Dodaj do ulubionych

Walbrzych - Praga

IP: 81.210.44.* 26.07.04, 22:03
czesc, bede kilka dni w Walbrzychu i stamtad chcialbym wyskoczyc do Pragi,
prosze o pomoc i podpowiedz: jak najlepiej i w miare sprawnie dostac sie z
Walbrzycha do Pragi i wrocic po kilku dniach? dzieki :) acha, czy jest jakas
mapa sciezek rowerowych wokol miasta? gdzie ja mozna kupic? nie bardzo sie
orientuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Internet Re: Walbrzych - Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:23
      jeśli będziesz tu samochodem, to po prostu kontynuuj jazdę - 3 godziny i jesteś
      na miejscu:) jeśli nie - kiedyś był pociąg, ale nie wiem więcej na ten temat.
      Mapa ścieżek rowerowych była kiedyś wraz z mapą tras turystycznych - można było
      dostać za darmo w Urzędzie Miasta - Wydziale Turystyki itd. Jeśli podejdziesz
      na Matejki 3 do tego Wydziału może coś znajdą, a jak nie to pokierują. Żeby
      uniknąć wpadek dzwoń 6655323 lub 6655322 i pytaj o Pana Stanisławczyka - wie oo
      rowerach w Wałbrzychu prawie wszystko:)

pozdrawiam
      • Gość: gosc z Pomorza Re: Walbrzych - Praga IP: 81.210.44.* 27.07.04, 08:50
        dzieki za te informacje :) nie mam samochodu i dlatego wlasnie interesuja mnie
        polaczenia kolejowe, ewentualnie moze jakies busy, autostop czy cos w tym
        stylu..
    • Gość: Jasiek Re: Walbrzych - Praga IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.04, 15:49
      Witam i pozdrawiam. Do Pragi dostaniesz się w następujący sposób- z Wałbrzycha do Golińska(przejscie graniczne)musisz sie dostać autobusem PKS lub prywatnym busem, z przejścia granicznego masz jakieś 3 km do stacji w Mezimesti. Pociąg do Pragi ma odjazd o 15.40, nie jest to bezpośrednie połaczenie, przesiadka jest w Tyniste nad Orlicą (jest tam o 17.29)w Pradze pociąg ma być o godzinie 20. Nie obawiaj się tej przesiadki, na kolei czeskiej jest porządek i pociąg czeka na pociąg na stacji przesiadkowej.Cena biletu normalnego wynosi 250 KC, kupisz go na stacji w Mezimesti,a jeszcze jedno pociąg jezdzi codziennie. Informacje o tym połączeniu pochodzi ze strony czeskiej kolei.
      • Gość: jacek01g Re: Walbrzych - Praga IP: 217.11.142.* 27.07.04, 18:02
        > Nie obawiaj się tej przesiadki, na kolei czeskiej jest porządek
        > i pociąg czeka na pociąg na stacji przesiadkowej.

Nie zebym był wielbicielem PKP, ale na PKP tez jest taki obyczaj, że pociągi
        lokalne czekają na dalekobieżne. Poza tym... Czechy to mniejszy kraj [dla nich
        nawet Morawy i Śląsk to nie Czechy] i łatwiej jest nim zarządzać. A tam
        wszystkie drogi prowadzą do Pragi wiec nawet jesli jest przesoadka to prawie
        tak samo jakby to byl bezposredni Mezimesti-Praha.
        • Gość: ja Re: Walbrzych - Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 01:46
          " Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> Nie zebym był wielbicielem PKP, ale na PKP tez jest taki obyczaj, że pociągi
          > lokalne czekają na dalekobieżne. "

Buahahahahahahahaha hahahahhahahahahahhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahaha hahhahahaaa
          aaaaaaahahha
      • Gość: gosc z Pomorza WIELKIE DZIEKI! IP: 81.210.44.* 28.07.04, 00:31
        tak wlasnie chyba zrobie, chociaz kusi mnie autostop, ale teraz kierowcy sie
        troche boja... ja nigdy nie mialem nieprzyjemnosci na autostopie... w kazdym
        razie bardzo dziekuje za pomoc... a swoja droga rzeczywiscie to dziwne, ze nie
        ma zadnej inicjatywy, zeby dla malych grup zorganizowac wypady do Pragi...
    • Gość: Zbych Re: Walbrzych - Praga IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.04, 18:28
      A tak naprawdę to aż dziw bierze,że z Wałbrzycha nie kursuje chociaz jeden
      autobus do Pragi.......w wałbrzyskim PKS-ie chyba nie wiedza jak kase
      zarabiac....chetnych napewno byłoby wielu
      • Gość: bol Re: Walbrzych - Praga IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 28.07.04, 10:22
        Zbych proponuję Ci zakupić Mercedesa-busa i kursować między Wałbrzychem a Pragą
        i będziesz kręcił lody , a nie uczył biznesu PKS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka