Dodaj do ulubionych

Proszę o radę.

01.05.14, 09:06
Witam.
Proszę o informację osoby będące w temacie, czy taki sprzęt i za te pieniądze warto kupić?
allegro.pl/laptop-hp-255-e1-1500m-2gb-radeon-win7-torba-i4185630845.html
Będzie potrzebny do nauki, Internetu i do oglądania filmów.
Obserwuj wątek
    • qwe33 Re: Proszę o radę. 01.05.14, 22:18
      newonly napisał:

> Będzie potrzebny do nauki, Internetu i do oglądania filmów.

Jeśli tylko do tych celów - to starczy. O grach - zapomnij.
      Co do ceny, wolałbym się nie wypowiadać, bo to bardzie kwestia "znaczka firmowego" niż zastosowanej technologii. Natomiast parametry tego laptopa, to na dziś niezbędne minimum.
      Dodam jeszcze, że przy tej konfiguracji procesor jest jego najsłabszą stroną - co nie znaczy, że jest całkiem do niczego.
    • 28anula Re: Proszę o radę. 01.05.14, 23:33
      a ja odradzam HP, z doświadczenie zawodowego wiem, że bardzo często się przegrzewają a dostęp do wentylatora (żeby go wyczyścić z kurzu) jest tak ograniczony, że praktycznie większość HP trzeba rozebrać na części pierwsze żeby się do niego dostać
      dodatkowo w tej cenie możesz mieć:
      procesor Intela a nie AMD
      taktowanie 2x1.9GHz a nie 2x1.5GHz
      4GB RAMU a nie 2GB
      dysk 1TB a nie 500GB
      USB 3.0 a nie tylko 2.0
      darmową wysyłkę kurierem :)
      allegro.pl/alu-laptop-lenovo-g580-2x1-9ghz-4gb-1tb-hdmi-wifi-i4193296891.html
      • qwe33 Re: Proszę o radę. 02.05.14, 21:16
        Oburącz się podpisuję mimo...
        że procesor lepszy, ale dalej "nie powala" a i brak systemu to jednak jakiś problem.
        Jednak cena, pozostałe parametry i firma - zdobywająca (z sukcesem) zachodnie rynki - jak najbardziej przemawiają na korzyść "Lenova" a... HP już dawno stracił czołowe miejsce w rankingu laptopów.
        • newonly Re: Proszę o radę. 03.05.14, 06:39
          Witam.
          Dziękuję za odpowiedzi. Dokonałem zakupu, jest to Lenovo nie ten który zasugerował(a) 28anula lecz o zbliżonych parametrach.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka