IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 21:26
Kilka dni temu, po raz pierwszy od kilkunastu lat chyba jechałem ul. Pocztową. Na widok kłębiącego się tłumu zatrzymałem się myśląc o jakiejś tragedii. Ale okazało się ,że to Caritas. Większość delikwentów to osoby w wieku 30-50 lat. Z kilkoma udało mi się zamienić kilka zdań. TRAGEDIA!. A może by Pan/Pani spróbowała podjąć pracę? " "Za 1800 na rękę ??? Pojebało Cie h...!-spierd..." Spytałem więc jaka kwota byłaby satysfakcjonująca: Odp. obaliła mnie: 2,500 na rękę.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytajacy do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 21:31
      ja pier.. dole ale ty jesteś tępa strzała oni 1800 zł to mają z MOPSU itd. i innych przekrętów więc po co mają pracować.
      • Gość: Yossarian Re: do Yossarian IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 21:47
        Wiesz kolego "czytający"- ja pokazałem problem! Doskonale wiem,że za 1800 nie zmuszą się do pracy (dlatego tyle oferowałem)- i wiem dlaczego. Skoro uważasz mnie za "tępą strzałę" - to :-)
        • Gość: qwerty Re: do Yossarian IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 22:18
          Dlatego socjal jest zły ... nie dośc że takiemu opłacą mieszkanie, dadzą zjeść, ubrać się, opał na zimę .... to jeszcze dostanie jakies kieszonkowe za które kupi sobie winko ... po co pracować ? jak można sie "bawić" i jeszcze dostawać wszytsko "bo im się należy są chorzy" super sprawa dla osób, które lubią sobie wypić i nie mają wymagań od zycia.

Ja muszę zapi...ć żeby zarobić nędzne 2000 zł na rękę po 200 godzin w miesiącu i jeszcze 3/4 z tego państwo zabiera w podatkach, akcyzach itp.

eh...
          • Gość: czytajacy Re: do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 22:45
            Wiem że ci z deka pojechałem, ale to była odpowiedz na twoją inną wypowiedz, tam też kogoś wyzwałeś tak bez powodu, co do tych nierobów to się zgadzam z tobą, no i sorki za tą tępą strzałę :) . Podobnie ci z biedaszybów oni tam kopią bo tam im lepiej, idą kiedy chcą , pracują jak chcą i ile chcą, wypić też mogą i z opieki jeszcze dostaną ( bo przecież nie mają żadnych zarobków ), a jeszcze w konkubinacie żyją " żona" ma dodatek bo sama wychowuje 3 dzieci i ma alimenty, tak się kręci interes.
            • Gość: yossarian Re: do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 23:03
              Byłem ostatnio w okolicach ul.Bałtyckiej, Jagiełły. Spotkałem starszego pana, który podobnie jak ja przyglądał się zrytej ziemi,pozostawionych otworów w ziemi , wykarczowanych drzew, słowem obrazu nędzy i rozpaczy. Facet był naprawdę zszokowany. Przyznał, że po23 latach wrócił w odwiedziny do W-cha gdzie się urodził. Chciałem usłyszeć coś pozytywnego o naszym mieście....
            • Gość: V Re: do Yossarian IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 00:28
              Alimenty z funduszu, rodzinne, celówka na żywność, tu okresówka, a no i jeszcze zasilek stały bo bezrobotna. Jak się dobrze zakręci, to z 2 dzieci 1500 na m-c wyciągnie. Do tego dodatek na mieszkanie i szafa gra.
              A my "gupie gupki" pracujemy i odkładamy składki z których praktycznie nie korzystamy.
              • Gość: Polak Re: do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 01:04
                Tak a jeszcze jak chore są dzieci to już w ogóle mają raj do roboty nic konkubent zarobi na węglu dostaną z opieki zasiłek pielęgnacyjny i kilka razy w tygodniu imprezy i grille
          • Gość: jaaaaa Re: do Yossarian IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 23:53
            a ja łoję za 1124,86 zł na rękę i się cieszę,że mam pracę:) Paradoks!!
    • wladyslaw_grabski Re: SZOK 14.05.12, 22:53
      Wy się czepiacie socjalu a ja widzę większy problem. 2500 jest dla nich satysfakcjonujące ? Przecież to tylko ciut powyżej progu ubóstwa. 600 euro przy cenach zachodniej Europy...
      • Gość: Obalony Re: SZOK IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 03:05
        Jakieś dwa tygodnie było spokoju z kretyńskimi tekstami Yossariana.
        Niestety wrócił.
        • Gość: ... Re: SZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 09:24
          Nie buntować się, nie drzeć mordy i szanować prawo.
          Żeby rozwiązać problem po to zrobiono wam ustawę, abyście jako dziadki musieli zapie.rdalali aż do śmierci na swoje patologiczne potomstwo.
          No!
    • sol.77 Re: SZOK 15.05.12, 09:05
      Yossarian>>> Nie świruj,takich ludzi /korzystających z OS / stworzyła polityka naszego państwa... Ja tam się im nie dziwie,że postępują własnie w ten sposób /okazja czyni złodzieja no i przykład mamy od górny - co jeden polityk to lepszy złodziej i cwaniaczek/
      • Gość: gosc Re: SZOK IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 09:18
        Skoro panstwo nie szanuje swoich obywateli i ich okrada, to czemu i oni nie moga tego robic skoro jest okazja? W takie chociazby Francji emigranci nawet jezyka sie nie ucza, bo po co. Robia sobie tylko dzieci maja z kazdego dzieciaka 2 lata mnie do okresu emerytalnego, maja mieszkanie socjalne, dostaja tzw zasilek na zycie, ktory dostaje sie nie przerwanie do konca zycia, chyba, ze podejmiesz prace. Kumpel do mnie ostatnio zadzwonil z Paryza i powiedzial, ze jest na bezrobotnym i jest mu o wiele latwiej, niz wczesniej jak pracowal. Ma mieszkanie socjalne, przejazdy wszystkimi liniami darmo, kursy doszkolajace i nawet internet w wybranych kafejkach gratis. Takze tam to dopiero arabusy maja raj, a Francuzi sie dziwia, ze maja tak dobry socjal, a jakby wczesniej nie zrobili eldorado i nie wprowadzili hasel: wolnosc, rownosc i braterstwo to by teraz nie mieli wiezy babel i wolnej amerykanki.
        • Gość: Koli Re: SZOK IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.12, 07:09
          To państwo daje zielone światło dla patologii.Młodzi bez pracy,mieszkania,perspektyw,niech piją,balują,robią dzieci.Starzy niech zapie...ją do śmierci.Tylko co będzie za lat trzydzieści?Starzy umrą,i co dalej?Bez pracy,bez pomocy dziadków,bez emerytur,bez perspektyw.A dzieci tych dzieci?To już klęska Żadnej opieki socjalnej,żadnej pomocy.Iw ten prosty sposób system emerytalny ZUZ wyprowadzony na prostą.
      • pozor_vlack Re: do pustaka Yossariana 15.05.12, 09:27
        Pustaku Yossarianie , możesz ich wszystkich wsadzić do więzienia, bo co z nimi zrobić ?
        Koszt utrzymania takiego gościa w pierdlu to 2114,0 zł\m-c
        www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=32128
        A dzieci do Domu Dziecka. 3 592,00 zł \m-c.
        www.pcprnowasol.pl/koszty-utrzymania-dom-dziecka.html
        Będzie ci lepiej ?
        • Gość: hyuji Re: do pustaka Yossariana IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.12, 07:22
          Panowie ni tą drogom czy wiesz że pieniądze nie są z pracy macie dowody nie pracują i się bawią pomyśl głową a nie rękoma
          • Gość: . Re: do pustaka Yossariana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 07:45

Obyś tak żył i bawił się do końca swoich dni.
        • Gość: ggg Re: do pustaka Yossariana IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 11:37
          A kwota jaką panstwo placi na ucznia to 400zł/m-c. To tak pod rozwagę, że wątpliwa resocjalizacja kosztuje 6 razy więcej, niż kształcenie dziecka. Zamykajmy szkoły, otwierajmy DPS-y. Działania ratusza pokazują w którą stronę zmierza miasto. I jeszcze prezydent się dziwi, że na 140tyś mieszkańców wyjechało 25tyś. Dla porównania prezydent podaje dane, że w Legnicy, Wrocławiu i Jeleniej Górze, liczba osób która wyjechała z miasta, zawiera się w przedziale grubo poniżej 10%. Z Wałbrzycha wyjechało ponad 17% obywateli. Ale wszyscy którzy tutaj krzyczą, jak jest źle w mieście, niech zadadzą sobie pytanie. Kto wybrał na Radnych: Torbusa, Szpura, Bernatowicza, Olanin, Sprytulę i im podobnych. 24 czerwca mamy okazję wyrazić niezadowolenie z sytuacji w mieście. Wodociągi, MPK, stara kopalnia, GDK, to są porażki władzy poprzedniej i obecnej. W Radzie powinny zasiadać osoby które są społecznikami, a nie właścicielami firm prywatnych. Rodziny członków Rady nie powinny pracować w spólkach miejskich. To miało się zmienić za Szełemeja, ale raczej się nie zmieni. Jak radny Dobrowolski może głosować przeciwko swojej córce? To jest wałbrzyska patologia. W mieście nie dzieje się nic, co może przyciągnąć turystów którzy zostawią tu swoje pieniądze. Turyści zostawią pieniądze, firmy będą się rozrastać, dochody Gminy będą się zwiększać. Mamy Zamek Książ który jest naszą wizytówką, ale pewnie 3/4 Polaków nic o nim nie wie. Jest szansa dla naszego miasta i dla tej społeczności, ale nie z tą Radą Miejską. Nie powiem, że kolejna Rada ma szansę odbudować miasto, bo najpierw trzeba zatrzymać spiralę zadłużenia, spłacić zobowiązania, zacisnąć pasa, zrobić odpowiedzialny budżet i określić kierunki rozwoju. Obecna Rada Miejska nie zrobi nic, bazują na pomysłach prezydenta!!! Prezydent sprawuje władzę ustawodawczą i wykonawczą. Rada nie robi nic o nie ma żadnych pomysłów. Burza mózgów, a nie ślepe popieranie pomysłów jednej osoby. A jak ktoś chce polemizować to ma zamykane usta. Przewodnicząca Rady pani Romańska zaczęła mieć w zwyczaju dopuszczać do głosu radnego 3 razy po trzy minuty. Każdy pomysł wart jest wyjaśnienia od początku do końca, nawet dobry, bo tylko tak mozna coś w nim poprawić. Radni koalicji nie zabierają głosu, nie polemizują. Tak sie rządzić nie da! Radę trzeba rozwiązać!!! 24 czerwca los naszego miasta leży w naszych rękach.
          • Gość: Yos Re: do pustaka Yossariana IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.12, 21:39
            Wiesz SOL-77 - jeśli dla Ciebie "uczciwość", "patriotyzm" - to UTARTE SLogany - to jesteśmy z innych bajek i moja rozmowa z człowiekiem dla którego uczciwość to nic - nie ma sensu. Prowadz dysputy z fuj-fujem albo tym idiotą-57.
            Co do pozora-vlacka : z pustaków to mam zbudowaną część domu. Jeśli chcesz dostosować się do pewnego poziomu- to POMYŚL a potem stukaj w klawiaturę. Nie obrażam się, bo każdy popełnia gafy....
            • sol.77 Re: do pustaka Yossariana 16.05.12, 22:40
              Gość portalu: Yos napisał(a):

> Wiesz SOL-77 - jeśli dla Ciebie "uczciwość", "patriotyzm" - to UTARTE SLogany -
              > to jesteśmy z innych bajek i moja rozmowa z człowiekiem dla którego uczciwość
              > to nic - nie ma sensu. Prowadz dysputy z fuj-fujem albo tym idiotą-57.
              > Co do pozora-vlacka : z pustaków to mam zbudowaną część domu. Jeśli chce
              > sz dostosować się do pewnego poziomu- to POMYŚL a potem stukaj w klawiaturę. Ni
              > e obrażam się, bo każdy popełnia gafy....

Czytaj ze zrozumieniem ... gdzie ja napisałam,ze dla mnie to puste slogany????
          • Gość: walbrzych Re: do ggg IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 23:06
            No ok wymieniłeś kilku radnych a gdzie jest reszta radnych ? gdzie są Rosiaki, Lubiński gdzie starosta Ławski , Heretyk , Augustyn Skretkiewicz, gdzie były zastępca prezydenta Mirosław Bartolik , Giovani Roman, przecież oni tutaj rządzili przez 8 lat , gdzie była pani Zalewska ?

Tylko najlepiej ludziom wkręcić że obecny stan Wałbrzycha to przez Szełemeja , a to ci wyżej wymienieni oni tutaj doprowadzili miasto do ruiny , oni doprowadzili że trzeba zamykać szkoły i nie wiadomo co jeszcze.

Weźmy starostwo w Świdnicy, tam starostwo powiadomiło prokuraturę że wyszły pieniądze ze szpitala . A czemu wałbrzyskie starostwo nie powiadomiło prokuratora że wyszły pieniądze z MPK ?

Pytanie dlaczego Rosiaki nie kontrolowali co się dzieje z kasą w mieście ?

Piszesz o tym że znajomi mają firmy itd. a Lubiński ma kumpla " Rudego " właściciela busów, Lubiński też dobrze żyje z Rosiakami i tutaj też może być tak że pozwolą na upadek miejskiej komunikacji po to aby po znajomości jeździły busy .

Piszesz o referendum ale tylko opieracie się na szkołach a co z resztą ? na forum jest wątek i ludzie pytają w niejasnościach o referendum i nikt nie raczy odpowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka