Gość: Gosc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.06.12, 19:11 www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15312 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oVo Re: Oszczednosci IP: *.centertel.pl 08.06.12, 20:06 jeśli to prawda - nóż się w kieszeni otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal! Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 20:18 Według danych udostępnionych dziennikarzom przez Pawła Orfina, Roman Szełemej zarobił w 2011 roku 325 tysięcy zł, co daje 27 tys. zł miesięcznie. Dla porównania prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz zarobił 170 tys. zł. Nowoczesny Wałbrzych podał też, że Marek Małecki zarobił w poprzednim roku 208 tys. zł, Robert Hadaś 226 tys. zł, Krzysztof Urbański zarobił 194 tys. zł, Andrzej Kosiór 93 tysiące zł przez 6 miesięcy, Zygmunt Nowaczyk 117 tysięcy zł, a Dariusz Lenda 109 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła 08.06.12, 20:36 Przypominam,że rada ostatnio zmniejszyła kwotę na dodatki mieszkaniowe. Teraz wiadomo dlaczego hi hi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 21:43 I macie jeszcze wątpliwo.ści co do słuszności referendum. On robi z tymi intelektualnymi radnymi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.06.12, 22:09 Gdzie sa ci obroncy co tak zajadle bronia i pisza, ze wszystko jest w porzadku, a my sie czepiamy he,he i co wy na to?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 22:21 Problemem Nowoczesnego Wałbrzycha jest to, że to nie Orfin zarobił 325 tysięcy, tylko Roman. To boli. Proponuję, aby założyć u nas partię o nazwie Nowoczesna Srebrna Góra i rozliczać z kasy Patryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 22:46 Patryk wkrótce rozliczy wałbrzyski śmiercionośny biznes www.youtube.com/watch?v=tcK0OMV_Fn0 Będzie bolało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 23:15 A ja mam gdzieś wizerunek miasta, które nie dba o mieszkańców tylko nabija kieszenie kolesiom a mnie proponuje sie pracę za 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 20:27 Gość portalu: bb napisał(a): > A ja mam gdzieś wizerunek miasta Dlatego perfidny brudasie nie interesuje cię Stara Kopalnia, rewitalizacja Śródmieścia, remont GDK, budowa Aqua Zdroju itp. Jesteś brudasem i śmieciem. Mobruk musi istnieć, żeby takie odpady jak ty miały gdzie spocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oVo Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.centertel.pl 09.06.12, 07:02 Skąd wiesz ile zarobił Orfin? Prowadzi własny biznes i nawet gdyby zarobił 2x więcej nikogo nie powinno to obchodzić. Natomiast Szełemej pobiera publiczne pieniądze. Zwykłą nieprzyzwoitością jest tyle zarabiać i mówić o katastrofie w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła 09.06.12, 08:02 K.urwa co za banda jełopów! Myślicie ćwoki, że wasz Patryk i Paweł, będą za free, "unowocześniać Wałbrzych? Jak można być tak tępym, by nie widzieć, że oni nie mają nic do zaoferowania, prócz populistycznej papki. Zawsze gdy opozycja nie ma argumentów merytorycznych, wyciąga kwestie "kosztów władzy". Gwarantuje wam barany, że w przypadku wygranej waszych liderów, pobierać będą oni z kasy miasta, nie mniejsze gratyfikacje. Czego wam i temu miastu z całego serca życzę. Pomijam fakt tego, że promujecie człowieka, który w poprzednich miejscach, wykazał się olbrzymią niekompetencją. No ale Wałbrzych od lat jest miastem nietrafionych wyborów. Dobrze, że po reformie administracyjnej włączony zostanie do "aglomeracji Świdnickiej" co wpłynie znacząco na jakość podejmowanych decyzji... PCMD, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oVo Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.centertel.pl 09.06.12, 08:48 no Radeczku, to przegiełeś... wiesz, że to już daje podstawę do pozwu? Sam co potrafisz zrobić? Tylko narzekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jołop do Radcoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 10:22 radcom napisał: Zawsze gdy opozycja nie ma argumentów merytorycznyc > h, wyciąga kwestie "kosztów władzy". Wytłumacz zatem "jołopom" merytorycznie, bez wyzwisk i toczenia piany, jaki jest powód aby prezesina spółki tonącego w długach miasta zarabiał więcej niż prezydent pięciokrotnie większego Wrocławia? Czekam na uzasadnienie dlaczego wałbrzyski prezesina musi zarabiać więcej niż dr. Rafał Dutkiewicz, prezydent czwartego co do wielkości miasta w Polsce. Czekam na uzasadnienie wraz z opisem dokonań naszych prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: do Radcoma 09.06.12, 14:20 Bo osiem lat temu, ekipa Piotra mówiła to samo o SLD. Potem zachowywali się dokładnie tak samo. Ekipa "Wałbrzych 2000" też krzyczała o "nieprawościach", po czym po zmianie nazwy "doi" miejską kasę do dzisiaj... Tak to działa. Jedne świnie wypychają z koryta drugie. Jeżeli ktoś tego nie widzi, to jest jełopem. Dutkiewicza pomijam, bo to nie moja sprawa, aczkolwiek Wrocław tonie w jeszcze większych długach i tam też za free nikt nic nie robi... Dla mnie każdy kto pcha się do koryta jest zwykłą świnią dbającą o własny ryj. Konia z rzędem temu, kto przed wyborami podpisze zobowiązanie, że nie będzie pobierał diety radnego i zasiadał w spółkach miejskich. Przed takim człowiekiem, padam na ryj. Reszta to dla mnie zwykłe g.ównozjady, podszyte fałszem i nieudacznictwem. Możecie mnie pozwać nawet do Strasburga... PCMD, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: do Radcoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 14:41 radcom napisał: > Bo osiem lat temu, ekipa Piotra mówiła to samo o SLD. Potem zachowywali się dok > ładnie tak samo. Ekipa "Wałbrzych 2000" też krzyczała o "nieprawościach", po cz > ym po zmianie nazwy "doi" miejską kasę do dzisiaj... > Tak to działa. Jedne świnie wypychają z koryta drugie. Jeżeli ktoś tego nie wid > zi, to jest jełopem. > Dutkiewicza pomijam, bo to nie moja sprawa, aczkolwiek Wrocław tonie w jeszcze > większych długach i tam też za free nikt nic nie robi... > Dla mnie każdy kto pcha się do koryta jest zwykłą świnią dbającą o własny ryj. > Konia z rzędem temu, kto przed wyborami podpisze zobowiązanie, że nie będzie po > bierał diety radnego i zasiadał w spółkach miejskich. Przed takim człowiekiem, > padam na ryj. Reszta to dla mnie zwykłe g.ównozjady, podszyte fałszem i nieudac > znictwem. > Możecie mnie pozwać nawet do Strasburga... > > PCMD, radcom kwalifikujesz się nie do Strasburga a raczej do Tworek, szkoda z kimś takim dyskutować, zero meritum za to góra gówna w tyc wypocinach Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do Radcoma 09.06.12, 16:21 Zatem po co się tak emocjonujesz i obrażasz tych niezadowolonych, po czym zaraz sam przyznajesz że nie ważne kto będzie u władzy - to jedna świnia ? Skoro wszyscy to świnie i wszyscy "doją", to tym sprawiedliwiej będzie jak się będą częściej zmieniać. Dlaczego to niby jedni i ci sami mogą stale doić, a inni już nie ? Rotacja w tym przypadku jest wskazana - więcej "świń" się nażre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: do Radcoma IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 20:32 > Dlaczego to niby jedni i ci sami mogą stale doić, a inni już nie ? Bo pójdzie mniej na odprawy, a to już jest jakaś oszczędność, fuju. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła 09.06.12, 08:33 Gość portalu: oVo napisał(a): > Skąd wiesz ile zarobił Orfin? Prowadzi własny biznes i nawet gdyby zarobił 2x w > ięcej nikogo nie powinno to obchodzić. Natomiast Szełemej pobiera publiczne > pieniądze. Zwykłą nieprzyzwoitością jest tyle zarabiać i mówić o katastrofi > e w mieście. Nieprzyzwoitość to raz - najgorsze,ze pobierają TAKĄ kasę za nic nie robienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orginal ovo Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.play-internet.pl 09.06.12, 15:03 Wszyscy mogą Szełemieja i tego typu nababów cmoknąć w dupę. Za taką kasę są w stanie się wybronić z najbardziej beznadziejnej sytuacji jak wystawić prywatną armię niczym niegdysiejszy Medyceusze we Włoszech aby każdemu, włącznie z służbami rządowymi skopać siłowo dupę w razie czego. Takie są realia czy się z tym zgadzamy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła 09.06.12, 16:23 Nie przesadzaj, przy tych z prawdziwą kasą, Szełemej i reszta naszej "bandy" to drobni ciułacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 20:40 Gość portalu: skandal! napisał(a): > Według danych udostępnionych dziennikarzom przez Pawła Orfina, Roman Szełemej > zarobił w 2011 roku 325 tysięcy zł, co daje 27 tys. zł miesięcznie Jest pracoholikiem, zapie... za sześciu, to zarabia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolero Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 16:56 > Gość portalu: skandal! napisał(a): > > > Według danych udostępnionych dziennikarzom przez Pawła Orfina, Roman Szeł > emej > > zarobił w 2011 roku 325 tysięcy zł, co daje 27 tys. zł miesięcznie > > Jest pracoholikiem, zapie... za sześciu, to zarabia ! Przecież to nie wina Szełemeja, że prezydent Wrocławia jest taki niezaradny. Poza tym ja Dutkiewiczowi nie dał bym aż tyle. Wrocław to samograj. W Wałbrzychu by się osrał i zwiał jak Henryk Walezy. Jedyne zasługi to umiejętne okradanie z pieniędzy innych miast regionu. Aha, w gwoli ścisłości - pensja w Ratusza to Szełemej bierze mniejszą niż Dutkiewicz. Reszta to inne między innymi prywatne źródła dochodów. Co już Nowośmieszny Wałbrzych z panną Wildrorfiną na czele przemilczeli. Manipulacją jest też to, że wliczyli tam np pensje wypłacane ze zdrowotnego (ZUS). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 08:52 Oooo... czyżby bolero = Szełemej? Tyle szczegółowych informacji? Jak patrzę na oświadczenie Szełmejowej, to widzę po prostu stwierdzenie wynagrodzenie męża i kwotę... Więc ja też nie widzę żadnego zdrowotnego. Czy Szełemej chorował, żeby pobierać wynagrodzenie chorobowe? Jeśli podczas tego świadczył pracę, to pewnie zainteresuje się tym ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broni i żywi Re: Byle prezesik zarabia więcej niż prez. Wrocła IP: 78.9.164.* 11.06.12, 09:54 Nowośmieszny Wb rozliczał nie tylko Szełemeja. Pewnie chodzi o długie chorobowe innych pracowników z wyliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Oszczednosci 09.06.12, 17:22 Tak czytam i zastanawiam się nad tym czy Wild nie "uderzył" przypadkiem w czuły punkt tutejszej "władzy",rozgłaszając,ukazując mieszkańcom /i nie tylko/ problem jaki tutaj mamy - mianowicie Mo-Bruk. - dla Wszystkich Ty którzy zaraz będą chcieli wylać na mnie "wiadro pomyj" mam pytanie -dlaczego poprzednia władza "nie dostrzegała" na tyle tegoż problemu aby swoje działania bardziej aktywować w tej materii? /dlaczego nie uświadomiła mieszkańców, co też mamy w mieście - zrobił to dopiero Wild/ Dlaczego nie robi tego obecna "władza" naszego miasta? Przecież poprzednie władze miasta jak i obecnie mają w ręku atuty takie jak "prawo" oraz "zasoby finansowe" /biorąc pod uwagę pensje itp./ Skąd taka opieszałość ? Nagonka na Wilda gdy tylko wspomni o składowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Podgórza Re: Oszczednosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 17:45 sol.77 napisał(a): > Tak czytam i zastanawiam się nad tym czy Wild nie "uderzył" przypadkiem w czuły > punkt tutejszej "władzy",rozgłaszając,ukazując mieszkańcom /i nie tylko/ probl > em jaki tutaj mamy - mianowicie Mo-Bruk. Masz rację sol.77, śmiercionośny biznes władz Wałbrzycha to czuły punkt, w który uderzył Wild. Zatruwanie 120-tysięcznego miasta przez 10 lat, odpowiedzialność karna i odszkodowanie dla mieszkańców jest tym, czego tak panicznie się boją. Taka jest prawda. Eksterminacja miasta, o której wie rządząca partia miłości. www.youtube.com/watch?v=tcK0OMV_Fn0 Zgoda Szełemeja na kolejną fabrykę śmierci, świadczy o tym, że Mobruk ma niezłe kwity na nasze władze. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Oszczednosci 09.06.12, 17:51 Nie tyle kwity co "plecy". Szełemej miał być tym który zrówna z ziemią twierdzę Mo-Bruk. Niestety, protektorzy tejże pokazali mu jego miejsce w szeregu. Na razie Mo-bruk jest kartą w politycznej grze. Kto z mobrukiem ten ma władzę... kto przeciw - ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Oszczednosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 20:09 .. a ja biedna za najniższą krajową ledwie wiążę koniec z końcem Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Oszczednosci 09.06.12, 20:17 ...jak większość uczciwie pracujących rodaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Oszczednosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 20:37 sol.77 napisał(a): > Tak czytam i zastanawiam się nad tym czy Wild nie "uderzył" przypadkiem w czuły > punkt tutejszej "władzy",rozgłaszając,ukazując mieszkańcom /i nie tylko/ probl > em jaki tutaj mamy - mianowicie Mo-Bruk. Bzdura !!! Przed Wildem problem Mobruku naświetlali Zibrow i ten ratownik wodny, jak mu tam ... o, Paciepnik. Wild bezczelnie się podłączył pod wątek i wcale nie był pierwszy. Kolejne kłamstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Oszczednosci 09.06.12, 21:00 Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a): > sol.77 napisał(a): > > > Tak czytam i zastanawiam się nad tym czy Wild nie "uderzył" przypadkiem w > czuły > > punkt tutejszej "władzy",rozgłaszając,ukazując mieszkańcom /i nie tylko/ > probl > > em jaki tutaj mamy - mianowicie Mo-Bruk. > > Bzdura !!! Przed Wildem problem Mobruku naświetlali Zibrow i ten ratownik wodny > , jak mu tam ... o, Paciepnik. Wild bezczelnie się podłączył pod wątek i wcale > nie był pierwszy. Kolejne kłamstwo !!! Doczytaj,co napisałam a nie napisałam nigdzie,ze Wild jako jedyny poruszał ten problem / jako jedyny do spóły z boa 666 tak rozdmuchał ten temat/ Nim będziesz próbował sprowadzać kogoś do poziomu to doczytaj co napisane,bo robisz z siebie tylko ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Oszczednosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 21:10 Wiem, co napisałaś. Wyraźnie piszesz, że to Wild ukazał czyli ujawnił. Nie ośmieszaj się, bździągwo. Przed Wildem stoi długa kolejka. Z kolei Trakt Wałbrzyski to pomysły wałbrzyszan spisane przez niejakiego Tertelisa, a potem skopiowane przez Wilda. Ten koleś nie ma na nic pomysłu, wszystko zżyna i mami ludzi papką. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Oszczednosci 09.06.12, 21:23 Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a): > Wiem, co napisałaś. Wyraźnie piszesz, że to Wild ukazał czyli ujawnił. Nie ośmi > eszaj się, bździągwo. Przed Wildem stoi długa kolejka. Z kolei Trakt Wałbrzyski > to pomysły wałbrzyszan spisane przez niejakiego Tertelisa, a potem skopiowane > przez Wilda. Ten koleś nie ma na nic pomysłu, wszystko zżyna i mami ludzi papką > . ale nigdzie nie napisałam,że jako jedyny - chociaż jako jedyny rozdmuchał ten temat /tutaj również ukłon w stronę BOA 666/ na tak szeroką skalę mądralo pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Oszczednosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 21:51 Temat rozdmuchali jako pierwsi Zibrow i Paciepnik. EOT. Przy okazji przypomnę Państwu, jaki sposób na Wałbrzych ma Pawełek O., współorganizator pierwszego referendum i najbliższy kolega Patrysia: Na pytanie Szwałka, skąd wziąć na dopłaty, Paweł bezczelnie odparł: to nie nasz problem, niech się tym martwi miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Oszczednosci 09.06.12, 21:56 Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a): > Temat rozdmuchali jako pierwsi Zibrow i Paciepnik. EOT. Nie na tak szeroka skalę jak Wild i boa 666 pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Oszczednosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 22:10 Bo Kłami ich unikała. W tej telewizji lansowano tylko jednego kolesia, a media to IV władza. Dla mnie Zibrow i Paciepnik na zawsze pozostaną gośćmi na poziomie. To są prawdziwi obrońcy mieszkańców. Na dodatek rdzenni wałbrzyszanie. Szacun dla nich. Reszta Wildpier.dalać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAX Re: Oszczednosci IP: *.centertel.pl 09.06.12, 22:22 czy radnemu wypada się tak wyrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOK! Re: Oszczednosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 07:31 Trochę prawdy o Wałbrzychu. Szokującej prawdy… youtu.be/tcK0OMV_Fn0 youtu.be/d_yhIauYrdM youtu.be/YXFvXilJpCw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titanic Oszczednosci - a po co? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.12, 09:35 Po co oszczędności ? Czy na Titanicu ktoś szczypał się z kasą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Titanicos Greckie oszczednosci IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.12, 09:49 Choć raczej to nie jest Titanic a Tytanicos forum.gazeta.pl/forum/w,168,136404180,136404180,Walbrzych_czyli_Grecja.html PS. Ciekawe co u Stefanosa? Odpowiedz Link Zgłoś