Dodaj do ulubionych

SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.12.04, 15:58
www.nasz.walbrzych.pl/?wczytaj=walbrzych/historia/b-17
Obserwuj wątek
    • arek354 Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM 11.12.04, 18:03
      Gość portalu: HASAN_SAS napisał(a):

> www.nasz.walbrzych.pl/?wczytaj=walbrzych/historia/b-17

A może w przyszłości postawić tam jakiś obelisk czy głaz pamiątkowy?
      • koza16 Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM 11.12.04, 18:16
        ja jestem calym sercem za!!!
      • Gość: dzidek Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:49
        Nie chcę komentować propozycji,przytoczę tylko zasłyszane
        określenie:"Polska,jest to jedyny kraj na świecie gdzie buduje się najwięcej
        kościołów i pomników - a najmniej domów(mieszkalnych-przyp.mój),szkół i
        szpitali.Temat rzeka-a miało być tak pięknie!
        • Gość: swinia Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 13.12.04, 21:34
          No to funduj mieszkania biedocie. Ja wole fundowac sobie. I zostanie mi juz
          tylko na pomnik. Kosciolow nie lubie, wiec sie nie dorzuce.
          • Gość: dzidek Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:11
            swinia napisał(a):>No to funduj mieszkania biedocie..........Nic nie mówiłem o
            fundowaniu,tylko o budowie,a przyznasz że to jest różnica!!!
            • Gość: swinia Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 14.12.04, 15:26
              >..........Nic nie mówiłe
              > m o
              > fundowaniu,tylko o budowie,a przyznasz że to jest różnica!!!

Przyznam. Jednak mam wrazenie, ze tym domyslnym budujacym w Twoim poscie jest
              panstwo, czyli podatnicy. Nie?
              • Gość: dzidek Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:27
                Do "swini"-oczywiście że tak.Mam na myśli państwo! Chyba za to, że zabiera mi i
                innym zwykłym obywatelom(którzy nie mają możliwości płacenia podatków w "rajach
                podatkowych")prawie 80% moich zarobków w formie jawnych i ukrytych
                podatków,winno dać nam coś w zamian! Jedną z tych rzeczy są mieszkania
                tzw."komunalne"-oczywiście dla płacących czynsz!
                • Gość: Pocztex SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.12.04, 19:50
                  Ej, cos mi sie wydaje, ze to nie jest watek polityczno-spoleczny tylko
                  dotyczacy zupelnie czegos innego ! Kto wie cos wiecej na temat dokladnego
                  miejsca katastrofy samolotu?
                  • Gość: slepajula Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:44
                    a ja wiem ,i nie powiem .Jakies 2 lata temu w GW byl przedruk z jakiejs gazety
                    lotniczej własnie o B17. Mam pewne wspomnienia z dziecinstwa ktorymi
                    podzieliłam sie z autorem tego art. Niestety narazei nie mam wiadomosci co
                    dalej z ta fortecą
                    • arek354 Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM !!! 15.12.04, 21:54
                      Gość portalu: slepajula napisał(a):

> a ja wiem ,i nie powiem .

Ja też się dziś dowiedziałem co nieco. Znam w przybliżeniu miejsce upadku
                      samolotu ale pojde "poszperac" w weekend, w tygodniu nie mam czasu.
                      • Gość: Polak Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.01.05, 16:47
                        Gość portalu: slepajula napisał(a):

> a ja wiem ,i nie powiem .

Samolot spadł w najbliższych okolicach Sobięcina, prawda slepajula?
    • Gość: Pocztex Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.04, 13:20
      Gość portalu: HASAN_SAS napisał(a):

> www.nasz.walbrzych.pl/?wczytaj=walbrzych/historia/b-17

Podobnie jest tu:

www.twoje-sudety.pl/cgi-bin/sudety/sudety.cgi?www=aktualnosci_w.html&news=5246
    • Gość: KIBIC Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 14.12.04, 18:59
      Hasan Sas gratuluję!Rzadko udaje się przeczytać tak ciekawą historię zamiast
      głupawych uwag.
      • Gość: lenka Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:09
        Podpisuje się pod powyszym postem.
    • Gość: HASAN_SAS Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.05, 11:26
      www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=Ciekawostki&show=1045
      • koza16 Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM 25.03.05, 14:13
        Czy moge prosic o jakis kontakt z panem Krzysztofem Kobusińskim? Wiem gdzie byl
        grob w lesie na konradowie!
        • Gość: HASAN_SAS Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:54
          www.walbrzych.biz/?wczytaj=walbrzych/historia/b-17 tu jest e-mail i nr
          tel.
          • koza16 Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM 25.03.05, 19:47
            danke!
    • Gość: slepajula Re: SUPER FORTECA B-17 NAD WAŁBRZYCHEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:43
      zle ten temat długo zyje,ciekawe kiedyAmerykanie rozpoczna badania?1
      • Gość: HASAN_SAS Amerykanie szukają grobów swoich pilotów IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.05, 14:34
        ...w piątek :)
        www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=558

Tutaj poprawiony link do opracowania z portalu Nasz Wałbrzych:
        www.walbrzych.biz/?wczytaj=historia/b-17
        • Gość: slepajula Re: Amerykanie szukają grobów swoich pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:07
          o znowu wraca temat !1 ciekawa jestem czy cos znajdą. Żywię nadzieję ze zaraz
          dasz znac .. . ale i tak pojde sprawdzic osobiscie czy byli No to pa!
          • Gość: HASAN_SAS .................................................. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.05, 09:23
            www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=569

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka