Dodaj do ulubionych

57jurand czy jesteś sam ?

14.09.12, 10:35
"Nie wierzysz w Boga? Nie jesteś sam" - to hasło niebawem do przeczytania na ulicach polskich miast. Prowokacja? To tylko informacja, zapewniają organizacje ateistyczne. Ich kampania ma się zacząć w Lublinie. I już budzi kontrowersje.

57jurand, fuj_fuj, zboro25, antykler, czy potrzebujecie przeczytać aż na plakacie , że nie jesteście sami?
Czy to nie jest głupie?

www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/ateizm-na-plakacie,276761.html
Obserwuj wątek
    • 57jurand Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 12:29
      Wreszcie nadszedł czas się policzyć .Ateiści na dzień dzisiejszy są druga grupą po katolikach , z przyrostem 70 % tj. z3% do5 % .W tyle zostali wszyscy inni ,jeśli chodzi o plakaty to raczej katolicy muszą zrozumieć że ich czas powoli się kończy i pora sobie uświadomić że nie są jedyną opcja , 5% świadczy także o tym że o tyle ubyło niby wierzących,tak będzie zdrowiej dla nas wszystkich .Maszeruję ta drogą już dziesięć i nie ustąpię , w końcu panie Szełemeju musi pan zrozumieć że nigdzie nie jest napisane że ja MUSZĘ, bo tak się panu widzi kochać pana Matkę Boska Bolesną, myślę że tak jest uczciwiej niż bycie zakłamanym.
      • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 13:08
        popieram precz z dyktatem katolstwa ,Polska jest państwem świeckim a nie wyznaniowym.
      • forummm Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 13:25
        57jurand napisał:

> Wreszcie nadszedł czas się policzyć .Ateiści na dzień dzisiejszy są druga gru
        > pą po katolikach , z przyrostem 70 % tj. z3% do5 % .W tyle zostali wszyscy inn
        > i ,jeśli chodzi o plakaty to raczej katolicy muszą zrozumieć że ich czas powoli
        > się kończy i pora sobie uświadomić że nie są jedyną opcja , 5% świadczy także
        > o tym że o tyle ubyło niby wierzących,tak będzie zdrowiej dla nas wszystkich .
        > Maszeruję ta drogą już dziesięć i nie ustąpię , w końcu panie Szełemeju musi p
        > an zrozumieć że nigdzie nie jest napisane że ja MUSZĘ, bo tak się panu widzi
        > kochać pana Matkę Boska Bolesną, myślę że tak jest uczciwiej niż bycie zakłama
        > nym.

Weź już nie ćpaj bo od ćpania macie gąbczaste mózgi, co ma idioto wspólnego Szełemej z religią oraz patronem miasta ? a co zrobisz jak ludzie będą chcieli wierzyć w boga i co wtedy zabijesz ich bo mają inne poglądy niż ty ? Palikot i jego armia to jak antychryst .

Wszystko prawie co się z Palikociarnią dzieje jest tu powiedziane, czy oni przepowiedzieli Palikociarnie antychrysta ?
        www.youtube.com/watch?v=r_gOjrC8Mqw
        Film stary chyba z przed 10 lat ale opisuje dość dobrze palikociarnie
      • lekarzspecjalista 57jurand jesteś sam 02.10.12, 17:04
        A ja wierzę.
    • zboro25 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 20:10
      czy manifestowanie w Boże Ciało, powtarzanie w każdych informacjach, że papież kichnął (a może puścił bąka), wszechobecni panowie(?) w czarnych sukienkach na każdej uroczystości państwowej, religia w szkołach, przedszkolach, kapelani w instytucjach państwowych to dla Ciebie nie jest 'pozor_vlack' prowokacja?! to nie budzi kontrowersje?!
      ja nie muszę czytać na plakacie, że nie jestem sam, bo doskonale o tym wiem, wychodzimy naprzeciw osobom, które boją się przez takich właśnie jak Ty, pokazać, że nie wierzą! i mam dla Ciebie niestety złą wiadomość - tego już nie da się zatrzymać, wróć pamięcią o jakieś 10 lat wstecz, pamiętasz, aby ktokolwiek zająknął się o świeckości?! NIE! lecz nastały "Fakty i Mity" (nie odbieram pierwszeństwa tygodnikowi "Nie", aczkolwiek od "FiM" tak naprawdę wszystko się ruszyło), APP Racja, ludzie zaczęli wierzyć w normalność i wolność i tego już nie oddamy, a te plakaty, nad którymi tak bardzo biadolisz, to dopiero początek!
      • l0ngle0n Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 20:30
        Jesteście tak maluczcy, że jedyne co wzbudzacie to litość. KK jest, był i będzie. Nie jeden raz był ostoja naszej tożsamości narodowej, kultury i tradycji. To są wartości które właśnie dzięki KK przetrwały najtrudniejsze czasy a ty jeden z drugim chcesz "wyzwalać" ludzi od "ucisku"? Ruch palikota to pikuś przy tym co do tej pory przetrwał KK. Więcej pokory moi drodzy, więcej pokory!
        • qwe33 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 14.09.12, 20:57
          l0ngle0n napisał(a):

> ..., a ty jeden z drugim chcesz "wyzwalać" ludzi od "ucisku"?

Spokojnie!
          Nikt Cię "wyzwalał" nie będzie! To nie ta mentalność. Żyj sobie w swoim świecie i wyznawaj swoje wartości ale daj też żyć innym w ich świecie.
          Chyba nie obraża Twoich "uczuć religijnych" jakiś plakat, mówiący że są jeszcze ludzie inni niż Ty???

> Ruch palikota to pikuś przy tym co do tej pory przetrwał KK.

Całe tysiąclecia doświadczeń w omamianiu, straszeniu manipulowaniu ciemnym ludem nie poszły na marne.
          Ja też uważam, że ani Ruch Palikota ani inne wrogie kościołowi działanie, nie zrobią mu większej krzywdy. Jedyne co może KK zaszkodzić, to - paradoksalnie - sam KK.

> Więcej pokory moi drodzy, więcej pokory!

Tobie też nie zawadzi!!!
          • l0ngle0n Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 09:12
            qwe33 napisał:
            . Żyj sobie w swoim świecie
            > i wyznawaj swoje wartości ale daj też żyć innym w ich świecie.

Ale właśnie o to chodzi. Ja sobie żyję, wyznaję własne wartości i tyle. Nie potępiam nikogo za to, że nie chodzi do kościoła, że nie wierzy lub należy do innej wiary. Nie przeszkadza mi to , że ktoś zamiast krzyżyka nosi na piersi gwiazdę dawida, wywiesza swoje symbole religijne itp.
            Problem polega na tym, że to wy na siłe manifestujecie swoją odmienność, co wam przeszkadza, że więszkość społeczeństwa to chrześcijanie? Przecież to wy walczycie z KK a nie KK z wami. Wy atakujecie, kąsacie, obrzydzacie na siłę ludziom wiarę katolicką.
            W czym ja, chrześcijanin, przeszkadzam ci żyć w "twoim świecie"??
    • qwe33 Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 20:25
      pozor_vlack napisała:

> Czy to nie jest głupie?

A co powiesz na to???
      • forummm do palikotów 14.09.12, 20:53
        Ale co wy chcecie od katolików ? przeszkadza wam to że są katolikami, dlaczego wy narzucacie ludziom swoje poglądy, to są dorośli ludzie i sami decydują czy chcą być katolikami czy nie. Nie opowiadajcie bzdur że jest przymus chodzenia do kościoła bo ja w kościele nie byłem już 10 lat, z tego powodu nie spotkałem się z jakąś opinią czy sugestią .
        Wy myślicie że jak ludzie nie będą chodzili do kościoła to wam tą kasę będą dawać ?
        • ksgzetor Re: do palikotów 15.09.12, 10:53
          > dlaczego wy narzucacie ludziom swoje poglądy, to są dorośli ludzie i sami decydują czy chcą
          > być katolikami czy nie

Omamiło cię ? Przecież to wy, wierzący narzucacie ludziom swoje poglądy, CHRZCZĄC niczego nieświadome dzieci. Może dacie im szansę i wybór i wstrzymacie się z chrzcinami do momentu, aż osiągną one pełnoletność ?
          • forummm Re: do ksgzetor 15.09.12, 12:24
            > > dlaczego wy narzucacie ludziom swoje poglądy, to są dorośli ludzie i sami
            > decydują czy chcą
            > > być katolikami czy nie
            >
            > Omamiło cię ? Przecież to wy, wierzący narzucacie ludziom swoje poglądy, CHRZCZ
            > ĄC niczego nieświadome dzieci. Może dacie im szansę i wybór i wstrzymacie się z
            > chrzcinami do momentu, aż osiągną one pełnoletność ?

To rodzice decydują kiedy ochrzcić dziecko nie ma nakazu że dziecko ma być ochrzczone jak jest małe, znam rodziny co nie są dzieci jeszcze ochrzczone i mają 10 lat i 8 lat i chodzą na religię i nie manifestują tego i nikt nikomu nic nie mówi.

Jeżeli cię matka ochrzciła to mniej pretensje do niej a nie do wszystkich katolików.

A to idzie tą samą drogą bo jeżeli rodzice nie ochrzczą a dziecko później będzie chciało być ochrzczone i co w tedy, też wtedy można powiedzieć nieświadome dziecku wybrano życie bez chrztu.
            • ksgzetor Re: do ksgzetor 15.09.12, 12:51
              > A to idzie tą samą drogą bo jeżeli rodzice nie ochrzczą a dziecko później
              > będzie chciało być ochrzczone i co w tedy

To się wtedy samo ochrzci. Jakiś problem? Wtedy to już wolna wola i pełna odpowiedzialność za swoje, a nie rodziców czyny.
              • forummm Re: do ksgzetor 15.09.12, 12:58
                Równie dobrze później może nie być katolikiem może przejść na inną wiarę albo być ateistą. I nikt nikogo za to nie potępia.

A jak macie za złe że wasze matki was ochrzciły to miejcie pretensje do nich a nie do wszystkich. Brudy rodzinne powinniście prać w domu a nie między publicznością.
            • 57jurand Re: do ksgzetor 15.09.12, 21:42
              ,, Przede wszystkim łatwo zauważyć,Ze katolicka indoktrynacja religijna jest autorytarna w najwyższym stopniu.Sam akt chrztu dokonuje się bez woli,a nawet świadomości zainteresowanego.Rodzice podejmują decyzję o przynależności do Kościoła w imieniu dziecka.I dziecko nie ma żadnego wyboru.Mało tego-zezwala się na przyjęcie do Kościoła niemowlęcia,ale nie zezwala na odejście tego samego dziecka z grona wiernych,gdy zaczyna ono nabierać rozumu w wieku nastoletnim.Trzeba czekać do dorosłości! Natomiast z chrztem nie trzeba,a nawet nie wolno na nic czekać.To jest niemal książkowy przykład manipulacji i zniewolenia"
              CYTAT Z FiM MAREK KRAK
      • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 20:57
        Dla wierzącego modlitwa nie jest głupia.
        Modlą się nawet o zdrowie śmiertelnie chorego dzieciaka.
        Osobiście nie darowałbym sobie gdybym nie skorzystał z tej ostatniej szansy.

Czy mogę się śmiać z ludzi , którzy raka leczyć chcą papryczką chili?

Natomiast hasło - "Nie wierzysz w Boga? Nie jesteś sam" , wg mnie jest dzisiaj trochę śmieszne. Sugeruje , że ktoś wam broni nie wierzyć w Boga.
        Niczym się nie różni np. od hasła - "Masz sprawne nogi, możesz chodzić"
        • don.kichote Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 21:41
          pozor_vlack napisała:

> Dla wierzącego modlitwa nie jest głupia.

W sejmie też? To może zarządźcie publiczne modły - jak w Islamie? A niewiernych na stos?

> Modlą się nawet o zdrowie śmiertelnie chorego dzieciaka.
          > Osobiście nie darowałbym sobie gdybym nie skorzystał z tej ostatniej szansy.

Wiara, to prywatna sprawa każdego człowieka. Czy ktoś gdzieś w Polsce zabrania chodzenia do kościoła i modlenia się. A urząd państwowy, kościołem nie jest.

> Czy mogę się śmiać z ludzi , którzy raka leczyć chcą papryczką chili?

Nie znam takiego przypadku, jeśli jednak zaistniał, to jest godny potępienia a prześmiewca, jest debilem!!!

> Natomiast hasło - "Nie wierzysz w Boga? Nie jesteś sam" , wg mnie jest dzisiaj
          > trochę śmieszne. Sugeruje , że ktoś wam broni nie wierzyć w Boga.
          > Niczym się nie różni np. od hasła - "Masz sprawne nogi, możesz chodzić"

Mnie śmieszą inne rzeczy, ale się powstrzymam, bo mógłbyś się obrazić.
          • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 22:04
            >W sejmie też?

Mule, w kaplicy przy sejmie.
            • don.kichote Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 22:55
              pozor_vlack napisała:

> Mule, w kaplicy przy sejmie.

Zabrakło argumentów? hahahaha!
              Przykro mi... :-))))
              • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 14.09.12, 23:28
                >Zabrakło argumentów? hahahaha!

Niestety zabrakło. Na ciebie jest jeden argument - kaftan.
                Też mi przykro.
                • 4atu Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 00:15
                  pozor-vlack ! Czy Ty masz problemy z własną płciowością czy osobowością?
                  >"Osobiście nie darowałbym sobie gdybym nie skorzystał z tej ostatniej szansy. "
                  • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 00:31
                    > pozor-vlack ! Czy Ty masz problemy z własną płciowością czy osobowością?
                    > >"Osobiście nie darowałbym sobie gdybym nie skorzystał z tej ostatniej szan
                    > sy. "
                    Wiesz , nie łapię czaczy. Co ma do modlitwy płciowość, albo osobowość?
                    Nie chodziłem do gimnazjum.
                    • forummm Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 01:01
                      W Polsce dominuje katolicyzm czy to się komuś podoba czy też nie, od wieków w Polsce był katolicyzm, religia jest to część kultury danego kraju. To co robią Palikoty jest po prostu śmieszne za wszelką cenę chcą wykasować katolicyzm, pewną część kultury. To że wy nie chcecie wierzyć to nie oznacza że kowalski ma nie wierzyć i ma być przez was dyskryminowany. Ludzie i tak wolą oddać kasę na kościół niż na Palikociarnie bandę ćpunów. Pomimo to że nie chodzę do kościoła i jak by miał wybrać komu mam dać kasę to wybrał bym kościół a nie palikotów narkomanów.
                      • lonio22 Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 09:47
                        Katole pogadaamy za 10 lat ,zobaczymy ilu was będzie , nic nie mam do religi ale mam wiele do zakłamanych zboczeńców w sukienkach .
                        • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 10:14
                          lonio22 napisał(a):
                          > Katole pogadaamy za 10 lat ,zobaczymy ilu was będzie

Daj ci Boże , żebyś doczekał.
                          • pozor_vlack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 11:04
                            Nie wciskaj w środek wątku takich genialnych tekstów, można przegapić.

Re: do palikotów
                            ksgzetor 15.09.12, 10:53 Odpowiedz
                            > dlaczego wy narzucacie ludziom swoje poglądy, to są dorośli ludzie i sami decydują czy >chcą być katolikami czy nie

>Omamiło cię ? Przecież to wy, wierzący narzucacie ludziom swoje poglądy, CHRZCZĄC >niczego nieświadome dzieci. Może dacie im szansę i wybór i wstrzymacie się z chrzcinami do >momentu, aż osiągną one pełnoletność ?

Monthy Pyton się chowa
                        • forummm Re: do lonio22 15.09.12, 12:30
                          Ksiądz to człowiek i popełnia takie same błędy jak Ty ja i Palikot, a religia im nie karze robić takich rzeczy, Palikociarnia natomiast walczy z całą religią oraz z katolikami, jak by mogli to Palkikociarnia wszystkich katolików by pozabijali. Bo Palikot myśli że jak nie będzie kościoła to ludzie zaczną mu oddawać kasę a gó..wno prawda nikt mu kasy nie da.
                      • zboro25 Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 12:02
                        nie przeszkadza nam żadna religia, nikogo nie chcemy pozbawić możliwości wiary w cokolwiek! po prostu chcemy rozdziału kościoła i Państwa, zniesienia konkordatu. miejsce religii jest w kościele a nie w przestrzeni publicznej, nie mówiąc już o pasożytniczej kradzieży publicznych pieniędzy. dla mnie możecie 24h na dobę leżeć plackiem/krzyżem w kościele u stóp waszego 'boga' w sukience, mnie to nie interesuje - wasze życie, ale nie narzucajcie nic innym, którzy nie wierzą, czy wyznają inną religię! po prostu krew mnie zalewa, kiedy słyszę, że nie ma pieniędzy na szpitale, że CZD ma 200mln zadłużenia i nie wiadomo co z nim będzie, a kościół pobiera z publicznych pieniędzy (lekcje religii, kasa państwa, samorządy, kapelani, zwolnienia podatkowe, darowizny bez rozliczeń, Komisja Majątkowa i wiele wiele innych) ok 10-13mld rocznie! czy ktoś pomyślał z was jakie inwestycje rocznie można by było zrealizować dla nas Polaków (bo to nasze pieniądze z podatków), zamiast oddawać je obywatelom Watykanu (nie płacą nawet podatków, czyli całkowicie nie należą do nich)!
                        Co do Ruchu Palikota - ćpuny...hmm na jakiej podstawie tak uważacie (rozumiem, że wolicie pedofilów w sutannach)! po waszych wypowiedziach rozumiem, że partie, które aktualnie (i w przeszłości) są u władzy spełniają wasze wszystkie pragnienia, żyjecie w kraju idealnym, bo katolickim, bo widocznie waszym wskaźnikiem nie jest szeroko rozumiany dobrobyt społeczeństwa, lecz to, która partia wejdzie głębiej w dupę panom w sukienkach! z mojej strony mogę tylko pogratulować wyboru, bo ja zawsze będę walczył o wolną i świecką Polskę, z każdą partia u boku, która sprzeciwi się finansowaniu religii z budżetu państwa (bo to moje i wasze pieniądze i żądam aby je wykorzystywano na moje i wasze potrzeby, jak zdrowie, bezpieczeństwo, pomoc socjalna, drogi itp. itd.)
                        • klakier75 Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 12:16
                          zboro25 napisał:

rozdziału kościoła i Państwa, zniesienia konkorda
                          > tu. miejsce religii jest w kościele a nie w przestrzeni publicznej, nie mówiąc
                          > już o pasożytniczej kradzieży publicznych pieniędzy.

ooo właśnie popieram 100% kościół = wpajanie wartości moralnych
                          • forummm Re: do zboro25 15.09.12, 12:45
                            Po pierwsze to ludzie decydują komu mają dać kasę i jak dają kasę kościołowi to nie powinno was to obchodzić, nie wiem żal ci du..pe ściska że kościół dostaje od ludzi a nie Palikot ?

Skoro mówimy o kasie to dlaczego twój idol Palikot nie odda swojej poselskiej diety ? na szkoły, na szpitale ? dlaczego Palikot nie utworzy jadłodajni dla biednych ? dlaczego Palikot nie utworzy hospicjum i środków Domów Pomocy Społecznej ( DPS ).

Weźmy Wałbrzych i kościół u nas jest jadłodajnia na Białym kamieniu prowadzona przez kościół. Jest też Dom Pomocy Społecznej na Sobiencinie gdzie siostry zakonne opiekują się chorymi ( bo kto by się nimi zajął Palikot ? ) . Jest też w Wałbrzychu takie coś że siostry zakonne bez kasy jeżdżą do domu chorych i robią zabiegi np. zastrzyk, czy opiekują się chorymi w domu a mało tego wypożyczają sprzęt rehabilitacyjny i leczniczy, a jak by nie oni to co Palikot by to zrobił ? a jak uważasz że Palikot by to zrobił to pytanie dlaczego jeszcze tego nie zrobił ?

A co z tą sprawą co Palikot nie zapłacił facetowi za remont lokalu, Palikotom wszystko chodzi o kasę.
                        • l0ngle0n Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 14:27
                          zboro25 napisał:

... dla mnie możecie 24h na do
                          > bę leżeć plackiem/krzyżem w kościele u stóp waszego 'boga' w sukience,...

Może kiedyś, jak ochłoniesz i wyzbędziesz się tej nienawiści to będziesz w stanie dotrzeć do kogokolwiek ze swoimi farmazonami. Po jaką cholerę ubliżasz min., mnie, pisząc bezczelnie, że mogę leżeć krzyżem przed moim Bogiem w sukience? Takie pierdoły możesz wciskać swoim kolegom po "fachu". Może oni uwierza, że ludzie w kościele modlą się do księdza!
                          • chocholitan Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 14:40
                            >...a kościół pobiera z publicznych pieniędzy (lekcje religii, kasa państwa, samorządy, kapelani, zwolnienia podatkowe, darowizny bez rozliczeń, Komisja Majątkowa i wiele wiele innych) ok 10-13mld rocznie!

Coś masz gó.wniane wyliczenia z FiM zboro25

Roczne wydatki z budżetu państwa, związane z funkcjonowaniem Kościoła katolickiego

Koszt związany za nauczaniem religii w szkołach około 1 150 mln zł
                            Dotacje dla Kościelnych Uczelni Wyższych, wydziałów teologicznych, szkół, przedszkoli i ochronek 521 mln zł
                            Fundusz Kościelny 89 mln zł
                            Dotacje do remontów zabytków kościelnych 26,6 mln zł
                            Ordynariat Polowy Wojska Polskiego 19,2 mln zł
                            Caritas Polska 5,5 mln zł
                            Kapelani szpitalni 3 mln zł
                            Kapelani więzienni 2,4 mln zł
                            Kapelani Straży Granicznej 842 tys. zł
                            Kapelani Straży Pożarnej 745 tys. zł
                            Kapelani w Policji 441 tys. zł
                            Kapelani Biura Ochrony Rządu 150 tys. zł
                            RAZEM: blisko 1 820 mln zł

www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/fundusz;koscielny;to;nic;zobacz;ile;kosztuje;nas;konkordat,17,0,1046545.html-------------------------------------------------------------------------------------------------------
                            Dla równowagi:

Warszawa na administrację miejską wyda w tym roku 977 mln zł
                            Utrzymanie urzędu Krakowa pochłonie 153 mln zł
                            Wrocław na 2012 rok to 220 mln zł
                            W Gdańsku koszt utrzymania urzędników i magistratu w tym roku jedynie 70 mln zł.
                            Poznań z kolei to 153 mln zł
                            itd., itp.
                            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                            A to ci zboro25 pasi?
                            • zboro25 Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 19:02
                              no to tylko przedstawiłeś wydatki z kasy państwa! bo nie widzę KM, samorządów, darowizn i innych nieopodatkowanych dochodów - ściemę możesz komu innemu wciskać! co do forummmmowicza to...żenada!
                              • chocholitan Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 19:21
                                >no to tylko przedstawiłeś wydatki z kasy państwa!

Bo tylko to powinno cię interesować. Być może jeżeli pracujesz, są tam twoje pieniądze z podatku.
                                To co daję na tacę, to komu daję darowiznę, również to jaki daje napiwek kelnerowi lub fryzjerowi, taksówkarzowi. to wyłącznie moja sprawa.
                            • zboro25 Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 19:16
                              poza tym chocholitan patrząc na Twój komentarz na innym moim temacie:

Re: koszt nauczania religii w szkołach wałbrzyski
                              zboro25 15.09.12, 12:35 Odpowiedz
                              Proszę bardzo, poniżej raport z kosztów nauki religii oraz etyki w OW2:
                              Dobrze, ze Wałbrzych nie jest zadłużony i może sobie pozwolić na indoktrynację religijną!
                              Wyliczenie kosztów związanych z nauczaniem religii

POWIAT ROK SZKOLNY GODZINY SZKOLNE KWOTA
                              Powiat Wałbrzyski 2009/2010 37 561 1 670 011,32
                              2010/2011 34 420 1 731 996,67
                              2011/2012 45 502 1 953 585,05
                              Razem 117 483 5 355 593,04

Powiat Świdnicki 2009/2010 66 683 2 946 561,26
                              2010/2011 64 449 3 047 035,59
                              2011/2012 61 734 3 236 321,67
                              Razem 192 866 9 229 918,52

Powiat Kłodzki 2009/2010 59 315 3 872 926,00
                              2010/2011 65 447 4 460 722,00
                              2011/2012 63 569 4 587 137,00
                              Razem 188 331 12 920 785,00

Powiat Ząbkowicki 2009/2010 27 221 1 332 731,00
                              2010/2011 26 445 1 301 822,00
                              2011/2012 28 323 1 439 148,00
                              Razem 81 989 4 073 701,00

Powiat Dzierżoniowski 2009/2010 43 112 2 181 443,46
                              2010/2011 40 991 2 174 647,64
                              2011/2012 41 236 2 393 693,30
                              Razem 125 339 6 749 784,40

SUMA GODZIN I KOSZT ZWIĄZANY Z NAUCZANIEM RELIGII
                              Godziny Wartość
                              Razem okręg wyborczy nr 2 706 008 38 329 781,96

Wyliczenie kosztów związanych z nauczaniem etyki

POWIAT ROK SZKOLNY GODZINY SZKOLNE KWOTA
                              Powiat Wałbrzyski 2009/2010 180 7 453,67
                              2010/2011 144 6 847,47
                              2011/2012 368 11 692,66
                              Razem 692 25 993,80

Powiat Świdnicki 2009/2010
                              2010/2011
                              2011/2012
                              Razem 0 0,00

Powiat Kłodzki 2009/2010
                              2010/2011 250 11 286,00
                              2011/2012 349 17 721,00
                              Razem 599 29 007,00

Powiat Ząbkowicki 2009/2010
                              2010/2011
                              2011/2012
                              0 0,00

Powiat Dzierżoniowski 2009/2010 184 9 786,00
                              2010/2011 224 12 838,00
                              2011/2012 458 20 963,00
                              Razem 866 43 587,00

SUMA GODZIN I KOSZT ZWIĄZANY Z NAUCZANIEM ETYKI
                              Godziny Wartość
                              Razem okręg wyborczy nr 2 2 157 98 587,80
                              Re: koszt nauczania religii w szkołach wałbrzyski
                              chocholitan 15.09.12, 15:34 Odpowiedz
                              Nie jestem miłośnikiem Świdnicy, ale muszę ich wyjątkowo pochwalić .
                              Brawo rodzice z powiatu Świdnica.

>Wyliczenie kosztów związanych z nauczaniem etyki.
                              > Powiat Świdnicki 2009/2010
                              > 2010/2011
                              > 2011/2012
                              > Razem 0 0,00

cieszysz się bardzo, że dzieci nie mają wyboru nauki o innych religiach, wiec nie ściemniaj tu, że dzieci po chrzcie później mają przecież wybór odejścia od katolicyzmu, bo większość przez taką indoktrynację i rodziców o Twoim profilu, niestety tego nie mają! tak na marginesie, toś ksiądz, katecheta, organista, może egzorcysta lub inny zależny od kasy płynącej z budżetu do kościoła?! strasznie walczysz o te pieniążki, zaś skąd masz takie informacje, ze RP chce zabrać je dla siebie, jakim sposobem?, bo prócz pustych sloganów, nie masz żadnych wiarygodnych faktów, ani możliwości prawnych, które pozwalały by nam na to! w przeciwieństwie do moich argumentów, które są faktami! nie lubię populistów, a Ty taką osobą jesteś, pleciesz trzy po trzy, ale żadnych faktów!
                              P.S jak już coś cytujesz co napisałem, to cytuj całość, bo napisałem, ze to czy ktoś leży plackiem w kościele to jego prawo i wola!
                              • chocholitan Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 19:27
                                >wiec nie ściemniaj tu, że dzieci po chrzcie później mają przecież wybór odejścia od k
                                > atolicyzmu, bo większość przez taką indoktrynację i rodziców o Twoim profilu, n
                                > iestety tego nie mają!

Założę się , że gdybyś mógł, to zabierałbyś dzieci katolikom i umieszczał w zakładach resocjalizacji.
                                • prawdaja Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 20:11
                                  chocholitan napisał:

> Założę się , że gdybyś mógł, to zabierałbyś dzieci katolikom i umieszczał w
                                  > zakładach resocjalizacji.

Jesteś jednym z najgłupszych trolli jakie spotkałam . A Twój język to rynsztok . Wstyd .
                                  • pozor_flack Re: Głupie, głupsze, najgłupsze! 15.09.12, 20:31
                                    Ciebie nikt nie pobije. Jesteś samotnym liderem w trollowaniu ze sporą przewagą nad resztą peletonu. Żółta koszulka lidera dla sol.77
                                  • forummm do prawdaja vel Sol77 15.09.12, 21:04
                                    prawdaja napisał(a):
                                    >
                                    > Jesteś jednym z najgłupszych trolli jakie spotkałam . A Twój język to rynsztok
                                    > . Wstyd .

Jak będziesz zdychać od Mo bruka to na pewno będziesz liczyła droga Sol77 na kogoś kto ci pomoże, mam taką nadzieje że jak będziesz zdychać od Mo bruka to nie trafisz do ośrodka na sobięcinie które prowadzą siostry zakonne. Mam nadzieje że jak ktoś od ciebie z rodziny będzie zdychał od Mo bruka to nie będziecie wzywali sióstr zakonnych ze sobięcina aby wam pomagały w ostatnich chwilach życia.

Co do wojny Wałbrzysko Świdnickiej to myślę że reszta Wałbrzyszan się zgadza i popiera to że w końcu ktoś powiedział Świdniczanom prawdę, bo reszta sobie nie pozwoli aby jakiś burak z wiochy pluł komuś w twarz.

A tak na marginesie to ile ty tych nicków masz bo ja już naliczyłem 4
                                    • qwe33 Miłość bliźniego wg. katolika: 16.09.12, 12:29
                                      forummm napisał(a):

> Jak będziesz zdychać od Mo bruka to na pewno będziesz liczyła droga Sol77 na ko
                                      > goś kto ci pomoże, mam taką nadzieje że jak będziesz zdychać od Mo bruka to nie
                                      > trafisz do ośrodka na sobięcinie które prowadzą siostry zakonne. Mam nadzieje
                                      > że jak ktoś od ciebie z rodziny będzie zdychał od Mo bruka to nie będziecie wz
                                      > ywali sióstr zakonnych ze sobięcina aby wam pomagały w ostatnich chwilach życi
                                      > a.

Wiem!
                                      Nie wszyscy katolicy tak się zachowują jak ten "katolik" a raczej KATOL...
    • prawdaja Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 20:41
      Wojny wałbrzysko świdnickie a teraz ateistów z katolami - nakręcanie spirali nienawiści płaci ktoś za to?
      • prawdaja Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 21:05
        prawdaja napisał(a):

> Wojny wałbrzysko świdnickie a teraz ateistów z katolami - nakręcanie spirali ni
        > enawiści płaci ktoś za to?

?
    • prawdaja Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 21:18
      Wiesz co ? Czytałam Twoje posty i jesteś większym hipokrytą jak większość tu zgromadzonych . Jestem gotowa z Tobą pogadać ale pierw "Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe " Dochodzę do wniosku , że kościół potrzebuje odnowy patrząc na taki produkt jakim Ty jesteś .
      • chocholitan Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 21:31
        > Jestem gotowa z Tobą pogadać

O, teraz mnie zainteresowałaś.
        Ile mi zapłacisz?
    • prawdaja Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 21:34
      i co ? szczena opadła . Zobacz co się dzieje w Polsce walczy kler i szlachta nakręcając nienawiść w narodzie dzieli społeczeństwo by swoje ugrać - zarówno jedni i drudzy jesteście świniami najgorszej kategorii .
      Doktryna chrześcijaństwa została zeszmacona jak nigdy dotąd . A człowiek który dał 10 przykazań to się chyba w grobie przekręca jeżeli widzi że "dobro" odwróciło się w "zło" że to co dał dobrego ludzkości obróciło się przeciwko .
      • l0ngle0n Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 21:54
        prawdaja napisał(a):

> Doktryna chrześcijaństwa została zeszmacona jak nigdy dotąd . A człowiek który
        > dał 10 przykazań to się chyba w grobie przekręca jeżeli widzi że "dobro" odwróc
        > iło się w "zło" że to co dał dobrego ludzkości obróciło się przeciwko .

Sol.77 .. 10 przykazań "dał" Bóg...
        • prawdaja Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 22:04
          l0ngle0n napisał(a):

> prawdaja napisał(a):

> Sol.77 .. 10 przykazań "dał" Bóg...

Będziesz mnie łapał za słówka i wciskał sol.77 z braku argumentów?
          Nie wierzę , że był "Bóg" wierzę , że żył se człowieczek który chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
        • chocholitan Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 22:08

Nie wiem czy ci sol.77 uwierzy na słowo, daj jakis link, najlepiej na You Tube.
          • 57jurand Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 22:18
            Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wygląda DYKTATURA RELIGII to niech sobie obejrzy newsy z krainy przodkow pana Szełemeja jak miłujący pokój nadstawiają drugi policzek miłego ogladania.
        • qwe33 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 15.09.12, 23:44
          l0ngle0n napisał(a):

Byłeś przy tym?
          • chocholitan Re: 57jurand czy jesteś sam ? 16.09.12, 00:30
            Re: Władza ludowi jak wMrocznym rycerzu-Batmana
            sol.77 15.09.12, 14:43 Odpowiedz
            >... Dla mnie Bóg Honor Ojczyzna - tylko w nieco innej kolejności Ojczyzna Bóg Honor ...
            • sol.77 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 16.09.12, 07:22
              OK , następnym razem słowo Bóg wezmę w cudzysłów byś miał jasność sytuacji o co mi chodzi .
              • chocholitan Re: 57jurand czy jesteś sam ? 16.09.12, 08:17
                sol.77 napisał(a):
                > OK , następnym razem słowo Bóg wezmę w cudzysłów byś miał jasność sytuacji o co
                > mi chodzi .

Nie bierz w cudzysłów i tak nie załapę twoich intencji.

Ale się nie przejmuj, takich jak ty jest w Polsce i na Forum wielu.
                Na codzień " Bóg , Honor, Ojczyzna " z ryja im nie schodzi, ale:
                Bóg to dla nich , jak u ciebie:

>...żył se człowieczek który chciał dobrze a wyszło jak zwykle...

ojczyznę sprzedaliby za 10 EUR\godz , a honor, to u nich na gwoździu w wychodku wisi.
                • sol.77 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 16.09.12, 08:25
                  chocholitan napisał:

> [b] Ale się nie przejmuj, takich jak ty jest w Polsce i na Forum wielu.

A takich jak Ty ilu jest ? :)
                  zajadłych - obojętnie komu aby dowalić ?
                • qwe33 Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 10:54
                  Osobiście, obstawiam to pierwsze.

chocholitan napisał:

> Bóg to dla nich , jak u ciebie:
                  >
                  > >...żył se człowieczek który chciał dobrze a wyszło jak zwykle...

Powyższy cytat, który w oryginale wygląda tak:

"Nie wierzę , że był "Bóg" wierzę , że żył se człowieczek który chciał dobrze a wyszło jak zwykle ."

wyrwałeś z kontekstu i użyłeś dla udowodnienia swojej tezy - a to się nazywa manipulacja.

A ów "człowiek" o którym pisze " prawdaja" to Mojżesz. Podstawowa wiedza z religii się kłania!

> ojczyznę sprzedaliby za 10 EUR\godz,

Oczywiście lepiej patriotycznie siedzieć na bezrobociu i pobierać zasiłek?
                  A potem, żyć z emerytury mamusi i dorabiać sprzedając kradziony złom!

> a honor, to u nich na gwoździu w wychodku wisi.

Odnoszę wrażenie, że nie rozumiesz znaczenia słów których używasz.
                  • lonio22 Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 11:18
                    największa tragedia jaka spotkała nasz kraj po 2 wojnie światowej to podpisanie konkordatu
                    • chocholitan Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 11:29
                      lonio22 napisał(a):

> największa tragedia jaka spotkała nasz kraj po 2 wojnie światowej to podp
                      > isanie konkordatu

Ej, Lonio22 to dlaczego tak płakałeś jak Stalin umarł?
                    • l0ngle0n Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 12:22
                      lonio22 napisał(a):

> największa tragedia jaka spotkała nasz kraj po 2 wojnie światowej to podp
                      > isanie konkordatu

Masz poważnie zaburzony system wartości lonio22.
                      • forummm Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 13:21
                        Paikotom chodzi o kasę każdy normalny człowiek wie że nie ma przymusu chodzić do kościoła, nie ma przymusu dawać na tacę, nikt na nikogo nie naciska aby chodził do kościoła i religię.

To że chrzci się małe dzieci to nic innego jak sprawa rodziców którzy tak zadecydowali, ( i mają do tego pełne prawo ) ja mam wrażenie że to Jehowi tutaj robią afery z kościoła, gdyż Jehowi są strasznie upierdliwi, Jehowi potrafią wejść drzwiami i oknami to samo nakręcają na forum.

Nie wiem nie podoba się wam katolicyzm to nie chodźcie do kościoła nikt was na siłę nie zmusza, ale uszanujcie wybór innych i nie wmawiajcie ludziom głupot bo to jest manipulacja.
                        • tir_z_azbestem Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 13:58
                          Chętnie podwiozę którego do kościoła ... pakę już mam pustą ...
                          • 57jurand Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 16.09.12, 15:44
                            Mocne i trafne , ale mnie ubawiłeś dzięki.
                            • lonio22 Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 17.09.12, 09:05
                              za 10 lat nie będzie miał kto chodzić do kościoła , stare pokolenie pochodzące z zacofanych wsi odejdzie.
                              • l0ngle0n Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 17.09.12, 09:45
                                lonio22 napisał(a):

> za 10 lat nie będzie miał kto chodzić do kościoła , stare pokolenie pochodzące
                                > z zacofanych wsi odejdzie.

Zostanie lonio22 i jego kumple zboro, jurand , qwe - wielkomiastowi;]
                              • azbestino Re: Albo nie zrozumiałeś, albo manipulujesz! 17.09.12, 09:46
                                Ale ty tego lonio22 nie zobaczysz.
    • pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 17.09.12, 10:39

A czy katolicy muszą każdy metr kwadratowy tego kraju obstawić i obwiesić krzyżami żeby się poczuć cool?
      Czy to nie jest jeszcze głupsze?
      • pozor_vlack Re: 57jurand czy jesteś sam ? 17.09.12, 10:48
        Te krzyże, to takie przypomnienie dla maluczkich. Memento mori – nie można uniknąć śmierci, głupia kobieto.
        • pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 17.09.12, 11:25
          No cóż, pozostaje żałować, że Jezus nie utonął. Mielibyśmy ładne akwarium na Chełmcu.
          • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 17.09.12, 13:47
            Monachomachia ,i tyle w temacie
            • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 17.09.12, 14:52
              Oficjalne źródła katolickie(sic!) podały, że w Irlandii przed wybuchem skandalu pedofilskiego 4% księży było pedofilami, czy niemal co 20-sty. Raportem się chwalono, że to "tylko" 4%. Podajcie mi przykład innej instytucji, która generuje w swoich szeregach tak dużą liczbę zboczeńców ?
              Jeszcze jedno do katoli antysemitów:
              Nie zapominajcie, że chrześcijaństwo stworzyli Żydzi: Jezus, Maria (nieochrzczona Żydówka), 12 apostołów - żydostwo ni mniej, ni więcej :-)
    • 57jurand Re: 57jurand czy jesteś sam ? 18.09.12, 09:37
      Watykan ujawnia 404 przypadki pedofilii w roku 2011, jeżeli rok to 365 dni to wychodzi mi że gdzieś w świecie codziennie jedno dziecko jest gwałcone przez duchownego katolickiego.A w kraju,,Według stanu na dzień 4 września w prokuraturach i sadach ,,wiszą,, sprawy siedmiu kapłanów podejrzanych ( oskarżonych) o nadużycia seksualne wobec dzieci.Ale jeśli wsłuchać się
      w milczenie biskupów, to problem pedofilii w polskim Kościele nie istnieje... FiM.
      • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 18.09.12, 16:37
        A to kolejny pedofil z naszego krajuwiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,48-letni-ksiadz-oskarzony-o-pedofilie,wid,14936211,wiadomosc.html
        • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 19.09.12, 14:23
          dowód na zacofanie katoli wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12512039,Coraz_wiecej_Polakow_prosi_o_pomoc_egzorcystow__Bylo.html?lokale=wroclaw
    • ukas77 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 23.09.12, 09:57
      to już nie jest walka z kościołem ale z samym Bogiem, to niebezpieczne, marginalne błędy i winy księży katolickich za sprawą mediów ateistycznych wyrastają na wielkie afery, zgodzić się można że ludzie tworzący kościół nie zawsze są kryształowi bo to tylko ludzie a człowiek jest ułomny ale gdy w grę wchodzi walka z Bogiem to już bardzo niebezpieczne, Zgadzam się że z przestępstwami księży tak jak i z innymi grupami zawodowymi trzeba walczyć ale przy tym zachować trzeba zdrowy rozsądek i nie dać się mamić grupie ludzi która ma w tym swój interes jak to jest z ruchem Pana Palikota.
      • 57jurand Re: 57jurand czy jesteś sam ? 23.09.12, 14:10
        ukas77 proszę mnie uświadomić jaki to ja mam interes jako członek RP. Jak ja ateista mogę walczyć z czymś co dla mnie nie istnieje Don Kichot to postać z nie mojego filmu.
        • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 10:04
          i znowu o KK :-) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12540366,_Na_plebanii_nie_mam_prezerwatyw__licze_na_ciebie_.html
    • 57jurand Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 12:22
      Kościół z jednej strony potępia cały aspekt życia seksualnego nie związanego z rozrodem a z drugiej strony,, ukrywa księży prowadzących podwójne życie, mający kochanki i konkubiny oraz dzieci, siostry w zakonach gwałcone przez swoich zwierzchników,,dodałbym jeszcze kochanków młodych i nieletnich. No i co o tym myśleć Himalaje Hipokryzji mnie martwi to że ci zagubieni ludzie mają wpływ na psychikę naszych dzieci z ktorych wyrasta po prostu banda egoistów zapatrzonych w siebie z maską zamiast twarzy.
      • pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 13:46
        Kościół Katolicki ze swoim anachronicznym celibatem jest naturalnym azylem dla młodych męźczyzn wykazujących nieakceptowane społecznie skłonności seksualne, takie jak homoseksualizm czy pedofilia. Jak pochodzisz z bogobojnego zadupia (jak większość kandydatów do stanu duchownego) i nie masz śmiałości do dziewuch, ale lubisz zapasy z kolegami, to idziesz na księdza, żeby uniknąć kłopotliwych pytań i złośliwych plotek. Trudno o lepszy adres. W zależności od upodobań masz kolegów kleryków, albo dziateczki parafian, a dobrym zwyczajem firmy jest zamiatanie śmieci pod dywan.

Mało kto wie, że reguła celibatu nie jest żadnym świętym wymysłem trójkąta z okiem po środku, tylko wczesnośredniowiecznym patentem, żeby uniemożliwić stanowi duchownemu "prywatyzowania" na rzecz rodziny i potomstwa majątku kościoła.
        Teraz to idiotyzm jest, do tego jak widać- szkodliwy. Tym sposobem kościół popełnia samobójstwo na raty. Jedyne sensowne wyjście- znieść celibat- niech do stanu duchownego przystąpią normalni mężczyźni o zdrowych skłonnościach posiadający rodziny i potomstwo, tak jak ma to miejsce w kościele protestanckim.
        • pozor_vlack Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 13:59
          Wypad z baru, co wy się tu na moim wątku masturbujecie.
          Bylo pytanie, 57jurand jak zwykle, odegrał swoją kocią melodię zamiast odpowiedzieć i tyle.
          Zamykam wątek.
          • pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 14:06
            A weź spie...j kasztanie.
            • pozor_vlack Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 14:15
              CCWC
              • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 15:38
                Tak sobie obserwuję kościół katolicki. Jego wiernych, kapłanów, hierarchów. Analizuję czasami jego historię i dogmaty. Obserwuję jego wyczyny te z przeszłości i te teraźniejsze. Z coraz większym zdumieniem zastanawiam się jak to możliwe, że coś tak absurdalnego i tak mocno w sumie skierowanego ... rozwiń całośćprzeciwko człowiekowi może w tak masowym wymiarze egzystować i tak trwać przez niemal dwa tysiące lat trzymać władzę nad umysłami ciągle tak ogromnej rzeszy ludzi. Bo czymże była jest i zapewne jeszcze długo będzie ta przedziwna instytucja. Bo kościół katolicki jest instytucją. Jest instytucją i jedną z największych na świecie sekt wyspecjalizowanych w doskonałym praniu mózgów owieczkom swoim. Jest instytucją i sektą zarazem, mroczną i tajemniczą w jakiś ciemny sposób. Czym jest tak naprawdę ten potężny twór trzymający władzę nad umysłami ogromnych mas ludzkich ? Przecież zawsze był jest i chyba będzie wrogiem zapiekłym wszelkiego postępu, rozwoju nauki, oświecenia i wolnej myśli. To kościół katolicki z kobiety czynił przez wieki całe istotę gorszą, niższą i nieczystą. To on ledwo narodzone i niczego nieświadome dzieci przywłaszcza sobie rytuałem zwanym chrztem. To jego hierarchowie przez wieki całe czynili kobiecie krzywdę niewyobrażalną. I trwają w swoim uprzedzeniu do dzisiaj hołubiąc i broniąc swojego patriarchalnego tworu. To kościół katolicki z erotyzmu jego całego piękna uczynił mroczny i czarny grzech. Seks, miłość wolną, piękną, pełną doznań duchowych i zmysłowych sprowadził do ohydnego podziemia ludzkiej świadomości i trzyma tam świadomość swoich wyznawców do dzisiaj. To kościół katolicki do perfekcji doprowadził sztukę fałszerstw, kłamstw, przeinaczeń. To on przez wieki całe tworzył dogmaty, prawa jakieś wynaturzone wmawiając maluczkim boskie w tym sprawstwo. To kościół z boga uczynił pamiętliwego, złośliwego kata karzącego na lewo i prawo za wszystko i wszędzie i strącającego do wymyślonego przez kościół piekła bez opamiętania wszystkich, którzy mu pod rękę wpadną. To kościół wymyślił celibat. Jeden z najbardziej chorych i wynaturzonych pomysłów, jaki sobie można tylko wyobrazić. Posunął się nawet do super bzdury wymyślając niepokalane poczęcie i pozbawiając matkę Chrystusa - czołowej przecież postaci kościoła - wszystkich pięknych cech erotycznej kobiecości, macierzyństwa, miłości nie tylko zmysłowo - cielesnej, ale i duchowej. To kościół wreszcie jeszcze do nie tak dawna prowadził krwawe krucjaty nawracając niewiernych krwawo ogniem i mieczem na łono jedynie słusznej wiary. To kościół katolicki wsławił się takimi wynalazkami jak święta inkwizycja, palenie na stosach wolnomyślicieli, ludzi nauki, sztuki, oświecenia i postępu. To kościół katolicki zapisał się niezwykłą wręcz chciwością i pazernością gromadząc majątki i dobra nieprzebrane nie ustając w tej działalności nigdy. Tak sobie myślę czasami, ja - ateista zatwardziały, że Bóg to musi być jednak istotą niezwykle dobrą, mądrą i tolerancyjną albo go po prostu nie ma. Inaczej sobie nie potrafię wytłumaczyć jego milczącej zgody na wyczyny kościoła, który imieniem tego Boga się przecież pieczętuje. Chyba, że ten Bóg rzeczywiście jest taki, jakim go kościół katolicki przedstawia. Kościół katolicki to instytucja wciąż zaborczo aktywna. Nigdy nie spoczywa na laurach. Kościół katolicki w Polsce przepuszcza totalną ofensywę. Czuję się osaczony religią, kościołem wyznawcami jedynie słusznej religii. Jest wszędzie. W prasie, telewizji, radiu. Jest w szkole, w urzędach i na ulicy. Wciska się do mojego domu i łóżka. Nie mogę wysłuchać wiadomości bez informacji o poczynaniach biskupów, kardynałów, księży, papieża
                • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 15:43
                  jeszcze jedno owieczki ,jak wam smakuje komunia, z ręki, która wcześniej, gdzieś była i coś robiła ?
                • pozor_vlack Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 15:47
                  lonio22 napisał(a):
                  ..."się jak to możliwe, że coś tak absurdalnego i tak mocno w sumie skierowanego ... rozwiń całośćprzeciwko człowiekowi może w tak masowym wymiarze egzystować i tak trwać przez niemal dwa tysiące lat trzymać władzę nad umysłami ciągle tak ogromnej rzeszy "...

Dobre
                  • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 15:56
                    Ta rzesza wyznawców KK w naszym kraju kurczy się o1/3 co 10 lat
                    • pozor_vlack Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 16:04
                      > Ta rzesza wyznawców KK w naszym kraju kurczy się o1/3 co 10 lat

Szkoda , że nie masz szans na to , aby zobaczyć jak się skurczy całkowicie.
                      • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 16:19
                        skąd masz taką wiedzę jesteś kolejnym prorokiem ,
                        potwierdzeniem statystyki o dogorywaniu KK może świadczyć średnia wieku na mszach +58 lat praktycznie 0 młodzieży , więc za kilkanaście lat zamiast kościołów będą dyskoteki tak jak na zachodzie Europy.
                        • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 16:30
                          Czym się różni psychol gadający do postaci stworzonej przez jego umysł od wierzącego w podobne, urojone dziwadła niewolnika czarnych cwaniaków? Jak człowiek pozwala tak sobą i swoim życiem rozporządzać? Przecież tu o nic innego nie chodzi jak o szmal. Zrozumiałbym jeszcze mieszkańców wsi, małych miasteczek, gorzej wykształconych ludzi czy to ze wsi czy z miasta, ale kolesie i babki latami wysiadujący szkolne ławki nie trybią takich prostych rzeczy? Nie ma żadnej różnicy między gadaniem do glinianego lub betonowego posągu a gadaniem do drzewa czy krowy. Przypisywanie im cudownych właściwości to tylko urojenia własnego mózgu. Autosugestia to groźny mechanizm. Może leczyć, ale i niszczyć. Można to jednak kontrolować. Nie da się jednak nic uczynić gdy własne urojenia wzmacnia się patentami-urojeniami innych ludzi. Jest wówczas za późno. Bo otrzymuje się potwierdzenie słuszności własnych urojeń. Dlatego nie ma sensu dyskutować z niewolnikiem umysłu. Posługuje się urojonymi argumentami i z ich pomocą objaśnia świat

• pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 24.09.12, 17:42
                  inni użyli cudzysłowu.
                  LINK
                  • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 25.09.12, 14:25
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12547420,Niemieccy_katolicy_krytykuja_Kosciol_za_zasade__plac.html?lokale=wroclaw
                    Niech nad mym grobem oszust czarny
                    Nie wznosi w niebo swoich dłoni
                    Na nic mi jego obrzęd marny
                    Gdy mnie na wieczność ziemia wchłonie

Nic mi martwemu z pustych zwrotów
                    Obłudnych próśb i modłów płatnych
                    Faryzeusza który gotów
                    Wziąć od biedaka grosz ostatni

Niech mnie nie zegna świętobliwy
                    Wilk przyodziany owcza skórą
                    Przejrzałem jego serce chciwe
                    I myśli podłe pod tonsura

Nie wskrzesza mnie nabożne gesty
                    Ani organów głośne granie
                    Liść mnie pożegna swym szelestem
                    I gwiazd odległych migotanie

John Deer;

• lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 25.09.12, 14:41
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12547420,Niemieccy_katolicy_krytykuja_Kosciol_za_zasade__plac.html?lokale=wroclaw&v=1&obxx=12547420#opinions
                      Najciekawsze są komentarze pod artykułem :)))
                      Jestem ciekaw ilu by zostało wiernych w KK gdyby dobrowolny podatek płacony na KK wynosił 8-9%jak w Niemczech
                      • emilek_2005 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 25.09.12, 17:09
                        Religia ogłupia - fakt jest faktem :)
                        • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 02.10.12, 16:37
                          Polscy Księża są sławni :) oraz bardzo uczciwi ha ha

opole.gazeta.pl/opole/1,35114,12593766,Ksiadz_zniknal_z_pieniedzmi_parafian.html
                          • lonio22 Re: 57jurand czy jesteś sam ? 03.10.12, 09:21
                            Warto przeczytać artykułwiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12598348,List_Alberta_Einsteina_na_aukcji_za_3_mln__Pisal_.html
                            oraz opinie
                          • pozor_vlak Re: 57jurand czy jesteś sam ? 03.10.12, 09:26
                            Wstydziły by się austriackie świnie nękać wielebnego! Ale czego się spodziewać po nacji która dała światu Adolfa Hitlera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka