                        świetne spuentowani tej dyskusji. Nasuwa się pytanie: kto i po co chce to zepsuc?
                                      • Gość: 23 Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:39
                                        Fuj Fuj zero odpowiedzi merytorycznej z twojej strony na zadawane pytanie, zapewne to co pisałeś nie jesteś w stanie pojąć, robisz wodę z mózgu ludziom, ale i tak społeczność wie co jest dobre a co złe, społeczność wie że nie są zmuszani płacić na kościół , nawet jak pójdą do kościoła to na tace nie muszą dawać , społeczność wie że kiedyś kościół pomagał i był wielkim wsparciem i że teraz jest tak samo, społeczność wie że inne ludzie wyznają inną religie, ta społeczność wie nie ma sensu która religia jest lepsza i mądrzejsza i prawdziwsza , żaden człowiek katolik, prawosławny, jehowy, czy inny nie zmusza do swojej religii i przekonań. Ale tylko Ruch Palikota miesza i zmusza do swoich przekonań i poglądów oraz to wszystkiego aby im było lepiej.
                                      • fuj_fuj Re: do fuj_fuj 22.04.12, 21:48
                                        " przegrają wszyscy."

Paradoksalnie to wszyscy będą wygranymi :)
                                        • Gość: J.Kowalski Re: do fuj_fuj IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 21:51
                                          Jak zwykle masz rację fuj_fuj, powiedz to tym w byłej Jugosławii.
                                          • fuj_fuj Re: do fuj_fuj 22.04.12, 21:55
                                            I Przykazanie - nie zabijaj !
                                    • 57jurand Re: najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa 22.04.12, 21:29
                                      ,,Aż 61 % respondentow badań ankietowych (m.in. OBOP ) oświadczyło, że nie zamierza przekazywać na Kościół ani 0,3 %proc.swojego podatku , ani nawet jednego złamanego grosza.Łożenie na kler to jedno z przykazań kościelnych. Wychodzi na to, że pozostałe 39% proc. to realny odsetek polskich katolików ,, Według najnowszych badań zleconych przez kler liczbaPolaków, ktorzy deklarują swój ateizm, wzrosła z 3 do 6 %. 17 % młodych ludzi,oświadcza, że nigdy nie uczestniczy w żadnych praktykach religijnych, zaś -co jeszcze ciekawsze- 60% dorosłych Polaków nie neguje swojej w Boga,jednak natychmiast dodaje , że ich religijnośc nie ma nic wspólnego z Kościołem katolickim-zwłaszcza z jego polska, zaściankową,archaiczna odmiana. art. z FiM. Archaiczni wyznawcy , dobre niema co .Wolę być słaby w pisaniu niż żeby o mnie tak sięmówiło Witam w jaskini.
                                      • Gość: xxx Re: najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:44
                                        czy to ten sam jurand który kłamał a sprawie przynależności do RPP?
                                        • 57jurand Re: najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa 22.04.12, 21:54
                                          Nigdy nie kłamię bo mam coś czego brakuję chodzącym do spowiedzi to coś nazywają sumieniem.
                                          • Gość: do 57(IQ)juranda Re: najważniesza dla mnie jest świeckośc państwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 22:00
                                            To jestes w RPP czy nie ?
                                      • Gość: walbrzych do 57jurand IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:53
                                        Tobie już podziękujemy, bo jako osoba która nie potrafi pisać, może coś przeczytać ? w Polsce wg. GUSu żyje 90 % katolików a 10 % to inne wyznania w tym Ruch Palikota. Więc o czym ty piszesz, poza tym ludzie idą do kościoła i na tace nie dają, ale to nie oznacza że nie są katolikami, to że ktoś do kościoła nie chodzi nie oznacza że nie jest katolikiem, inni mają potrzebę chodzić do kościoła co niedziele inni co dzień a inni raz w roku, jeszcze raz powtarzam religia jest częścią kultury i nie walczcie z tym, poza tym wy walczycie z ludźmi. Polska to kraj emocjonalny, Polska potrzebuje krzyża, Polska potrzebuje pomnika, Polska potrzebuje wyjść w rocznice śmierci JPII i zapalić znicze itd. i to są potrzeby ludzkie, ludzie tego potrzebują a wy im to chcecie odebrać, ludzie też potrzebują mieszkać w ładnych miastach, potrzebują popatrzeć na zadbane zabytki na zadbane skwery, na zadbane kościoły i podziwiać architekturę, a wy ludziom próbujecie odebrać.
                                        • 57jurand Re: do 57jurand 22.04.12, 22:06
                                          Kościól katolicki podaje, ochrzczonych jest 83 % a do katolicyzmu przyznaje się 96%. I gicio jest ja chociaż pokropiony z wami się nie kumpluje, Dec coś na ten temat wie gdzieś tam w Kurii w szufladzie leży moja wola odbicia od was.
                                          • Gość: ewa Re: do 57jurand IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 22:18
                                            To że ty nie chcesz być katolikiem, to nie oznacza że zaraz masz nam dyktować że my mamy też się wyrzec katolicyzmu.
    • Gość: czytajacy nowy krzyż IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.12, 13:37
      Na Placu kościelnym powstanie krzyż upamiętniający katastrofę Smoleńską, przyjedzie na uroczystość Kaczyński , Macierewicz i biskup archidiecezji wrocławskiej ma być telewizja trwam i TVN dlatego kościół musi być odremontowany, musi się ładnie plac prezentować.A Palikoty będą musiały się wynieś na ten czas.
      • 57jurand Re: nowy krzyż 23.04.12, 19:28
        W Świdnicy krzyż też miał erekcję ale nastapił przedwczesny wytrysk i rano zaliczył glebę .
        • pozor_vlack Re: nowy krzyż 23.04.12, 19:49
          Dobrze ci idzie 57jurand, rozkręcasz się.
          Niedługo nawet dla swoich będziesz zagrożeniem.
          • Gość: dziubek Re: nowy krzyż do jurdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.12, 20:30
            Nasz będzie metalowy także nie dacie rady i wynocha mi z mojego kraju
            • Gość: +++ Re: nowy krzyż do jurdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.12, 21:02
              Krzyż na każdej górze w okolicy ! Dzisiaj Chełmiec, jutro Ptasia Kopa i Lisi Kamień, pojutrze Gedymina a w czwartek Borowa, Barbarka i Trójgarb.

Chrześcijańska Unia Jedności
            • Gość: Miki Re: nowy krzyż do jurdan IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 07:49
              Hehe to co, mówić już chłopakom z dzielnicy gdzie nowy krzyż fundujecie?:D Na złom się nada i zarobią... :D
              Podobno kasy niema a na krzyż chcecie znaleźć :D
    • Gość: JKL Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 20:01
      w tym Ruchu to sami idioci nie znajacy sie na rzeczy
      • Gość: telewidz Re: Ruch Palikota niszczy miasto, a my pozwalamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.12, 21:43
        Ruch Palikota to zgraja pedałów i nieudaczników życiowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka